Kako napraviti kravate kose vlastitim rukama?

Trenutno se djevojke s dugom kosom sve više pitaju kako šivati ​​elastiku za kosu. U takvoj situaciji žene koriste razne uređaje, uključujući kravate kose.

Domaće trake za kosu uvijek će se razlikovati svojom originalnošću.

Žene ili kupuju gumu ili ih prave samostalno - opcija 2 je privlačnija. Kravata za kosu sastoji se od raznih materijala za otpatke: tkanine, vrpce, pređe za pletenje itd.

Trenutno žene koriste različite načine stvaranja gumenih traka - kao rezultat, svaka djevojka može šivati ​​prekrasne kravate kose vlastitim rukama.

Ovaj članak opisuje kako napraviti kravatu za kosu, kao i popularne gumice za kosu.

Kravata za kosu - standardni proizvod

Kada stvara osnovu za gumu za glavu za glavu, djevojka koristi takve materijale:

U proizvodnji osnova za gumu za kosu žena provodi sljedeće radnje:

 • igla
 • škare,
 • konac, pogodan za boju tkanine,
 • komad tkanine koji je 3 puta duži od gume, širina je bilo koja,
 • odjeća elastična (20 cm),
 • uzme pripremljeni komad tkanine, presavije ga na pola i šiva ga uz rubove,
 • zatim presavijeni komad s rupama - jedna na drugoj - i zaveže njegove rubove. U ovom slučaju, djevojka ostavlja rupu kroz koju se nakon toga ispada da prereže,
 • obrne rez i u njega umetne elastiku iz platna,
 • vezanje gumene niti i zabijanje rupe - i baza je spremna!
 • Scrunchies za kosu napravite sami: majstorske tečajeve s fotografijama

  Pozdrav svima! Moji prijatelji, na ulici, doduše, još nije proljeće, ali vrijeme nije daleko, kada ćemo svi hodati bez kape. Potrebno je voditi računa o tome kako će izgledati vaša mala glava, posebno ako imate vrlo dugu kosu. Zato ćemo danas napraviti kravate za kosu "uradi sam"!

  Preći ćemo, da tako kažem, iz najosnovnijeg u nešto složenije. U svakom slučaju, sigurno ćete se nositi sa svim vrstama ovih gumica jer ću detaljno opisati kako napraviti svaki od njih.

  Zapravo, postoji samo nevjerojatno ogromna količina ideja za stvaranje rezinocheka (i ne samo). I gotovo svaki od njih može se realizirati uz pomoć jednostavnih manipulacija. Općenito, puno dodatka za kosu, pokazat ću vam. Udobno se otvorite, otvorit ću vam vrata za nevjerojatan (zaista!) Svijet dodataka za kosu (koliko god to čudno zvučalo :))

  Prije nego što počnete, pogledajte ovdje. Kad napunite inspiraciju, vratite se))

  Izrada modne elastične tkanine

  Mnogo djevojaka voli biti u centru pažnje. U ovoj situaciji, žene koriste moderne gumene trake za kosu.

  Za proizvodnju privlačnih rezinochki za kosu, žena koristi ove materijale:

  Kada stvara modernu gumu djevojka izvodi sljedeće radnje:

  Elegantna kuka za kukičanje

  Kada ide u restoran i druge ustanove, djevojka koristi elegantnu elastičnu traku za kosu.

  U proizvodnji takvog proizvoda žena koristi takve materijale:

  Prilikom stvaranja elegantne gumene niti, glavna stvar je pravilno vezati bazu. Rezultat bi trebao biti volumetrijski šav šava.

  Dok plete žena dodaje perlice. Također, šivaonice dodaju perle i nakon tkanja - u sličnoj situaciji, djevojke protežu nit kroz gumenu traku i objese je perlama.

  Prekrasna dječja elastika za djevojčice s cvijetom

  U proizvodnji guma „Cvijet-pet listova“ žena provodi sljedeće radnje:

  Ovo cvijeće je fiksirano na zavoje za djecu i djevojčice. Djevojčica u ovoj situaciji uzima nekoliko krugova različitih veličina, reže ih uz rub i spali.

  Na kraju, žena drži krugove u središtu perle i cvijet s pet listova je spreman!

  Gumb za sreću s vrpcama

  Ako djevojka ima na lageru originalne gumbe koji ne odgovaraju odjeći, ali mogu se koristiti! U takvoj situaciji, žena uzima gumenu nit, gumb i šiva gumenu gumbu.

  Ako su gumbi mali, a baza široka, onda djevojka čini prekrasan dekor gumba. U ovoj situaciji, žena može koristiti različite ženske uređaje: vrpce, rhinestones, itd.

  Osnova kravate za kosu ili najjednostavniji model

  Da biste postavili temelj, prvo trebate:

  • donje rublje ili samo tanka elastična traka (15-20 cm),
  • komad tkanine (oko 2 do 3 puta duži od duljine desni, proizvoljna širina),
  • nit u boji tkanine,
  • igla
  • pin,
  • škare.

  Uzmite pripremljeni komad tkanine, preklopite ga na pola, šivajte oko ruba. Zatim prošiveni komad s rupama preklopite jedan na drugog i šivajte uz rub, ostavljajući rupu za izlaz. Izvadite komad.

  A sada umetnite platnenu elastiku. Vezati, zašiti rupu. To je sve. Takav se model može koristiti kao neovisni proizvod ili kao osnova za sofisticiraniju gumu.

  Ošišana kosa rukama: radionice i fotografije

  Koliko možete napraviti rezinochek, jednostavno ne možete zamisliti! Sada pogledajte mogućnosti za gumu, što se može učiniti, čak i bez posjedovanja ozbiljnog znanja o umjetnosti šivanja.

  Četiri varijacije

  Da biste se odmah upustili u kreativnost, predlažem vam da pogledate ove četiri mogućnosti rezinochek. Svaki od njih možete nekako pronaći u mojim člancima o domaćim darovima. Na kraju članka samo dajem poveznice na te radionice.

  Ukratko: lukovi se izrađuju s više dodataka. U prvom slučaju nekoliko je traka presavijeno, a u drugom se nabori oblikuju iz jedne trake. Cvijeće se skuplja sa snažno skupljene vrpce zalijepljene na kružnu podlogu. U potonjem slučaju luk se također postavlja na vrh.

  Evo još jedne verzije pramca:

  Lijepa i moderna

  Vrlo često vidim takav model. Želite biti središte pozornosti? Zatim napravite ovu lijepu i privlačnu kravatu za kosu. Škarama pripremite komad tkanine, žice, osnove i konca.

  Iz tkanine izrežite dva ovalna, koja se zajedno šivaju uz rub, ostavljajući rupu. Tamo umetnite žicu. Budući luk stavite u gumenu vrpcu i vežite ga.

  elegantan

  Ovaj pribor ne stidi se nositi navečer. Za nju pripremite osnovnu, sjajnu (neobaveznu) pređu, sve vrste perli i kuku za kukičanje (iako ako je pređa dovoljno gusta, možete je obraditi rukama).

  Ovdje je najvažnije kako vezati temelj. Ne znam kako se pravilno naziva ova vrsta vezica, ali podsjetio me na voluminozni šivani šav. Tijekom tkanja postupno dodajte perle (to se može učiniti kasnije, tako što ćete navući nit kroz elastičnu traku, postepeno ih navući na nju).

  Dječja guma za djevojčice

  Cvijet s pet listova može se stvoriti jednostavnom operacijom: uzmite krug, pomičite ga uz rub, zategnite i napunite. Na kraju šivate i napravite nekoliko utyazhka od središta.

  Ovo cvijeće obožava pričvrstiti preljev novorođenčadi i općenito male djece. Uzmite nekoliko krugova različitih veličina, napravite ih rezovima duž ruba i spali. Ostaje samo pričvrstiti u sredini perle.

  Gumb sreća

  Postoji nekoliko originalnih gumba koji definitivno nisu korisni za odjeću, ali ne daju odmor vašem kreativnom početku? Onda ih pusti! Sve je jednostavno: uzmite gumenu tipku i šivajte jednu na drugu. Ako su gumbi mali, a baza široka, jednostavno možete napraviti dekor gumba.

  Dobrodošli su sve vrste dodatnih ukrasa: vrpce, rhinestones itd.

  Čipka za gumice

  Guma se može šivati ​​kao i podloga za gumu, ali s jednom razlikom: tkanina se ne može izvaditi nakon šivanja. Uz pomoć čipke dobiva se vrlo lagana i razigrana slika

  Druga opcija je s čipkom: ovaj put je od ovog prekrasnog materijala napravljen samo cvijet, a ne cijela guma. Da biste to učinili, dovoljno je sastaviti čipku i šivati ​​je u središtu, ostatak je stvar dekora.

  Guma "Luk"

  Elastični pojas s lukom može se ušiveti apsolutno iz bilo koje tkanine! Odlučio sam eksperimentirati s krznom

  Ispod sam vam odlučila pokazati kako napraviti luk. Prvo napravite osnovu za elastični pojas, a zatim za luk, uzmite široku traku tkanine, šivajte ga na pola (kao i za bazu).

  Zatim šivajte krajeve luka, ponovo savijajući prazno na pola. Okrenite gumu i povucite je u sredini trakom od tkanine.

  Ispada ova slatkoća:

  Od uobičajene pamučne tkanine ispasti će sljedeće:

  Guma "Hare uši"

  Nekako sam lutao besplatnom radionicom u okviru projekta BiblioTime (o tome sam pričao ovdje). Tema sastanka s rukotvorinama bila je samo rezinochki. Ali ako su svi ukrasili rez perlama, tada sam se odlučio izdvojiti prisjećajući se „uših“ primjeraka.

  Nažalost, nisam imao slike tog proizvoda, ali mogu vam sasvim reći o stvaranju gumene trake s ušima

  Da biste napravili takvu gumu, potreban vam je uzorak:

  Opet treba baza za desni. Uši su vezane čvorom oko nje i dobiva se romantičan i djevojački nježan izgled. Što vam treba za proljeće

  Guma "Jack" ("Noć vještica")

  Mislim da su mnogi gledali Noćnu moru Tima Burtona prije Božića. Što se mene tiče, proizvod je specifičan, ali vrlo živopisan i nezaboravan.
  Posebno je glavni lik Jack Skellington, kojeg vidite dolje.

  Općenito, nije teško napraviti elastičnu traku s njom, za to su vam potrebne samo uobičajene kravate za tanku kosu, vrpce, pribor i tkanina s markerima za lice.

  Prvo pričvršćujete okove i lukove vrpce, a zatim i samo lice (uobičajeni krug od tkanine, ispunjen podložnim poliesterom i oslikan). Naravno, na fotografiji je Jackovo lice izrađeno od polimerne gline. Ali to je lako stvoriti od tkanine

  zeka

  Apsolutno dječja opcija. Trebat će vam tkanina i ukrasi. U ovom se slučaju mogu filcati od vune, ali također se mogu šivati ​​od tkanine, uzimajući uzorke iz postojećih njuški.

  Fotografije drugih guma uradi sam

  Pristup ovdje je prilično jednostavan. Mnoge varijacije dodatka za kosu koje ste vidjeli danas, ali plus svemu, želim vam dati mali popis na kojem ćete pronaći još više inspiracije za stvaranje gumica:

  Svaki od ovih članaka ima uzorke koje možete koristiti za stvaranje elastičnih traka.

  • Božićna drvca
  • majmuni
  • srca
  • Cvjetovi vrpce
  • Pakiranje lukova

  Evo, na primjer, jedno od cvijeća na mojoj gumenoj traci. Usput, u to vrijeme to je bila moja prva uvijena ruža.

  Iz filca se mogu napraviti mnogo zabavnih stvari. Nekako ću to raditi u slobodno vrijeme. Prednost je vrlo profitabilno naručena osjećala se ovdje.

  Pa, članak je došao do kraja. Nadam se da ste bili inspirirani kreativnim podvizima svih rezinochkija koji su bili u ovom članku

  Vidimo se uskoro! !

  S poštovanjem, Anastasia Skoreeva

  Kako napraviti kravatu za kosu vlastitim rukama

  Izvorni ukrasi za kosu su gumene trake koje se izrađuju vlastitim rukama. Oni će povoljno naglasiti vašu frizuru i omogućiti vam brzo prikupljanje kovrča u repu ili pletenicu pletenicu. Zahvaljujući detaljnim majstorskim tečajevima u ovom članku, naučit ćete kako stvoriti prekrasne ukrase za kosu.

  Kako napraviti kravatu za kosu od tkanine

  Novo je dobro zaboravljeno staro. Tkanine za gumice postaju sve popularnije. Ispada da ih je šivati ​​vrlo jednostavno, dovoljno je samo pažljivo provesti svaki korak u uputama.

  Pripremite takve materijale:

  • gredica u obliku jednostavne elastične trake,
  • traka od tkanine dimenzija 90 cm na 10 cm.
  • igla i konac da odgovaraju materijalu.

  • Savijte duljinu tkanine zajedno s licem prema unutra. Uzmite gumu u ruke. Krajevi materijala kopčaju radni komad iznutra.
  • Pričvrstite nit na jedan od uglova trake. Počnite šivati ​​dva suprotna reza, praveći male šavove.
  • Na ovaj način šivajte cijelu dužinu tkanine.
  • Radi praktičnosti, omotajte traku nabora na unutrašnjost desni.
  • Kad potpuno šivate rubove tkanine, pričvrstite nit snopom.
  • Gurnite palac ispod materijala.
  • Postupno okrenite tkaninu na prednjoj strani. Istodobno si pomažite prstima, ali nemojte drastično povlačiti radni komad jer se šav može raštrkati.
  • Imat ćete takvu podlogu za desni.
  • Rubove rezova omotajte prema unutra i šivajte skrivenim ubodom.
  • To je to, rezinochka za kosu od materijala je spremna!

  Kako napraviti kravatu za kosu od satenske vrpce

  Drugi lak materijal za rad je vrpca. Imaju gotove rubove, što znači da se tkanina neće raspršiti duž niti.

  • satenske vrpce različitih širina
  • škare i debela nit
  • dekor gumba
  • svijeća ili upaljač,
  • pištolj za ljepilo,
  • obična guma.

  • Odrežite najšire trake na duljinu od 45 cm. Napravite kriške trake pod kosim kutom. Sada je svaka sljedeća traka izrezana 2 cm kraće. Sve što trebate pripremiti 5 vrpci za gumu.

  Vijeće. Da biste spriječili da se dijelovi vrpce ne rastrgaju, obradite ih vatrom ili lemilicom.

  • Skupite vrpce zajedno. Namjestite ih kako se širina tkanine smanjuje. Tako ćete imati najširo dno, a najuži - na vrhu. Vizualno označite sredinu najduže trake i umetnite nit.

  Vijeće. Ako u boji vrpce nema niti, upotrijebite najužu vrpcu.

  • Čvrsto povucite vrpce. Čvrsto zavežite nit preko nekoliko čvorova.
  • Okrenite prazno na poleđini, nacrtajte konac i vežite elastiku na središnji dio traka.
  • Ljepilo na vrhu dekor. Nemojte ga koristiti preveliko, jer će na visi vrpcama izgledati nepotrebno.

  Kako napraviti gumu od niti

  Skupne trake za kosu dobit će se ako su pletene od debelih niti. Da biste stvorili takav originalni elastični pojas, sve što trebate je kuka i pređa.

  • Napravite prvu petlju na nit. Da biste to učinili, zakačite nit u petlju i zategnite je.
  • Pozovite 12 zračnih petlji. Oni će služiti kao osnova za sve parenje.
  • Prođite pigtail niti kroz elastiku i povežite njegove krajeve jednostavnim stupcem.
  • Pozovite tri zračne petlje, a zatim se spojite s glavnim dijelom. Nastavite vezati zubne stupove. Možete odabrati bilo koji drugi uzorak kukičanja prikladan za vas.
  • Prvi red rada mora se izvesti u krugu. U ovom slučaju povežite posljednji stupac zajedno s prvim.
  • Vezati gumu na sličan način duž cijele duljine.
  • Završite rad kad pletete do prvog reda. Vezajte rubove zajedno, napravite čvor i izrežite nit.
  • Ova guma definitivno neće biti nikome!

  Kako napraviti kravatu za kosu od lepršave žice

  Ako ne možete plesti ili šivati, onda su sljedeće upute za stvaranje kravate kose za vas. Baza za ukras bit će plava žica. Često se koristi za ukrašavanje buketa.

  • lepršava ružičasta i zelena žica,
  • prazan - guma.

  • Uzmi šest ružičastih praznina. Provucite ih kroz gumu, sastavite ih.
  • U središnjem dijelu žice napravite jedan obrtaj oko osi. Dakle, popravite dekor na elastičnom pojasu.
  • Sada počnite savijati krajeve žice u spiralu.
  • Zavijte sve do središta čvora.
  • Na ovaj način pripremite sve ostale dijelove. Postupno uvijte žicu i onu koja se nalazi u blizini.
  • Kao rezultat toga, dobit ćete takvu gredicu s okruglim laticama.
  • Formirajte pupoljak ruže. Da biste to učinili, ispravite žicu u krug i malo pod kutom do središta cvijeta.
  • Koristite zelenu žicu za lišće. Zavijte na stražnju stranu pupoljka.
  • Dva kraja zavrnite na isti način kao i latice.
  • Originalna lepršava žica od žice je spremna!

  Zahvaljujući tako detaljnim majstorskim tečajevima, možete sami izraditi nakit za kosu. Glavna stvar je slijediti svaki korak u uputama.

  Još jedna mogućnost stvaranja gume za kosu s gumba, pogledajte video:

  Kako napraviti kanzashi kravate za kosu vlastitim rukama?

  Prije nego što šivate elastiku za kosu u obliku cvijeta, morate pripremiti sljedeće materijale:

  • karton,
  • škare,
  • tkanina
  • igla,
  • konac
  • guma,
  • perla.
  1. Iz kartona izrežite 3 kruga različitog promjera (5, 6,5 i 8 centimetara).
  2. Na tkaninu nanosimo krugove, krug i izrežemo. Potrebno je izrezati pet krugova svakog promjera.
  3. Sklopite krug na pola.
  4. Još jednom preklopimo u pola polukruga.
  5. Peteljki ubod ispod igle prema naprijed.
  6. Slično tome, na ovoj niti morate prikupiti još 5 latica. Smanjimo dobiveni cvijet.
  7. Na isti način sakupljamo cvijeće iz krugova različitog promjera.
  8. Cvijeće šivajte zajedno tako da je najveći cvijet na dnu, a najmanji na vrhu.
  9. Na veliki cvijet zašiti gumu.
  10. U sredini malog cvijeta možete zalijepiti perlu ili lijepi šljunak. Scrunchy spreman.

  Scrunchy - cvijet: majstorska klasa

  Prije nego što napravite kravatu za kosu, pripremite sljedeće:

  • konac,
  • igla
  • tkanina
  • antilop male veličine
  • škare,
  • zakovica,
  • guma
  • ljepilo.
  1. Od komada tkanine izrežite tanku traku širine ne više od 5 cm, S jedne strane potrebno je napraviti šare s budućim laticama cvijeća.
  2. Počinjemo sakupljati niz tkanine uvijanjem.
  3. Na obodu torbe od antilop lijepimo cvjetni prazan.
  4. Uzmi zakovicu i zalijepi je na sredinu cvijeta.
  5. Dalje trebamo raditi gumenom trakom. Odvojiti ga je potrebno na jednom mjestu, duljine ne više od 1 cm.
  6. Ljepilo na stražnju stranu cvjetne gume.
  7. Dajte zanatskom vremenu da se osuši. Scrunchy u obliku cvijeta je spreman.

  Postupak stvaranja rezinochki za kosu

  Za izradu nakita trebat će:

  • kravata za kosu
  • ljubičasti kabochon
  • škare,
  • linija,
  • vrpce od satena širine 25 mm, ljubičastog i ljubičastog cvijeća,
  • konac i igla za rukotvorine,
  • ljepilo,
  • Upaljač.

  Tkanina kravata za kosu

  Možete napraviti običnu gumu bez cvijeća. Ovaj ukras je lakše napraviti. Iako je potrebno puno vremena. Za ovo

 • šivaći stroj
 • škare,
 • guma,
 • veličina tkanine od 10 do 50 cm.
  1. Dva ruba tkanine savijamo iznutra i šijemo duž ruba na šivaćem stroju. Udubljenje ne smije biti veće od 1 cm.
  2. Uvucite tkaninu u sredinu i držite je u tom položaju prstom kao što je prikazano na fotografiji ispod.
  3. Preklopite ostatke tkanine iznutra. Odnosno, trebamo preklopiti traku tkanine na pola.
  4. Na stroju počinjemo šivati ​​sa strane ušivenog dijela uz rub. Važno je slijediti, kako ne bi šivali nabora unutra. Dok šivate, morate nabaviti unutrašnjost tkanine i nastaviti pisati po stroju.
  5. Tri centimetra prije početka crte morate ostaviti malu rupu. Kasnije kroz nju proći ćemo gumu.
  6. Okretanje tkanine s prednje strane.
  7. Prolazimo unutar desni.
  8. Vezite je.
  9. Zavijte preostalu rupu na stroju tako da se kravata kose u potpunosti ušiva duž cijele duljine.
  10. Izravnajte gumu. Dakle, ukras za kosu je spreman.

  Stvaranje kravate za kosu nije samo uzbudljivo, već i zanimljivo. Takav nakit ručne izrade izdvojit će vas od gomile jer nitko drugi neće imati takav pribor.

  Uostalom, ovo je autorsko djelo.

  A mogućnost korištenja različitih materijala za stvaranje kravate kose omogućit će vam raznolikost frizure: napravite neuredan gomilu, redoviti rep ili elegantan konjski rep.

  Izrada nakita

  • Rad bi trebao započeti s izradom pojedinih dijelova. Od lila i ljubičaste vrpce potrebno je pripremiti 4 segmenta svaki, duljine 16 cm.
  • Uzimajući u ruke jedan komad svake boje, trebali biste saviti njihove pogrešne strane.
  • Imate ljubičasti detalj na vrhu, morate povezati kriške dvostrukih dijelova. Važno je ne uvijati i okretati vrpcu. Rezultat je duga i uska petlja.
  • Nastavljajući držati kombinirane kriške prstima, potrebno je saviti gornji dio trepavice, presavijajući dio na pola.
  • U tom stanju, predmet se mora osigurati igle. I odmah trebate pripremiti drugi takav detalj, potpuno ponavljajući svaku radnju.
  • Primljena dva dijela treba ručno zašiti običnom iglom s navojnim navojem. Trebate šivati ​​male šavove, pokušavajući istovremeno snimiti sve slojeve trake. U ovom slučaju obje praznine moraju se zalijepiti jednim navojem, bez prekida.
  • Dalje, rezultirajuću liniju treba snažno stegnuti, skupljajući rub trake u malim naborima. Nakon toga, trebate napraviti nekoliko fiksnih čvorova s ​​iglom i odrezati višak navoja.
  • Sada, uz pomoć upaljača, pažljivo i pažljivo izrežite kriške trake.
  • Pokazalo se pola luka, sada trebate učiniti drugi dio, potpuno ponavljajući prethodne korake.
  • Rezultirajuće polovice treba spojiti zajedno, dijeljenjem dijelova koji se šivaju.
  • Sada bi ljubičasta vrpca trebala biti uvijena u cijev i ljepljivim omotačem oko mjesta pričvršćenja dviju polovica luka.
  • S šavne strane u sredini luka trebate pričvrstiti pripremljenu gumu.
  • Ostaje nadopuniti sredinu pramca ljubičastim kabočonom i izravnati rubove vrpci.

  Bujni i lijepi luk je spreman!

  Danas ću vam pokazati kako napraviti cvijet od satenske vrpce. Ovim cvijećem možete ukrasiti istu elastiku za kosu, pramen kose, zamatanje poklona.

  Da biste stvorili rezinochki potrebno je:

  • pištolj za ljepilo,
  • svijetlo ružičasti kabochon
  • škare,
  • kravata za kosu
  • krug filca
  • satenska vrpca ne veća od 25 mm, lila boje,
  • ružičasta satenska vrpca širine 40 mm,
  • vrpca satenske nijanse lila ne manje od 50 mm,
  • Upaljač.

  Svijest cvijeta s trake za rezinochki s korak po korak fotografijama

  • Od trake lila boje širine 5 cm treba pripremiti kvadrate sa stranicama od 50 mm, u količini od 18 komada.
  • Od ružičaste vrpce trebate napraviti kvadratiće sa stranom od 4 cm. Za takve će detalje biti potrebno 12 komada.
  • Od najužih pripremljenih vrpci potrebno je napraviti 11 dijelova.
  • Sada možete početi stvarati latice iz svih vrsta pripremljenih kvadrata. Uzimajući jedan kvadrat, mora biti uredno presavijen u trokut, savijajući dio duž svoje dijagonale.
  • Namjestite nabor preklopa vodoravno prema sebi, morate jedan rub priviti na sredinu i stisnuti prstom.
  • Zatim trebate ponoviti radnju, ali s drugom stranom zavoja.
  • Ispalo je kvadratnu gredicu, čije se dvije strane sastoje od povezanih rezova. Treba ih pažljivo pjevati vatrom kako bi se svaki sloj trake obradio i lemio zajedno.
  • Pažljivo ponavljajući svaki korak, potrebno je obraditi preostale velike kvadratne lila.
  • Zatim ponovite obradu s ružičastim detaljima, čime detalji postaju malo manji.
  • Posebno treba paziti na obradu najmanjih kvadrata lila vrpce. Važno je osigurati da se traka ne deformira i ne izgubi, a rub ostane ravnomjeran.
  • Sada možete kombinirati detalje u ukrasu. Prvo morate sastaviti velike dijelove. Potrebno je zalijepiti, stavljajući ih jedan na drugog, lagano skrivajući izgarani rez ispod trake zavoja.
  • Postupno dodajući latice, potrebno je oblikovati krug i pričvrstiti prvi sloj ukrasa posljednjim detaljem. Rezultat će biti krug od 18 velikih latica lila.
  • Zatim morate napraviti krug ružičastih detalja srednje veličine. Oni bi također trebali biti zalijepljeni zajedno kao latice lila. Rezultat je krug od 12 dijelova.
  • I ostaju samo mali detalji, od kojih je potrebno napraviti isti krug, ali već od 11 latica.
  • Sada je potrebno spojiti sve pripremljene krugove. Trebalo bi početi s najvećim, postupno prelazeći na manje. Prvo, morate zalijepiti veliki lila krug i ružičasto, kombinirajući njihove centre.
  • Zatim morate pričvrstiti mali lila krug, postavljajući ga strogo u središte ružičastog kruga.
  • Na donjoj strani krugova trebate pričvrstiti mali krug filca koji će sakriti sjecište krugova i njihove detalje.
  • Na sredinu pričvršćene šalice trebate pričvrstiti pripremljenu kravatu za kosu.
  • Ostaje dodati lila boje kabochona na prednjoj strani ukrasa i ispraviti nabore latica.

  Dekoracija je spremna i sada znate kako napraviti cvijet od satenske vrpce! Možete pogledati video.

  Pročitajte moje savjete što još mogu napravite vrpce vlastitim rukama.

  Dajte jedni drugima darove na dan praznika i to samo bez razloga.

  S poštovanjem, Natalia Krasnova.

  Jack Thread (Halloween): Vodič korak po korak

  Mnoge su djevojke gledale crtić "Noćna mora prije Božića." Glavni junak ove slike je Jack.

  U proizvodnji guma "Jack" djevojka koristi ove materijale:

  • standardna tanka gumena traka za kosu,
  • kozmetičke olovke (za lice),
  • ostali potrebni uređaji.

  Prilikom izrade džepne utičnice, žena izvršava sljedeće radnje:

  • pričvršćuje na pribor za kosu i trake za vrpce,
  • zatim on pravi Jackovo lice - krug od tkanine koju djevojka nanosi podstavljenim poliesterom i bojama - a guma "Jack" je spremna!

  Gumena nit "Hare uši" perle, filci, perle

  Za izradu guma "Bunny uši" djevojka čini uzorak:

  • hvata bazu za rezinochki,
  • vezanje ušiju pomoću čvora oko baze - a guma "zeko uši" je spremna! Djevojka s tako elastičnom trakom na glavi izgleda proljetno ženstveno slatko.

  Fotografije drugih rezinochek vlastitih ruku

  Pored gore navedenih domaćih proizvoda, djevojke vlastitim rukama izrađuju sljedeće gumene trake:

  Gum-luk izgleda vrlo atraktivno i daje djevojci romantiku

  Također mnogi smiješni rezinochek mogu biti izrađeni od filca - takvi proizvodi također krase djevojke.

  Kao rezultat, svaka žena može samostalno napraviti jednu ili drugu kravatu kose - ostvariti kreativni podvig i značajno transformirati svoj izgled.

  Svi materijali daju se na pregled. Prije upotrebe preporuka koje se tiču ​​zdravlja vaše kose, preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjakom. Uporaba materijala dopuštena je samo uz aktivnu hipervezu na web mjesto.

  Napravite sami gumu od satenskih vrpci - kako napraviti prekrasno lijep ukras od kanzashija sa fotografijom

  Moderne tenisice izrađuju tako vješt nakit da se samo mogu čuditi. U stanju su napraviti nakit za kosu, koji će naglasiti ljepotu kose, u nekoliko različitih tehnika. Satenske vrpce za gumene trake smatraju se prikladnim materijalom, jer je od njih moguće stvoriti od cvijeta do ukrasa za hrpu pomoću jednostavnih tehnika.

  Obrtnice su u stanju napraviti rezinochki vlastite ruke od vrpci u nekoliko tehnika, koje, kada se pažljivo razmotre, postaju prilično jednostavne. Glavna stvar u ovom poslu je naučiti osnovne vještine, slijediti sheme i majstorske tečajeve i primijeniti svoju maštu kako bi napravili prekrasan ukras, koji se odlikuje individualnošću i spektakularnim izgledom.

  Osnova izrade gumenih vrpci je tehnika tkanja, savijanja i skupljanja elemenata u jedan veliki uzorak. Za početnike je bolje uzeti osnovne vještine kao osnovu, naučiti ih, a zatim ih početi komplicirati.

  Čak i jednostavne rezinochki mogu izgledati spektakularno na kosi djevojke, ako se vješto ukrašavaju. Vez, tkanje, perle, perle, šljokice su mogućnosti ukrašavanja gotovih proizvoda.

  Možete isprobati razne mogućnosti ukrašavanja kako biste napravili prekrasne ukrase.

  Materijali za izradu rezinochek su satenske vrpce različitih boja i nijansi, perle, perle, elementi dekor.

  Od pomoćnih alata trebat će vam ljepilo za tekstil, škare, pištolj za ljepilo, izvor vatre (upaljač za svijeće) i vješte ruke. Ponekad majstorice uzimaju gotovu rezinochku, kupljenu u redovnoj trgovini, i ukrašavaju je na svoj način.

  U ovom slučaju, trebat će vam baza na kojoj će se pričvrstiti elementi - karton, metalne ukosnice, plastične rakove.

  Japanska umjetnost kanzaši smatra se dobro poznatom tehnikom stvaranja gume od satenskih vrpci. Da bi napravili prekrasan dječji dodatak za kosu nalik na dalija ili kamilicu, djevojke trebaju slijediti majstorsku klasu:

  1. Od satenskog ili svilenog reza napravite 16 kvadratnih flastera veličine 5 * 5 cm, držite upaljač duž rubova kako niti ne bi izašle. Ponovite za drugu boju (unutarnje latice).
  2. Za vanjski red latica, svaki kvadrat treba saviti dijagonalno, ponoviti, baciti kut s vatrom. Za unutarnji red latica kvadratići su savijeni dijagonalno tri puta.
  3. Manju gredicu savijte u veliku, ljepljivu.
  4. Napravite 12 jednoslojnih pokrivača za dodatno ukrašavanje.
  5. Od debelog kartona izrežite 2 kruga promjera 3,5 cm i 2,5 cm, zalijepite preko tkanine.
  6. Svaka dvoslojna latica zalijepljena je na veliku bazu u krugu. Ponovite za drugi nivo. Na manju bazu nalijepite jednoslojne latice. Ljepite 2 baze zajedno.
  7. Ukrasite kuglicama, zalijepite dobiveni cvijet na štipaljku za kosu ili rakove.

  Trake za kosu od vrpci različitih širina

  Spektakularna i voluminozna dobivena guma od satenskih vrpci vlastitim rukama, izrađena od materijala različitih širina. Postoji majstorska klasa izrade pribora:

  1. Izrežite pravokutni prazan karton 9 * 16 cm, u sredini nacrtajte vodoravnu liniju. Namotati vrpcu na nju.
  2. Uklonite zavojnicu bez oštećenja zavojnice, šivajte sredinu, povucite do stvaranja luka.
  3. Ponovite tehnologiju za izradu luka od različitog materijala i uže trake.
  4. Od tkanine kontrastne boje izrežite komade iste duljine i širine kao rezultirajući luk, pjevajte rubove.
  5. Sakupi sve predmete na niti.
  6. Izrežite krug od kartona, prekriven krpom, šivajte gumenom trakom.
  7. Zalijepite luk na krug pištoljem za ljepilo, ukrasite malim perlama, rhinestones, gumbima ili šljunkom.

  Za izradu gume od satenskih vrpci vlastitim rukama, ukrašavanje snopa svežnjeva, djevojke će trebati slijediti upute korak po korak

  1. 6 komada zelene vrpce 4 * 2,5 cm urezati kupolu, otpjevanu s dvije strane kako bi stvorio val - to će biti lišće. Savijte donji rub na dva mjesta, zalijepite na sredini kako biste dobili konkavni ravni dio.
  2. 12 komada bijele trake 4 * 2,5 cm i 5 komada 3,5 * 2,5 cm izrezati u polukrugu, izmrviti, zalijepiti u kapljicu.
  3. Ljepite 5 praznina zajedno preklapajući se, ukrasite tragovima.
  4. Ponovite za 14 ružičastih latica komada 4,5 * 2,5 cm.
  5. Zaokružite prvi sloj bijelih dijelova, zalijepite preostale latice, drugi sloj napravite oko kruga ružičastih elemenata. Zalijepite lišće.
  6. Napravite 5 takvih praznina.
  7. 4 komada ružičaste boje 10 * 5 savijte na pola, krajeve zalijepite preklopom, spojite lukom. Ponovite za 2 bijela zavoja 9 * 5 cm.
  8. 2 bijele vrpce 8,5 * 5 cm i ružičaste 9 * 5 cm pričvrstite prekrivačem bijele boje na ružičastom sloju, oblikujte preklop, ukrasite dno perlama. Zalijepite luk, prerušen u sredinu.
  9. Iza Bantu i cvijeća zalijepite filcne krugove promjera 3,5 i 2,5 cm, šivajte sve elemente na ušivenim čipkastim elastikama. Ukrasite lepinju.

  Trake s vrpcama

  Učinkovito na kosi izgledaju u obliku lukova, što se može učiniti slijedeći upute:

  1. Uzmite 2 vrpce širine 2,5 i 0,8 cm, dužine 1 metar, 1 vrpce širine 8 mm i duljine 50 cm.
  2. Napravite 2 šablona od kartona u obliku slova P veličine 6 i 8 cm, odrežite rub široke vrpce duž nagiba, položite u veliki uzorak tako da su rez i 2 nabora s svakog ruba.
  3. U sredini pričvrstite vrpcu igle, šivajte "igle naprijed" šavom, sastavite i popravite.
  4. Ponovite za drugi luk, šivajte zajedno, pričvrstite perlu u sredinu.

  Upoznajte se s majstorskim tečajevima, kako napraviti obrt vrpce to učiniti sami za početnike.

  Početni kvalificirani radnici mogu pokušati napraviti gumu od satenskih vrpci, ponavljajući majstorske tečajeve.

  Radi praktičnosti na raspolaganju su upute sa fotografijama i opisima, kao i video materijali koji jasno pokazuju trikove izrade nakita.

  Slijedeći upute dobit ćete zanimljiv pribor za kosu koji možete nositi u bilo kojoj frizuri (pletenice, lepinje, repove) ili koristiti kao poklon.

  Kako napraviti gumu od tri vrpce

  Sve djevojke koje imaju kovrčavu duljinu više od "frizure ispod dječaka", češće ili rjeđe vole ići s frizurama, a ovdje ne možete bez gumica.

  Naravno, u arsenalu svake dame nema desetak takvih ukrasa za kosu, ali ponekad želite nešto originalno i neobično, zbog čega se postavlja pitanje kako napraviti trake za kosu vlastitim rukama.

  Neke zanimljive ideje pronaći ćete u ovom članku.

  Što učiniti gumu za kosu?

  Ljepota ove ideje je u tome što za izradu kravate kose vlastitim rukama možete koristiti bilo koji dostupni materijal bez ikakvih ograničenja:

  • tkanine - koža, filc, saten, pamuk i segmenti bilo koje veličine, jer vam za takav ukras ne treba mnogo i možete ga šivati ​​ne iz jednog, već iz nekoliko flastera,
  • tanke, jeftine, kupljene gumene trake ili žice,
  • perle, kamenje, rub i sve ostalo što možete smisliti za ukrašavanje;
  • plastike.

  Naravno, potrebni su i alati i materijali koji će sve to spojiti u jednu cjelinu:

  • konac
  • igle
  • škare,
  • metalne male stezaljke i zakovice,
  • žica,
  • ljepilo.

  „Cvjetna Astra“

  Za izradu takve kravate kose prikladna je tanka tkanina bilo koje nijanse. Proces proizvodnje vrlo je jednostavan:

  1. Izrežite traku širine 5 cm, dužine do 10-20 cm (ovisno o tome koliko bujno želite napraviti cvijet).
  2. S jedne strane, rezati duž cijele duljine trake po principu obruba - to će biti latice.
  3. Uzmi iglu i konac i sakupi cijelu traku na navoju sa strane na kojoj nema rezova.
  4. Zategnite ga tako da ispadne krug s laticama izvana.
  5. Vezati nit i šivati ​​rubove tkanine.
  6. U sredinu možete umetnuti još jednu traku ove ili bilo koje druge boje ili ukrasiti perlicom odgovarajuće veličine.
  7. Na naličju cvijeta pričvrstite cvijet tankom elastičnom trakom, kojom ćete zavezati niti. U tu svrhu pogodne su zakovice ili mali komad tkanine.

  Važno je! Kao što vidite, nema ništa komplicirano. Što se tiče boje - odaberite za sebe, ali imajte na umu da je za plavuše blijedo plava ili blijedo ružičasta savršena, a brinete mogu uzeti više zasićene zelene ili čokoladne boje.

  Najlakša baršunasta elastika vlastitim rukama

  Široki baršunasti elastični pojas uvijek izgleda vrlo luksuzno, a kako bi bilo lakše nego ikad:

  1. Uzmite 1 ili 2 komada baršunaste tkanine bilo koje boje. Ako ste uzeli 2 komada, izrezajte ih 2 jednakih veličina pravokutnih dijelova i šivajte.
  2. Širina pravokutnika je širina ukrasa, što je veća, to će veličanstveniji biti ukras, duljina - 25-40 cm, tako da možete organizirati prekrasne sklopove.
  3. Iznutra nataknite čvrstu, elastičnu gumenu nit koja će tkaninu skupiti u valove i dobro držati gomilu kovrča i svezati je.
  4. Zašijte rupu.
  5. Širite ukras.

  Važno je! Ova je opcija savršena za svakodnevno nošenje. Ako sami ukras učinite manje bujnim i širokim, možete ga dodatno ukrasiti, na primjer, lukom.

  Da biste to učinili, nakon što je baza ušivena, izrežite pravokutnik od baršuna, filca ili kože. Duljina pravokutnika je duljina luka.

  Sastavite dio u sredini kako biste oblikovali nabore u oba smjera i pričvrstili ga zakovicom na gumu.

  „Cvijet satenskih vrpci“

  Takav ukras je prikladniji za djevojke i bit će prekrasan dar ili pribor za odmor. Da biste razumjeli kako napraviti takvu kravatu za kosu vlastitim rukama, pročitajte upute u nastavku:

  1. Uzmite ružičastu satensku vrpcu širine 2,5 cm, a ravnalom i plamenikom ukrasite 5 traka dužine 7 cm.
  2. Učinite isto s vrpcom ljubičaste nijanse širine 5 cm, ali duljina traka treba biti 10 cm.
  3. Preklopite vrpce iste boje na pola i uzastopno pomičite sve detalje na jednu nit i zategnite tako da se formira krug (učinite to sa strane na kojoj su rubovi trake spojeni). Tako dobivamo jedan krug latica.
  4. Učinite isto s vrpcama druge boje.
  5. Ljepite jedan cvijet na drugi, a u sredini - gumb.
  6. Na stražnju stranu cvijeta zalijepite kopču ili gumenu traku koja će dobro držati snop niti.

  Elastična plastika

  Ova verzija domaćeg ukrasa za vašu kosu bit će pravi nalaz za fashioniste, jer možete beskonačno pokazati svoju maštu i svaki dan napraviti novi model. Za ovo:

  1. Uzmi komad plastike.
  2. Izrežite pravokutni dio iz nje i nacrtajte bilo koji uzorak.
  3. Da biste fiksirali boju, pokrijte vrh bistrim lakom - moguće je i na noktima. Ako želite ukras učiniti elegantnijim, čak je i lak s sjajem savršen.
  4. Pričekajte da se osuši, a zatim zalijepite elastiku na stražnju stranu u koju ćete sakupljati svoje kovrče.

  Važno je! Ako imate vremena i želje da još malo pocrnite, plastiku možete rezati ne pravokutnikom, već u obliku određenog oblika - zec, mačka, cvijet itd.

  Moderna guma

  Nakit od kože izgleda vrlo čvrst i moderan kada elastična traka prekriva hrpu kose u nekoliko krugova. Ako uzmete samo traku od kože, ona će se pomaknuti, pružajući stalne neugodnosti. Stoga nudimo kožnu varijantu koja će definitivno izgledati izvanredno i čvrsto drži kovrče u paketu:

  1. Uzmi traku od kože - duljina najmanje 30 cm.
  2. Odrežite rubove "duž stoje".
  3. Označite sredinu trake; učvrstite uobičajenu kravatu tanke kose na ovom mjestu zakovicom.

  Važno je! Da biste sakupili kosu, pričvrstite snop tankom elastičnom trakom i omotajte kožnu traku oko snopa na vrhu, vežite ga čvorom. Ovaj nakit će izgledati vrlo originalno i neobično.

  Sada znate kako napraviti kravatu za kosu vlastitim rukama. Započnite s najjednostavnijom opcijom, isprobajte svoje mogućnosti dizajna, a zatim pokažite svoju maštu, usavršavajući dekor. Zasigurno, nakon nekoliko uzoraka, poželjet ćete stvoriti zanimljiviji i neobičniji nakit za stvaranje različitih frizura!

  Jednostavna čipkana nit od gume

  U proizvodnji gumenih niti s čipkom žena izvodi isti postupak kao i kod stvaranja temelja za gumenu traku. Međutim, u ovoj situaciji postoji jedna razlika: nakon šivanja djevojčica ne ispusti prazno.

  Kao rezultat toga, čipka od čipke daje djevojci malo razigranosti.

  Slojni vrpcni luk

  Gotov višeslojni luk, izrađen ručno, ne razlikuje se od svog prodavača. Ali, stvarajući to kod kuće, ne možete se ograničiti u izboru boje, ukras i sam materijal.

  Da biste stvorili takvu varijantu pramca trebat će vam:

  • obrezivanje odabrane trake, naime 5 komada, kao što je prikazano na fotografiji,
  • ukosnica ili elastična traka koja će proizvod pričvrstiti na kosu,
  • konac s iglom,
  • ljepilo.

  Prvi korak je napravitiprazan, Potrebno je saviti svaku od tri vrpce iste duljine, koje su prethodno pripremljene, tako da se njihovi rubovi konvergiraju u sredini, i šivati, kao što je prikazano na fotografiji.

  Dvije od tri gotove latice spojene su jedna s drugom, stiskujući njihova središta niti. Dakle, ispada jednostavan luk s četiri latice.

  Najdužu vrpcu treba omotati tako da se formira luk s dvije petlje i dva repa. Trebao bi biti čvrsto pričvršćen nitima u sredini.

  Kao rezultat, trebali biste imati tri praznine: iz dvije petlje, iz četiri latice i luk s repovima.

  Svi se pričvršćuju zajedno prema navedenom redoslijedu uz pomoć niti i ljepila za pouzdanost.

  Da biste sakrili srednji zašiljeni konac, koristi se posljednja i najkraća sjecka. Oni su samo omotani oko luka okolo, a iza krajeva vrpce sjede na ljepilo.

  Ostaje samo pričvrstiti ljepilom na stražnjoj strani proizvoda šipku za kosu, ostaviti da se osuši i nositi s užitkom.

  Tehnologija izrade prikazana u videu:

  Uredništvo

  Ako želite poboljšati stanje vaše kose, posebnu pozornost treba posvetiti šamponima koje koristite.

  Zastrašujuća brojka - u 97% šampona poznatih marki nalaze se tvari koje truju naše tijelo. Glavne komponente zbog kojih su sve nevolje na etiketama označene kao natrijev lauril sulfat, natrijev lauret sulfat, koko sulfat. Te kemikalije uništavaju strukturu kose, kosa postaje krhka, gube elastičnost i čvrstoću, boja blijedi. Ali najgore je što ove stvari prodiru u jetru, srce, pluća, nakupljaju se u organima i mogu izazvati rak.

  Savjetujemo vam da napustite uporabu sredstava u kojima se nalaze ove tvari. Nedavno su stručnjaci naše redakcije proveli analizu šampona bez sulfata, gdje su prvo mjesto zauzela sredstva tvrtke Mulsan Cosmetic. Jedini proizvođač potpuno prirodne kozmetike. Svi proizvodi se proizvode pod strogim sustavima kontrole kvalitete i certifikacije.

  Preporučujemo posjet službenu internetsku trgovinu mulsan.ru. Ako sumnjate u prirodnost vaše kozmetike, provjerite rok upotrebe, ne smije biti duži od jedne godine skladištenja.

  Spektakularni dvobojni luk

  Za izradu takvih lukova za kosu trebat će:

  • Satenska vrpca prosječne debljine jedne boje
  • tanka satenska vrpca različite boje
  • vrlo tanke pruge bilo koje boje,
  • nit.

  Prilikom izrade lukova nije potrebno držati se ovdje opisanih boja i materijala. Uostalom, remek-djelo stvorite vlastitim rukama, tako da biste trebali odabrati i stil.

  Od najšire vrpce treba dobiti troslojna baza, Da biste to učinili, morate odlučiti o njegovom promjeru i početi ravnomjerno navijati traku, tako da dobijete tri puna zavoja. Zatim pričvrstite srednju nit. Jasnije predstavljeno u nastavku.

  Tada trebate ići stvarati gornji luk, Sastojat će se od dva sloja, jedan na drugom. Krajeve vrpci pričvršćujemo u sredini i dva sloja vežemo zajedno da se ne raspadnu.

  Gotovi lukovi ove vrste uključivat će tri elementa: troslojnu bazu, dvoslojni model i dva komada tanke trake koja će visjeti dolje.

  Ostaje nam samo da ih stavite jedan na drugoga i čvrsto vežete vrpcom u sredini.

  Gotov ukras može se zakačiti na glavu uz pomoć klinova ili nevidljivaca, a ljudi oko vas nikada neće pogoditi da je napravljen vlastitim rukama.

  Još jedna mogućnost stvaranja izvornog pramca:

  Ovaj je članak objavljen: 24 komentara

  6. siječnja 2016. | 00:20

  Pregledao sam tvoje rezinochki, ali wow i nisam pokupio. Da, da, trenutno je jer mi je kosa duga. Što muškarci mogu postojati?

  6. siječnja 2016. | 13:42

  Eh, nisam jak u muškim elastičnim vrpcama, obično se izrađuju od minimalističkih varijacija - na primjer silikonskih.

  6. siječnja 2016. | 21:19

  Dobre i lijepe rezinochki. Gumu pravim i sama: od prekrasne tkanine, s perlama i pletenim. Uzbudljiva lekcija :)

  6. siječnja 2016. | 22:18

  Jako vas razumijem, Eugene)) Hvala!

  6. siječnja 2016. | 23:29

  Imam dugu kosu za svoju kćer i često ih voli zalijepiti gumenim vrpcama, izvrsnim domaćim opcijama. Sretan Božić!

  7. siječnja 2016. | 09:31

  Hvala, ljubavi! I sretan vam Božić!

  7. siječnja 2016. | 02:51

  Zanimanje je zaista uzbudljivo. Ako imate nekoga, morate učiti. Hvala, Nastya.

  7. siječnja 2016. | 09:29

  7. siječnja 2016. | 16:46

  Zečji rezinochki upravo divne i zeko uši su mi se također svidjele. Želim napraviti kao dar.

  7. siječnja 2016. | 19:31

  Mislim da će vlasnik biti vrlo sretan

  7. siječnja 2016. | 17:01

  Vrlo slatko))) Posebno nadahnuta rezinochka "Jack"))). i zečice - cuties))) Sretan Božić, Nastya!

  7. siječnja 2016. | 19:33

  I sretan vam Božić)) Rado ću vidjeti plodove nadahnuća u budućnosti

  11. veljače 2016. | 14:13

  Razred. Mnogo je zanimljivije napraviti takve rezinochke najviše, nego kupiti. Dijete je vrlo zanimljivo napraviti nešto vlastitim rukama)))) Hvala na idejama.

  11. veljače 2016. | 21:19

  Nema na čemu, Elena))

  16. ožujka 2016. | 00:02

  Vrlo dobri rezinochki. Obožavam kreativne ljude, uvijek im ide da sve ide i ide dobro. I koja remek-djela izlaze iz njihovih čarobnih ruku. Doo je možda i recite mi na blogu o radu njihovih kćeri. Tako se rodila temochka.

  16. ožujka 2016. | 08:06

  Hvala ti, Galina! Takvi postovi (o njihovim zanatima i ne samo) jako nadahnjuju)

  28. lipnja 2016. | 01:30

  Pozdrav Anastasia. Naučila sam da volim tvoje desni, jako su lijepe. Nedavno sam šivao kćer i sebe, ispalo je jako lijepo. Zahvaljujući vašim idejama. Sada ću često čitati vaše stranice.

  28. lipnja 2016. | 10:01

  Pozdrav! Puno vam hvala na tako iskrenom odgovoru. Bilo bi mi drago vidjeti vas ovdje.

  13. veljače 2017. | 17:04

  baš lijepo))) Jako mi se svidjela tvoja ručna izrada. Pletenice moje princeze su također rasle, voli puno rezinocheka, ali uobičajena guma i lijepljena sredina nisu stvarni, pa smo odlučili stvoriti vlastitu kolekciju. Vama pitanje nego zalijepiti sredinu. samo vruće ljepilo? i samo pištolj za njega ?? Hvala

  13. veljače 2017. | 18:30

  Vrlo sretno) Možete koristiti tradicionalni "Trenutak" (ako to nisu rhinestones, naravno, bilo koji silikon je ionako bolji za njih)

  Guma iz satenskih vrpci to učinite sami: majstorska klasa sa fotografijom i videozapisom

  Moderne tenisice izrađuju tako vješt nakit da se samo mogu čuditi. U stanju su napraviti nakit za kosu, koji će naglasiti ljepotu kose, u nekoliko različitih tehnika. Satenske vrpce za gumene trake smatraju se prikladnim materijalom, jer je od njih moguće stvoriti od cvijeta do ukrasa za hrpu pomoću jednostavnih tehnika.

  Kako napraviti elastične trake od satenskih vrpci

  Obrtnice su u stanju napraviti rezinochki vlastite ruke od vrpci u nekoliko tehnika, koje, kada se pažljivo razmotre, postaju prilično jednostavne. Glavna stvar u ovom poslu je naučiti osnovne vještine, slijediti sheme i majstorske tečajeve i primijeniti svoju maštu kako bi napravili prekrasan ukras, koji se odlikuje individualnošću i spektakularnim izgledom.

  Osnova izrade gumenih vrpci je tehnika tkanja, savijanja i skupljanja elemenata u jedan veliki uzorak. Za početnike je bolje uzeti osnovne vještine kao osnovu, naučiti ih, a zatim ih početi komplicirati. Čak i jednostavne rezinochki mogu izgledati spektakularno na kosi djevojke, ako se vješto ukrašavaju. Vez, tkanje, perle, perle, šljokice su mogućnosti ukrašavanja gotovih proizvoda. Možete isprobati razne mogućnosti ukrašavanja kako biste napravili prekrasne ukrase.

  Materijali za izradu rezinochek su satenske vrpce različitih boja i nijansi, perle, perle, elementi dekor. Od pomoćnih alata trebat će vam ljepilo za tekstil, škare, pištolj za ljepilo, izvor vatre (upaljač za svijeće) i vješte ruke. Ponekad majstorice uzimaju gotovu rezinochku, kupljenu u redovnoj trgovini, i ukrašavaju je na svoj način. U ovom slučaju, trebat će vam baza na kojoj će se pričvrstiti elementi - karton, metalne ukosnice, plastične rakove.

  Kanzashi trake od gumenih traka

  Japanska umjetnost kanzaši smatra se dobro poznatom tehnikom stvaranja gume od satenskih vrpci. Da bi napravili prekrasan dječji dodatak za kosu nalik na dalija ili kamilicu, djevojke trebaju slijediti majstorsku klasu:

  1. Od satenskog ili svilenog reza napravite 16 kvadratnih flastera veličine 5 * 5 cm, držite upaljač duž rubova kako niti ne bi izašle. Ponovite za drugu boju (unutarnje latice).
  2. Za vanjski red latica, svaki kvadrat treba saviti dijagonalno, ponoviti, baciti kut s vatrom. Za unutarnji red latica kvadratići su savijeni dijagonalno tri puta.
  3. Manju gredicu savijte u veliku, ljepljivu.
  4. Napravite 12 jednoslojnih pokrivača za dodatno ukrašavanje.
  5. Od debelog kartona izrežite 2 kruga promjera 3,5 cm i 2,5 cm, zalijepite preko tkanine.
  6. Svaka dvoslojna latica zalijepljena je na veliku bazu u krugu. Ponovite za drugi nivo. Na manju bazu nalijepite jednoslojne latice. Ljepite 2 baze zajedno.
  7. Ukrasite kuglicama, zalijepite dobiveni cvijet na štipaljku za kosu ili rakove.

  Guma na hrpu satenskih vrpci

  Za izradu gume od satenskih vrpci vlastitim rukama, ukrašavanje snopa svežnjeva, djevojke će trebati slijediti upute korak po korak

  1. 6 komada zelene vrpce 4 * 2,5 cm urezati kupolu, otpjevanu s dvije strane kako bi stvorio val - to će biti lišće. Savijte donji rub na dva mjesta, zalijepite na sredini kako biste dobili konkavni ravni dio.
  2. 12 komada bijele trake 4 * 2,5 cm i 5 komada 3,5 * 2,5 cm izrezati u polukrugu, izmrviti, zalijepiti u kapljicu.
  3. Ljepite 5 praznina zajedno preklapajući se, ukrasite tragovima.
  4. Ponovite za 14 ružičastih latica komada 4,5 * 2,5 cm.
  5. Zaokružite prvi sloj bijelih dijelova, zalijepite preostale latice, drugi sloj napravite oko kruga ružičastih elemenata. Zalijepite lišće.
  6. Napravite 5 takvih praznina.
  7. 4 komada ružičaste boje 10 * 5 savijte na pola, krajeve zalijepite preklopom, spojite lukom. Ponovite za 2 bijela zavoja 9 * 5 cm.
  8. 2 bijele vrpce 8,5 * 5 cm i ružičaste 9 * 5 cm pričvrstite prekrivačem bijele boje na ružičastom sloju, oblikujte preklop, ukrasite dno perlama. Zalijepite luk, prerušen u sredinu.
  9. Iza Bantu i cvijeća zalijepite filcne krugove promjera 3,5 i 2,5 cm, šivajte sve elemente na ušivenim čipkastim elastikama. Ukrasite lepinju.

  Video: napravite sami satensku vrpcu

  Početni kvalificirani radnici mogu pokušati napraviti gumu od satenskih vrpci, ponavljajući majstorske tečajeve. Radi praktičnosti na raspolaganju su upute sa fotografijama i opisima, kao i video materijali koji jasno pokazuju trikove izrade nakita. Slijedeći upute dobit ćete zanimljiv pribor za kosu koji možete nositi u bilo kojoj frizuri (pletenice, lepinje, repove) ili koristiti kao poklon.

  Pogledajte video: DIY Halloween Costumes Out of Candy! 15 DIY Projects for Halloween! (Travanj 2020).