Ljubičasta boja za kosu: moderna i ekstravagantna

Želja za promjenom svog izgleda često se javlja i ne mora uvijek duša kardinalnost. Najpopularniji način da vašoj slici podarite novi izgled je bojanje kose. Neće se raditi o kardinalnoj promjeni boje, već o varijantama niza izbora nijansi vašeg tipa boje. Odabir sjene kose prema vrsti njezine boje omogućit će vam da boju kose učinite svjetlijom ili, naprotiv, suzdržanijom. U pitanju kako odabrati boju kose, uvijek se oslanjajte na vrste boja kose!

Vrste boja kose:

Vrsta boje kose kombinacija je vaših prirodnih podataka o boji u jednom.

Vrste boja formule: Boja očiju + Boja kože + Boja kose (Prirodna)

Vetotipi imaju 4 podjele prema nijansama svjetline:

 • Vrsta boje Zima
 • Vrsta boje Ljeto
 • Vrsta boje proljeća
 • Vrsta boje Jesen

Vrste boja dijele se na isti način kao i hladne palete boja - to su ljetne i zimske vrste boja, a jesenske i proljetne vrste boja su tople. Stupnjevi boje podijeljeni su na svijetlu - predstavljaju ljeto i proljeće i tamnu zimu i jesen.

Vrsta boje kose - ljeto

Vrsta boje Ljeto pogodno je za djevojke vrlo lagane, blijede kože s rozovinkom, maslinovim ili porculanskim nijansom, koje čak i pri štavljenju slega mijenjaju svoju boju.

Boja očiju koja odgovara ljetnoj vrsti boja je siva, sivo-plava, zeleno-plava, medena, svijetlo smeđa, orašaste boje.

Prirodne nijanse kose ljetnog tipa boja su pepeljaste nijanse plave, sivo smeđe, svijetlo smeđe, pepeljasto smeđe.

Omjer boje vrste ljeta ili samo 4 kalorije

Kalorije su kombinacija boja u nijansama Ljeto

 1. Lagana kalorija - kombinacija svijetle kože s rozovinkom, plavom kosom, svijetlo smeđim nijansama i plavim nijansama očiju.
 2. Svijetla kalorija - kombinacija u kojoj se dvije boje pojavljuju u jednoj boji, na primjer, plava koža, pepeljastoplava kosa i lagane medeno-lješnjake
 3. Kontrastna kalorija - kombinacija porculanske kože s tamnoplavom kosom i plavim ili sivo-zelenim očima.
 4. Neutralna kalorija - kombinacija maslinove kože sa sivim očima i sivo smeđom kosom.

Nijanse boja za kosu koje su prikladne za ljeto tipa boje:

 • Pepeo smeđi (ultra lagan)

Vrsta boje kose zima

Tsveotyp zima odgovara djevojkama sa svijetlom kožom jednolike boje, hladnog plavkastog tona, bež, pepeljasto-maslinastog, sa svijetlim brončano-zlatnim preplanom.

Oči tamno smeđe, bogato smeđe, gotovo crne, zelene, svijetloplave ili plave boje odgovaraju vrsti boje Zima.

Prirodne boje vrste boja Zima - crna, kesten, crna i kesten, pepeljasto smeđa, šljiva.

Omjer boja vrste boja je zima ili su njihove kalorije 4, kao što je u vrsti boje - ljeto

Kalorije u boji zima:

 1. Kontrastna boja je kombinacija svijetlih očiju, kose i boje kože.
 2. Lagana kalorija je kombinacija hladnih nijansi boje očiju kose i kože.
 3. Prirodna boja su nijanse bez oštrih svijetlih boja, kosa u prigušenoj pepeljasto-smeđoj nijansi, oči su tamno smeđe, maslinast s kapljicom preplanulog.
 4. Svijetla kalorija dominira među 3 komponente jedne svijetle boje, na primjer, svijetle zelene ili plave oči, bež koža, crna kosa.

Nijanse boja za kosu koje su pogodne za zimske vrste boja:

 • Crna s plavim nijansama (plava)

Ljubičasta boja kose - suptilnosti odabira prave sjene

Bojanje u nestandardnoj boji odličan je način da se izjasnite. Ova je opcija prikladna za mlade, "traže" prirodu. Iako sve češće varijantu savladaju odrasle žene. Izvanredne osobnosti s kreativnim bojanjem kose naglašavaju nestandardno razmišljanje. Dame u dobi ukazuju na izraženu individualnost, pokazuju svjež pogled na okolnu stvarnost. Po izboru ljubičasta boja kose za osnovu frizure. Izvrsna je kao akcenat nadopuna.

Značajke boja

Da bi vanjština bila moderna, uočljiva i drugima, dovoljno je pratiti trendove koje predlažu dizajneri i stilisti. Nije potrebno kupovati skupe stvari, posjetiti poznate kozmetičke salone. Dovoljno je usvojiti ideje potaknute modnim revijama. U posljednje vrijeme je moguće pratiti rasprostranjenost ljubičastih nijansi. Aktivno se koriste pri šivanju odjeće, stvaranju frizura.

To je kosa ljubičastih tonova - moderna i odvažna odluka za mlade u srcu. Ljubičasto-ljubičaste niti povećavaju izgled. Čak i malo uključivanje svijetlog benda podržavat će glavni trend. Djevojka sa svijetlim kovrčama definitivno se neće zanemariti.

Upozorenje! Očiti nedostatak atraktivnog raspona je poteškoća u pronalaženju prave nijanse. Nisu svi intenzivne boje. Sljedeći će "podvodni kamen" predstavljati poteškoće s uklanjanjem shema boja ako se želite pobjeći od atraktivne palete.

Tko je pogodan

Ljubičasta je, kao i sve ostale nijanse, sposobna imati toplu i hladnu temperaturu. To treba uzeti u obzir pri odabiru pravog tona. Analogno drugim opcijama, Hladni raspon pogodan je za vlasnike svijetle kože, očiju, tople - s tamnim licem, svijetlim šarenicama.

S ljubičastom shemom boja na kovrčama izgledaju žene. Većini muškaraca savjetuje se suzdržati se od takvih pokusa. Izuzetak su mladi momci, izvanredne naravi boemskog načina života.

Ljubičaste niti u ograničenim količinama skladno izgledaju na kratkim frizurama, Poželjno je odbiti potpuno bojanje glave kose na minimalističkim frizurama. Kovrče srednje, maksimalne duljine s vješto izvedenim ljubičastim nijansama su elegantne.

Potpuna boja u ljubičastim tonovima na trgu ili pixie izgleda vulgarno. Kaskada, duge ravne žice s pravilno stvorenim gradijentom predstavit će izgled misterija, zainteresirat će druge.

Maksimalna pažnja treba posvetiti izboru ljubičaste nijanse za kosu. Unatoč prividnoj monotoniji, paleta je opsežna. Postoje različite kombinacije boja koje su tražene.

Usredotočite se na šminku

Najhrabriji mogu priuštiti futurističke slike sa svijetlom ljubičastom, lavandom, lila kosom. Da bi se dobila takva nijansa potrebno je ukloniti boju kose u nekoliko tonova. Prekrasno pada samo na vrlo plavu kosu. Ali u ovoj slici posebnu važnost ima šminka. Također bi trebala biti prilično svijetla u odgovarajućim hladnim bojama.

Zanimljiv kontrast može se stvoriti uz pomoć narančastih ili ružičastih nijansi i / ili ruža za usne, ali mnogima se čini da ova opcija izgleda poput lutke. Ne zaboravite na obrve. I oni će se morati stalno nijansirati kada su pre lagani ili imaju toplu hladovinu.

Ako imate trajnu tetovažu na obrvama, razmislite koliko će se ona uklopiti s ljubičastom kosom.

Popularne nijanse i metode bojanja

Bojanje kose u ljubičastu boju vrši se na različite načine:

 1. Potpuno bojanje. Pogodno za djevojke s plavom kosom, jer tamnopute ljepotice ton ne mogu "uzeti". Vlasnici tamnih pramenova ne očaju - uz snažnu želju, kosa se može potpuno posvijetliti, a zatim im dati željenu hladovinu. Ali uklanjanje boje je štetan postupak, tako da možete pribjeći mrljanju vrhova, a ne cijeloj dužini.
 2. Ombre. Kosa, počevši od sredine duljine, postupno se pretvara u ljubičaste boje različitih nijansi. Boje (najmanje tri) trebale bi se nesmetano transformirati jedna u drugu do samih vrhova. Ljubičasta ombre izgleda spektakularno i lijepo, zaustavljajući poglede ljudi oko sebe. Da biste dobili razne nijanse ljubičaste boje, možete miješati boju posebnim balzama u različitim omjerima.
 3. Izdvajamo. Izbijeljene niti su obojene u ljubičastu nijansu. Ova frizura će odgovarati vlasnicima tamne kose. Isticanje ne oštećuje kosu toliko kao kod potpunog bojanja, tako da ne možete brinuti o njihovoj cjelovitosti.
 4. Bojanje savjeta. Izvrsno će izgledati na tamnoj kosi i neće im donijeti nikakvu štetu, jer će kosa biti djelomično obezbojena. Ljubičasti savjeti povoljno naglašavaju kosu i vizualno poboljšavaju oblik lica.

Tako će ljubičasta boja odgovarati uglavnom ljepoticama tamne kose. Ali to ne znači da bi djevojke s kosom kosom trebale zaboraviti na svoju želju da kovrče daju ljubičastu nijansu. Najbolje je potražiti savjet stilista - ovisno o boji kose, očiju i kože, on će odabrati najuspješniju mogućnost bojanja.

Kako se struktura kose ne bi poremetila, preporučuje se odustati od nanošenja otpornih boja prilikom bojenja po cijeloj duljini i koristiti tonik bez amonijaka.

Najčešća nijansa kose je ljubičasta:

 • svijetlo ljubičasta
 • tamno ljubičasta,
 • ružičasta i ljubičasta
 • pepeljasto ljubičaste boje
 • smeđe-ljubičaste nijanse
 • plavo-ljubičasta kosa
 • crvena i ljubičasta.

Bojanje kod kuće

 1. Boja bi trebala biti kvalitetna. O izboru sredstava za bojanje ovisi koliko će skladno i prirodno izgledati nova slika.
 2. Za brzo i jednostavno bojanje kod kuće pomoći će tonik ili balzam za nijansu. Lako se ispire šamponom, pa se posljedice neuspjelih eksperimenata s bojom kose lako uklanjaju.
 3. Zasićene ljubičaste nijanse kontraindicirane su za djevojke s plavom kosom - lice će postati blijedo. Prikladni ljubičasti i blijedo ružičasti tonovi.
 4. Vlasnici kostanjevih kovrča mogu odabrati bilo koju nijansu i način bojanja. Izgledat će vrlo impresivno bojanje u više boja.
 5. Lilac pramenovi će odgovarati djevojkama sa svijetlo smeđom kosom.

Nekoliko savjeta za djevojčice koje su odlučile samostalno obojiti kosu ljubičastom:

 1. Kako bi kosa ostala zdrava i atraktivna, važno je odabrati dobro bojilo koje sadrži hranjive tvari.
 2. Primjenjujući boju na jedan pramen i čekajući vrijeme bojanja, možete vidjeti kako će boja izgledati na kosi.
 3. Nakon što se pobrinite da boja odgovara, možete započeti potpuno bojanje od savjeta do korijena. Što je kosa svjetlija, to je svjetlija nijansa.
 4. Nakon bojenja operite glavu hladnom vodom, jer vruća može isprati svježu boju i pretvoriti dobivenu nijansu u svijetlo ljubičastu boju. Zatim se pomoću šamponskih boja ispire s vlasišta.

Kako ukloniti ljubičastu hladovinu

Ljubičasta boja na kosi nije dovoljno stabilna, pa je najčešće nije teško ukloniti. Tonic se lako ispere običnim šamponom. Za to će trebati oko 5 pranja glave. Malo je teže ukloniti ljubičastu nijansu postignutu trajnom bojom. Evo nekoliko načina:

 • Pomiješajte 2 žlice ulja burdocka s dva žumanjka i čašom vode. Nanesite smjesu na kosu i držite oko 20 minuta, omotavajući glavu ručnikom ili noseći kapu za zagrijavanje. Isperite šamponom. Ponovite postupak oko 4 puta.
 • Pomiješajte ½ žlice soli s 10 žlica sode i prekrijte toplom vodom dok se ne dobije kaša. Nanesite na obojene niti i držite sat vremena, a zatim isperite deterdžentom.

Ljubičasta kosa, uređena u odvažnoj frizuri - modni trend nove jesensko-zimske sezone. Hrabre djevojke ne bi se trebale bojati eksperimenata. Nova slika i neobična boja ispunit će život istim svijetlim bojama.

Popularne kombinacije

Bojanje u 1 ton rijetko je kada odabirete ljubičastu boju kose. Obično svijetla nijansa naglašava pozornost, nadopunjavajući osnovnu boju. Mješavina ljubičaste i smeđe (crne) boje smatra se klasičnom i diskretnom. Čak i vlasnici strogog radnog kodeksa oblačenja mirno dopuštaju takva odstupanja. Svijetli ton odabran je na temelju postojeće verzije baze (crna, čokolada, kesten). Idealne zasićene boje: tamno ljubičasta, šljiva, vino. Izgleda dobro gradijent: crna, divlja šljiva, osjetljiva ljubičica.

Zanimljive su kombinacije ljubičaste s plavom (plava), crvena (ružičasta). Izvodljivost upotrebe tonova u potpunosti ovisi o temperaturi odabrane nijanse, dostupnoj vrsti boje. Nositelji "zimskog" izgleda s blijedom kožom, sivim, plavim očima savršene su plavkaste, hladno ružičaste kombinacije.

Kombinacije ljubičaste i bijele boje su popularne. Primijenite različite opcije na svakoj ljestvici.

Važno je! Glavna stvar je ispravno kombinirati temperaturnu ovisnost otopina u boji. Tople svijetle nijanse (pšenica, svijetlo plava) savršeno se kombiniraju s ružičastom i lila. Hladne opcije bijele boje (platina, jasen) u kombinaciji s ljubičastom.

Trend 2018. godine je kombinacija tona ametista sa sivo-sivim. Kombinacija hladnih nijansi je nježna i jaka, ovisno o intenzitetu bojenja. Stvaranje skladne slike teško je. Preporuča se ne eksperimentirati sami, vjerujte iskusnom majstoru.

Djelomično obojenje

Promjena izgleda neće biti samo uz pomoć punog bojenja. Popularne su različite metode djelomične promjene boje:

 • ističe,
 • višebojno bojanje,
 • lombr
 • balayazh.

Izvršite promjenu sjene pojedinih niti. Tretirajte kosu duž cijele duljine, debljine ili selektivno. Upotrijebite do 7 različitih tonova istovremeno.

Obratite pažnju! Ovisno o odabranoj shemi, koristite sredstva za bojenje ili otporne boje. Za postizanje dostojnog rezultata preporuča se kontaktirati profesionalnog majstora.

Trošak postupka

Konačni trošak bojanja ovisi o složenosti i opsegu rada. Što je deblja, duža kosa, širi raspon korištenih nijansi, više morate platiti. Na svakog klijenta primjenjuje se individualni pristup. Prije postupka preporučuje se razgovor s majstorom kako biste saznali nijanse. Prosječna cijena za bojanje u 1 tonu je 1 tisuću rubalja.

Ovisno o složenosti postupka, trošak doseže 3-5 tisuća rubalja. Cijena namjerno složenog bojenja uz upotrebu dizajnerskog pristupa počinje od 4-5 tisuća rubalja.

Njega boja

Glavna poteškoća u njezi kose nakon bojenja u ljubičaste tonove je brzo, neujednačeno ispiranje boje. Problem najviše pogađa vlasnike izvorne svijetle kose. Glava kose morat će se stalno održavati uz pomoć sredstava za bojenje, obojena tonikom, otpornom bojom. Praktična opcija: ombre (shatush, balayazh). Curlovi su u početku obojeni neravnomjerno, kosa ne šteti regrown korijenima.

Upotreba šampona, balzama, maski za obojenu kosu - preduvjet. Sredstva će vam pomoći da duže držite boje, pružit će najmanju njegu kose. Pred izbjeljene kovrče zahtijevaju povećanu pažnju. U svakom slučaju su neophodna hidratantna, hranjiva, toplinska zaštita.

Mnogi sanjaju o stjecanju neobičnog izgleda zbog ljubičastih nijansi kose, ali odlučuju se na sličan eksperiment. Svijetli izgled - puno jakih, samouvjerenih, kojima treba povećana pažnja drugih.

Kako odabrati pravi ton?

Ljubičasta kosa ide gotovo svima, ali posebno povoljna izgleda s hladnim tipom izgleda. Ova se boja kombinira s savršeno ravnim pramenovima, ali i s kovrčama.

Osnovna pravila odabira:

 • bojenje je najbolje obaviti ako je prirodni ton plavkasto-crn, plav s sivkastim preljevom, plav s dozom platine,
 • za djevojke tople boje, bolje je koristiti tehniku ​​ombre, napraviti bojanje, isticanje,
 • ako je prirodna boja svijetlo kestenasta ili plava, odabrana je iz svijetlo ljubičaste palete,
 • ljepota i hladnoća aristokratske kože i tamne oči naglasit će patlidžan,
 • ako koža ima zlatni sjaj, tada ne biste trebali koristiti tamno ljubičastu boju, bolje je odabrati nekoliko pramenova boje s ljestvice lavande - inače će vam lice izgledati bolno, pojavit će se žuti sjaj,
 • duboka tinta pogodna je samo za prirodne brinete i žene tamno smeđe kose.

Svijetle ljubičaste nijanse idu tinejdžerima i djevojkama koje se žele istaknuti u gomili. Žene srednjih godina i starije osobe trebale bi birati između prigušene ljubičaste gume.

Ljubičaste opcije boja

Takva je boja prilično zasićena i neobična, stoga se neće svaka djevojka odlučiti na cjelovito bojanje kuće. No ova se modna shema boja može upotrijebiti za isticanje pramenova, a koristi se i u drugim modernim tehnikama:

 • Potpuno slikanje. Da biste dobili svijetlu boju, morate napraviti prethodno uklanjanje boje. Na bogatoj kestenjastoj ili crnoj kosi ljubičaste boje uvijek izgledaju pomalo prigušeno.
 • Ombre na tamnim kovrčama - jedan od najmodernijih stilova, pogodan za djevojke različitih dobnih skupina. Glavna prednost je što postupak ne utječe na područje korijena, što održava snagu niti.
 • Ljubičasti savjeti - sjajna prilika za osvježenje slike tamnoputih djevojaka, omogućuje vam da naglasite crte lica, idealno u kombinaciji s šiškama.
 • Izdvajamo - za to se najčešće koriste pepeljasto-ljubičaste ili ružičaste nijanse. Ova tehnika stvara neobičnu, svijetlu kosu, a istovremeno ne oštećuje mnogo.

Svijetle sheme boja dobro se slažu s drugim nijansama. Najmoderniji je ashen s ljubičastim, crvenim, žutim ili zelenim nijansama. Samo stručnjak je u mogućnosti odabrati pravu kombinaciju tonova, stoga nemojte provoditi eksperimente kod kuće.

Kako postići lijepu ljubičastu boju?

Da biste razumjeli je li prikladna modna shema boja ili ne, možete koristiti posebnu kredu u boji za kosu - oni vam omogućuju da pramenovima daju svijetlu nijansu, ali brzo se isperu. Bolje je obaviti potpuno bojanje, isticanje i bojanje u kabini, ali ako se želite slikati kod kuće, morate odabrati pravu boju.

Za pojašnjenje koristite profesionalne alate Estel Professional-a da biste umanjili štetu na kovrčama. Ljubičaste nijanse nisu prisutne u svim paletama, vrlo je malo proizvoda za kućnu upotrebu:

 • Nouvelle - krem ​​boja, dizajnirana od strane stručnjaka posebno za stvaranje svijetle slike. Tamno ljubičasta boja idealna je za djevojke s tamnom kosom, kao dio proizvoda postoje pigmenti za bojanje koji prodiru duboko u strukturu, omogućuju vam da dobijete bogatu shemu boja, obojite preko sive kose. Obogaćena formula sadrži biljne ekstrakte, rižin protein, koji ima blagotvoran učinak na zdravlje kovrča.
 • Estel Essex - nježnim tonovima pruža otporno bojanje. Zahvaljujući posebnoj formuli, alat ima intenzivnu zasićenost boje, vraća elastičnost niti, vlaži kovrče do samih vrhova.
 • Koncept - u paleti su predstavljene ljubičaste nijanse s smeđim i crvenim nijansama. Sastav sadrži cedrovo ulje, glukozu, hitozan, daje bogatu boju, potpuno ispunjava sijedu kosu. To je sigurno, štiti pramenove od negativnih učinaka vanjskih čimbenika.

Najbolja boja za kosu, prema recenzijama - Luda boja, u njenoj paleti možete pronaći nekoliko zanimljivih modnih opcija, lako ih je nanijeti.

Za tamnu kosu Violette, klasična boja, omogućuje dobivanje svijetle nijanse. Za ljubitelje prigušenih boja, Hot Purple ide, a za postizanje ružičasto-ljubičaste nijanse možete koristiti Pinkissimo ili Marshmallow.

Kako brzo donijeti ljubičastu boju?

Ako je ton odabran pogrešno i trebate ga se brzo riješiti, možete oprati kod kuće, iako se svijetle boje peru samostalno u roku od 14-20 dana.

Zagrijte 30 ml bilo kojeg biljnog ulja na parnoj kupelji, pomiješajte s 200 ml tople vode, dodajte 2 sirova žumanjka. Ravnomjerno rasporedite smjesu na pramenove, zagrijte glavu, isperite šamponom nakon 15 minuta, ponovite postupak 3-5 puta.

Pomiješajte 120 g sode i 10 g soli, razrijedite smjesu vodom do guste kreme, nanesite, zamotajte glavu, stojite sat vremena, operite na uobičajeni način.

Ljubičasta boja omogućuje dobivanje modernih i bogatih nijansi kose, glavna prednost takvog bojanja je univerzalnost, ton možete odabrati za bilo koju vrstu boje. Nedostatak je što se brzo ispere, boja nije prisutna u svakoj paleti.

Sve nijanse ljubičaste

Znate li koliko nijansi ima ljubičasta boja za kosu? Barem pet! Međutim, vodeći proizvođači stalno proširuju svoju paletu boja, dodajući joj nove pigmente. A profesionalci to mogu učiniti sami, kombiniranjem i miješanjem boja. Pa koji je bolji odabrati?

 • Svijetlo ljubičasta. Izgleda moderno i lijepo, ali ide daleko na sve. Osim toga, vrlo je nestabilan i zahtijeva redovito osvježenje. Na ovoj je boji bolje odmah napraviti laminiranje, a zatim će zadržati intenzitet do 3-4 tjedna. Ili biste trebali kupiti kvalitetan tonik i koristiti ga svakih 7-10 dana.
 • Duboko ljubičasta. Vizualno dodaje starost, pa je pogodan i za mlade s gotovo savršenom kožom. Ovaj ton čak i bez posvjetljivanja savršeno se uklapa u tamnu i crnu kosu. Ali na plavuši će izgledati neprirodno, pogotovo ako ne budete držali korak s odraslim korijenjem.
 • Patlidžan. Svestraniji i suzdržaniji. Odnosi se na klasičnu paletu boja, dakle, prisutna je kod gotovo svih proizvođača boja. Podvlači žutost kože i modrice ispod očiju. Lako je obojite, čak i kod kuće.
 • Lavanda. Ova delikatna nijansa danas je na vrhuncu popularnosti. Ne izgleda ekstravagantno poput svijetle ljubičaste boje, ali uz kvalitetno bojanje izgleda vrlo elegantno i ne ispire se tako brzo. Može se koristiti za složene vrste isticanja kao dodatna boja.
 • Pepeljasto ljubičasta. Prije dvadesetak godina bake, koje su na sivoj kosi nadvladale srebrni tonik, slučajno su poprimile sličan ton. Danas je ova boja jedna od najmodernijih i preferiraju je i mlade i zrele žene. Ovom bojom vrlo je važno u potpunosti ukloniti zaostalu žutost, a to često može učiniti samo profesionalac.

Ali postoje i druge, ne manje lijepe nijanse ljubičaste, koje se mogu naći na ulicama ili svjetovnim zabavama: lila, ružičasto-ljubičasta, plavo-ljubičasta.

Vrste bojenja

Vrlo lagane ljubičaste nijanse izgledaju predivno, ako su obojene cijelu kosu u cijelosti. Da, i prikladnije je brinuti se za nju - sredstvo za bojenje brzo vraća boju u prvobitni intenzitet. Ova će se boja igrati na novi način u bojanju ili složenim tehnikama isticanja, koje nekoliko godina ostaju na vrhuncu popularnosti:

 • Samo savjeti. Pretpostavlja se kontrastni prijelaz iz osnovne boje u ljubičastu. Izgleda lijepo na kosi bilo koje duljine i prilično je lako izvesti kod kuće. Pramenovi se skupljaju gumenim trakama u repovima, čiji su vrhovi osvijetljeni (ako je prirodna boja previše tamna), a zatim obojeni ljubičastom bojom.
 • Ombre. Izvodi se mekani vodoravni prijelaz od svijetle ili svijetlo ljubičaste do duboke tinte. Ali postoje i druge mogućnosti - od pepeljasto-lila do tamno-lila itd. I prirodno možete izvući prirodnu bazu u bilo kojoj nijansi ljubičaste.
 • Balayazh. U ovom slučaju, ljubičasta će se glatko ispreplesti s glavnom bojom, povećavajući se u donjoj trećini glave kose. Za takvu tehniku ​​potrebna je duljina i bolje je ako bojanje izvodi iskusni majstor. Bilo kakve pogreške na njoj previše su uočljive, a kosa će joj izgledati neharmonično.
 • Izdvajamo. Isticanje u boji je bojanje u jednoj ili više odabranih nijansi tankih pramenova, ravnomjerno raspoređenih po cijeloj glavi ili odvojenim zonama. Međutim, sada postoji tendencija bojenja samo nekoliko prilično širokih pramenova s ​​jedne strane lica ili samo na rubu. Ljubičasta je u ovom slučaju svijetli naglasak koji nadopunjuje sliku.
 • Bojanje. Složene višebojne boje u kojima se može koristiti do 20 boja. A može biti i nekoliko nijansi ljubičaste, a njena kombinacija s bojama bliskim prirodnim: kava, crna, pepeljasto smeđa, orah, itd. Da bi rezultat bio lijep, majstor mora imati znanje o boji i odličan osjećaj boje.

Važno je! Ako niste sigurni da će vam odgovarati ljubičasta boja, prvo upotrijebite tonik. Nekoliko puta će se potpuno isprati i, ako vas rezultat razočara, nećete morati pokvariti kosu pranjem.

Najbolja boja

Trajna boja za kosu s ljubičastom nijansom potrebna je samo za postizanje intenzivnih tonova. Oni se nalaze u paleti gotovo svih vodećih proizvođača. Kod kuće kosu možete obojiti ljubičastom:

 1. "Garnier". Line Color Shine, nudi sočnu i lijepu boju 4,26 (slatka kupina), koja se savršeno uklapa na smeđu kosu i tamno smeđu kosu. Crna će se morati malo posvijetliti.
 2. "Cieza". I ovaj proizvođač pobrinuo se da sami odaberete intenzitet ljubičaste nijanse. U pakiranju iz linije Mixing Colors broj 1-41 još uvijek postoji tamni pigment koji može ugušiti svjetlo ljubičastu boju.
 3. "Garnier". Linija Color Naturals predstavlja ton 3.2 (borovni sjaj), koji se savršeno uklapa u sve nijanse kose bez posvjetljivanja. Ali na svjetlu ispada previše svijetlo.
 4. "Schwarzkopf". Serija Nectra Color dala je tamno-zasićeno ljubičastoj boji u nijansi 499 smeđokosih žena i brineta. Boja je obogaćena biljnim uljima i praktički ne pokvari kosu.
 5. "L'Oreal". U liniji Preference nalazi se blijedo ljubičasta nijansa "Zreli patlidžan" pod brojem RFE3, koja će odgovarati i smeđokosim i smeđokosim ženama.

Postoje ljubičaste nijanse i u mnogim profesionalnim linijama. Ali eksperimentirati s njima kod kuće ne vrijedi. Takve boje sadrže veću količinu pigmenta, u usporedbi s kućanskim, pa će biti vrlo teško donijeti nesretnu boju.

Kućno bojanje

Koloristi toplo preporučuju slikanje u ljubičastim nijansama u dobrom salonu. Da biste dobili lijepu boju teško je, a pokvariti kosu - lako. Zato ne pokušavajte napraviti složene višebojne boje u kući, posebno na velikim duljinama. Posebno nekvalitetne boje, koje odmah prelaze u sljedeće niti, a glava će se činiti tek preplavljenom tintom.

Prije nego što bojite kosu ljubičastu kod kuće trajnom bojom, provjerite odgovara li vam. Da biste to učinili, kupite prikladnu nijansu tonika i privremeno preuredite kosu. U slučaju kvara, neotporan pigment lako se ispire, čak i bez čekanja 4-6 tjedana.

Kada kupujete boju, obavezno pogledajte tablicu podudaranja boja i provjerite je li potrebno prethodno izbjeljivanje. I ujedno obratite pažnju na datum isteka. Prekasni sastav može dati potpuno drugačiju nijansu.

Nabavite tonik odmah - bez njega, ljubičasta će se isprati nekoliko puta, a glava će biti izblijedjela.

Za oštećenu poroznu kosu boja će pasti neravnomjerno, a izgledat će ružno. Ne izgleda ljubičasta kosa u slučaju kada je potpuno lišena sjaja. Stoga oštećenu kosu prije bojenja treba ozdraviti, a najbolje je koristiti šampon s učinkom laminiranja.

U procesu bojanja strogo se pridržavajte uputa - rezultat ovisi o 80%. Ni u kojem slučaju ne prelazite vrijeme trajanja boje. Boja neće postati zasićenija, a keratinski sloj kose može patiti. Nakon svakog pranja upotrijebite balzam kako biste zaštitili boju - tada ćete morati rjeđe slikati.

Kako se riješiti ljubičice

Ne uvijek ljubičasta boja kose dobro pada čak i pod rukama iskusnog majstora. A također se događa da je nova slika previše svijetla ili ekstravagantna i brzo se dosadi. A onda se postavlja pitanje kako se to riješiti lako i sigurno.

Postoje samo dva pouzdana načina - boja se može isprati ili prebariti. Toniranje balzam opere se maksimalno 8-10 puta. Da biste još brže uklonili neželjeni ljubičasti refluks, nakon pranja kosu možete isprati litrom vode u koju se dodaju 2-3 žlice peroksida.

Izvucite boju bez amonijaka, koja traje mnogo dulje, pomoću provjerenog nacionalnog recepta: žumanjak se odvoji od bjelančevina i pomiješa s istom količinom ulja burdoka. Smjesa se raspoređuje po obojenoj kosi (ili preko cijele glave je izvrsna hranjiva maska), kosa se obavija i nakon 30-40 minuta sve se može temeljito isprati šamponom. Boja primjetno blijedi i u 3-4 sesije potpuno nestaje.

Ljubičastu pretvorite u smeđu ili kesten zlatnim pigmentom. Izdržljiva boja zlatnog tona djeluje samo ako se u sastav za bojanje doda 6% ili 9% oksidansa, koji može djelomično oprati ljubičasti pigment. Ali bolje je ne provoditi takve eksperimente kod kuće, već odmah otići u salon i ukloniti neželjenu boju profesionalnim sredstvom za uklanjanje.

Ljubičasta nijansa za kosu - odaberite najbolju

Djevojke s ljubičastom kosom gotovo nikada ne izgledaju isto. To je zbog velikog broja nijansi.

Razlikuju se i po intenzitetu (od najsvjetlije do svijetle i tamne) i po njenoj hladovini (magenta, bordo, ljubičasta, grimizna, patlidžan, gotovo srebrna itd.). Osim toga, razlikuju se vrste bojenja - jedan ton, ombra, glodanje itd.

Poteškoća leži u pravilnom odabiru boja. Odnosno, izbor boje koja odgovara tonu kože očiju i ukrašava svog vlasnika.

Smeđe-ljubičasta kosa

Poput crne i ljubičaste kose, i ova je jedna od naj diskretnijih i klasičnijih opcija. Postignuto uz pomoć ombre, glodanja, balayazha.

Dobiva se i pri bojenju tamnih pramenova s ​​balzamastim nijansama lila nijanse. Ovo je meka i nekreativna nijansa. Odgovarat će čak i onima koji imaju strogi kodeks uredskog odijevanja.

Budući da se boja kose gotovo ne mijenja, to vrijedi za gotovo sve, pod uvjetom da je glavna (smeđa ili crna) boja odabrana ispravno.

Vrsta boje Zima treba dati prednost hladnim jorgovanim, plavkastim tonovima lila. Tople vrste boja također mogu odabrati ružičaste tonove.

Plavo-ljubičasta kosa

Ova ljubičasta boja kose vlasnici su fer kože s plavim tonom. Ako je koža ružičasta, također će djelovati ljubičasti ton.

Dobro se slaže s hladnim plavim i svijetlosivim očima. Potrebno je napustiti boju vlasnika tamne, preplanule ili breskve kože.

Ružičasta i ljubičasta kosa

Kao i u prethodnom slučaju, puno ovisi o samoj boji. Ako je baza hladni ružičasti podton, tada odaberite boju je vlasnik hladnih vrsta boja.

Ali ako je ružičasti podton topao - gotovo grimizan ili fuksija, onda će takav ton odgovarati djevojkama tamne kože. Dakle, crveno-ljubičasta boja kose ide vlasnicima kože breskve, ali je potpuno kontraindicirana vlasnicima maslina.

Ljubičasto-bijela kosa

Jedna od najpopularnijih opcija. Najčešće se izvodi u tehnici ombra na razjašnjenim kovrčama. Izvrsno kreativno i modno rješenje.

Osnovno pravilo je ovo: ako je svijetla boja hladna (nordijska plavuša, šampanjac, platina), onda bi ljubičasta trebala biti hladna. Ali ako je svjetlosni ton topao (pšenični, zlatni), tada odaberite odgovarajuću lila.

Svjetlo ljubičasta kosa

Plava lila kosa pogodnija je za mlade djevojke i s tankim crtama lica srednje veličine, korektne kože i očiju. On ih čini mladenački i krhkijima. Dok se mućkaste djevojke mogu učiniti vulgarnim.Takav se podton dobiva bojenjem obojenim u vrlo svijetli ton.

Pepeljasto-ljubičasta boja kose

Najmoderniji ton posljednjih godina.

Popularnost je stekao kao svojevrsno slikanje "u sivoj kosi". Govorimo o ametističkim tonovima različitog intenziteta. Vrlo su raznolike.

Događa se toplo i hladno, tamno i svijetlo, zasićeno i prozirno. Teško je odabrati takvu boju i bolje je povjeriti je profesionalcu.

Opcije bojenja

Opcije bojenja mogu biti mnoge:

 1. U jednom tonu,
 2. lombr
 3. milirovanie,
 4. Balayazh na tamno ljubičastoj kosi,
 5. Bojanje krajeva ili pojedinih niti.

Popularni ombre. Ne može se samostalno izvesti. Bolje je povjeriti profesionalcu.

Ljubičasta ombre kosa

Redoslijed posla koji obavlja majstor je sljedeći:

 • Curls su podijeljeni u tanke niti,
 • Pramenovi se češljaju na istoj razini
 • Na donji dio reda (od sredine područja hrpe i dolje) nanosi se boja ljubičaste boje. Ako je potrebno, prije se nanosi sredstvo za izbjeljivanje.

Rezultat je gladak prijelaz s prirodne na lila boju kose.

Ljubičasta kosa za djevojčice: savjeti

Boja, čak i dobivena trajnom bojom, ispire se brzo i neravnomjerno. To je posebno vidljivo na svijetloj ili plavoj kosi. Obojite ne samo korijenje, već i kovrče po svim duljinama. Boju je teško isprati s kože, pa je pažljivo zaštitite prilikom slikanja.

Ako ste tonirali balzam za kosu, onda ga koristite pri svakom pranju. Najpraktičnija opcija je ombre. Ne zahtijeva stalno bojanje korijena. Promjena tona kao ispiranje nije toliko uočljiva.

Specijalizirani proizvodi

Tamno ljubičasta boja kose, poput svijetle, najpranije je isprala. Bolje je upotrijebiti za to posebno sredstvo u boji ili pranju. Riječ je o spojevima sličnim bojama koji uklanjaju neželjenu boju.

Nije svako pranje nositi se s ljubičastom bojom. Neugodna značajka njih je da se neželjena boja može vratiti nakon 1-2 pranja.

Osim toga, gotovo je nemoguće vratiti izvornu hladnu boju. Nakon pranja, pramenovi gotovo uvijek stječu topli ton.

Tko će odgovarati tamnocrvenoj boji

Da biste odabrali pravu boju kose, morate uzeti u obzir oči, kožu, starost žene

Ako želite promijeniti boju kose u drugu, postoji nekoliko savjeta:

 • za plavuše ili svijetlo smeđe djevojke boja bojanja će biti vrlo bogata i svijetla - od crvene do vatreno crvene sve ovisi o tonu,
 • za žene sa smeđom kosom, nijansa može varirati od mahagonija do tamne trešnje, sve ovisi o vašoj prirodnoj boji, ton boje je također važan,
 • sve nijanse crvene više su prikladne za djevojke sa smeđim ili zelenim očima (ovo je vrlo individualno), ali nema kontraindikacija za plavooke, sivooke (prikladne su hladne ljubičaste),
 • za starije žene ton mahagonija može biti varijanta bojanja, slika se preko sive kose, osim toga, ova boja vizualno izglađuje bore.

Paleta tamno crvene boje

Nijanse ovise o proizvođaču, ali neke su univerzalne za sve:

 1. Auburn,
 2. bakar,
 3. vatra,
 4. Mahagoni (od crvene do smeđe boje),
 5. Tamnocrvena (od trešnje do ljubičaste boje).

Kosu možete obojati u potpunosti duž cijele duljine ili pomoću trenutno modernih opcija bojanja, kao što su:

 • ombre (u crvenoj shemi boja izgleda kao plamen),
 • slikati savjete (izgleda svijetlo i kreativno),
 • isticanje (svijetle crvene žice izgledaju svijetlo i zabavno),
 • Bojanje (koristite od 2 do 10 nijansi bliskih tonu).

Tada je izbor vaš - raspon je velik u bilo kojem gradu Ukrajine, u bilo kojoj drugoj zemlji postoji puno proizvođača boja, kao i mnogih nijansi.

Tamno crvena boja za bojanje kod kuće

Još jednom, ako ste brineta i želite svijetlo crvenu boju, prvo morate ukloniti kosu (moj savjet samo od frizera).

Najčešći proizvođači boja zakosa

 1. L'Oreal je postojanih, svijetlih i zasićenih boja, ton traje do dva mjeseca, miris nije oštar. Jedini negativan je visoka cijena (350 rubalja).
 2. Garnier - najbolji omjer cijene i kvalitete, miris je oštar, otporan na mrlje (120 rubalja).
 3. Schwarzkopf - postojano bojenje, neutralni miris, boja blijedi nakon 2 mjeseca (120 rubalja).
 4. Londa - jednolično bojanje, trajne zasićene boje, ne potamni do 2 mjeseca (120-130 rubalja).
 5. Wella - otporan na boje, miris nije oštar, boja je nezasićena (120-140 rubalja).

Bojanje kod kuće također ima niz pravila:

 • prije bojenja nekoliko dana nemojte koristiti maske da spriječite stvaranje filma (boja će loše pasti na kosu i brže se isprati),
 • Boja se nanosi na čistu kosu, ali prvo je ne biste trebali oprati šamponom prije bojenja kako bi prirodni zaštitni sloj masti ostao,
 • Obavezno upotrijebite upute isporučene s bojom svih proizvođača.
 • ako ste prvi put kupili proizvod drugog proizvođača, provjerite na alergijsku reakciju dnevno (na stražnjoj strani ruke),
 • tako da nakon bojenja kože duž dlake ostane čista, nanesite masnu hranjivu kremu, boja se lako uklanja pamučnim jastukom,
 • pažljivo pratite vrijeme određeno u uputama, ako pretjerate, možete dobiti potpuno drugačiju boju, bit će tamnija,
 • isperite toplom vodom
 • ne možete češljati mokru kosu odmah nakon bojenja, možete ih još više ozlijediti.

Kako se brinuti za obojenu kosu

Nakon bojenja kosa možda neće izgledati zdravo, pojaviti će se ili izblijediti krajevi. Da biste to izbjegli, koristite šampon za obojenu kosu, nakon svakog pranja koristite balzami, balzamiranje.

Maske se mogu napraviti na bazi jaja, avokada, meda, biljnih dekocija, kefira, maslinovog ulja, voća.

Kada styling izravnim vrućim zrakom prolazi pored kose, dopustite vam da napravite malo duži dizajn. Do potpunog sušenja kose se ne može sušiti. Također, pažljivo koristite glačalo, curling.

Djevojke, žene, po prirodi pokušavaju pronaći ideal, a na put do toga idu gotovo cijeli život, mijenjajući stil, boju, dužinu i percepciju sebe i onih oko sebe. Ne bojte se promjena!

Recenzije

Kupila sam danas u trgovini novu boju. Savjetovao prijatelja. Zaista joj se svidjela. Slikala je nekoliko puta zaredom. I odlučio sam probati.

Slikam se sama kod kuće, pomaže starija kći. Cool, ali miris je vrlo oštar. Miješam točno prema uputama.

Nanesite brzo, potamnite (oksidira).

Korijenje je ispalo malo tamnije od cijele duljine, ali ipak SUPER!

Svetlana, 22 godine.

Nedavno obojena u jarko crveno! Ne vjerujte, ali kažu istinu, moj se život drastično promijenio. Slikala se sama kod kuće, po prirodi sam svijetloplava, boja se pokazala neočekivano svijetlom, navikla sam se na nju otprilike tjedan dana!

Izgledam super! Ne bojte se promjena!

Valentina, 39 godina.

Koristim ovu boju već 4 godine! Najbolje! Otporno, sjajno i svileno! Preporučujem. Djevojke, eksperimentirajte!

Marina, 45 godina.

Mama se odlučila prebojati. Taj je ton već dokazan i to više puta. Ton je zaista jako lijep. Lezite ravnomjerno. Miris je, ali nije oštar. Tolerantan, mirisan i nije tako! Nakon bojenja pojavila se bakrena nijansa. Sunce je vrlo lijepog sjaja. Učinak je neočekivan, ali vrlo ugodan.

Natalia, 29 godina.

Ne znam kako napisati, moja prva recenzija (ne ocjenjujte strogo). Slikano kod kuće, bez ičije pomoći. Vrlo ugodno sve je osmišljeno. Uputa je napisana pravilno, vrlo razumljivo. Ako sve napravite prema uputama, sve će ispasti !!

Lyudmila, 57 godina.

Imala sam puno sijede kose, nakon bojenja siva kosa je potpuno nestala, obojana preko 100%. Tko bi imao slične probleme, toplo preporučujem.

Pogledajte video: Sminka za svecane prilike by Ana Minic (Ožujak 2020).