Podloge za trake za glavu

Vlasnici patenta RU 2352107:

Izum se odnosi na pčelarstvo i može se primijeniti u proizvodnji okvira košnica. Predlaže se upotreba hrđave čelične žice nakon uklanjanja rđe s nje, oksida i nanošenje antikorozivnog premaza kao materijala za izradu oboda okvira košnice. Okvir košnice sastoji se od dva dijela: gornje ploče i žičanog oboda, koji zamjenjuju ostale tri strane okvira. Žica ima reljefnu površinu, korodiranu hrđom, što pruža pouzdaniju vezu s voštanom ćelijom, što je vrlo važno. Izum omogućava smanjenje troškova izrade okvira i povećanje pouzdanosti pričvršćivanja armaturnog okvira košnice na neravnu površinu oboda.

Predloženi izum odnosi se na pčelarstvo i može se primijeniti u proizvodnji okvira košnica za košnice.

Poznati okvir okvira za košnice na:

1. Bryk I.D. - Hive Roger Delon. Časopis "Pčelarstvo". 1992. №1 - str.24, 25.

2. RF patent №2149539 (prioritet 24.3.1998.) - prototip.

Ovi dobro poznati okviri košnica izrađeni su od dva dijela: a) drvena gornja daska okvira, b) savijeni obruč od žice koji zamjenjuje dvije bočne i donje daske u odgovarajućem, obično drvenom okviru košnice. Žičani okvir umetnut je svojim krajevima u rupe gornje (drvene) daske okvira, što osigurava cjelokupni sklop okvira okvira košnice. Za ovu vrstu okvira, uz neosporne prednosti u usporedbi s tradicionalnim - drveni okvir (njegova izdržljivost, visoka pouzdanost, lakoća održavanja, niski troškovi), postoje slučajevi prekida veze voštane ćelije s glatkom površinom žičnog ruba tijekom rada okvira.

Ovaj nedostatak možete otkloniti zamjenom glatke površine oboda neravnomjernom. Strojno nanošenje nepravilnosti na površini žičane maske značajno će povećati troškove okvira. Postavljanje nepravilnosti na glatkoj površini žice posebno za ovu izvedbu kemijskom obradom također će značajno povećati troškove okvira. Stoga, kako bi se povećala čvrstoća veze oboda okvira košnice s voštanom ćelijom i smanjili troškovi okvira košnice, predlaže se još jedno manje skupo i vrlo učinkovito rješenje - upotreba hrđave čelične žice nakon uklanjanja hrđe i oksida iz nje kao materijala za izradu ruba okvira košnice.

Prirodno hrđanje čelične žice u prirodnim se uvjetima pojavljuje na njezinoj površini neravnomjerno. U mnoštvu točaka na površini dolazi do najintenzivnijeg hrđe, gdje se formiraju krateri (najveći urezi) koji pokrivaju površinu žice. Takva površina žice, prekrivena kraterima, nakon uklanjanja hrđe i drugih oksida s nje i nanošenje antikorozivnog premaza, pruža mnogo pouzdaniji spoj sa voštanom ćelijom od glatke površine žice.

Uz uobičajenu uporabu žice u domaćinstvu prirodno hrđanje u prirodnim uvjetima - to je neizbježni gubitak. Ova se žica koristi sve dok njezina čvrstoća, koja se tijekom postupka hrđe smanji, eliminira sve izvanredne situacije. Nakon toga se takva žica zamjenjuje novom, a stara se koristi kao otpad. Preporučljivo je koristiti takve otpatke od čelične žice nakon uklanjanja hrđe i oksida iz nje kao materijala za izradu ruba okvira košnice poput okvira. Čvrstoća žičnog okvira okvira košnice zahtijeva vrlo malo, a duboko hrđanje (prisutnost dubljih kratera) samo poboljšava kvalitetu njegove povezanosti sa voštanom ćelijom.

Staru žicu je teško odložiti na uobičajen način - poslati je na topionicu. Zauzima veliku količinu, što zahtijeva prethodno prešanje, što nije uvijek moguće izvesti. Stoga žica često legne prirodu. Takav je primjer povezan s dugo promijenjenom tehnologijom prijenosa informacija na bežičnu mrežu, telegrafske žice se ne koriste u radu i još uvijek vise bez zahtjeva. Njihovi potporni stubovi, ostavljeni bez popravka, propadaju, žice padaju, obrasle travom. Dakle, kod nas je puno jeftinog materijala za izradu naplatka okvira za košnice.

Uklanjanje hrđe i drugih oksida s površine žice može se obaviti na različite načine, ali najjednostavniji, koji je pogodan čak i za pčelinjak, je sljedeći: žica se zagrijava (na primjer, na logorskoj vatri), crvena je vruća i zadržava se u tom stanju nekoliko minuta kako bi se pretvorila hrđa i ostalo oksidi na njegovoj površini u mjerilu. Nakon što se žica ohladi, vaga se može udariti čekićem na bilo koji nosač (na primjer, na panjev). Žica očišćena na ovaj način od hrđe, oksida i uklanjanja kamenca ima neravnu površinu, što je potrebno. Takva se žica izrezuje na komade duljine potrebne za izradu oboda okvira. Iz komada žice savija se okvir.

Na okvir se nanosi antikorozivni premaz (ili se premaz može nanijeti prije rezanja žice na komade). Antikorozivni premaz može biti bilo koji, ali isključujući ulazak štetnih tvari za zdravlje ljudi u pčelarske proizvode. Na primjer, u pčelinjaku možete proizvesti jednostavan antikorozijski premaz biljnim uljem (laneno sjeme, konoplja - brzo se suše, čak i suncokretovo, ali se suši dugo - duže od godinu dana), vrućim voskom itd.

Nakon toga, sastavlja se okvir: okvir žice umetnut je svojim krajevima u rupe daske okvira. Zatim se vrši ojačanje okvira - istezanje fleksibilnih veza (tanka žica, najlonska ribolovna linija itd.) Između dvije suprotne strane okvira - obično između dviju bočnih. Kvaliteta spajanja fleksibilnih spojeva s naplatkom poboljšana je zbog neravne površine ruba.

Dakle, ovaj izum postiže sljedeće tehničke rezultate:

1. Povećavanje čvrstoće veze oboda okvira košnice s voštanom saću.

2. Smanjivanje troškova okvira košnice.

3. Povećajte čvrstoću veze okova okvira košnice s obodom.

4. Smanjivanje nereda prirode.

Sedamnaest godina iskustva u korištenju zahrđale čelične žice, nakon uklanjanja rđe s nje, oksida za proizvodnju oboda okvira košnice, kao i radnog iskustva okvira košnice s takvim obodom, potvrdilo je točnost ovih tehničkih rezultata izuma.

Upotreba hrđave čelične žice nakon uklanjanja hrđe s nje, oksidi kao materijala za izradu ruba okvira okvira košnice.

Novi članci

Ukrašavanje okvira za fotografije s foamiranim cvjetovima
Foamiran je idealan materijal za ukrašavanje običnih i jednostavnih stvari. Korištenje male količine plastičnog antilop, na.
Buket za mladenku od peneirane
Imate li uskoro vjenčanje? Čestitamo! Ovo je jedan od najsretnijih i nezaboravnih događaja u ljudskom životu. Pred svadbena morska nevolja! Mladi parovi.
Elena Semina, niz dodataka za kosu
Elena Semina je majstorica s kojom naša trgovina surađuje jako dugo i vrlo je produktivna, naša najposjećenija i najomiljenija majstorska predavanja.
Foamiran
Što je FOAMIRAN? EVA FOAM ili foamiran su mekani listovi od pjenastog materijala. POF je lagan, porozan, plastičan i ugodan.
Cvjetna fantazija. Foamiran

Bijela orhideja Phalaenopsis iz peneirane
Zbog svoje sofisticiranosti, nepretencioznosti i dugog cvjetanja, orhideja je zasluženo postala jedna od najpopularnijih unutarnjih prostorija.
Metalizirani pigmenti. Načini primjene
Metalizirani pigmenti univerzalni su proizvod, tako da je njihova uporaba poznata ne samo u industriji boja i.
Nakit od polimerne gline
Predstavljamo vam radove Natalije Romanycheve, majstorice u lijevanju polimerne gline divnih ukrasa (Natalijina stranica na.
Uskoro u školu! Zamišljajte luk-cvijet vrpce vlastitim rukama
Dolazi nova školska godina! Učenici su 1. rujna naprijed, a predškolci imaju puno novih matineja. Danas ćemo pokazati kako.
Cvjetne perlice od Foamirana
Foamiran je lagan, elastičan i ekološki prihvatljiv materijal za kreativnost. Već stečena slava zgodna i jednostavna.
Scrapbooking. Shabby-chic stil
Shabby-chic doslovno se prevodi kao „shabby chic“ (s engleskog. „Shabby“ - „stari“,.
Scrapbooking. Vintage stil
Kao što znate, jedno od osnovnih pravila u spomenarima je upotreba jedinstvenog stila u izradi stranica bilješki. ,
Lopta na drvetu vlastitim rukama
Božićni ukras vlastitim rukama. Kuglica za božićno drvce iz par zimskih pejzaža, praznine od plastike i kapljice magije. ,
Božićne igračke od filca
Felt - (od francuskog. Feutre - filc) je gusti filcani materijal od visokokvalitetnih vrsta vune. ,
Kutija u mozaičnoj tehnici
Lijesnice su uvijek bile jedan od omiljenih ženskih dodataka, ne samo da služe kao skladište korisnih stvari, već i ukrašavaju.

Zavoj ili elastični pojas

Ako svoj okvir izrađujete "od nule", odnosno nema osnove za dekor, napravite ga od široke platnene gume. Možete ga kupiti u bilo kojoj trgovini šivaće robe. Ukrasite ga na bilo koji način i nosite ga kao obruč ili kao zavoj.

Okvir za ukosnice učinite sami

Jednostavna opcija je ukrasiti pribor s barrettes. Da biste ga izveli, trebat će vam jednostavne ukosnice za kosu - kopče i obruč - baza.

Ukrasite ukosnice, a zatim ih pričvrstite dodatnim priborom. Prednost ove metode je u tome što se vrsta dekora može mijenjati ovisno o raspoloženju, jednostavno pomicanjem elemenata.

instrumenti

Za izradu traka za glavu potrebni su vam sljedeći alati:

 • Pištolj za ljepilo za ugradnju dekora,
 • Igle i konac za šivanje predmeta
 • Pinceta za pričvršćivanje malog nakita,
 • Žica za stvaranje masivnih dizajna.

Ponekad popis varira. Njemu se dodaju kliješta za savijanje žice, šipke za rezanje itd. Ali to ovisi o ideji pribora.

Dekor oboda za žene

Ženski pribor, za razliku od muškog, zahtijeva dekor.

Za izradu dodatka koristite gotove predmete koji se prodaju u trgovinama ili ih napravite sami. Prva metoda je jednostavnija i brža, iako je druga ekonomičnija i zanimljivija.

Okvir s cvijećem modni je trend prošlog ljeta, ne gubeći popularnost ni ove godine. Cvjetovi su izrađeni od tkanine ili kože, ponekad se koristi plastika.

Prodaju se u rukotvorinama, ali tekstilne ili kožne verzije izrađuju se samostalno. Montira se na čvrstu podlogu i na gumu ili zavoj.

Trake za glavu s kamenjem (rhinestones) - svečana ili večernja verzija. Rhinestones dolaze u različitim veličinama i bojama. Montira se pojedinačno ili na osnovi za formiranje velikog elementa. Kako su cvjetovi pričvršćeni na gumu, zavoj ili čvrstu bazu.

Muški okvir

Muški tekstilni preljevi pogodni su za sportaše, neki ih koriste za svakodnevno nošenje. U proizvodnji takvih potreban vam je jedan jedini alat - škare. Materijal može biti stara majica ili druga rastezljiva tkanina.

Iz njega se uvijaju žice ili se prave preljevi.

Osnova stila u izradi zavoja za muškarce je bandana koju mladi ljudi uvijaju i vežu na čelu.

Pravilno odabran stil može poboljšati ljepotu dodatne opreme. Može se izvesti styling i frizura. Izgleda pribor na labavoj kosi i kao sastavni dio složene strukture (pletenice, visoka kosa itd.). Potrebno je mijenjati frizuru ovisno o slučaju.

Labava kosa

Cvjetni okvir izgleda bolje s labavom kosom. Omogućuje vam stvaranje romantičnog casual izgleda. Veliki cvjetovi će odgovarati dugoj valovitoj kosi, zadržavajući volumen.

Mali cvjetovi izgledaju bolje na ravnim i glatkim kovrčama.

Kratka kosa

Trake za glavu odgovarat će i vlasnicama duge kose i djevojkama s kratkim frizurama

S takvom frizurom, asimetrični obruči izgledaju bolje kada se masivni ukrasni element nalazi s jedne strane pribora. Ovisno o vrsti frizure, odaberite vrstu dodatka.

Što su naplatci

Trake za glavu mogu ukrasiti ne samo predstavnike lijepa duga kosa, ali i vrlo učinkovito gledaju vlasnice kratkih frizura. Vrlo su različiti:

 • tanak i vrlo masivan,
 • jednostavne trake od satenske vrpce, trake za perle,
 • skroman i izazovan,
 • s jednim elementom ukrašavanja i čitavim nizom različitih elemenata.

Prednosti izrade oboda učinite sami

 • izrada vlastitih ruku bit će jeftinija od nabave visokokvalitetnog predmeta, čija cijena može iznositi tisuće rubalja,
 • stvaranje sebi će vam dopustiti da to postanete vlasnik ekskluzivnog nakita,
 • bilo koji broj nakita može se izraditi vlastitim rukama, od kojih će svaki biti dizajniran za određenu kombinaciju predmeta odjeće, određeni stil,
 • izrada traka za glavu može biti ne samo uzbudljiv hobi, već i način zaraditi novac.

Galerija: baterijske pramenove za kosu (25 fotografija)

Što je potrebno za kreativnost

Obvezni predmet izrade naplatka je obruč. Moderne trgovine nude široku paletu obruča za kosu od raznih materijala. Pri kupnji obratite pažnju kvaliteta kupljenog predmeta i njegove snage. Ako u ruci imate stari okvir, možete ga uzeti kao bazu, unaprijed istegnuti i ukloniti nepotrebne ukrasne elemente.

Kao dekor mogu se koristiti razni elementi. Izbor određenih ukrasnih elemenata u puno određuje odabrani dZa izradu tehnika oboda, Postoje sljedeće tehnike:

 • tehnika cvijeta, koju karakterizira širok upotreba umjetnog cvijeća, boje polimerne gline,
 • izrada ukrasnih elemenata od filca, kože,
 • upotreba čipkastih vrpci, vrpci kao osnova za ukrašavanje oboda,
 • ukras perlama, rhinestones, perlama raznih boja i veličina,
 • korištenje kanzashi igle, koristiti za izradu satenskih vrpci.

Pored obruča i ukrasnih elemenata, postupak proizvodnje može zahtijevati:

 • prozirno i sigurno ljepilo,
 • žice i rezači žica
 • škare,
 • igla i konac.

Napravite okvir trake napravite sami najjednostavnija opcija proizvodnje, Da biste dobili gotov proizvod, dovoljno je namotati satensku vrpcu oko obruča i pričvrstiti njegove krajeve. Da bi se složeniji modeli zahtijevali dodatno vrijeme i pažljivo odabrani ukrasni elementi.

Kako napraviti okvir s cvijećem, napravite sami majstorsku klasu

Nakit s cvijećem oduvijek je bio u modnom centru, aktivno se koristio i koristio u modi dizajnerske kolekcije, Trake za glavu s cvijećem vrlo su popularne zbog početka vruće sezone. Umjetno cvijeće svijetlih boja savršeno nadopunjuje ljetnu garderobu. Glave s cvijećem najprikladnije su za romantični stil. Stilisti preporučuju nošenje obruča s haljinama za plažu, haljinama košulja, dugim sandalama.Hit ovog ljeta bilo je nošenje tankog obruča s cvjetovima ne na tradicionalan način preko vrha kose, te nošenje na čelu u obliku dijade.

Zamislite kako napraviti traku za glavu vlastitim rukama majstorsku klasu. Da biste stvorili pribor, morate odabrati obruč male širine. Dovoljno je odabrati i kupiti u trgovini umjetno cvijeće. Postupak izrade rimske radionice: uradi sam:

 • pletenica odviti satenskom vrpcom,
 • cvijeće se reže u podnožju,
 • s ljepilom cvjetovi su učvršćeni na obodu.

Trake za glavu u tehnici kanzashi, kanzashi barrettes ostaju najmoderniji moderni trend. Vrlo neobično i lijepo pogledajte kanzashi ukosnice i cvijećeizrađene u ovoj tehnici. Kanzashi tehnika kao oblik umjetnosti nastala je u Japanu i vrlo je popularna kod modernih majstora. Kao glavni materijal korištene su satenske vrpce različitih boja od kojih su izrađene latice. Broj, boja latica ovisi o želji gospodara.

U originalu je tehnika kanzashija značila postojanje samo dvije njihove vrste - oštre i okrugle. Danas je izumljeno puno novih oblika i njihovih modifikacija, što omogućava stvaranje zanimljivih i originalnih proizvoda. Postupak izrade cvijeća od satenskih vrpci prilično je jednostavan i bit će jasniji nakon gledanja videa o izradiyu barrettes kanzashi majstorska klasa:

 • potrebno je satensku vrpcu izrezati na kvadrate željene veličine.
 • svaki je kvadrat presavijen na laticu, čiji su se krajevi izgarali kako se niti ne bi slijevale,
 • uz pomoć igle i konca, latice se spajaju u jednu nit i povlače se zajedno, tvoreći cvijet,
 • na podnožje je pričvršćen cvjetni prazan oblik u obliku kruga, koji može poslužiti kao karton prekriven satenskom vrpcom ili krug od filca.
 • formirana je cvjetna jezgra koja može biti perle, rhinestones, gumbi neobičnih oblika,
 • Uz pomoć ljepila, gotov cvijet pričvršćen je na bazu.

Kanzashi šišanje dodatno može biti ukrašena perlama, perle, rhinestones.

Majstorska klasa Bezel kanzashi

Preporučujemo vidjeti majstorsku klasu uzastopne proizvodnje cvjetova cvijeća za izrada ukrasa tehnikom kanzashi, Vjenčani prsten kanzashi u krem ​​tonovima izgleda izuzetno nježno i ženstveno. Za njegovu proizvodnju trebat će:

 • satenska vrpca u boji šampanjca od koje trebate napraviti 33 kvadrata, duljina svake strane kvadrata je 5 cm,
 • zlatna vrpca za izradu 12 tankih traka širine 2, 5 centimetara i 10 centimetara i 8 tankih traka dužine 9 centimetara i širine 0,5 centimetara,
 • 3 komada zagrljaja zlatne boje,
 • 3 komada kameleonskih perlica,
 • bijele stabljike
 • zlatna čipka
 • nit bijelih perli,
 • filc osnovan 2,5 x 15 centimetara bijelo,
 • bijeli obruč.

 1. Rubovi kvadrata tretiraju se vatrom da se spriječi prskanje i izrade latice cvijeća.
 2. Od širih zlatnih pruga napraviti listove cvjetne kompozicije rezanjem dijagonalno škarama.
 3. Going sastav od 5 latica, koji tvori osjetljiv cvijet. Rezultat bi trebao biti tri cvijeća. U sredinu cvijeta nalazi se točak i perlica kameleona.
 4. Element u obliku neobrijanog pupoljka formira se od tri latice, a lišće se formira iz zlatnih trokuta. Rezultat bi trebao biti šest pupova.
 5. Iz niti perli oblikuju se komad zlatne čipke, uska zlatna vrpca od brokata, mali grmovi u obliku petlje.
 6. Zlatni četverokutnici, izrađeni grmovi, neobrijani pupoljci i cvijeće zaglavljeni su na podlozi od filca.
 7. Dobiveni sastav je fiksiran na obruču.

Majstorska klasa kako napraviti prsten od perlica vlastitim rukama

Trake za glavu od perlica mogu biti lijepe dodatak večeri uz, Za proizvodnju će trebati:

 • obruč,
 • perle
 • igla,
 • prozirna nit.

Obruč je prekriven baršunom. Velvet je najprikladniji materijal za šivanje na njemu ukrasnih elemenata. Perle su nanizane na niti i prišivene na kaotičan način. Od perlica se mogu napraviti određeni uzorak. S ovom opcijom potrebno je unaprijed razmisliti o redoslijedu šivanja perli. Po želji, okvir se može ukrasiti malim ukrasnimi cvijeće, ili lukove.

Pogledajte video: DIY School Supplies! 10 Easy DIY Crafts for Back to school! Hacks & Pranks. (Siječanj 2020).