Bojanje kose u salonu ili brijačnici

Na naslovnici: Margo Robbie

Razumimo kako drastično promijeniti boju i ne oštetiti kosu.

1. Shvatiti da će povratak biti vrlo težak.

Zamislite da je ispred vas bijeli list papira. Slikali ste je crnom bojom. A onda su se predomislili i shvatili da je bijelo bolje. Ali gotovo je nemoguće izbrisati tamu. Razumijete li u što vodimo? Prije nego što se oprostite od plave kose, napokon odmjerite prednosti i mane. Vraćanje iz crnke u plavušu bit će teže i zamornije (posebno za kosu), a ne obratno.

Takva radikalna tranzicija - od plavuše u crnku - ozbiljna odluka koja se ne bi trebala uzeti impulzivno. Možda vam se čini da ćete postati fatalna ljepota poput Eve Green, ali zapravo nesretna nijansa tame može lako dodati desetak godina vašem odrazu u zrcalu. i onda želite sve vratiti! I to nije bio slučaj: osvjetljavanje kose u sličnoj situaciji prilično je težak zadatak čak i za koloriste visoke klase. Naravno, kako bi pomogao majstoru, L'Oreal nudi cijeli arsenal alata i tehnologija, ali u svakom slučaju to će biti prilično dug i naporan proces koji neće koristiti kosi. Stoga, moj savjet kao stručnjak - razmislite tri puta!

Mišljenje Olge Gurevskaya, stilistice salona ljepote "Osoblje"

2. Vratite kosu

Pretpostavimo da ste obojeni plavušom i stalno osvježeni. Pa, ako nikada niste zaboravili na tretmane i održavali zdravlje vaše kose. A ako ne? Kosa je umorna od kemijskih učinaka i treba im vremena da se oporave. Razgovarajte s gospodarem i razmislite o tome kakav će medicinski kompleks u kratkom vremenu staviti kosu u red.

3. Odlučiti o hladu

Jesu li kose spremne za bojenje? Razmislite unaprijed o željenoj nijansi. Nemojte žuriti do krajnosti i birati plavo-crnu. Kada se krećete od plavuše u crnku bolje je početi s prirodnim toplim tonovima. Obojite kosu 2-3 tone tamnije od uobičajene boje. I bez boje pepela!

"Od plavuše do crnkinje" je prilično težak tehnički zadatak, osobito u slučaju složenih boja.
Na primjer, gost je došao, plavuša s tamnim korijenima, i želi vratiti svoju izvornu boju, ali s glatkim prijelazom i svijetlim krajevima - napravite balayazh!
Uzimajući u obzir sve želje, gradimo radni proces: jedan od prvih zadataka je kreirati shemu boja "od suprotnog smjera", radeći sa stvaranjem potrebne pozadine osvjetljenja, zatim nametnuti boju, nijansirati, raditi na glatkom prijelazu iz tamnog u svijetlo.
Takvo bojenje traje 4-5 sati rada i više.


Anikina Tatiana, stilistkinja kozmetičkog salona "Paradise", kolorista L'OREAL, ambasadorica KERASTASE

4. Odaberite potvrđenog čarobnjaka

Ne želite potpuno uništiti kosu i "postati zelena"? Nemojte riskirati i prijavite se za slikanje samo iskusnim obrtnicima.

Prvo, profesionalac će napraviti repigmentaciju (zasićenje izbijeljene kose prirodnim pigmentom), a zatim primijeniti glavnu boju. Repigmentacija je potrebna upravo kako bi se izbjegla neželjena reinkarnacija: postati sirena ili Sivku-Burka.

5. Idite na drugu boju

Najvjerojatnije, da biste dobili savršenu boju od prvog puta neće raditi. Osvijetljena porozna kosa čuva pigment vrlo slabo, a nekoliko dana nakon odlaska frizeru, bogata čokoladna boja pretvorit će se u dosadnu smeđu boju. Što je još gore, kosa može postati “pjegava”: negdje će se boja snažnije isprati, negdje - manje. Nije zastrašujuće, nakon druge boje dobivate točno ono što ste željeli.

6. Promijenite proizvode za njegu

Šamponi, balzami, maske morat će se promijeniti. Ako ste ranije koristili ravnalo za svijetlu kosu, sada je potrebno prenijeti na sva moguća sredstva za obojenu kosu. Pomoći će vam da zadržite dubok tamni hlad što je duže moguće. Osim toga, korisna je maska ​​za obnavljanje kose: nakon svega, promjena boje je stres za kosu.

7. Naviknite se na novu sliku!

Ponekad se žene frustriraju kad vide sebe u "zrcalu". "Ova mi boja uopće ne odgovara, zašto sam to učinila", uzviknu oni. Smirite se! Sve se mora naviknuti. Sigurni smo da ćete za samo nekoliko dana voljeti tamnokosu stranca.

Od plavuše do crnke! Zašto trebate to učiniti u kabini i kako izbjeći nevolje.

Pozdrav moj dobro))) !!

Želim ti danas reći o bolovima! Naime - o tome kako sam se uspio izvući iz plavuše, bez žrtvovanja, zahvaljujući mrljenju u kabini.

Za početak, budući da sam imao 13 godina (s prekidima), jednom u svaka dva mjeseca izlagao sam kosu sjajnijem, odnosno naglašavanju. Već sam pisao o ovom najdetaljnijem pregledu sa svim mojim neuspjehima na ovu temu, tako da za one koji su zainteresirani, čitati, postoje mnoge korisne stvari. U ovom pregledu neću ponavljati. Jedino što će se ovdje dogoditi jest da je, usprkos mojoj svakodnevnoj intenzivnoj njezi, sve to dovelo do pogoršanja kose i njihove krhkosti. Kosa se počela istodobno rezati, tj. odlomiti i sipati po cijeloj dužini.

Sve je izgledalo ovako:

Bilo mi je dovoljno uvijek se oprostiti od postupka pojašnjenja i odlučio sam se vratiti svojoj izvornoj boji.

Došao sam do provjerenog, dobrog majstora u mom gradu, razgovarali smo s njom o boji koja mi je bila potrebna i tvrtki koja će biti prikladnija u ovoj fazi.

1. Budite sigurni da odaberete dokazanog, dobrog umjetnika bojanja. Slobodno pitajte preporuke prijatelja. To je od majstora u velikoj mjeri ovisi o tome što ste dobili rezultat.

2. Pažljivo pročitajte paletu tvrtke čiju kacigu odaberete. Pokažite majstoru kako vam se sviđa boja i porazgovarajte s njim o tome koje su procedure potrebne za postizanje takvog rezultata na kraju.

U mom slučaju, odabrali smo profesionalnu boju Estel Deluxe, nijansu 7 + smeđa, nažalost ne mogu točno imenovati brojeve koje je odabrao majstor.

3. Ako ste obojeni od plavuše u prirodnoj boji, vaš će gospodar morati pomiješati nekoliko pigmenata kako bi izbjegli činjenicu da će plavuša postati zelena u svoj svojoj slavi. !

To je glavna pogreška onih koji se pokušavaju riješiti plavuše kod kuće. Kupiti tri različite boje je skupo i jadno, jer neće biti u potpunosti korisno, što znači da ćete morati baciti pola puta. Ali to je pola nevolje. Uostalom, sami nećete moći izabrati pogoditi točno koje nijanse trebate, kao što će stručnjak učiniti za vas. Stoga je važno obaviti barem prvu boju u kabini.

Boja je postajala ravnomjerna i izgledala je vrlo prirodno.

No, nakon nekog vremena (6 mjeseci) sam počeo primijetiti da je počeo da se opere (tj. Postupno se ispiralo tijekom cijelog tog vremena, ispada da nisam pridavao nikakvu važnost ovome dok nije postalo očito *), iako ravnomjerno. To je ponovno postalo isticanje.

4. Ne budite uznemireni ako boja počinje postupno ispirati. Osvijetljena kosa je prazna i nije lagan zadatak postići je u nekoj boji! Najvjerojatnije ćete morati ponoviti postupak bojenja (možda i više puta). Ali želiš se riješiti istine. jer ste vi sami to učinili. Imajte strpljenje!

I onda sam se počeo pripremati za vjenčanje))) Odmah sam počeo razmišljati o svojoj slici. Ono što želim znao sam 100%. Za to mi je bila potrebna tamnija boja i dužina kose. Opet sam se neko vrijeme udaljio od svoje prirodne nijanse, ali ću se vratiti na nju =)

Ovaj put su me obojili Inoa 4 smeđom kosom. Učinak je bio strašan! Kosa je mekana, sjajna, plemenita boja. Osim toga, napravila sam kapsularno proširenje kose za kerotin. Ali o tome ću reći kasnije, u drugom pregledu =)

Ovo su eksperimenti. )))

Bottom line: Djevojke ako želite izaći iz plavuša i istovremeno se bojati za rezultat, kontaktirajte dobrog gospodara! Ne štedite na svom izgledu, jer prije svega ona vas čini sretnima, budite lijepi!

Lyubov Zhiglova

Psiholog, online savjetnik. Stručnjak s web stranice b17.ru

- 24. studenoga 2013. u 01:31

Ja sam to učinio. Nikome nije ništa rekla, zamolila je sestru da me naslika (zna kako to učiniti) i za sat vremena od plavuše sam se pretvorila u tamnog kestena :) Moj muž u početku nije prepoznao, nisam mogao shvatiti tko je to za nekoliko sekundi. nije zastrašujuće (volim drastične promjene ponekad), njegu kose postaje lakše. Ali .. Ja, na primjer, apsolutno nisam išao. I shvatio sam to kad sam se opet vratio u plavušu. Ja tada stranci koji su vidjeli fotografiju s tamnom kosom, rekao kako je mrak nisam išao (u pristojnom obliku) I slažem se s njima, ovo nije moje. Ali bilo je potrebno pokušati)
Idite u dućan s perikom, isprobajte različite boje, odaberite željenu nijansu. Ako se bojite promjene, mijenjajte se postupno.

- 24. studenoga 2013., 01:37

Molim vas, recite tko ima iskustva s takvim radikalnim promjenama, kako ste odlučili što vas je potaknulo, da li vam se sviđa rezultat i ne žalite što je najvažnije! I kako se osjeća kosa?!

Usput, plavuša je imala nekoliko godina, kosa je bila u dobrom stanju. Tako sam slikao, odlučio sam, otišao sam kupiti boju, naslikao sam se. Napisao sam gore da se ne bojim promjene) Rezultat mi se svidio, kosa mi se osjećala sjajno, i općenito mi se svidjelo uzduž moje "tamne" staze ... iako sam tada stvarno ostarila. Prošao sam oko 2 godine. Umorna sam, htjela sam biti sjajna. Ali ovdje je sve mnogo kompliciranije i put je trajao oko 3-4 mjeseca bez gubitka kvalitete kose (bez ispiranja, postupnog osvjetljavanja).
Sada ću opet biti oslikana, ali ne toliko kardinalno, želim svjetlo plavu ... mliječnu čokoladu .. nešto u tom duhu. Pokupit ćemo s gospodarem :)
Sretno i nemojte se bojati promjena, to je sjajno!

- 24. studenog 2013. u 06:42

Došao sam u salon slikati korijene. pomalo pomišljajući, učitelj je predložio da kao rezultat napravim prirodnu boju, naslikao sam je u tamnoj plavoj boji. Zaključak: obitelj ga nije prepoznala onako kako je napisana gore, postajala je zrelija za pogledati, ali mi se sviđa da ne spaljujem kosu, naša prirodna boja je u modi i šminke poput tamnosmeđih sjena u skladu s kosom i usnama bež, poput Jay Lo. kosa će biti bolja .. nema ni šoka ni od crvene ili crne boje. Navikla sam na to jer nije bilo plavuše

- 24. studenog 2013, 08:08

Savjetujem vam da najprije napravite toniranje ili bojenje ne-aminske boje. Ako vam se ne sviđa, boja će se postupno isprati i nakon 1-1,5 mjeseci ponovno ćete biti plava. Jedina stvar, objasniti situaciju, da želite da se boja ispere u slučaju bilo čega, onda ćete biti više razrijeđen, inače neće doći dolje za dugo vremena. U zboru. samo u kabini.

- 24. studenog 2013. u 8:20

Ako je plavuša lijepa .. bolje nastavite korijen boje nego platno sve .. stanje će se pogoršati i ne vraćati ovu boju za dugo vremena razmišljati o tome dobro!

- 24. studenog 2013. u 08:34

Pa, moja kosa brzo raste, pa ih nisam žalila.
Sjećam se da sam jednom pogodio sve na licu mjesta), napustio je posao s dugodlakom žutokosom ženom, sljedećeg jutra došla je kratkodlaki crnka. Svi su uzdahnuli: "Frizura poput Lize Minelli!"
Kosa - za igru).

- 24. studenog 2013, 10:03

Imam domaći prosječni kesten, nakon neuspjele rezbarije, kosa mi je bila crvena, sve boje su isprane tjedan dana i duže sam zadržao svoju crno-plavu boju. Nije mi poznato, netko mi je rekao da to ide, drugi da je to noćna mora.
Onda sam se nakon 5 godina pokušao vratiti na taj kesten, koji je blizak vlastitom i neočekivano nije otišao, izgledam starije sa svojom bojom, osjećam se u crnom da jesam, ali imam 1/4 azijske krvi, izgleda kao moja izvorna boja ,
Prijateljica (azijska polovica) bila je obojena u crno i plavo, izvorna boja je lagani kesten, ona je također hodala.
Kolega na poslu, djevojčica od 20 godina, s plavim očima, svijetlom kožom, ruskom, obojena je u crno i plavo, dobro je, ali za 28-30 godina vjerojatno će je morati zamijeniti lakšim.

- 24. studenog 2013, 11:07

Oslikao sam se. Dugi niz godina učinio je svijetli meliku gustim. I uništili su kosu, izgledali su poput žice. Stoga sam se odlučio prefarbati u kesten. Ali boja je bila gotovo crna. Prišao sam.

- 24. studenog 2013, 11:39

ako ne želite biti crni i početi se vraćati s plavom kosom, od vaše kose nema ništa

- 24. studenog 2013, 15:31

Otišao sam plavuša sve svoje mladosti, ona je sama bila zlatna plavuša, naposljetku je snažno spalila kosu tri mjeseca, majstor se promijenio i odlučio se odrezati, ali najprije pokuša izgledati kao žena smeđe kose, izabrala lijepu nijansu smeđe kose, naslikala se čim se pogledala u zrcalu, shvatio sam, čim se pogledala u zrcalu, shvatio sam, moramo ići. izrezana, u korijenu) izgledala je kao tri mjeseca, obojana svaka dva tjedna s drugačijom nijansom čokolade, jer se boja izbijeljene kose brzo ispire i blijedi i siva, općenito sam različite frizure postupno skraćivala ova tri mjeseca, naposljetku otišla frizura za dječaka) korijeni nekoliko njihovih industrija, pod n. Odsjeći ću ovaj užas nerazumljive boje, sve će izgorjeti i raste i obojiti plavušu kako rastu) Autor, NEMOJTE čak ni misliti da odbacite vašu boju, drugi put je teško ponovno razviti kosu i obojiti je u pravoj boji. to je sve moje!)) samo plavuša! iako su neki rekli da je boja kose tamna i lijepa iu harmoniji s mojom bijelom kožom, ali bilo je psihološki loše za mene da osjetim tamnu masu na glavi) i da .. pozornost muškaraca je smanjena za 80%)) sudim prema pogledima na ulici, plavuša je skupa, turobna, ali klasična jer će se!)

- 24. studenog 2013, 15:46

I ja sam to učinio jednom, ali boja se vrlo brzo skinula s izbijeljene kose, morala sam stalno bojiti !!

- 24. studenog 2013, 21:28

Ja sam oko 8 godina plavuša, prilično svjetlo. Tamno smeđe je. Stvarno želim prefarbati i promijeniti sliku, izaći iz 'plavuše' u prirodnom 'gorućem bryunu'. Mislim da će ići, oči su mi svijetlo žuto-smeđe. Ali ovdje ne mogu odlučiti. Žao nam je za kosu, a posebno za živce novca i truda uloženih u prekrasnu plavušu i kvalitetu njihove duge kose (za plavuše imam dobru kvalitetu). Molim vas, recite tko ima iskustva s takvim radikalnim promjenama, kako ste odlučili što vas je potaknulo, da li vam se sviđa rezultat i ne žalite što je najvažnije! I kako se osjeća kosa?!

, Bilo je i takvog iskustva, u mom slučaju je postojao ogroman minus u činjenici da u tamnoj boji izlazi hrpa bijelih krajeva i izrezanih dlaka (ne možete ih vidjeti u plavuši). Zapravo, morao sam se odvojiti od svoje duljine i dugo rasti.

- 25. studenog 2013., 17:05

Prije pola godine shvatila sam da nemam snage obojiti kosu svaka 2 tjedna. Došla je do veličanstvenog majstora. Prije toga plavuša je sama podupirala. 6 godina plavuša. Tamno smeđe. Duljina je bila nešto niža od lopatica. Odrezali su sve bolesne i iscrpljene. Do ramena. Slikano u boji korijena. Već pola godine već sam djelomično povećao duljinu. Osušena kosa! Vrlo sretan! I izgledam prirodno!

- 25. studenog 2013. u 22:49

12 godina je plavuša. Dok sam još bila u školi, počela sam se osvjetljavati, isprva sam se slikala kod kuće, a zatim sam prešla na učestalo isticanje u salonu. U proljeće ove godine, htjela sam se promijeniti, iz "ljestve" izrezala sam trg i obojila ga smeđim ispod ramena. Vrlo lijepa hladovina. Sretan kao slon. Kosa je postala mekša i ne lomi se, ja odrastem u duljinu (nosila sam ljepotu u salonu). Ne želim se više vraćati u plavušu.

- 27. studenog 2013, 17:05

Imao sam takav eksperiment! Kako se sve to završilo? vratio se svojoj plavuši (odrastao).
Ali sada sam pojedinac! Podika je pronašla plavu nijansu poput moje. Pa, osim što su slični, ali ne i to. I biti naslikan i to je još nerealnije. Takvu igru ​​boja i sjaja nećete postići bojanjem.

- 27. studenoga 2013., 17:09

doista, crna boja pažnje suprotnog spola je mnogo manja. Iako sam u toj boji upoznao svog budućeg muža! ali on doista priznaje da me očito ne voli zbog boje kose. iako preferira prirodnu i zdravu kosu

- 24. kolovoza 2014, 11:39

I ja imam istu priču već 11 godina, idem plavuša (velika baklja) s dugom kosom. Dugo sam razmišljala o bojanju kose kako bi odgovarala tonu kose i ne mogu odlučiti. Svi moji prijatelji kažu da to neće raditi za mene, a vi ćete izgubiti dužinu Tipa, ali stvarno želim promijeniti sliku

Od plavuše do brinete: kakva iznenađenja možete očekivati?

Teškoće ove transformacije su zbog činjenice da izbijeljena kosa gubi svoj prirodni pigment i obično je karakterizirana povećanom suhoćom i poroznošću. Stoga, nakon bojenja, možete ustanoviti da:

Kosa je postala zelenkasta ili siva

Od dobivanja zelenkaste ili sivkaste nijanse nakon bojenja u tamnoj boji, nijedna obojena plavuša nije osigurana. Činjenica je da osvjetljivač pere prirodni pigment iz uvojka i ostavlja temelj, čija boja može varirati od blijedo žute do svijetlo crvene (ovisno o izvornoj boji kose). Kada se ova boja kombinira s pigmentima boje, nastaje određena nijansa. Stoga, ako se žuta boja nanese na žutu kosu, može se pokazati da je živopisna zelena. Kako to izbjeći, saznat ćete kasnije u ovom članku.

Boja je neravnomjerno zahvatila različite dijelove kose,

Često, tamne boje na izbijeljenoj kosi padaju zamrljane ili zasićenost boja na korijenima i vrhovima značajno se razlikuje. Ova situacija je posljedica različitih stupnjeva pojašnjenja i kvalitete kose na svakom mjestu. Kosa bliže korijenima, još nije imala vremena mnogo patiti, za razliku od vrhova, koji su više puta bili izloženi hidroperidu i pretvoreni u neku vrstu porozne krpe, na koju se teško popravljaju pigmenti.

Kosa je postala još suha i lomljiva.

Ova situacija može nastati ako u roku od nekoliko tjedana nakon posljednjeg bojanja u plavuša, odlučili hitno postati brineta. Brze promjene u boji uzrokuju velike štete na kosi, zbog čega kosa može primjetno tanka, postati suha i beživotna. Morat ćemo se jako potruditi vratiti zdravlje kovrča. Osim toga, takvi eksperimenti mogu rezultirati teškom iritacijom vlasišta, uz naknadno stvaranje peruti i drugih neugodnih posljedica. Stoga je poželjno da je nakon zadnjeg pojašnjenja trebalo barem mjesec dana prije nego kosa ponovno padne pod napad kemijske boje.

Boja se ispire s katastrofalnom brzinom

Najčešći problem kod prebacivanja s plavuše na crnku. Olakšana, porozna kosa je vrlo slabo čuvana pigment, pa se nemojte iznenaditi da za nekoliko dana od bogate čokoladne boje neće ostati trag. I ponovno ćete morati ponoviti postupak bojenja.

Naravno, gore navedena iznenađenja ne mogu se nazvati ugodnima. Ali ne žurite napustiti čarobnu reinkarnaciju. U sljedećem poglavlju naučit ćete kako smanjiti negativne učinke prijelaza iz plavuše u brinetu.

Kako ići od plavuše do crnke

Najsigurnija opcija u takvoj situaciji bila bi da se obratite profesionalcu koji će učiniti sve kako bi kosi dao novu boju bez ikakvih neugodnih posljedica. Neki majstori savjetuju da se ne stvaraju "oštri pokreti" i da se postupno započinje reinkarnacija, uz pomoć tehnika bojanja kao što su balayazh, ombr ili shatush.

Ako se odlučite za hitno i radikalno promijeniti boju kose, i bez stručne pomoći, znajte da prijelaz iz plavuše u brinetu treba obaviti u dvije faze.

1. Repigmentacija - zasićenje izbijeljene kose prirodnim pigmentom koji nedostaje.

2. Izravno bojenje u željenoj boji.

Repigmentacija je potrebna upravo kako bi se minimizirali negativni učinci: zelena nijansa, brzo ispiranje, uočavanje itd. Da biste je proveli, trebate odabrati 1 ton boje lakši od željene boje, razrijediti s vodom u omjeru 1: 1 i primijeniti na kosu. A onda, nakon 15 minuta, bez pranja, nanesite glavnu boju prema svim pravilima bojenja.

Djevojka s vrlo plavom kosom (10. razina) želi obojiti kosu u srednje smeđoj (četvrti stupanj). Da biste to učinili, trebat će dvije vrste boje - svijetlo smeđa (ne ispod 5) i zapravo srednje smeđa. Zatim nastavite kako slijedi:

1. Obojite 5 razina lakoće. Pomiješajte 40g boje + 40g vode. Nanesite ravnomjerno na izbijeljeni dio kose (ne obrađujemo korijenje). Čekamo 15 minuta.

2. Obojite 4 razine svjetlosti. Pomiješajte 40g boje + 40g oksidatora. Nanosimo na kosu cijelom dužinom. Čeka se određeno vrijeme. Mi se peremo.

Tablica u nastavku pomoći će vam razumjeti numeriranje boja kose:

Numeracija boje kose

Vrlo lijepa plavuša

Nakon bojenja potrebno je staviti na kosu fiksirajući balzam ili masku, koja je u svakom pakiranju s bojom. Usput, šampon će se morati promijeniti, jer serija za plavuše više neće raditi za vas. Nakon reinkarnacije, trebate kupiti deterdžente za obojenu kosu koja će pomoći da boja duže ostane na kovrčama.

Još jedan savjet. Nemojte spremati boju. Dobijte bogatu, lijepu boju kada bojate izbijeljenu kosu moguće samo ako koristite visokokvalitetnu profesionalnu boju. Tako nećete biti razočarani rezultatom.

Pa, to je to, spremni ste se pretvoriti iz plavuše u brinetu. Međutim, imajte na umu da će se opet biti teže vratiti u plavu nakon tamne boje, pa razmislite ponovo jeste li spremni za takav kardinalni korak. Možda je bolje početi s ombre?

Kako postati plavuša, ako ste mračni i držati kosu dobro pripremljenom i zdravom? Slijedite savjete kolorističke glumice Blake Lively!

Biti plavuša potpuno je drugačije stanje uma. Ne mogu to točno objasniti, ali prilika da budem plavuša daje nevjerojatnu seksualnost. Muškarci doista reagiraju na to. S tamnom kosom osjećam se uravnoteženije i osjećam se manje realistično s plavom kosom. I osjećam se više talijansko kad sam crnka. Madonna, pop pjevačica

Proljeće i ljeto, definitivno, vrijeme pobjede vlasnika svjetlosnih kovrči. Ova godišnja doba odabrala su “ogledalo” onih koji su draže i stvaraoci teorije o izgledu boja i osnivači Svjetskog dana plavuše - slavi se 31. svibnja 2006. godine. Ako ste prirodno tamni, ali svakako u nadolazećoj sezoni želite postati princeza zlatne kose ili platinasta fatalna ljepota, spremni smo vam pomoći u proljetnoj transformaciji. I stručnjak koji će reći o zamršenosti brineta u plavušama, djeluje Ron O'Connor (Rona O "Connor), koloristica holivudske glumice Blake Lively.

Od tehničke, da tako kažemo, točke gledišta, bilo tamnokosa djevojka može postati plavuša - to je sve ostvarivo, glavna stvar je da ispravno obavite postupak bojenja i odaberete prikladnu nijansu izgleda, naš stručnjak otvara temu. - No, prijelaz iz brineta u plavuše uvijek je jedna od najtežih manipulacija ljepote. Budite strpljivi! Nemojte žuriti u salon dan prije važnog događaja za koji se radikalno mijenja. Svaki frizer koji poštuje svoju profesiju i njegove klijente odbit će te pretvoriti u novu Marilyn Monroe za sat vremena. Još je nepresušnije nadati se da ćete imati glamurozni holivudski izgled zahvaljujući boji koju ste kupili u najbližem supermarketu.

Profesionalac je uvijek u pravu

Što je vaša tamnija, to će biti jače osvjetljenje, pa je bolje napustiti kućne eksperimente u korist bojanja salona. Stručnjaci ističu: mijenjanje nijanse kose za dva ili više tonova zahtijeva ruke i profesionalno iskustvo. Ako nemate vlastitog dokazanog majstora, recenzije na internetu i preporuke prijatelja koji će vam pomoći.

Važno je da stilist poznaje pozadinu vaših uvojaka barem posljednjih šest mjeseci: da li ste koristili kanu i basmu, jeste li radili bojenje i druge postupke intenzivne izloženosti. Pigmenti i tvari za njegu koje ostaju u kosi, mogu značajno (i ne na bolje) utjecati na rezultat bojenja plavuše.

Nemojte zaboraviti na moderne aplikacije koje će vam pomoći da praktično probate bilo koju nijansu kose - predlaže Ron O'Connor - Postavite svoju fotografiju, isprobajte nekoliko tonova iz svjetlosne palete i prije vašeg posjeta stilistu shvatit ćete je li vaša priča plava ili br.

Blake Lively i Nivea Glitter i Volume Rinse (88 rub.), Alterna kavijar Anti-Aging osvjetljavajuća plava, plava, sjajna, plava, regenerator (2,650 rub.), Šampon za plavu, bijelu ili plavu kosu Čista biljka kamilica iz Aveda (2 890 rub.)

Suptilnosti izbora tona

Ponesite sa sobom na salon fotografije, svoje ili slavne osobe, gdje je plavuša upravo ono što vam se sviđa. To će biti referentna točka za vašu raspravu sa stilistom, o tome koji će nijansi boja ostati. Također, pri odabiru nove boje, majstor će uzeti u obzir vaš ton kože i izvornu boju kose - ove dvije točke su ključne za vašu buduću transformaciju.

Na primjer, mnoge djevojke inzistiraju na hladnoj platinastoj plavuši, dok, prema iskustvu profesionalaca, većina ide upravo toplo: pšenica, karamela, med, svijetle boje. Usklađuju se s gotovo svim tonovima kože i izgledaju vrlo prirodno. Zaključak: hladan, proziran ton kože - hladno plava, topla - sunčana. Dakle, brinete bliske smeđokosim ženama s smeđim i zelenim očima, toplim tonovima kože i zlatnožutom nijansom kose izgledaju bolje sa zlatnom plavom, a zimske brinete s plavim ili crnim očima, hladno-ružičaste boje kože i plavičaste boje kose - idealni kandidati za pokušaj hladne plavuše.

Prilikom odabira buduće svjetlosne slike, - savjetuje naš zvjezdani stručnjak - upamtite da ravna boja već dugo nije u modi. To jest, umjesto jednog tona, bolje je koristiti dvije ili tri bliske nijanse plave, tako da kosa nakon bojenja izgleda impresivnije i prirodnije. Ali, obrve, ne preporučujem uvijek sijeva - u mnogim slučajevima lice čini "izbrisano" i izgleda - dosadno.

Jennifer Love-Hewitt i boja glave kreveta glatka od Tigi laganog sredstva za njegu kose (2.085 rubalja), lak za ulje Huile Celeste iz Kerastase (1 493 rubalja), regenerator za brijanje BlondeMe iz Schwarzkopfa ( 11 eura)

Svjetlije, lakše!

Prijelaz može zahtijevati od dva do tri do pet posjeta majstoru za postupno osvjetljavanje kose na željenu nijansu. Sve ovisi o izvornoj boji niti i njihovoj duljini. To je jedini ispravan način da se radikalno promijeni ne na štetu zdravlja kovrča.

Bolje je zakazati sastanak s stilistom tijekom tjedna, a ne zauzet vikendom, “preporučuje kolorist Blake Lively. - Tako dobivate temeljitiju njegu i puno radno vrijeme potrebne za promjenu boje kose. Očekujte da ćete u stolcu svaki put provesti oko tri i pol sata, uključujući izbjeljivanje, bojenje, pranje i oblikovanje kose.

Siječanj Jones, Poppy Delignin, Taylor Swift, Sookie Waterhouse

Briga za boju i sjaj

Tužan primjer "s ulice" - plavuša s tamnim korijenima (stilisti nazivaju ovaj fenomen "zebra") i kose u obliku slame. Lijepa plavuša - ona koja se redovito brine! Samo šampon ili regenerator za obojenu kosu nije dovoljan, potrebne su hidratantne i hranjive maske i serumi, te bojenje korijena svaka 3–6–8 tjedana, ovisno o brzini rasta kose.

Savjeti za njegu kose za novorođene plavuše: - 20 minuta prije pranja kose, nanesite cijelom dužinom kose, osobito velikodušno na vrhove, maslinovo ulje, ulje jojobe ili avokado. To će pomoći zadržati uvojke od dehidracije i očuvati njihovu snagu i sjaj - odbiti styling proizvode s visokim sadržajem alkohola, kao i sprej za kosu - oni suše kovrče, - prvi put nakon bojenja jednog od postupaka pranja tjedno do sušenja to će produžiti vijek trajanja boje, - promijeniti način rada za styling: rjeđe koristite sušilo za kosu i uređaj za glačanje i uključite ih na nižim temperaturama, ne zanemarite toplinske zaštitnike.

Cijena izdavanja

Tko nije čuo frazu: biti plavuša skupa! I to je točno, održavanje zlatne boje kose zahtijeva zlato (dobro, dobro, novac, novac, novac). Međutim, stilisti naglašavaju: izmijeniti rezultate neuspješnog bojanja kuće crnkinje u plavušu u salonu koštat će čak i više nego odmah doći do gospodara.

Jeste li se ikad pokušali pretvoriti iz crnke u vlasnika platinastih kovrča? Podijelite svoja iskustva i dojmove: što biste savjetovali drugim čitateljima i što biste upozorili one koji će vas slijediti u eksperimentima sa slikom?

Želja da se drastično promijeni slika uzrokuje goruće brinete da se prefarbiraju u plavušama. Odlučivši jednom poduzeti ovaj korak, ne zaustavljaju se na složenosti nadolazećih postupaka. Ne boje se značajnog vremenskog razdoblja za postizanje željenog rezultata. Važno je napomenuti da je tranzicija od crnke do plavuše nešto drugačiji, ovisno o prirodnoj boji kose ili obojenoj.

Da biste otišli na plavu obojenu tamnu kosu, prije svega morate se riješiti boje. Treba odmah spomenuti da se pri ispiranju s kemijskim spojevima dolazi do sušenja i stanjivanja kose. Nakon toga će biti potrebno usvajanje ozbiljnih mjera za obnovu.

Postoje tri vrste: duboka, površna, prirodna.

Upotreba oksidirajućih agenasa dopušta raspršivanje na četiri tona odjednom u jednom ciklusu. Izvodi se pomoću jakih kemikalija koje djeluju na cijelu strukturu i prodiru duboko. Preporučljivo je da se takva procedura primjenjuje u salonu iskusnom stručnjaku koji može profesionalno pratiti sve trenutke i otkloniti eventualne probleme. U ovom slučaju, nije vrijedno štednje. Usluge čarobnjaka nisu jeftine, ali jamče dobar rezultat.

Kiselo pranje koje ne sadrži amonijak i perhidrol ne djeluje tako agresivno na kosu. Možete obojiti pramenove u dva tona u isto vrijeme, a da biste postigli željeni rezultat, morat ćete ponoviti postupak nekoliko puta. Važno je napomenuti da je ovo oprati kosu uklanja umjetni pigment bez ometanja prirodnog. Sijalice kose i korijeni praktički nisu oštećeni.

Korištenje prirodnih proizvoda omogućuje nježniji rad na kovrčama. Provedba pranja vrlo je povoljna kod kuće, ali nije baš učinkovita.

Brunete se razlikuju od prirode, u pravilu s prilično gustom i žilavom kosom, a uklanjanje pigmenta iz kojeg će biti potrebno barem 3-4 stupnja. Djelomice dolazi do uništenja pigmenta boje, kovrče se osvjetljavaju u jednom postupku sa samo nekoliko tonova. Stoga nemojte očekivati ​​brzi učinak.

Prvo razjašnjenje će rezultirati bakrena žuta boja , Ako pramenovi loše reagiraju na kemikalije, prelomite ih i ispadnete, morate se odmoriti. Tjedan dana kasnije, postupak pojašnjenja ponovno se provodi, a nakon 3-4 dana bit će potrebno ponoviti postupak.

Ovisno o izvornoj boji, stanju kose, rezultatima svake sesije, vrijeme prijelaza za prirodnu brinetu u plavušu može značajno varirati. To se razdoblje kreće od nekoliko tjedana do šest mjeseci.Za najsigurniju transformaciju u apsolutnoj plavuši treba vremena, stoga nemojte prisiljavati događaje.

Promjena boje kod kuće ili u kabini?

Postoji mnogo alata za pojašnjenje koji se mogu koristiti kod kuće. To su posebne boje na uljnoj osnovi i praškaste boje, a također i vodikov peroksid. Nakon pažljivog proučavanja preporuka, dopušteno je pažljivo slijediti upute kod kuće. Naravno, nositi se s prilično dugim nitima neće biti lako. Posebno agresivna praškasta boja. Važno je izbjegavati opekline vlasišta tijekom postupka, što može otežati nastavak rasvjete dok se ne postigne željena boja.

Okrećući se dobrom gospodaru, ne možete brinuti o zdravlju i izgledu niti. U svakom slučaju, profesionalni pristup će biti individualan, uzimajući u obzir stanje kose, dubinu izvorne boje. Čarobnjak će ponuditi dvije opcije, izbor koji ostaje za kupce.

 • Prvi je potpuno razjašnjenje brinete u jednom postupku. Koriste se pročistači jake koncentracije. Cijena takvih usluga kreće se od 5 do 10 tisuća rubalja, ovisno o duljini i strukturi kose.
 • Druga mogućnost uključuje pojašnjenje u tri faze: jednom tjedno, provodit će se jedna procedura. Pročišćivači se koriste manje koncentrirani, a zatim tonirani. Završna faza završava dobivanjem željene nijanse. Cijena jednog postupka je oko 3 tisuće.

Kao što možete vidjeti, cijene ovih radova u kabini su prilično značajne, ali birajući između pouzdanosti i rizika, trebali biste preferirati profesionalnost.

Kontraindikacije i ograničenja za prijelaz iz crnkinje u plavušu

Bez obzira na to koliko je velika želja za dramatičnom promjenom u izgledu, vrijedi imati na umu postojanje određenih ograničenja. Dakle, s oprezom do obezbojenja treba liječiti u sljedećim situacijama:

 • ako postoji oštećenje kože na mjestima navodne izloženosti kemikalijama,
 • vlasnici tanke i oštećene kose,
 • u prisustvu alergija u bilo kojoj od njegovih manifestacija,
 • ako se koristi kao prirodna boja, kana neposredno prije planiranog izbjeljivanja.

Brunete moraju to zapamtiti izbjeljivanje kose neće dopustiti kasnije da vrati svoju prirodnu boju, ako iznenada postoji takva želja.

Njega kose nakon tako dramatične promjene boje

Postigavši ​​željenu boju, većina žena se suočava s problemom slabosti, lomljivosti i suhe kose. Kosa zahtijeva stalnu pozornost i brigu. Za najbolje rezultate slijedite ove smjernice:

 • šamponiranje treba biti iznimno toplo, ne vruće, uz pomoć specijalnog čistog šampona za izbijeljenu kosu,
 • nakon svakog pranja upotrijebite hranjivi balzam kako biste smanjili krhkost,
 • najmanje dva puta tjedno raditi maske za regeneraciju koje sadrže prirodna ulja i proteine ​​svile,
 • iz narodnih lijekova preporučuje ispiranje izvarak od kamilice, koprive, korijena čička,
 • štiti kosu od jake sunčeve svjetlosti, preferirajući nošenje šešira od prirodnih materijala,
 • minimiziraju učinke vrućeg sušila za kosu, glačala za kovrčanje, glačanja i, ako je potrebno, koristite sredstva za toplinsku zaštitu (emulzije, balzami, sprejevi).

Redovita njega uvijek će izgledati lijepo i elegantno, a sjajne plave kovrče oduševit će njihove vlasnike.

Ako ste jedan od onih koji neprestano svrbe svoje ruke, koji se ne boje radikalno mijenjati i koji imaju šilo u petoj točki, onda vi stalno mislite kako crna kosa da bi postala siva kako dobiti tetovažu na njegovom licu, a istodobno proći intervjue i kako pritisnuti gumbe, izgradivši nokte, poput Lane Del Rey.

Imate ispitivački, nestandardni um s kojim se, mogu se kladiti, teško živjeti u suvremenom svijetu. Svi kažu da je to nemoguće. nEMOGUĆE prefarbati od obojenog crnog u pepeljastu plavu. To vam ispričaju djevojke, frizeri, bake, majke, pa čak i suprug, koji ne vidi razliku između češlja i škare.

Tako je moguće ! Da, da, slušajte bolje od mene. Ona, koja je bila dva ili tri puta, obrijala se ispod nule nakon pokusa s kosom. Ja ću učiti.

Ali, ozbiljno, sve je moguće ! Ako jako želite, možete letjeti u svemir, kako kažu.

Put će biti vrlo trnovit i dugačak, kao moj daljnji rođak, koji je htio služiti u zrakoplovstvu, ali nije mogao proći test vizije. Bilo je jako loše.

A piloti moraju vidjeti prizor!

Test je bio vrlo jednostavan i svima poznat - sjedite i čitate mala i velika crna slova na bijeloj pozadini. I kao rođak nije htio odustati - on ih je samo naučio. Da, da, to je naučeno. U ispravnom redoslijedu, i sve linije.

Dakle - uvijek imajte na umu najgori rezultat i plan povlačenja. Što ćete učiniti ako ne uspijete?

Morate shvatiti da više nećete biti isti, odnosno vaša kosa. A ako ste doista spremni prefarbati - prije svega odlučite - koju vrstu plavuše želite biti. Ne sumnjam da je vaš maksimalista odgovorio - pepeljasti, sivi ili bijeli ravno bijelo. Pa onda - morati naporno raditi. Budite strpljivi!

Za početak, izračunajte svoje financije i odlučite gdje ćete se reinkarnirati u Lady Gagi - kod kuće ili u salonu.

Naravno, to nije samo novac. Mnogi ljudi ne vjeruju salonima i frizurama.

Iskreno - nisam bio u salonima ove razine, kojima mogu vjerovati.

Teško mi je vjerovati frizerima, u koje dolazim na šišanje "lonac", i oni mi kažu - - Što je to? Ovo je oglas! Mi to ne znamo! "

Chtoooo? - Stavite mi lonac na glavu i glatko ga izrežite, jao vam frizer. Od kada „lonac“ postaje kreativno šišanje?

Dakle - ako postoji omiljeni majstor - idite k njemu, ali prije nego što uključite uši, jer on će vam reći koliko je nemoguće za sat vremena!

Ako želite igrati frizera - dobrodošli ste. I ovdje, na dva načina. Prvi je otići u profesionalnu trgovinu za frizere i uzeti prah hidroponit (pročišćivač) i oksidans 3, 6, 9 ili 12%.

Što je oksidator viši - to je teže i brže. Ovdje sami morate odlučiti - mnogo puta, ali za malo, ili malo, ali teško.

Ili otiđite i kupite obični čistač blondor , ili bilo koje druge u kojoj je sastav već odabran za vas. Primjenjivat ćete se samo.

Odmah želim razočarati - ako ste mračna crnka, a pogotovo crna, a još više naslikana - ne možete se nositi sa samo jednim izbjeljivanjem. Čak i dva. Uzmi više!

Naravno, postoji način za takve lutke koje žale zbog tamne boje. Tako je maknuti. Najbolji i najnježniji je od Estelle. Cijena je razumna i kvaliteta je izvrsna.

Dakle, skidač će pokušati ukloniti obojenu boju i vratiti vas natrag u prirodni izvor. Ključna riječ "pokušat će."

U fazi između crne i sijeva - upravo ta stvar. Umjesto toga, ući ćete u nekoliko tonova i postati crvenkasti.

Ali plus je da se riješite crne, bez kvarenja kose , Ako volite boju nakon pranja - uživajte nekoliko dana ili tjedan dana.

I onda - nastavite do beskrajnih diskoloracije.

Naravno, između izbjeljivanje treba proći nekoliko dana, tako da je kosa dobila snagu i oporavio. U mom slučaju - tri promjene boje dogodile su se u istom danu.

Dakle, kako je kosa izblijedjela - oni moraju biti ispunjeni bojom, tobish tonirana. Kupite trajnu kremastu boju, po mogućnosti bez amonijaka, željene boje. Ovo su sve vrste pepeljastih plavuša bez žutila. I primijeni ga.

Ovo je posljednja faza vaše slike.

Sada morate beskrajno borba protiv žutila , Pojavit će se opet i opet i opet i opet.

Postoje posebne serije za plavuše iz Estelle, ili, na primjer, od Lee Stafforda.

Žuta je uvijek gašena ljubičastom bojom. Stoga, svi šamponi, balzami i maske imaju ljubičastu boju. Iz profesionalne serije nećete postati Malvina, ali on je ruska "Tonika" - potpuno.

sredstva „Tonik” nije loše, pogotovo ako se razrijedi šamponom, ali u čistom obliku - kositar. Iako, ako volite nježnu ružičastu nijansu tamblera - onda ste dobrodošli!

Dugo držite na kosi - postat ćete malvina, manje - ružičasta, malo - siva.

Kosa bolje drži volumen, jer je njegova struktura poroznija.

Oni su više prikladni za styling i frizure

Problem debljine kose je riješen

Ne bojte se eksperimentirati i biti svijetli. Sjeti se da je život prekratak da bi bio dosadan! Osim toga, kosa - ne zubi - raste natrag!

 • - prašak za izbjeljivanje kose,
 • - vodikov peroksid,
 • - četka za nanošenje,
 • - tanke polietilenske rukavice,
 • - šampon
 • - klima uređaj.

Nosite gumene rukavice. Zaštitit će vaše ruke od peroksidnih opeklina. Pripremite plastični pribor za miješanje izbjeljivača s vodikovim peroksidom. U krajnjem slučaju, posude od stakla ili porculana koje ne namjeravate koristiti za namirnice, ali ni u kom slučaju metalne posude nisu prikladne, jer metal može reagirati s vašim kemikalijama.

Prašak za izbjeljivanje pomiješajte s vodikovim peroksidom u omjeru navedenom na pakiranju. Nabavite glatku i ujednačenu masu. Nanesite na kosu, počevši od vrhova od vrata do lica. Nanesite bjelilo barem na korijen kose, jer će toplina iz vlasišta uzrokovati intenzivnije djelovanje agensa sijeva, a ako počnete s njima, nećete moći postići više ili manje jednoličnu boju po cijeloj dužini.

Pokušajte izbjeći bjelilo na licu ili glavi. Nanesite vazelin ili mast na vrh kose. Ako slučajno kapljete izbjeljivač na kožu, odmah obrišite krpom ili papirnatim ručnikom umočenim u toplu vodu.

Stavite prozirnu plastičnu kapicu na kosu i pričekajte vrijeme naznačeno na pakiranju s izbjeljivačem. Vizualno pratite promjene u boji kose. Isprva će biti smeđe, a onda će se približiti crvenom. Ako vidite da je vaša kosa dovoljno izblijedjela, iako naznačeno vrijeme još nije isteklo, isperite izbjeljivač, bez čekanja dok ne istekne određeno vrijeme.

Možete poslati topli mlaz sušila za kosu na kosu kako biste ubrzali proces izbjeljivanja, ali u tom slučaju, obavezno zadržite regulator na minimalnoj razini.

Operite kosu šamponom. Temeljito isperite toplom vodom. Nanesite intenzivan regenerator i držite ga najmanje 10-15 minuta.

Pogledajte videozapis: AKADEMIJA SISANJA-SISANJE BRADE (Listopad 2019).

Loading...