Kako namazati šišanje za kosu?

Danas je aparat za šišanje prestao biti samo alat za frizere i stiliste. Mnogi muškarci i žene kupuju ovaj alat za uporabu kod kuće. Može ispraviti svoju frizuru, izvršiti obrub, napraviti zanimljive uzorke na kratkoj kosi i jednostavno je koristiti za šišanje svojih najmilijih. Lako je odabrati stroj prema ocjenama potrošača, prema želji bilo kojeg proizvođača ili prema preporuci prodavatelja.

Odabir šišača za kosu

Na policama trgovina kućanskih aparata možete pronaći proizvode za svaki ukus i novčanik. Isto se odnosi i na kupovinu u mrežnim trgovinama. Automobili dolaze s autonomnom snagom, mrežom i kombinacijom. Odaberite bolji stroj prosječne cjenovne kategorije, tako da možete biti sigurni u kvalitetu oštrenja noževa i jamstva koja daje proizvođač.

Ulje za škare

Bez obzira na cijenu i proizvođača strojeva za šišanje, nakon nekog vremena možete primijetiti pad kvalitete rada. Vrlo je lako riješiti, potrebno vam je samo ulje za šišanje. To je potrebno kako bi se produžio život takvog alata i njegov kvalitetan rad.

Podmazivanje nogu stroja mora biti redovito, tako da će trajati dugo vremena i bit će izrezane visoke kvalitete. Također je potrebno pridržavati se određenih pravila: koristiti samo za rezanje kose i nikada se ne primjenjuju na životinje. To je zato što je vuna mnogo čvršća i zahtijeva više snage od one namijenjene ljudskoj klipnjači. Za kućne ljubimce, bolje je kupiti alat u trgovini za kućne ljubimce ili u online trgovinama proizvoda za kućne ljubimce.

Za čišćenje stroja trebat će: četka s tvrdom hrpom, vlažna krpa ili krpa, po mogućnosti s antibakterijskim učinkom, tekućina za pranje lopatica, ulje za podmazivanje noževa i ručnik.

Kako pravilno podmazati šišanje za kosu

 • Nakon svake uporabe stroja, noževe treba očistiti čvrstom četkom. Također se mogu očistiti otvoreni dijelovi uređaja, gdje se mala kosa može začepiti. Četke dolaze s uređajem, kao i male kapice.
 • Nakon svakog šišanja dijelovi se moraju obrisati antibakterijskom krpom.
 • Nakon potpunog čišćenja potrebno je nanijeti 1-2 kapi ulja. Ne bi smjela istjecati iz tijela stroja niti se ispuštati na noževima.
 • Uključite stroj na kratko vrijeme tako da ulje bude ravnomjerno raspoređeno po svim čvorovima.
 • Obrišite instrument suhim.

Šiška, kao i podrezivač za kosu, moraju se temeljito očistiti, jer će ih u suprotnom nauljene dlačice na noževima brzo uništiti. Ulje se ni u kom slučaju ne može izliti na češalj. To će na kraju dovesti do loma škare.

Položaj maziva ostaje isti, bez obzira na marku instrumenta i proizvođača. Ovdje noževi dodiruju - dinamički i statični. Podmažite potrebu u sredini i duž rubova nazubljenog noža. I dodajte malo ulja na mjesto čvrstog nošenja noževa.

Možete upotrijebiti štrcaljku kao ulje, ali morate razbiti iglu u sredini. Tako će kapljice biti male i ne možete se bojati ispuniti stroj uljem.

Kod podmazivanja punjivog stroja morate ukloniti jedinicu i vratiti je samo na uključeni alat. Ako to nije učinjeno, igla se može oštetiti.

Postoje i modeli razdvajača koji se ne mogu odvajati, ali upute za njih nužno će navesti rupe kroz koje se radne jedinice takvog alata mogu podmazati.

Koja je potreba podmazivanja alata?

Ulje za škare pomaže:

 • očistite radnu jedinicu od kontaminacije,
 • smanjiti trenje između noževa kada alat radi, budući da ih uništava,
 • značajno smanjiti tupost reznog dijela,
 • smanjite zagrijavanje tijela stroja,
 • povećati vijek trajanja alata

Nakon uporabe ulja, frizura počinje teći glatko, bez trzanja.

Kao mogućnost za maksimalno podmazivanje i čišćenje možete razmotriti tekućinu za spojne čvorove WD-40. Prodaje se u bilo kojoj trgovini za vozače ili čak u poslovnicama. Spektar sredstava je vrlo širok i nije ga teško pronaći. WD-40 je bolje koristiti kada su jako zagađeni automobili. Kada rukujete rukama, morate ih zaštititi rukavicama, jer je tekućina agresivna. Nakon podmazivanja očišćeni alat treba obrisati krpama.

Razmislite dalje nego što možete podmazati škaricu.

maziva

Najbolja opcija za podmazivanje smatra se posebnim uljem. Može se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama. A s nekim uređajima dolazi u kompletu. Ulje za striženje je bez mirisa i masna je tekućina. Izrađena je od rafiniranog ulja. Princip rada ovog ulja je dizajniran ne samo za podmazivanje radnih dijelova stroja, ali i za čišćenje od prljavštine i prašine.

Najpopularnije ulje MOSER. Ista tvrtka je i proizvođač strojeva. Proizvođači Oster i Dewal su popularni.

Frizeri također koriste sintetička i mineralna ulja za podmazivanje šišača za kosu s niskom viskoznošću. Ovaj materijal ima povoljniju cijenu i dobro prodire u kanale za podmazivanje. Na primjer, Silicij-električno ulje je silikonska mast koja se učinkovito koristi za takve električne uređaje.

Uopće nije potrebno koristiti profesionalne alate, možete koristiti Johnsonovo ulje za tijelo Baby ili obični vazelin. Još će bolje prodrijeti duboko u detalje. Samo u slučaju da škare za kosu i trimeri za kosu ne mogu koristiti biljno ulje. Pod njegovim utjecajem alat će se zaglaviti. Nakon takvog podmazivanja dijelova možete odmah odnijeti stroj u radionicu, jer njegov daljnji rad može samo oštetiti dijelove.

zaključak

Pouzdan i trajan rad aparata za šišanje može se osigurati samo pravilnom njegom alata. Ako često koristite alat, razdoblje podmazivanja njegovih dijelova može biti od jedne do dvije frizure. Ako se iz bilo kojeg razloga stroj neće dugo koristiti, tada ga treba očistiti u skladu sa svim pravilima, mazati ga uljem i obavezno ga obrisati na suho.

Što je potrebno za podmazivanje stroja?

Svi šišači imaju izvršno tijelo u obliku dvije površine za rezanje ili noževa, koji u različitim modelima imaju drugačiji uređaj i mogu izgledati drugačije. Također, u bilo kojem uređaju koristi se električni motor za vibracije, koji osigurava pomicanje elemenata za rezanje. Potrebno je napomenuti da su škare za šišanje različite u uporabi, jer se ne preporučuje rezanje kose pomoću šišača zbog različite strukture.

Noževe je potrebno podmazati tako da imaju najmanje trenja među sobom, ne zagrijavaju se i istovremeno nježno, bez trzaja, odrežu liniju kose. preporuča stroj za rezanje masti nakon svake uporabe, nakon čišćenja izvršnog tijela.

Čišćenje i podmazivanje automobila

Kako biste podmazali pisaći stroj, najprije morate proći kroz nekoliko jednostavnih koraka. Za početak, preporučuje se korištenje motornog ulja ili posebnog ulje za škare. Obično na većini strojeva ulje za podmazivanje dolazi u kompletu, iu ovom slučaju ne biste trebali imati problema s podmazivanjem uređaja. Zatim očistite stroj od kose i podmažite. Postoji nekoliko općih pravila kako podmazati kliper:

 • prije svega, nakon završetka šišanja, potrebno je očistiti oštrice stroja od kose koja ostaje nakon šišanja. Preporučljivo je to učiniti četkom, koja gotovo uvijek dolazi s uređajem,
 • nakon što je blok noža očišćen, potrebno ga je obrisati mekom vlažnom krpom ili ubrusom,
 • zatim stavite nekoliko kapi ulja, ali preporučljivo je ne pretjerivati ​​tako da ne curi,
 • zatim uključite stroj tako da ulje bude ravnomjerno raspoređeno po površini za rezanje,
 • Obrišite nauljeni uređaj suh.

Preporučujemo da stroj temeljito očistite od kose, tako da se ne miješaju s uljem, što može dovesti do ranog otkazivanja stroja. Ako stroj već dugo niste čistili, tada možete koristiti posebnu tekućinu VD-40. Ali trebate biti oprezni s njom, držati oči i izbjegavati kontakt s izloženom kožom.

Koliko često treba podmazivati ​​stroj?

Kao što je gore spomenuto, stroj je poželjno podmazati nakon svake uporabe, kao što to preporučuju stručnjaci. To također ovisi o kvaliteti i cijeni Vašeg pisaćeg stroja. Budući da je kod skupljih pisaćih strojeva funkcionalni uređaj malo složeniji i zahtijeva pažljivije održavanje ako želite da vam oprema služi dugo i redovito. U slučaju da stroj već dugo niste eksploatirali, prije upotrebe ga treba podmazati.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao u pitanju, kako namazati šišanje za kosu, Ako slijedite sve točke opisane u članku, šišanje za kosu će vam dugo i redovito služiti.

Pravila su jednostavna - redovito podmazujte.

Prije svega, neka je uzeti u pravilu: šišanje kose može i treba rezati samo kosa - bez životinjske dlake. Struktura životinjske vune i ljudske kose je različita. Vuna (čak i najmekša) mnogo je čvršća od ljudske dlake, a kućna klipnjača nema potrebnu rezervu snage, sposobna je izdržati dvostruko opterećenje frizura za čovjeka i pse.

Prvo očistite stroj od svega smeća.

Kako podmazati stroj: upute korak po korak

Dakle, kada i kako podmazati aparat za šišanje? Opće pravilo:

 1. Nakon što završimo s frizurom, očistimo blok noževa, sve otvorene čvorove koji su uz njega od ostataka kose (bolje je to učiniti četkom s tvrdim četkom. Obično se uvijek pričvrsti na standardni kit.).
 2. Sve detalje obrišite vlažnom (po mogućnosti anti-baktericidnom) tkaninom.
 3. Stavimo kap (najviše dvije) ulja (uopće ne smije teći!).
 4. Uključite stroj na nekoliko sekundi tako da se kapi masti ravnomjerno rasporede.
 5. Obrišite alat suhim.

Savjet: Pokušajte temeljito očistiti površinu, mast nanesena na prljave noževe brzo će ih onemogućiti.

Ako je stroj jako začepljen, najbolje je koristiti tekućinu VD-40, koja se prodaje u bilo kojoj trgovini automobila, kako biste je očistili. Kada koristite tekućinu, morate zaštititi ruke rukavicama - to je agresivno. Nakon upotrebe VD, obrišite očišćenu površinu ručnikom ili krpom za jednokratnu uporabu.

Tekućina VD-40 savršena je za pisaći stroj

Koliko često treba razmazati noževe i modele Moser i Philips frizure?

Velika pogreška će biti sipati ulje na češalj. Profesionalci naglašavaju da ova metoda podmazivanja pretvara čak i mikroskopske ostatke kose u abrazivne, brzo brušenje noževa

Bez obzira koje marke uređaja, područje podmazivanja je jedno - mjesta kontakta dva noža:

Ali to uopće ne znači da je dovoljno ispustiti ulje na površinu trljanja koja se nalazi na strani suprotnoj od rezne ivice, a na njega su pričvršćene ostale radne površine stroja.

Najbolje je podmazati detalje stroja na tri dodirne točke između površina - na rubovima i na sredini nazubljene strane noža.

Pažljivo podmažite noževe

Osim toga, pod takozvanu petu noževa treba dodati pola komadića ulja do mjesta njihove čvrste pripreme.

Savjet: ako nemate potrebnu bradavicu za mikroskop, koristite špricu s iglom koja je napola razbijena - kapljice će biti ujednačene, male i uredne.

Ako podmažete rezač za punjenje, nakon uklanjanja bloka noža, potrebno ga je samo umetnuti na radni stroj. Inače, riskirate razbijanje osovinice - oslonac rotirajućeg dijela mehanizma.

Ako stroj nije sklopiv, pogledajte upute - to će sigurno ukazati na posebne rupe za podmazivanje. U svakom slučaju, nakon svakog šišanja morate podmazati stroj. Maksimum - nakon dva. ulje:

 • čisti prljavštinu
 • smanjuje snagu destruktivnog trenja u noževima,
 • štiti noževe od prigušenja,
 • minimizira zagrijavanje tijela noža,
 • produžava vijek trajanja uređaja.

Kako pravilno skrbiti o klipnjači?

Što češće čistite strojeve za šišanje, to će dulje trajati. Nakon svake uporabe možete čistiti stroj za šišanje ili četiri ili čak pet frizura. Prije čišćenja noževa vašeg aparata za šišanje, morate biti sigurni da su se ohladili prije uklanjanja.

Što nam treba za ovo:

• Clipper
• Četka za čišćenje noža
• Tekućina za pranje noževa
• Ulje za podmazivanje noža
• Ručnik

1. Izvadite nož iz škare.
2. Četka za čišćenje uklonite dlačice sa zuba noža. Moramo to učiniti u istom smjeru kao i zubi na oštrici.
3. Pomaknite donju oštricu u stranu i nastavite uklanjati kosu. Zatim povucite donju oštricu na drugu stranu da biste uklonili preostalu kosu. Gornja oštrica bit će postavljena okomito tijekom ovog postupka.
4. Zatim upotrijebite tekućinu za pranje noževa. Njime se uklanjaju kozmetički proizvodi koji se koriste tijekom frizure. Tekućina za pranje oštrice također čisti prljavštinu i ulje s vašeg noža i podmazuje ih radi poboljšanja performansi.
5. Kada smo očistili nož, idite na njegovo podmazivanje. Pomaknite donju oštricu u stranu i počnite podmazivati ​​nož na mjestima za podmazivanje. Zatim povucite donju nož na drugu stranu kako biste nastavili podmazivanje lopatica u mjestima podmazivanja.
6. Okrenite nož i podmažite ga na donjoj platformi, nasuprot zubima.
7. Nanesite ulje na zube kako biste spriječili koroziju tijekom skladištenja aparata za šišanje.
8. Zatim ručnikom uklonite višak ulja iz noža.
9. Stavite nož na škare.

Što trebate podmazati stroj

Radni dio stroja sastoji se od 2 noža (površine za rezanje): statičkih i dinamičkih. U različitim modelima alata mogu se rasporediti i izgledati drugačije. Obvezni element bilo kojeg uređaja ove vrste je vibracijski motor.

Tehnika rezanja životinja i ljudi je različita, što je povezano s različitom krutošću dlake i vune, kao i obiljem prekrivanja.

Šiška za kosu treba redovito podmazivati. To treba učiniti kako bi se postigli sljedeći pozitivni učinci:

 • smanjiti trenje između noževa tijekom rada alata, što će smanjiti njihovo zagrijavanje,
 • očistite radnu jedinicu od kontaminacije,
 • smanjite brzinu tupanja dijelova rezanja,
 • produžiti rad uređaja.

Kao rezultat, nakon podmazivanja šišanje će se odvijati bez trzaja, nježnije.

Idealno je, prema preporukama profesionalaca, kada se mazivo nanosi na radno područje uređaja očišćeno od kose nakon svake šišanja, najviše dvije. Učestalost također ovisi o cijeni (i, sukladno tome, kvaliteti) pisaćeg stroja.Uređaj skupih modela složeniji je od jeftinih sorti, moraju se rjeđe podmazivati, ali ih treba pažljivo čuvati.

Prije rada bilo koji stroj treba podmazivati. Pravilna briga, kao i uporaba uređaja sa zahtjevima uputa proizvođača - ključ su dugog vijeka alata.

Prikladna maziva

Ako odaberete ulje za podmazivanje stroja, tada treba dati prioritet specijaliziranih proizvoda. Često ga proizvođači isporučuju s uređajem. Ovo ulje je proizvedeno od rafiniranog ulja. To je masna tekućina bez mirisa, koja se razlikuje od ekvivalenta stroja. U stvari, takvi proizvodi su i sredstvo za podmazivanje i sredstvo za čišćenje i njegu noževa.

Popularno ulje iz tvrtke "MOSER", koja proizvodi i automobile. Ne zaostaje za njim "Oster", "Dewal".

Frizeri u praksi koriste i mineralna ili sintetička ulja koja imaju nizak indeks viskoznosti. Takvi materijali su pristupačni i dobro prodiru u kanale za podmazivanje. Silikonska mast (na primjer, Silikonsko-električno ulje) namijenjeno električnim proizvodima također se može vrlo učinkovito koristiti.

Podmazivanje biljnim uljem strogo je zabranjeno., U najboljem slučaju stroj će se zaglaviti, a u najgorem - trebate kupiti novi. Sigurnije je raditi suho. Kod kuće, kada nema maziva pri ruci, to je dopušteno koristiti vazelin ili djetinjasto, na primjer, "Johnson Baby".

Algoritam podmazivanja alata

Da biste sami podmazali uređaj, morat ćete proći kroz niz jednostavnih koraka. Za nanošenje ulja trebat će pištolj za mast ili špric igle, Algoritam postupaka pri radu je sljedeći:

 • četkom očistite lopatice radnog alata s dlake na njima nakon rezanja,
 • obrišite noževe pomoću mekih vlažnih maramica ili krpe,
 • prema uputama za uređaj, u odgovarajuće točke stavite malo ulja (par kapi će biti dovoljno),

 • tako da je mazivo ravnomjerno raspoređeno po površini noževa, uključujući pisaći stroj,
 • Obrišite površinu alata kako biste uklonili višak ulja.

Potrebno je temeljito očistiti stroj od kose, jer će se pomiješati s mašću i ubrzati kvar uređaja. Preporuča se nanošenje ulja na tri mjesta: na rubovima iu sredini.

Prema ovoj shemi, modeli Scarlett, Vitek, Philips i drugi su podmazani. Razlikuje se samo po načinu uklanjanja lopatica. Također neki proizvodi imaju posebne rupe za podmazivanje, dok ih rastavljanje nije potrebno.

Nanošenje ulja izravno na češalj je pogreška, jer će preostale sitne čestice kose brzo potamniti sječivo alata.

Cijeli postupak podmazivanja klipnjaka prikazan je na primjeru modela Moser 1400 u videu:

Podmazivanje noževa za aparat za šišanje ne zahtijeva puno vremena. U tom slučaju pažljivo rukujte s noževima kako biste izbjegli ozljede. Redovito provođenje postupka jedan je od faktora koji dugoročno osigurava sposobnost uređaja. Unatoč širokom rasponu proizvoda ove vrste, zamućen algoritam za različite modele je isti.

Pokazuje da je stroj začepljen

Poželjno je očistiti ovaj uređaj nakon svakog šišanja. Inače će svaki put biti sve više začepljen, što znači:

 • loš rez
 • "Žvakati" kosu
 • neobično jecajući
 • samo odspojite.

Kako namazati škare

Prilikom odabira koje će mazivo biti najprikladnije, bolje je dati prednost specijaliziranim mazivima i uljima.

Važno je! Nemojte kategorički podmazivati ​​uređaj biljnim uljima, osobito suncokretom ili maslinama. Može potpuno oštetiti stroj, morate kupiti novi.

Posebno strojno ulje

Najbolja opcija je posebno ulje za šišanje. Proizvođači ga često isporučuju s uređajem. Napravite ovo ulje od rafiniranog ulja. Za razliku od strojnog ulja, nema gotovo nikakvog mirisa. Oni ne samo da mogu podmazati noževe uređaja, već ih i očistiti. Posebna ulja, na primjer, ulja takvih tvrtki tretiraju kao:

Sintetička i mineralna ulja niske viskoznosti

Ako nije moguće kupiti specijalizirana ulja, a zatim riješiti pitanje kako podmazati domaći rezač, bolje je koristiti:

 • mineralna i sintetička ulja niske viskoznosti,
 • vazelinska mast,
 • silikonska mast.

Majstori često koriste sintetička ili mineralna ulja za podmazivanje, koji imaju relativno nisku razinu viskoznosti. Ova maziva su jeftina i lako se uvlače u mehanizam kroz kanale za podmazivanje.

Mineralna ulja su praktički izvađena iz zemlje, a to su sirovo rafinirano ulje. Ta ulja su, na primjer, maziva Yuko Classic.

U laboratoriju se sintetička ulja proizvode na poseban način destilacijom ulja. Takvo bazno ulje kao XADO Atomsko ulje smatra se ovom vrstom ulja.

Silikonska mast

Takva maziva su idealni strojevi za podmazivanje. Napravite ih na bazi polidimetilsiloksana. To uključuje, na primjer, takva silikonska maziva:

Potrebno je samo uzeti u obzir veći broj, što je veći. Prednost silikonskih maziva je njihova sposobnost da se ne dodiruju i ne izazovu alergijske reakcije u kontaktu s kožom.

Savjet! Vrlo dobro, na primjer, Silikonska mast Silikonsko-električno ulje, koja se obično prilično učinkovito koristi za električne uređaje.

Vazelinsko mazivo

Ljekarne prodaju visoko rafinirani tekući vazelin. Može se razrijediti benzinom za upaljače. Ako nema ulja, može se kapati s štrcaljkom. Prije nego što mašinu za šišanje podmažete, morate temeljito očistiti sve dijelove uređaja.

Savjet! Ako uobičajeno ulje vazelina nije dostupno, možete primijeniti dječje ulje "Johnson Baby".

Kako očistiti i podmazati aparat za šišanje

Prije nego što očistite i podmažete sam šiška za kosu, morate izvršiti nekoliko jednostavnih koraka. Za primjenu maziva potrebna je limenka za ulje, ako ne, tada će biti prikladna štrcaljka s iglom. Cijeli proces čišćenja uređaja od kose mora biti vrlo pažljiv, tako da ga ostatak kose, pomiješan s mazivom, ne onemogući.

Redoslijed postupaka kod podmazivanja automobila

Ovaj niz predstavlja određeni algoritam potrebnih radnji:

 • S posebnom krutom četkom, obično pričvršćenom pri kupnji pisaćeg stroja, četkom kosu koja je ostala od svih noževa uređaja,
 • obrišite noževe mekom, vlažnom krpom, po mogućnosti s antibakterijskim učinkom,
 • stavite odgovarajuću točku na kap ulja,
 • uključite stroj na nekoliko sekundi radi bolje raspodjele ulja na površinama rezanja,
 • isključite uređaj, obrišite sve površine suhom krpom i uklonite višak ulja.

U koje dijelove stroja se nanosi ulje

Podmazujući dijelove stroja, ne možete uliti ili kapnuti ulje ni na jednom mjestu. Podmažite potrebu za rukovanjem samo određenim mjestima kontaktnih noževa. Uobičajeno je da se ulje za šišanje primjenjuje 1 kap na sljedećih pet točaka:

 • 3 boda s nazubljene strane, na mjestu najgušćeg kontakta noževa (2 na rubovima i 1 u sredini),
 • 2 boda, sa strane pete noževa, također na mjestu njihovog najgušćeg pritiskanja jednih na druge.

Kako nanositi naftu i koliko joj je potrebno

Uređaj je najbolje podmazati posebnim uljem. Ako nije kod kuće, možete koristiti običnu medicinsku štrcaljku. Kapljice bi trebale biti male. Ako koristite štrcaljku, poželjno je rezati iglu na polovicu. Tada će kapljice biti prave veličine.

Savjet! Prije nego što počnete podmazivati ​​i čistiti šišanje za kosu, morate se pripremiti unaprijed:

 • četkom s krutim vlaknima,
 • vlažne maramice, najbolje antibakterijsko djelovanje,
 • posebna tekućina za pranje noža,
 • ulje ili posebna mast
 • suha krpa ili mekani ručnik.

Što je svrha podmazivanja jedinice noža

Čistačica za kosu zahtijeva redovito podmazivanje posebnim uljem. Postoji nekoliko pozitivnih točaka koje valja istaknuti:

 • trenje između noževa tijekom rada alata je smanjeno, što smanjuje zagrijavanje ovih i drugih pomičnih elemenata,
 • radna jedinica se čisti od nečistoća,
 • smanjuje brzinu tupanja sječiva,
 • Općenito, vrijeme rada stroja se povećava.

Primjena maziva olakšava proces rezanja, mehanizmi stroja rade nježno, bez trzanja, noževi ne izgaraju kožu i ne hvataju kosu.

Koliko je često potrebno podmazati noževe

Neki frizeri masažu svoje šišače svaki dan, drugi jednom tjedno, a drugi po potrebi. Profesionalci, pak, savjetuju da ovaj postupak provode svaki put nakon sljedeće frizure (iako se možete susresti s različitim mišljenjima). Učestalost podmazivanja također može ovisiti o modelu uređaja i njegovoj kvaliteti. Skupe brendirane šiške za kosu obično imaju sofisticiranije performanse funkcionalnog uređaja, a to podrazumijeva temeljitije održavanje.

U svakom slučaju, da bi oprema radila i da se ne slomi dulje vrijeme, tehnički postupci trebali bi se redovito provoditi. Ako aparat za šišanje duže vrijeme ne radi, također je potrebno podmazivanje noževa prije upotrebe.

Kako podmazati stroj za kosu

Kao što je već navedeno, šišačica zahtijeva redovitu njegu. To vam omogućuje produljenje životnog vijeka i neophodno je u higijenske svrhe. Podmazivanje bloka noža ne podrazumijeva nikakve posebne tehničke vještine, ali zahtijeva pažljivu pažnju. Jednostavni koraci koji su korisni za početnike frizera opisani su u nastavku:

  Prije podmazivanja radnih dijelova uređaja, zadnji se moraju isprazniti. Isključite uređaj iz mreže.

Na kraju postupka noževe treba lagano obrisati suhom, čistom krpom koja ne ostavlja dlake.

Treba napomenuti da većina modela strojeva za šišanje, mreža i punjivih, imaju blokove noža koji se brzo mogu odvojiti, što olakšava uklanjanje sklopa bez gubitka vremena.

Koje ulje se preporučuje koristiti

Profesionalci svakako preporučuju korištenje specijaliziranih proizvoda za podmazivanje bloka noža. Često proizvođač ovo ulje daje strojem. Mazivo za noževe izrađeno je od rafiniranog ulja i razlikuje se od strojnog ulja u odsutnosti mirisa. Može se reći da je specijalizirani proizvod i mazivo i sredstvo za čišćenje i njegu bloka noža.

Dobro ustrojeni proizvođači kose za šišanje (i ostala oprema):

Svestraniji alati su:

U praksi majstori mogu koristiti druga mineralna ili sintetička ulja s niskim indeksom viskoznosti.

Fotogalerija: sredstva za podmazivanje noževa strojeva za kosu

Bilo koje druge formulacije (čak i slične karakteristike kao specijalizirana ulja za strojeve) su krajnje nepoželjne. Na primjer, iako se preporučuje kao alternativna silikonska mast i namijenjena je električnim uređajima, može čestim korištenjem pogoršati rad pokretnih dijelova i zagrijavanje dijelova. Isto vrijedi i za formulacije vazelina koje nisu namijenjene za tehničke svrhe.

Strogo je zabranjeno podmazivanje šišača biljnim uljem, a njegovo korištenje može dovesti do zaglavljivanja noževa i loma uređaja.

Video: kako pravilno podmazati blok noža

Sam proces podmazivanja je jednostavan. Na noževe ispustite 2-4 kapi ulja, ravnomjerno protrljajte prst i uključite stroj 5-10 sekundi, no pitanje je koliko često se izvodi ovaj postupak. Usput, keramički noževi ne trebaju podmazivanje.

JazzRock

Noževi se, u pravilu, moraju stalno podmazivati, jer suho trenje među njima dovodi do takozvanog molekularnog ili ljepljivog trošenja, to je kada se metal između njih jednostavno otkida u tankim slojevima i noževi počnu puštati kosu. Premazivanje hromom neko vrijeme smanjuje takvo trošenje, ali krom na kraju ne pomaže. I ulje ne dopušta stvaranje razmjera između reznih noževa noževa, koji se na kraju nakuplja i stvrdnjava tako da ga je vrlo teško ukloniti. Ponekad ljestvica potpuno zatvara utor između zuba, pa čak i odgođeno podmazivanje ne pomaže. Samo mehaničkim djelovanjem može se ukloniti vaga. Da se to ne bi događalo, noževe morate stalno podmazivati ​​uljem i ne zaboravite ih očistiti nakon rezanja, očistiti utore između zuba četkom iz kompleta. Poželjno je podmazati stroj nakon svake frizure dobro, ili nakon 2-3 frizure. Odmah se postavlja pitanje: zašto tako često? Vrlo jednostavno - čistu opranu kosu poput spužve upija maslac s noža. Pa, ako su noževi često podmazani, ali s vremenom prestaju rezati kosu, onda je vrijeme da ih melje ili brusi na posebnom stroju.

KASIB

Mogu vam savjetovati da koristite oružje s pištoljem, koje je dizajnirano posebno za male mehanizme, možete ga kupiti u sportskim proizvodima svog grada. Također mogu savjetovati da umjesto posebnog ulja, stroj podmažete grafitnom mašću, koju ćete pronaći u trgovinama automobila.

moreljuba

Imao sam sićušnu bocu s bezbojnom tekućinom i riječima "pročišćeni benzin" ili nešto slično u mom priboru. Po fluidnosti sličnoj tekućini za kočnice. Četiri godine potrošio je samo polovicu ovog maziva. Mastim noževima nakon svake frizure.

Andrey_nt

U zaključku, želio bih napomenuti da je u početku nevažan šišačica će raditi loše, što ulje ne podmazuje. Kvalitetna, provjerena marka, uzimajući u obzir sve stvarne potrebe frizera, s pravom njegom, sto posto će otkriti svoje sposobnosti i trajati će dugo vremena.

Ulje, silikon - kako podmazati škare?

A priori, najprikladnije ulje za podmazivanje kućnih frizerskih alata je specijalizirano strojno ulje.

Ali čak i profesionalni frizeri nemaju ništa protiv upotrebe sintetičkih ili mineralnih ulja s niskim parametrima viskoznosti. Bolje prodiru u tubule punjene uljem i ne grizu po cijeni.

Neki preferiraju silikonska maziva za električne proizvode kao što je SILICON-OIL.

Ako nema ništa pri ruci, vazelinovo ulje ili čak Johnson Baby dječje ulje.

Samo povrće neće raditi. Ne. Nikad. Želite eksperimentirati s njim - možete odmah nazvati čarobnjaka u popravljanju električnih uređaja. Mašina za pisaće strojeve na vrijeme.

Pobrinite se za svoju opremu, češće je podmažite. A ako uzgajate kosu i odlučili ste je sačuvati neko vrijeme, obrišite noževe suho kako se ulje ne bi zgušnjavalo na njima. I prije uporabe ponovno podmažite sve. Stroj će vam zahvaliti.

Pogledajte videozapis: ZENSKO SISANJE-PROFESIONALNA TEHNIKA ZENSKOG SISANJA (Studeni 2019).

Loading...