Tkalačke radionice: 3 originalne ideje

Ako je vaša kćer sretna vlasnica duge kose, onda ste se sigurno više puta zapitali, smislivši lijepu i originalnu frizuru za vrtić ili školu, koja se neće raspasti pod šeširom i trajati cijeli dan (ili barem do večere!). Valentine Tomash, dječja stilistica i frizura za frizuru, pokupila je 7 prilično jednostavnih, ali vrlo spektakularnih pletenica posebno za čitatelje Letidora. Izgledaju cool, a proizvode se u samo 5 minuta!

Svinjska riba

Takav pigtail izgleda kao sirena, izgleda nevjerojatno i jako brzo zaostaje.

Izrađujemo malu količinu u gornjem dijelu glave. Možete češljati kosu, ali ne puno.

Kosu skupljamo u niski konjski rep i pričvršćujemo gumenom trakom. Prije nego što počnete tkati, dobro češljajte rep. Da se kosa ne bi zaplela i ne naelektrizirala, možete je navlažiti sprejom, regeneratorom ili mousseom.

Podijelite rep na dva dijela, držite po jedan u svakoj ruci i počnite tkati pletenicu. Prvo odvajamo pramen male debljine s lijeve strane i prenosimo ga na desnu stranu. Zatim uzmemo cjedilu s desne strane i, prelazeći pramenove, bacimo je na lijevu stranu.

Koristite lijevu ruku da zgrabite novi pramen na lijevoj strani i pređete ga desno. Naizmjenično ističući pramenove s desne i lijeve strane, kosu smo pletenicom zaveli u pletenicu.

Ako želite da pigtail bude voluminozan, prije nego ga fiksirate elastičnom trakom. Počnite pritiskati odozdo i pomicati se prema gore, povlačeći pramenove s obje strane u stranu. Nakon što postignete željeni učinak, pletenicu pričvrstite elastičnom trakom.

Da biste sakrili žvakaću gumu, uzmite mali pramen od repa, zamotajte gumu oko nje i pričvrstite ga malim stealthom ili zatikom sa stražnje strane ražnja.

Pljuni "riblji rep" je spreman! Da biste dobili izgled na fotografiji, samo je okrenite na stranu.

Dva identična koštica daju nestašan izgled i drže se bolje od jednog. Uobičajena pletenica tka od tri niti. Za razliku od drugih vrsta tkanja, ovladavanje ovom opcijom je prilično jednostavno. Najteži dio ove frizure je napraviti odrezivanje savršeno glatkim.

Češljamo kosu, dijelimo je na rastanak - ravna ili kosa, po vašem nahođenju, glavna stvar je napraviti dva jednaka dijela kose s obje strane. Dok ćemo tkati jedan pigtail, drugi dio možemo vezati gumenom trakom u repu, tako da se kosa s obje strane ne zapetlja i ne pokvari dijeljenje.

S jedne strane dijelimo dio kose na tri približno jednaka pramena.

Uzmemo lijevu cjedilu, pomaknemo je prema srednjem nizu. Izvedite istu radnju, samo s pravom kosom kose.

Nježno povucite kosu na kosu.

Da biste napravili frizuru kao na fotografiji, pletenicu opletite lagano, a na kraju malo izvucite niti, protresite pletenicu do željenog rezultata.

Čim je naša pletenica spremna, popravljamo je vrpcom, lijepom barretom, veličanstvenim lukom ili originalnom elastičnom trakom.

S druge strane radi istu stvar.

Različite pletenice uvijek izgledaju moderno i originalno. Kombinirajte ih po vašem ukusu ili upotrijebite našu ideju: "Fishtail" je s lijeve strane, uobičajeni pigtail je na desnoj strani.

Odvojite kosu, podijelite kosu na dva dijela. Osigurajte jedan komad gumenom trakom.

Za pletenje redovite pletenice, podijelite kosu na tri približno jednake niti. Pomaknite se lijevo, a zatim desnu nit sredine. Nježno povucite kosu. Nastavite tkati.

Pletenicu dovršite do kraja, pričvrstite gumenom trakom, lagano istegnite pramenove i isperite kako biste dobili pigtail volumen.

Za pletenje ribljeg repa, fiksirajte kosu na repu. Podijelite rep na dva dijela i uzmite po jedan u svaku ruku. Prvo odvojite pramen male debljine s lijeve strane i prenesite ga na desnu stranu. Zatim uzmite pramen s desne strane i, prelazeći pramenove, prebacite ga na lijevu stranu.

Pomoću lijeve ruke zgrabite novi pramen na lijevoj strani i prekrižite ga desnom. Naizmjenično ističući pramenove s desnog i lijevog dijela, kosu smo pletenicom pletenicom. Učvrstite pletenicu elastičnom trakom.

Iz povijesti tkanja pletenica

Danas su pletenice jedna od najmodernijih i najpopularnijih frizura. Povijest pletenica započinje u davnim vremenima. U Egiptu, otkad je Kleopatra nosila posebne perike, sastavljene od mnogih malih pletenica. I sama velika kraljica Kleopatra preferirala je velike perike od pletenica. U stara vremena, komplicirane frizure na temelju tkanja bile su cijenjene. Muškarci su u drevnoj Grčkoj nosili voluminozne frizure, sakupljene u konjušnicu ili lepinju, a sastoje se od mnogih pletenica.

U renesansi, sofisticirane frizure smatrane su standardom ljepote: otvoreno čelo ukrašeno biserima ili dragim kamenjem, veliki pramen na stražnjoj strani glave, obložen kosom i tekuće niti.

Lijepo tkanje nije izgubilo svoju važnost u narednim razdobljima. Danas, pletenice su na vrhuncu popularnosti, jer takav model nije samo prikladan i praktičan, već i djevojci daje ženstvenost i eleganciju.

Prednosti pletenica

Glavne prednosti frizura koje se temelje na tkanju:

 1. Praktičnost i udobnost. Prikupljena kosa neće ometati u bilo kojoj situaciji.
 2. Otpor. Oblik frizure održava se dugo vremena.
 3. Svestranost. Danas postoji mnogo različitih varijanti tkanja i za djecu i za djevojčice. Osim toga, takav model bi bio prikladan u svakom slučaju.

Dakle, predstavljamo vašu pažnju majstorskim tečajevima modernog tkanja pletenica.

Francuski pletenica: korak po korak shema tkanja

Francuski pletenica je opcija koja će biti prekrasan dodatak i svečanom i svakodnevnom izgledu. Ovaj model je pogodan za bilo koju nijansu i vrstu kose, što ih čini debljim i voluminoznijim.

Radionica pletenja pletenica (verzija na francuskom):

 • Pažljivo očistite kosu.
 • Odaberite jedan gornji pramen u sredini i podijelite ga na 3 dijela.
 • Bacite desni pramen na sredinu, a zatim napravite ovaj postupak s lijevom stranom.
 • Naizmjence tkajte bočne niti u pletenicu.
 • Osigurajte rezultat gumenom trakom ili barretom.

Na fotografiji možete vidjeti detaljnu radionicu tkanja pletenica.

Čipkaste pletenice: tkati brave

Otvorena pletenica je večernja pletenica. Ova je opcija prikladna za bilo koji svečani događaj.

Nudimo vam detaljan master class "Openwork pletenice":

 1. Pažljivo češljajte kosu i zatim je podijelite na 2 jednaka dijela s vodoravnim dijeljenjem.
 2. Gornja zona je podijeljena na 3 dijela.
 3. Pomaknite desnu nit u sredinu. Zatim stavite lijevu stranu na središnji pramen.
 4. S lijevog pramena pomičite malo kose. Od njih ćete napraviti otvoreno tkanje.
 5. Nanesite pjenu na kosu i podijelite je na 3 dijela. Od svakog dijela oblikujte polukrug.
 6. Iz donje zone odaberite malu cjedilu i nanesite je na ažurnu kosu.
 7. Ponovite korake 4-6 s desne strane.
 8. Nastavite tkati na vrhovima.
 9. Ispravite rezultat gumicom i lakom.

Raspletena pletenica za dugu kosu

Rasplete pletenica - novina u svijetu friziranja. Lagana nepažnja postala je trend 2016. godine. Ovu frizuru preferiraju mnoge holivudske slavne osobe. Ashley Greene, Miley Cyrus, Victoria Beckham, Kristen Stewart i druge modne zvijezde redovito se pojavljuju na crvenom tepihu u svojoj izvornoj slici.

Danas je posebno popularna razbarušena pletenica položena na njegovu stranu. Takav model savršeno nadopunjuje svečanu sliku, čini je lakšom i bezbrižnijom.

Odaberite svoju verziju i budite lijepi

Još jedna originalna verzija je razbarušena boho pljuvačka. Značajka ovog modela su izvučene niti duž cijele duljine pigtailova. Ova frizura izgleda neobično i ekstravagantno, tako da je pogodna za svakodnevne izlaske i tematske događaje. Ova slika može se upotpuniti runo i elegantnim dodacima.

Jednostavno pletenice

Jednostavne frizure s tkanjem su popularne zbog svoje jednostavnosti - većina njih ne zahtijeva apsolutno nikakvu pripremu, pa čak i pridošlice u ovom poslu moći će ih plesti. Slične frizure mogu se pripisati izražajnim frizurama, budući da njihovo stvaranje ne oduzima mnogo vremena, što im omogućuje svakodnevno korištenje. I što je najvažnije, izgledaju vrlo lijepo i elegantno, dajući slici nevjerojatnu privlačnost.

Lijepe pletenice

Na primjer, takva pletenica može biti pletena za 5 minuta, i što je najvažnije, bez pomoći.

Jednostavne pletenice

I ova verzija tkanja izgleda vrlo slatko i pogodna je za posao i slobodno vrijeme.

Moderno tkanje

Danas je vrlo moderno tkati od svih vrsta čvorova - izgleda vrlo lijepo i atraktivno.

Tkanje čvorova

Ova verzija kose, unatoč prividnoj složenosti, radi se vrlo jednostavno i jednostavno - isprobajte sami i pogledajte.

Prekrasno tkanje

Sljedeća frizura može se nazvati univerzalna, jer je pogodna za svakodnevne dane i za posebne prigode.

Univerzalno tkanje

Pa, s ovom frizurom uhvatiti se u koštac sa svima može biti vrlo jednostavno i izgleda vrlo slatko.

Laka frizura

Ova je frizura također vrlo jednostavna, međutim, da biste je stvorili, morate naučiti kako tkati riblje peteljke.

Riblji rep

Vrlo zanimljiva frizura s tkanjem u obliku remena - jednostavna i originalna.

Tkati od pojasa

Pa, ova neobična pletenica zahtijeva malo vježbanja, nakon čega je možete brzo izvesti.

Neobična pletenica

Frizure s pletenicama za poslovne žene

U kôdu za uredsko odijevanje, labava kosa obično nije dobrodošla, pa biste svojoj kosi trebali dati strog i istovremeno ženstven izgled. Sljedeće vrste frizura sa pletenica tkati samo se mogu pripisati takvim frizurama - idealni su za poslovne žene i za radne dane.

Tkanje za poslovne dame

Ako imate malo vremena za naknade, onda će ova opcija biti najbolja frizura - ne treba puno vremena i izgledat će poslovno.

Brza frizura Prekrasno tkanje

Za sljedeću frizuru trebat će vam četiri jednostavne pletenice, iz kojih možete stvoriti zadivljujuću frizuru za dress code.

Četiri pletenice tkati

Ova frizura se može učiniti drugačije - pogledajte fotografiju i ponovite.

Izvorno tkanje

A ova opcija ne zahtijeva samo frizure. pletenica , a do neke mjere i umjetnost. Stvorivši takav cvijet iz vaše kose, možete ići ne samo na posao, već i na zabavu.

Cvijeće tkati

Sljedeća frizura je vrlo jednostavna, pokušajte i shvatit ćete.

Jednostavna frizura

Ova frizura je savršena za radne dane, međutim, nakon što je ukrašena prekrasnom ukosnicom u obliku luka ili cvijeta, lako je pretvoriti u svečanu frizuru.

Lijepa frizura

Pletenica pletenica iz malih pletiva izgleda vrlo lijepo i romantično.

Romantična frizura

A za one koji više vole volumen na svojoj kosi, sljedeća će se frizura svidjeti.

Volumetrijska frizura

Tkati pletenice za posebne prigode

Večernja frizura s tkanjem je od velikog interesa za većinu djevojaka. To je razumljivo, jer takve frizure izgledaju impresivnije i atraktivnije, a osim toga daju nevjerojatno romantičan i ženstven izgled.

Tkanje za posebne prigode

Na primjer, nakon što ste napravili ekstravagantni snop s zanimljivim tkanjem, izgledat ćete neodoljivo i sigurno neće proći nezapaženo.

Ekstravagantni snop s tkanjem

A to je vrlo jednostavna i brza frizura, koja je savršena za posebne prigode i zabave.

Večernja frizura

Poznata frizura "Vodopad" također se može savršeno uklopiti u bilo koji svečani izgled.

vodopad

Ista frizura se može učiniti malo drugačije, nadopuniti je malim pletenicama.

Vodopad s pletenicama

Uz pomoć čvorova i pletenica također možete stvoriti vrlo lijepu frizuru.

Romantična frizura

Pletenica tkati omogućuje vam stvaranje nevjerojatno nevjerojatnih i stilskih frizura.

Pletenica tkati

I ova opcija frizura je pogodna ne samo za objavljivanje, već i za obične svakodnevne dane.

Modno tkanje

Za sljedeću frizuru trebat će malo vježbe, ali vrijedi.

Izvorno tkanje

No, takva moderna i atraktivna frizura može se obaviti u vrlo kratkom vremenu.

Prekrasna frizura

I naravno, ako pletate veliku, volumetričnu pletenicu, kao na ovoj fotografiji, izgledat ćete nevjerojatno elegantno i moderno.

Moderan pletenica

I ne bojte se neuspjeha - sve dolazi s iskustvom, a ako zaista želite izgledati lijepo, stilski i uvijek drugačije, sigurno ćete naučiti kako stvoriti sve vrste frizura s tkanjem.

Opis programa

U učionici će biti najmanje teorije, samo najpotrebnije i puno prakse.

Vježbajte na manekenkama, duljina kose 40 cm-60 cm. Naučite tkati iz 6 vrsta i više pletenica:

 • Francuska pletenica + ažurna pletenica
 • Francuska vanjska pletenica + pletenica volumena
 • Spit Bezel
 • Spit Zigzag
 • Sput Basket
 • Pravilno napravite rep i zakrasite gumu
 • Rep od 2 pojasa
 • Rep od 2 pojasa + cvijet
 • Riblji rep
 • Riba + cvijet
 • Rezinochek pletenice
 • Ostale vrste pletenica

Teorija + demonstracija + praksa

Naučite tkati pletenice i izrađivati ​​nakit od kose

Trajanje 3/4 ac.h. Cijena 2000 rubalja.

* Preporučujemo časove: Dječje pletenice, Složeni pletenice, Pletenice s vrpcama

* Pozivamo na nastavu u drugim područjima Naše upute

«DJEČJE KOSE»

Svrha lekcije

Mi pletenice različitih vrsta pletenica koje su relevantne: u vrtiću, u školi, na praznicima. Spit-za dobro raspoloženje!

Ciljana publika

Za sve koji poznaju osnove tkanja pletenica ili pohađaju nastavu Pljuni za početnike

Opis programa

Tkati pletenice koje su dobro pogodne za djecu, 6 vrsta ili više:

 • Francuski vodopad
 • Francuski slapovi + cvijet
 • akt
 • Tail Falls (navijanje tkanje)
 • Puž
 • Srce / leptir / cvijet
 • Besplatno pljuvanje
 • Lukovi pletenica
 • Ostale vrste pletenica

Teorija + demonstracija + praksa

Prekrasno pletene pletenice oduševit će dijete i diviti se drugima!

Trajanje 3/4 ac.h. Cijena 2000 rubalja.

* Preporučujemo časove: Pljuni za početnike, Složene pletenice, Pletenice s vrpcama

* Pozivamo na nastavu u drugim područjima Naše upute

«KOMPLEKSNA KOZA»

Svrha lekcije

Razradit ćemo složene vrste tkanja. Nakit od kose. Pletenice s vrpcama.

Ciljana publika

Za sve koji poznaju osnove tkanja pletenica ili pohađaju nastavu Početnici za početnike

Opis programa

Tkanje složenih vrsta pletenica, 6 vrsta ili više.

 • Pletenica s 4 žila
 • Pletenica od 5 pramenova
 • Spite francusko dno
 • Gomila cvijeta s kose
 • Pljuni Lino Russo
 • Pljuni u ražnju
 • Košara od dvije pletenice (tkanje fanova)
 • Ostale vrste pletenica

Teorija + demonstracija + praksa

We tkati pletenice uz korištenje složenih shema i maštati po volji.

Trajanje 3/4 ac.h. Cijena 2000 rubalja.

* Preporučujemo pohađanje nastave: Pljuni za početnike, Dječji pletenice,Pletenice s vrpcama

* Pozivamo na nastavu u drugim područjima Naše upute

«COSES SA RIBBONS»

Svrha lekcije

Poziranje ruku. Značajke tkanja. Tkati razne vrste pletenica trakama.

Ciljana publika

Za sve koji poznaju osnove tkanja pletenica ili pohađaju nastavu Pljuni za početnike

Opis programa

Učimo različite vrste tkanja, 6 vrsta i više:

 • Tri pramena, jedna traka
 • Tri niti, dvije trake
 • Dvije niti, dvije trake
 • Četiri niti, jedna Lena
 • Pljuvati šah
 • Ostale vrste pletenica

Teorija + demonstracija + praksa

Tkanje za 5 minuta. Rezultat je bitan za svakodnevni život, radnim danima, zabavnim vikendima i ugodnim večerima.

Trajanje 3 / 4h Cijena 2000 rubalja.

Naručite najbolji MK za divan seks

Kako udovoljiti svim malim i / ili odraslim ljepoticama pozvanim na vaš svečani događaj? Da, vrlo jednostavno. Uvedite u svoj program naš najženskiji i moderniji MK “Tkanje pletenica za početnike”.

Kao što je praksa pokazala, ova lekcija može postati naslovnica na bilo kojem događaju na kojem su žene u većem broju. A glavni razlog za to je što su pletenice ponovno prilično popularne među fashionisticama i idealne su ne samo za djevojčice i djevojke, već i za žene bilo koje dobi.

Trening djevojaka i žena u različitim vrstama pletenica koje prave pravi majstori ljepote

Nesumnjivo je da je predložena lekcija korisna jer omogućuje polaznicima stjecanje potrebnih vještina za bilo koju djevojku, djevojku i ženu. A kako će lijepe žene naučiti osnove oblikovanja kose pomoću elemenata tkanja ovisi o tome koliko će one u budućnosti biti uredne, udobne, raznolike i lijepe.

Istodobno, pokazati i poučiti kako se pravilno pletu ova ili ona vrsta kosa, a istovremeno samo majstori s bogatom praksom učenicima mogu ukazivati ​​na tehničke pogreške. Uz to su pravi stilisti koji mogu nekako iznenaditi žene koje su već iskušene u ovom pitanju - pokazati im najsloženije profesionalne tehnike pripreme i pletenja kose.

Naši majstori ljepote ne samo da će kompetentno naučiti vaše modne žene da kreiraju pletenice od nule i / ili na naprednoj razini (ovisno o vašim željama i dobi sudionika), već i daju vrijedne preporuke o odabiru vrste pletenice o takvim parametrima kao što su osobine crte lica i oblik glave, dužina kose i ljepote preferiraju stil.

Galerija fotografija

Plan master klase

 1. Pokazivanje fotografija s gotovim frizurama za sudionike i pružanje bogatog izbora različitih shema pletenja kose s preporukama za pravilan odabir vrste pletenice (klasični, klasični, obrnuti francuski, višekratni, s užetom ili spiralnim tkanjem itd.).
 2. Vježbajte - stvarajte svojim ljepoticama željenu frizuru s dosljednim objašnjenjem nijansi i tehnika tkanja. Moguće je i da, pod vodstvom našeg majstora, polaznici MC-a nauče tkati pletenice na modelima (jedni na druge).

U procesu stvaranja remek-djela iz vaše kose, stilistica će ispričati mnogo korisnih i zanimljivih stvari o tome kako se brinuti o njima, kako ih najbolje ugurati ili ih lijepo ubosti, koje alate i alate preporučamo za korištenje, te kako ih pravilno koristiti kako ne bi oštetili kosu.

Kakve će koristi imati sudionici MK

 1. Zadovoljstvo zanimljivih aktivnosti za svaku djevojku / ženu.
 2. Sjajno svečano raspoloženje, nova raskošna frizura koju je stvorio pravi beauty majstor i oduševljeni pogledi na okolnu gospodu.
 3. Vrijedna znanja i vještine koje vam omogućuju da samostalno (kod kuće) odaberete prema vašem tipu i stvorite originalne i moderne pletenice / pigtails (praznične i svakodnevne mogućnosti).
 4. Identifikacija pod vodstvom majstora tehničke pogreške prilikom pletenice kose (za djevojčice i žene koje već imaju osnovne vještine).

Ostaje da odaberete odgovarajući format za vas MK i molimo vas da im date svoje ljepote

Grupa MK za unaprijed određeni broj sudionika (dječja matineja, otvoreni sat, rođendan, djevojačka zabava, omladinska zabava, korporativna zabava za odrasle, godišnjica, mješoviti odmor uz sudjelovanje djece i odraslih itd.). Takav format lekcije omogućuje našem učitelju da posveti punu pozornost svakom učeniku.

Zabavno interaktivno na kulturnoj manifestaciji uz slobodno prisustvovanje. Naručite MK koji traje duže od 2 sata, dobit ćete poseban popust.

Pogledajte videozapis: OD LANA DO PLATNA (Studeni 2019).

Loading...