Frizura za plesni ples: majstorska klasa sa fotografijama

Kosa je važan dio izgleda plesačice. Kompetentni stil ne samo da nadopunjuje sliku, već vam omogućuje da se osjećate ugodno, a također ne ometa obavljanje različitih okreta i pokreta. Frizura za plesni ples mora ispunjavati određene zahtjeve, pa se mora pažljivo pripremiti unaprijed. Trebate smisliti kako izgledati frizura, kako ne biste pokvarili cijelu sliku.

Sadrži frizure za plesne balove

Frizura za sportski i plesni ples zahtijeva poseban odnos. Karakterizira ga ekstremna glatkoća, sjaj i neobični uzorci. Rhinestones, tiaras, češljevi, ukosnice, igle i još mnogo toga mogu se koristiti kao ukrasni elementi.

Plesači na pozornici puno se kreću, njihovi pokreti mogu biti glatki i oštri, energični. Zvučnici moraju biti sigurni da će kosa tijekom izvođenja raznih okreta i elemenata biti čvrsto učvršćena i neće se raspadati.

Ali prije nego što se obvezate na provedbu bilo koje frizure, morate se nagomilati raznim češljem, sušilom za kosu, štipaljkama, ukosnicama, što će vam pomoći da napravite učinkovit styling.

Frizerska frizura: osnovni zahtjevi

Vrlo često roditelji malih plesačica ne obraćaju dužnu pažnju na kosu, vodeći računa samo o haljini. Međutim, gledajući videozapis bilo kojeg natjecanja, možete primijetiti da svaki plesač ima savršen stil.

Nije važno radi li se o europskim plesnim dvoranskim plesima ili o Latini, zahtjevi za frizuru su isti i strogi:

  • Frizura za plesni ples trebao bi se kombinirati s odjevnim komadima plesača, pa je kosa često ukrašena tkaninom iz nošnje. Međutim, ne bi trebalo privlačiti svu pažnju na sebe, jer bi glavna stvar trebala biti kvaliteta izvedbe plesa.
  • Bez obzira koji ples izvoditi, frizura bi trebala biti jednostavna i udobna.
  • Zabranjeni ukrasi svijetle kose. Ne previjajte i ne naglašavajte kovrče, lakiranje sa sjajem također nije potrebno.
  • Ne koristite chignon ili nadzemne niti.
  • Nedopustivo je razgovarati s prljavom glavom ili razbarušenom kosom.

Zbog nepoštivanja gore navedenih predmeta, žiri može smanjiti ocjene, jer kostim i frizura prilikom izrade ocjena uzimaju u obzir obvezno.

Kriteriji za odabir frizure

Kada razmišljate kako napraviti frizuru za ples u balu, prije svega trebate razumjeti kakav je styling potreban i na što trebate voditi pri odabiru. I morate obratiti pozornost na takve kriterije:

  • Stil parovi i njihove nošnje. Ako će haljina za nastup biti svijetle boje, tada bi frizura trebala biti suzdržanija, ali ako je odijelo u nježnim tonovima, tada možete odabrati složeniji stil.
  • Omjer partnera. Razlika u visini nadoknađuje se snopom plesača. Ako je par otprilike iste visine, onda je bolje napustiti visoku frizuru.
  • Partner i partnerica veličine. Da bi par izgledao skladno i uravnoteženo na turniru, zajedno sa stajlingom, veličina partnerove glave ne smije prelaziti veličinu glave partnera.
  • Oblik lica. Frizura za plesni ples trebala bi donijeti oblik glave idealnom ovalu. Vlasnici okruglog lica ići će položiti u obliku školjke, djevojke s trokutastim oblikom lica najbolje je odlučiti se za izravno ili bočno odvajanje.
  • Duljina kose Partner se s dugim kovrčama podiže, zabada u lepinju ili školjku. Ako je frizura kratka, dajte joj veći volumen ili uvijajte kovrče šljokicama.

Varijante ženske frizure

Univerzalna frizura pogodna je za latinoameričke i europske programe. Gel se nanosi na vlažnu kosu, pažljivo češlja i sakuplja u konjski rep. Samo je trebate omotati oko postolja i popraviti ga pribadačama. Uz to možete koristiti svijetle dodatke.

Prije svega, trebate odvojiti šiške i odlučiti na kojoj će se strani odvojiti dijeljenje. Nadalje, sve dlake moraju se ukloniti na suprotnu stranu od njega i uboditi nepomične stabljike okomito, tako da svi kovrče ostanu na istoj strani. Nakon toga, kosa se vrši u hrpi i prenosi na drugu stranu. Zatezanje savjeta i naređivanje pinovima. Gore su vrhovi položeni u obliku puža, a šiške - u valu. Na kraju sve popravite lakom.

Kako napraviti kovrče savršeno glatke

Izvodeći frizure za plesne balove za djevojčice, morate potrošiti puno vremena i truda kako bi kosa bila savršeno glatka i dobro češljana.

Oprane kovrče češljate se u rep i ubodete. Dalje se kosa nanosi na pjenu, širi je po cijeloj duljini i osuši sušilom za kosu. Zatim se gel nanosi na vrh i također suši sušilom za kosu, ali na hladnom načinu. Zaključno, na frizuru se nanosi pjena i fiksira jakim lakom za držanje, na njemu ne biste trebali štedjeti, inače se frizura može piling i raspasti.

Mnogi plesači radije rade kosu na neopranoj kosi, pa će biti poslušniji. Osim toga, kožne sekrecije spasit će kosu od učinaka proizvoda za styling. Popravite kosu na isti način kao što je gore opisano. A ako kosu pospite lakom prije izlaska na pozornicu, oni će zasjati još više.

Zahtjevi za mušku frizuru

Natjecateljska frizura za dječaka (ples u balunu također zahtijeva pažljivo proučavanje) mora ispunjavati određene kriterije. Potrebno je obratiti pažnju na točnost, stabilnost, praktičnost, jednostavnost izrade i tehničku sposobnost.

Pored lijepog izgleda, muška frizura trebala bi sakriti nedostatke i naglasiti prednosti partnera: uz pomoć ispravnog stylinga možete vizualno produljiti vrat ili ispraviti rast.

Kako napraviti frizuru za plesne balove: opcija za dječake

Partneri više vole frizure, čija se kreacija temelji na individualnim karakteristikama osobe, njegovoj kosi, figuri itd. I iako se styling za dječake ne razlikuje mnogo jedan od drugog, ipak, neki trikovi pomoći će vam da brzo i savršeno oblikujete kosu.

Nakon što se kovrče isperu i osuše ručnikom, potrebno je na vlažnu kosu nanijeti pjenu za oblikovanje i započeti razdvajanje.

Nadalje, pomoću češlja, potrebno je oblikovati okcipitalnu zonu i naizmjenično staviti kosu s desne i lijeve strane odvajanja. U ovoj fazi, rezultat treba osušiti i položiti kovrče.

Kako bi kosa zasjala, potrebno ih je dobro češljati, male greške uklanjaju se češljem s tankim vrhom. Dalje, kosa mora biti fiksirana lakom, nanesena s velike udaljenosti, dok dodatno izglađuje i zaglađuje kovrče. Preporučljivo je popraviti šiške odmah. Lak na njega nanosi se odvojeno i također položi sušilo za kosu.

Pogledajte video: Dan Grada Omiša 2018, Revija frizura , JOY . i plesni studio Klik , rasvjeta nezgodna (Listopad 2019).

Loading...