Kako odabrati pravu boju kose za sive oči i svijetlu kožu: korisne savjete i savjete o bojanju

Koja je plava boja očiju za kosu? Ovo pitanje je u interesu vlasnika svjetla irisa. Uostalom, slika kao cjelina ovisi o idealnim kombinacijama. Ali ne samo nijansa očiju igra ulogu u odabiru odgovarajuće boje kose. Ova vrsta osobe, i izgled, pa čak i karakter. Mnogi misle da je plavooka plavuša savršena. Tako je, ali pokušajte napustiti ovaj stereotip.

Ima plave oči

Ova boja je tipična za stanovnike sjevernih regija naše zemlje. U pravilu, ako djevojka ima plave oči, onda je njezina kosa plava. Posebnost ove boje šarenice je da se mijenja ovisno o raspoloženju i vanjskim čimbenicima. Neki vjeruju da su plavooki ljudi skloni impulzivnom ponašanju.

No, među ostalima oni se ističu svojim logičnim razmišljanjem, sposobnošću pronalaženja rješenja u najtežim i konfuznim situacijama. Plavooki - to je kreativna priroda. Oni su intelektualno razvijeni, uvijek pronalaze načine da se razviju. Po prirodi, mirna i duševna, ali ako ih nešto nervira, mogu sve uništiti na svom putu. Karakter je također vrijedan razmatranja kada odaberete boju kose. Sve pojedinosti igraju ulogu u stvaranju slike: boja očiju, odjeća, pribor i frizura.

Vrsta boje - što je to

Boja kose, prikladna za plave oči, treba odabrati na temelju vrste boje. Što je to? To znači eksterijer boja. Određena kombinacijom vanjskih podataka: boja očiju, prirodne kose, obrva, kože, usana. Skladna slika žene razvija se tek kad zna kakve nijanse kovrče, odjeća joj odgovara. Želite li pronaći savršenu šminku? Tada je važno znati vaš tip boje.

Tipovi hladnih boja uključuju “ljeto” i “zimu”, a toplo “proljeće” i “jesen”. "Proljeće" djevojke i žene imaju tanku i prozirnu svijetlu kožu, prirodna boja kose je svijetlo plava, prevladavaju tople nijanse. Oči su svijetloplave, svijetlozelene, sive, blijedo smeđe.

"Ljeto" djevojke - vlasnici kože, koji se brzo sunca na suncu, stjecanje bronce ton. Kosa je svijetlo plava, prevladavaju hladne boje pepela. Boja očiju može biti siva, sivo-plava, sivo-zelena, smeđa, tamno smeđa. Usne su blijedoružičaste nijanse.

U "jesenskim" djevojčicama koža ima zlatni ton, kosa je crvenkasta, bakrena, oči jantarne boje, oraha. "Zimski" predstavnici imaju svijetli, kontrastni izgled. Boja kose je tamna, hladna (tamno kesten, crna), koža je porculana, vrlo lagana, oči su plave, smeđe, zelene.

Kako odabrati boju kose

Za plave oči je idealan ne samo plav, nego i kontrastne nijanse niti. Prije odabira boje kose, odlučite se na nijansu očiju. Tu su sivo-plave, blijedo plave i duboke. Tonovi kože mogu biti topli i hladni. Odaberite nizove boja, na temelju tih karakteristika. Dakle, za topli tip nositi kovrče s breskve, zlatne, crvene nijanse. Lagana nijansa kose bez crvene i crne boje pripada hladnom tipu.

Kada odaberete boju za kosu, zapamtite da su glavni kriteriji ne samo boja očiju, nego i oblik lica, prisutnost ili odsutnost kožnih problema. Dakle, bojanje, isticanje, tamne boje pogodni su za bucmasto. Sve to vizualno vuče lice, čini ga proporcionalno skladnim. Ovalno lice nije potrebno prilagoditi. Ako imate problematičnu kožu, izraženu crvenilo, nemojte odabrati nijanse platine, crne i crvene. Želite li naglasiti pjege na licu? Zatim dajte prednost zlatnim, tamnim bojama kestena.

Obratite pažnju pri odabiru boje na nijansu plavih očiju. Ako je boja svijetloplava, onda je ne bi trebalo prefarbati u svijetlim bojama i uzrokovati tamne boje. Dobra opcija je svijetlo plava boja s pepeljastom bojom. Ima smisla eksperimentirati s pepeljastom plavom. Sivo-plava boja očiju je kameleon. Ona varira ovisno o rasvjeti, make-upu, boji odjeće. Takve djevojke su savršene boje pepela, svijetlih nijansi i prigušene crvene.

Je li vaša koža preplanula na suncu? Zatim dajte prednost karameli i crvenoj boji kose. Ako je koža porculanska, bijela, a zatim pepeljasto plava i biserno-smeđe boje. Ne želite drastično promijeniti boju kose? Koristite šampone za toniranje. Oni daju uvojke različite nijanse, ali se lako ispiru. Idealno za isticanje plavookih ljepota. Ova metoda naglašava ljepotu očiju, daje volumen kose i zasićenje. Za svjetlooke žene bolje je odabrati boju koja odzvanja prirodnom bojom kose.

Plave oči i svijetla koža

Koja boja kose dolazi do plavih očiju? Kombinacija svijetle kože i nebesko plavih očiju je rijetka. Ali to je upravo savršen duet kada možete odabrati bilo koju boju kose. Ako žena ima prirodno plavu kosu po prirodi, tada će topla smeđa nijansa i med savršeno odgovarati boji kože i očiju. Prikladni vlasnici plavih očiju i svijetle kože pepela, svijetlo smeđe, svijetlo pepeljaste, pšenične, tamne, uključujući crne nijanse kose.

Maslinasta koža

Koja je boja kose prikladna za plave oči? Djevojke koje imaju takvu boju očiju i maslinastu boju kože idealne su za hladnu paletu. Ako ste prirodno plavi, dajte prednost boji kose boje bež i pepela. Prikladne su i nijanse pijeska, kao i crna. Ako je koža dosadna maslina, onda bi zlatna boja kovrči bila savršena, ali bila bi jednostavna.

Tamna koža

Koja je najbolja boja kose za plave oči i tamnu kožu? Izvrstan izgled s tamnom kožom i svijetlim očima bakrenim, crnim, čokoladno smeđim. Vlasnicima tamne kože i stilistima s kratkom frizurom savjetuje se obojiti kosu bijelom bojom. To će naglasiti njihovu hrabrost, jedinstveni stil, ustrajnost u postizanju cilja.

Tamna kosa i plave oči

Ako imate svijetlu kožu i plave oči, koja je boja kose prikladna? U tom slučaju možete igrati na kontrastu. Pokušajte obojiti kosu tamnom bojom (tamnoplava, tamno kestenjasta, crna). Upečatljiv primjer je Megan Fox, koja prirodno ima plave oči i svijetlu kožu. Pogledajte kako to izgleda povoljno. Osim toga, nemojte ići daleko od prirodne nijanse kose, koju vam daje priroda. Brunete sa sivo-plavim očima odgovarat će nijansama kestena i kave.

To je možda najspektakularnija i prirodnija kombinacija. Svjetlo boje kose za plave oči - što bi moglo biti bolje? Prirodne plavuše su izvrsno krhke i sunčane. Ova kombinacija u pravilu naglašava slavenski izgled. Mnogi vjeruju da boja kose određuje karakter i sposobnosti žene, ali to, naravno, nije tako. Dakle, ako ste po prirodi dobili boju slame kose, nemojte žuriti da je promijenite, iako možete eksperimentirati s nijansama plave.

Crvena kosa

Nisu uvijek crvenokose djevojke po prirodi odlučile promijeniti svoju sunčanu boju kose. U crvenim masnim nijansama. Neki mogu biti bogati i živahni, drugi prigušeni. Crvena boja lijepo se razlikuje od porculanske kože. Na primjer, brinete sa svijetlom kožom s plavim očima savršene su s bakreno-smeđim nijansama. Lomljive, ženstvene i seksi žene postaju one koje se usuđuju obojiti u crveno. Plavooka je vrlo te boje, poput zelenih očiju.

Koja je boja kose za kožu i plave oči savršena? Gotovo win-win opcija - plava je. Često se ova boja kose nalazi u modnim revijama, prirodna je, stoga ukrašava i osvježava mnoge. Savršena kombinacija dobiva se ako vlasnik plave oči ima maslinastu kožu. Žena izgleda zagonetno, obdarena izvjesnom privlačnom snagom. Međutim, pri kupnji svjetlo smeđe boje, pobrinite se da žuti podton nije prisutan u sjeni. Inače će kosa izgledati beživotno.

Obojeni pramenovi

Zapravo, postoji veliki izbor boja kose za plave oči. Stilisti preporučuju kreativnim djevojkama i kreativnim ljudima da obrate pozornost na obojene niti. To je plava, zelena, ljubičasta. No, potrebno je biti oslikana u takvim nijansama samo kod profesionalca. Plavuše s plavim očima i ružičastom bojom. Svijetlo ružičasta nijansa zahtijeva predsvjetlosne niti. Trend sezone je plavi kovrče.

Ako su oči plave, a koža svijetla, koju boju kose trebate odabrati? Usredotočite se na prirodnu nijansu kovrča. Za plavooke žene, na sreću, gotovo da i nema ograničenja u boji kose. U svakoj su nijanse koje su idealne za vlasnike svijetlih irisa.

 1. Koža je tamna. Ash-smeđe boje kovrče, zlatno plave, boje tamne čokolade, cimeta, mlijeka, plavo-crne, kestenjaste.
 2. Koža žute boje. Svijetlo smeđa boja i medena plavuša.
 3. Pale. Tamnoplava boja kose, pepeljasto smeđa, karamela, siva.
 4. Svjetlo. Crvena, nijansa pšenice, plava, svijetlo smeđa, svijetlo plava, crna, tamna čokolada.

Ako je koža suviše svijetla, gotovo bijela, onda će bijela kosa učiniti. On također ima nekoliko varijacija. To su jasen-bijela, pepeljasta, lanena, klasična plavuša, zlatno-bijela, nijansa platine. Jeste li odlučili obojiti kosu plavom? Stručnjaci savjetuju da to učinite u kabini, a ne samostalno. U tom slučaju uzima se u obzir dužina kose, njihova struktura i volumen.

Najlakše je osvijetliti mekane plave niti, ali tamni i svijetlo crveni se pretvaraju u plavušu mnogo teže. Učitelj provodi nekoliko postupaka pojašnjenja koristeći jake tvari. Intervali između bojenja kreću se od dva do tri tjedna. Ako odlučite obojiti kosu plavušom kod kuće, postoje velike šanse za žutilo. Plavuša neće izgledati plemenito, i puno rizika za oštećenje kose.

Tamne nijanse

Vlasnici sivih očiju su vrlo sretni, kreativni su, svijetle prirode. Siva se mogu lijevati u različitim bojama (plava, zlatna i druge nijanse). Boja je svestrana i svestrana. Razmislite o kestenjastim, crnim tonovima.

Dame u sivim očima ne bi se trebale bojati eksperimenata, ali ne moraju se previše uplitati u njih. Svijetle, goruće nijanse crne boje mogu dodati dodatne godine u lice, naglasiti manje nedostatke (bore, pimples, pigmentne mrlje). Takav ton može priuštiti samo vrlo mlada dama koja teži da izgleda solidnije, zrelije.

Izvrsno ističe prirodnu ljepotu sivih očiju čokolade, oni daju izgled živahnom sjaju. Različite nijanse kestena izgledaju skladno na ženama starijim od 30 godina. Oni im daju svježinu, oživljavaju sliku. Posebno je stil prikladan za žene s hladnim tipom kože. Prilikom odabira tih nijansi, obratite pažnju na dnevnu šminku, ne treba je izblijedjeti.

Konjački tonovi zaigrano gledaju vlasnike sivih očiju. Slika je posebno skladna na pozadini tamne kože. Takve tonove treba kombinirati s dobro podcrtanim očima (uvijek ih odabrati šminkom). Dama s orašastom kosom, boja konjaka bit će uočena u svakoj situaciji.

Pogledajte opcije za moderne muške frizure s obrijanim sljepoočnicama.

Lijepe i moderne frizure za dječake od 14 godina možete vidjeti u ovom članku.

Boje crvene kose

Mnoge ljepotice žele prefarbati u vatreno-crvenim tonovima. To nije čudno, takve nijanse daju svjetlinu slike, neobične, izolirane od gužve. Uz njihovu pomoć, svaka djevojka, žena će postati zvijezda.

Sive oči su savršene nijanse bakra, crvene, jarko crvene. Takvi tonovi izgledaju dobro na svim tipovima kose, mogu se koristiti za skrivanje nedostataka na licu. Bolje je da žene poštenog spola, koje imaju preko 40 godina, ne biraju boje crvenkaste kose. Oni mogu dodati starost.

Svijetle plavuše

Gotovo svaka žena sanja da postane plavuša. Jesu li sive oči stvarne? Sive oči, kao i crne, trebale bi izbjegavati svijetle bijele tonove. Zasićena plavuša naglašava manje nedostatke na licu, dodaje dob.

Sve nijanse svjetlo smeđe boje izgledaju sjajno. Tamnije nijanse pogodne su za hladne tipove kože, tamnije nijanse su prikladne za tamnu kožu. Sve smeđe boje su idealne za toplu sezonu. Moguće je kombinirati nekoliko nijansi uz pomoć trenutne tehnike bojanja (bojanje).

Obratite pažnju na zlatnu plavu, tamnu kožu, boja će učiniti sliku svjetlijom, naglasiti dubinu sivih očiju. Dame blijede lica idealne su za pepeljaste tonove, čine ih aristokratskim, gracioznim. Još jedan plus pepeljastih, bisernih boja je mogućnost maskiranja finih bora, akni. Ovo dostojanstvo usrećuje mnoge žene.

Pravila odabira za tip kože

Kao što je već spomenuto, ne samo oči igraju ključnu ulogu u odabiru savršene nijanse kose. Potrebno je uzeti u obzir ton kože, sliku u cjelini. Taj ili onaj ton kose može se približiti sivim očima, ali se boja kožice sjedinjuje, s njom se ne usklađuje. Onda sve rade niz odvod. Da biste to izbjegli, razmislite o svim značajkama prije postupka bojenja.

Dame sa sivim očima, "hladna" koža preporučuju se umirujućim nijansama crvenih, svijetlih tonova (pepeo, svijetlo smeđa). Ne biste se trebali uplitati u zlatne tonove tako da se niti ne stapaju s epidermisom.

Djevojke s "toplom" kožom trebaju obratiti pozornost na brončane, čokoladne, kestenove nijanse. Pa pogledajte kombinacije nekoliko boja (bojanje, isticanje). Uz njihovu pomoć, sive oči dobivaju dodatni sjaj, slika u cjelini postaje živa.

Oblik lica

Svatko zna jednostavnu istinu - svjetlo obojeno odijelo daje volumen, a crno skriva dodatne centimetre. Ovaj princip djeluje na kosu. Sa okruglim licem, svijetla kosa će je učiniti još nejasnijom. Tamne niti, naprotiv, daju licu željenu konturu. Ne zaboravite na pravilan izbor frizura i stila.

Dobra opcija je bojanje ili isticanje. Uz pomoć takvih tehnika možete lako dati sliku neobične, elegantne. Također obezbojenje je odlična opcija za slikanje prvih manifestacija sijede kose. Uostalom, samo pepeljasti, svijetlo smeđi tonovi mogu obojiti sijedu kosu do 100%.

Značajke mrlje nakon 40

Postupak bojenja potrebno je obaviti nakon 40 godina tek nakon pažljivog odabira željene boje, slijedeći sljedeće preporuke:

 • ako i nakon 40 godina odabirete tamne nijanse niti, preporučuje se izjednačiti ton lica s temeljima, kako bi se napravila izražajna šminka. Tako ćete izgladiti sve nepravilnosti, sakriti fine bore,
 • nakon 40 godina kovrče gube elastičnost, čvrstoću, prirodnu ljepotu. Da bi se dala frizuru harmonija ne preporuča se koristiti tehniku ​​imitacije razbarušenog izgleda. Bolje dati prednost velikim holivudskim kovrčama,
 • crna boja kose prikladna je samo za mlade dame, ali istodobno vrijedi istaknuti oči ili usne svakodnevno sa sjajnom šminkom. No, usredotočiti se na svu pozornost nije potrebno,
 • Dame u sivim očima savršeno pristaju neobičnim nijansama: sočne trešnje, marcipan, ribiz, itd.,
 • bez obzira na dob, vrijedi stalno paziti na obojene kovrče. Potrebno je redovito primjenjivati ​​prehrambene maske, tvari koje podržavaju željenu nijansu. Neće biti suvišno posjetiti salon za rezanje krajeva. Zbog ove procedure, dlačice će rasti bolje, postati ljepše,
 • izgledaju sjajno tehnike isticanja, bojanja, ombr. Uz njihovu pomoć lako se skrivaju manji nedostaci na koži lica.

Koristeći savjete profesionalnih stilista, vlasnici sivih očiju u bilo kojoj dobi izgledat će zapanjujuće.

Kako ojačati kosu i učiniti ih gustim? Saznajte najbolje recepte.

Na ovoj su stranici opisane bezbojne maske za kosu kane.

Na http://jvolosy.com/sredstva/drugie/romazulan.html, pročitajte o svojstvima i primjeni Romazulana za kosu.

Preporučene marke boja

Da biste obojili kosu, uvijek morate odabrati visokokvalitetne boje provjerenih proizvođača. Za dobar rezultat, trajnu boju bez oštećenja kose. Stručnjaci preporučuju davanje prednosti takvim markama:

 • Loreal, Odsustvo neugodnog mirisa, traje do 8 tjedana, ima prihvatljivu cijenu, testirali su mnoge dame,
 • Estelle, Boje ravnomjerno, lako se nanosi,
 • Londa, Proizvođač se pobrinuo za stabilnu, bogatu boju, bogatu paletu, a sve nijanse dobro obojavaju sijedu kosu. Među nedostacima: neugodan miris, zbog prisutnosti amonijaka, ali njegovo djelovanje je omekšano prirodnim komponentama, tako da kosa ne trpi mnogo,
 • Schwarzkopf (postoje boje bez amonijaka, koje pomažu održati strukturu kose netaknutom),
 • SYOSS Professional. Boje su razvili stilisti za profesionalno bojanje kod kuće. Boja je identična onoj na pakiranju, nakon upotrebe kovrče postaju glatke, svilenkaste,
 • Garnier olia, Ovaj je proizvod posebno dizajniran za oštećenu, mutnu kosu. Uz to, vlasnici sivih očiju moći će obojiti kosu željenom bojom i izliječiti kovrče. Sve zahvaljujući sastavu boje različitih eteričnih ulja. Aktivno njeguju svaku kosu, vlasište, podržavaju nastalu nijansu.

Bez obzira na boju koju odaberete, budite oprezni (pažljivo pročitajte upute, sastav). Odaberite vjerne boje koje ne sadrže amonijak, vodikov peroksid. Nakon bojenja niti neće izgubiti svoj prirodni sjaj, elastičnost.

Kako odabrati pravu boju kose? Profesionalni savjeti u sljedećem videozapisu:

Ljetna vrsta boje

Parametri ljetne boje

U ljetnoj je boji velika većina ljepota s nebeskim očima.

 1. Kovrče: od svjetlo plave do smeđe kose. Uglavnom pepeo.
 2. Koža: lagana s hladnim porculanom i svijetlo ružičaste nijanse.
 3. Oči: ledene, plavo-sive, nebeske.
 4. Vrsta izgleda: nizak kontrast - tamnije niti, tako da je više kontrast.

Zimska djevojka

Zimska fotografija

U usporedbi s ljetom, zima u našoj zemlji nije tako česta. Značajke:

 1. Kovrče: tamne bez zlatnih nijansi.
 2. Koža: vrlo svijetla i tamna s hladnom plavkastom ili ružičastom nijansom.
 3. Oči: smeđe, izuzetno rijetko plave.
 4. Pogledajte: kontrast.

Vrsta boje jeseni

Jesen djevojka svijetle osobnosti, ali ne vrlo često:

 1. Kovrče: od svjetla do tamno crvene. Imajte puno tople zlatne oseke.
 2. Koža: meka breskva, bronca, mogu biti pjege.
 3. Oči: smeđe, zeleno-smeđe, sivo-plave, plave s jantarnim ili zelenkastim rubom.
 4. Izgled: Kontrast ovisi o boji kože i kose - visokoj ili srednjoj.

Proljetni tip

Ponekad je proljeće zbunjeno s ljetom, ali razlika je na prvom mjestu što je ljeto hladno, a proljeće toplo:

 1. Kovrče: svjetlo sa zlatnim sjajem.
 2. Koža: svjetlo krem ​​boje, zlatna nijansa, male pjege mogu biti prisutne.
 3. Oči: svijetle, nebeske.
 4. Izgled: nizak kontrast.

Savjet! Definiranje vrste boje, fokusiranje na ton kože, rumenilo, pigment kose u korijenu, točnu boju očiju. U isto vrijeme, lice bi trebalo biti čisto bez šminke, a bolje je tretirati ga pod dnevnim svjetlom.

Odabir nijansi kose prema vrsti boje

Od sjene niti ovisi o tome kako će vaše oči blistati

Kada pitate koju boju obojiti kosu: ako su vam oči plave, razmislite o sljedećim točkama:

 • Boja kose pod plavim očima mora odgovarati karakteru vlasnika i njezinu izgledu.
 • može povoljno naglasiti oči i pigment kože.
 • ne treba starost, ali naprotiv - mladi.
 • odabrati one nijanse koje će biti bliže prirodnom pigmentu, tako da nema potrebe za često ponavljanja.

Kovrče za ljetne ljepotice

Kada birate boju kose za plavooke djevojke s ljetnim tipom boja, imajte na umu da će ovdje biti prikladne sve nijanse svjetla s hladnim sjajem. Pepeljasto, biserno plavo i razne nijanse svjetlo smeđe kose za plave oči izgledaju sjajno, upravo ono što vam je potrebno.

Sljedeće smjernice pomoći će djevojkama s nebeskim očima da izgledaju sjajno:

 • Nemojte odabrati presvijetle niti, ako je koža blijeda, gubite kontrast, a izgled će jednostavno izblijedjeti, Ako ste kosu već obojali u takvom tonu, onda se kontrast može poboljšati ako je koža malo preplanula, ili pak napravite sjajnu šminku.
 • Pravilno odabrana svijetla ili tamna boja kose do plavih očiju može istaknuti njihovu svjetlinu. - Što je koža tamnija, kontrast će biti veći, a pigment očiju bit će svjetliji.

Pearl plavuša ukrašava ljetnu djevojku

 • Izvrsna opcija za ovu vrstu boje je boja kose za kosu., Lagana i tamna hladna oseka omogućuju vam postizanje kontrasta, uz održavanje prirodnog svjetlosnog pigmenta.
 • Ne smije biti obojena crnom bojom, Tako će koža postati siva, a lice će ostariti i izgledat će bolno.
 • Karamelne nijanse odgovaraju promjenjivoj boji očiju.
 • Prirodna boja jasena pobijedila je melirovanie, što će dati svjetlinu, naglašavajući izražajnost očiju.
 • U ljetnim bojama nježno porculanska koža, crvena kosa i plave oči izgledat će skladno i vrlo svijetlo.

Preporuka! Djevojka - ljeto ne bi trebao pokupiti nijanse mahagonija, hrđu, jer naglašavaju crvenilo kože, a preplanulost će učiniti neprirodnom.

Uspješna kombinacija očiju, kože i sjenila kovrča.

Shag of winter

Kada pokušavate otkriti koja je boja kose prikladna za sivo-plave oči zimske boje, razmislite o sljedećem:

 • Pepeljasti i neutralni pigmenti učinit će izgled svijetlijim.
 • Tamne kovrče u kombinaciji s bijelom kožom i nebeskim očima izgledaju elegantno i prirodno, a ne dodaju se dodatne godine.
 • Plava crna u ovom slučaju izgleda sjajno.
 • Izbjegavajte tople crvene, crvene plime i patlidzane - one nisu prikladne za zimu.

Odvažne ljubičaste kovrče izgledaju vrlo originalno

 • Boja kose za sivo-plave oči u tonu prema tonu, čine ih svjetlijima i kovrče bogatiji.
 • Modne nijanse - ljubičasta, plava, tirkizna izgledat će neobično. Nije potrebno obojiti cijelu glavu kose, moguće je odabrati samo jednu nit uz pomoć pastela. Ova boja kose je savršena za sivo-plave oči - one će biti izražajne i duboke.
 • Da biste postigli kontrast, možete koristiti ombru na tamnim pramenovima.

Jesen se prvenstveno odlikuje toplim tonovima kože. Stoga je očito da su u ovom slučaju najprikladniji bakar i sva oseka jesenskog lišća. Takva boja izuzetno podsjeća na pjege, koje se često nalaze u jesenjoj boji.

Medni uvojci izgledaju sjajno

Nakon što ste ispravno uokvirili nebeske oči, osobito kameleone, primijetit ćete kako se vaš izgled odmah promijenio:

 • Odabir boje kose na sivo-plave oči, zaustavite svoj izbor na svijetle vatreno-crvene niti.
 • U osnovi, jesen ima prirodno bogatu boju kose, tako da je možete učiniti zasićenijom bojom tona.
 • Ne bojite grivu u pepeljastim nijansama - tako da lice može postati blijedo i tupo. Najbolja opcija je med, čokolada, đumbir, hrđavi tonovi.

Svijetli predstavnik jesenskog tipa

Pramenovi za proljetne žene

Proljeće je najzapaženije u usporedbi s drugim tipovima, tu je vrlo tanka linija - sve se može vrlo brzo pokvariti, pa morate eksperimentirati s velikim oprezom.

Tehnika balayazh naglašava dostojanstvo djevojke-proljeće

 • Lagane nebeske oči i blijede pjege izgledat će prirodno u kombinaciji s dodirom zlatne plave.
 • Pokupite svjetlo zlatnu oseku, ali manje zasićenu od pada. Odgovarajući ton karamele, med, zlatni orah, zlatno smeđa, zlatno smeđa.
 • Ne trebate se odlučiti za boje pepela, koža će izgledati sivo, a tamni ton će dati izgled još nekoliko godina.
 • Idealan izgled takve moderne tehnike bojanja, kao što je Kalifornija isticanje i balayazh.

Savjet! Nije potrebno provoditi tako složene tehnike bojanja kose kao što su Ombre, Kalifornija ili uobičajeno isticanje, balayazh vlastitim rukama. Takvo bojenje je vrlo teško, ovdje je naputak prije svega, a samo ga profesionalac može posjedovati. Cijena rada može biti vrlo visoka, ali rezultat također ovisi o tome.

Boja frizure - zlatna postavka za ušivanje očiju

Izbor niti boja nije lagan zadatak, pogotovo ako to radite prema određenim parametrima, primjerice, ispod oka. Ali, ako imate osnovno znanje o vrstama boja, razumite koncepte kontrasta, toplih i hladnih tipova, onda izbor boja za vas neće biti problem.

Lako možete odabrati pravi ton kako bi njegove oči cijenile boju neba, a vaš izgled u isto vrijeme bio je izražajan i svijetao. O tome ćete saznati više ako pogledate videozapis u ovom članku.

Boja kose pod zelenim očima

Vlasnici tamne kože imaju mali raspon: najbolja opcija se smatra svjetlim i tamnim tonovima čokolade, smeđe boje, koja može naglasiti svjetlinu, izražajnost kože i očiju. Svijetle boje su isključene u ovom slučaju, jer će vaš izgled učiniti neprirodnim.

Vjerojatno najsjajniji vlasnik tamne kože i zelenih očiju Tyra Banks - Američki model i voditelj. Njezin izgled potpuno nije tipičan, ali Tyra vješto odabire različite nijanse kose na svoju sliku.

Djevojke bijele kože mnogo su sretnije zbog mogućnosti da oboje kosu u svijetlim bojama. Zelene oči sa svijetlom kožom izgledat će nevjerojatno na pozadini kose boje meda, kao i smeđe, crvene, bakrene, zlatne, crvene pa čak i crne - ovaj tip boje je teško pokvariti.

Crvenokosa glumica Demi Moore pokazuje lijepu kombinaciju zelenih očiju i crvene kose koje se nikada ne mijenja.

I vlasnik zelenih očiju je najljepša žena u Hollywoodu - Angelina JolieSlika ove zvijezde uvijek je savršena, preferira mirne prirodne nijanse kose.

Amanda Seyfred - sjajna glumica s velikim zelenim očima i svijetlom kožom bira hlad "pšenična plavuša".

Vrste očiju s plavom nijansom

Moguće su sljedeće varijacije boja:

 • Potpuno plava ili nebeska šarenica.
 • Oči koje istovremeno predstavljaju plave, zelene i sive note. Oni se također nazivaju kameleoni.
 • Ledene plave oči.
 • Plavi iris s točkastim mrljama plave, sive, smeđe boje.

Blue-eyed djevojke prije odabira, prvo morate razumjeti svoj tip boje i kako ton kose s kožom.

Postoje 4 glavne vrste ženskih boja:

 • Ljeto. Sa svijetlom kožom hladnog tona (sa svijetlo ružičastom ili porculanskom nijansom) postoje ledene, nebeske ili sivo-plave oči. Prirodni uvojci mogu biti svijetli ili tamno smeđi s nijansom pepela.
 • Zima. Ove djevojke imaju tamnu kosu i iste trepavice, obrve. Moguće su i svijetla i tamna s hladnim plavičastim ili ružičastim tonom.
 • Jesen. Ovaj tip je rjeđi nego što je gore opisano. Karakteristične značajke - obilje toplih zlatnih nota u kosi, koži, prisutnosti pjega. Šarenice mogu imati plavu nijansu s zelenkastim, jantarnim rubom. Često postoje sivo-plave oči.
 • Proljeće. Takve djevojke imaju svijetlu kožu sa zlatnom ili kremastom nijansom, male pjege. Prirodni uvojci su također često vrlo svijetli, oči - sive, plave, zelenkaste.

Savjeti za odabir boja

Preporuke za izbor uvojki za plavooke djevojke različitih tipova boja bitno se razlikuju, budući da je kontrast lica važan.

1. Boja ljeta.

Prirodni za takve žene su opcije plavuša - svijetlo smeđa, biserna, pepeljasta. U slučaju blijede kože, tonovi su maksimizirani kako bi se dobio kontrast, inače ćete morati popuniti nedostatak zbog šminke ili preplanulosti. Nijanse svjetla i tamne plave boje koje se koriste u isto vrijeme mogu učiniti sivo-plave oči sjajnima, stoga stručnjaci preporučuju bojanje u ombre stilu. Bolje je odbiti previše tamnu kosu i crnu boju kako bi se izbjeglo starenje lica, naglasak na njegov bolni izraz. Ako, s blijedom kožom, plava boja nije jasna, ali se mijenja od sive u tirkiznu, eksperimentirajte s karamelom i crvenom, dajući izgled svjetline.

Ako su tonovi pepela dani po prirodi, ne biste ih trebali radikalno mijenjati. Blush nijanse koje su donesene pomoću isticanja pomoći će dodati sjaj plavim i sivim očima.

2. Tsveotyp zima.

Ova vrsta djevojaka sa svijetlom kožom prilagođava kosu pepeljastim i neutralnim nijansama, dodajući joj zanimljive modulacije kose. Dobar izbor - tamne niti, do plavo-crne. Oni neće dodati godina, a izgled će biti što prirodniji. Stilisti tu kombinaciju nazivaju izvrsnom.

U većini slučajeva, zimske djevojke sa svijetlom kožom prirodno su obdarene prekrasnom prirodnom nijansom kose. Izrada sivo-plave oči sjaj može uskladiti ton na ton ili akcentima u obliku brave obojana u ljubičastoj ili drugoj zasićenoj modernoj boji (prije bojenja preporučujemo da pročitate članak Purple kosu). Stilisti preporučuju korištenje posebnog pastela za kovrče. Druga mogućnost koja je prikladna u ovom slučaju je ombré bojenje.

U ovom slučaju, nepoželjna boja kose za sivo-plave oči je crvena, crvenkasta i patlidžan.

3. Boja jeseni.

Kombinacija tople kože i sivih ili plavih očiju omogućuje vam da značajno proširite paletu, birajući iz nijansi svijetlog jesenskog lišća ili varijacija bakra. U kombinaciji s pjegama, ovaj raspon boja daje irisu dodatni sjaj. Posebno povoljan na pozadini svijetle vatreno-crvene niti vidjet sivo-plave oči.

Ako su oči zasićene plave, a prirodna nijansa je sočna, dovoljno je dodati dubinu, pojačavajući tonove bojanjem boje koja ponavlja prirodnu boju kose. Jedino ograničenje je nametnuto cijeloj ljestvici pepela, budući da izgleda previše blijedo i beživotno.

S prirodnim plavičastim očima, čokolada, đumbir i med smatraju se najboljim opcijama u tekućoj sezoni. Još jedno učinkovito rješenje je hrđanje kovrče.

4. Proljeće tipa boje.

Čak i uz magnetno plavo-sive oči, proljetne djevojke bez stručne pomoći mogu biti vrlo teško pronaći savršeno rješenje zbog činjenice da je ljepota proljetne žene krhka i vrlo lako uništiti.

Danas možete krenuti popularnim putem i mijenjati prirodnu paletu svijetlih boja. Počnite s nevinim mrljama cimetom, laganim kovrčama i održavanjem njihovog zdravlja. Ako želite koristiti profesionalnu boju, poželjno je pogledati zlatnu plavu. Njegova kombinacija s nebeskom bojom očiju i jedva primjetnim pjegama prirodno je i skladno rješenje. Ostale pogodne opcije su smeđa, orašasta, karamela i svijetlosmeđa sa zlatnim nijansama, paleta meda.

S blijedom kožom, koja je jedna od glavnih karakteristika djevojčica i žena proljetnog tipa, svi pepeljasti i tamni tonovi potpuno su isključeni, jer će u prvom slučaju koža postati siva i bolna, au drugom slučaju će doći do starenja vida. Uz "zlato" u kosi morate biti oprezni, jer je zasićenje u ovom slučaju neprikladno. Bolje je da se zadržite na modernim tehnikama bojanja u obliku kalifornijskog isticanja, balayazha, koji vam omogućuju da dobijete učinak spaljenih kovrči.

Čimbenici koji utječu na odabir tona niti

Usklađenost gama treba pratiti u dizajnu obrva, trepavica, šminke. Djevojke s tamnom kosom s izraženim plavim očima su ili svijetle sjene i voluminozne crne trepavice ili usne s bogatim bojama. Obrve nisu dopuštene. Ako je koža lagana, ali nema ugodnu hladovinu, trebate dati živopisnu sliku i skrenuti pozornost na svijetle oči s bež-ružičastim temeljem. Uz tamni ton i neujednačenu kožu, bolje je napraviti malu korekciju pomoću prozirne baze.

Preporuke su prisutne u vezi rumenila. Bolje je zaustaviti se na kozmetici s laganom teksturom i nijansom breskve. Tamne opcije su dopuštene pri odabiru tuša. Možete odabrati sivo ili smeđe ili tradicionalno crno. Oni koji se ne boje izvornih rješenja trebali bi izolirati šarenicu bojanjem korijena cilija crnom tintom i plavim vrhovima. S takvom šminkom skladni izgled plave i tamne kovrče.

Za odabir sjena, pravilo je vrlo jednostavno: s tamnim kovrčama prednost imaju smeđe i ružičaste, dok svjetlosne - zelenkaste i lila. Sivi tonovi (i svijetli i tamni) smatraju se univerzalnim, što je posebno prikladno za oči u kojima je nebesko plavo sivo.

Postoje mnoge mogućnosti za stvaranje spektakularne i skladne slike za sretne vlasnike nebeskih očiju. Poznavanje vlastite vrste boja gotovo je 100% jamstvo uspjeha. Kako se ne bi zamijenili s izborom sjene, prvo bojanje provedite pomoću tonirajućih šampona, ocjenjujući rezultat. Ako se ispostavi da je to zadovoljavajuće, možemo sigurno razmotriti upotrebu profesionalnih boja koje povećavaju dubinu plavog tona.

Izbor boje kose, ovisno o sjeni plavih očiju

Stalna potraga za savršenom slikom gura žene u različite pokuse. Ali postoje pravila koja su unaprijed određena vizualnom percepcijom kombinacija boja. Neispravne kombinacije dovode do nesklada cijele slike. Osim toga, možete odmah dodati u godinama, što je neprihvatljivo.

Želeći promijeniti boju kose, morate uzeti u obzir ne samo boju šarenice, već i njezinu nijansu. Plave oči preferiraju se uglavnom tople boje, dok siva nijansa zahtijeva upotrebu pigmenata hladnog tipa.

Sivo-plava nijansa skladno izgleda sa zlatnom plavom. Ptica, pepeljasti i svijetlosmeđi tonovi neće biti manje spektakularni. Boje moraju imati bogatu boju, inače će bljedilo dati osobi umor ili bolan izgled.

Svijetlo smeđe i svijetlo plave boje odgovarat će plavookim djevojkama s ružičastom kožom. Ali u ovom slučaju nije potrebno koristiti varijacije crvene boje, inače će koža steći pretjerano crvenilo.

Pobjeda za plave oči će biti čokolada u svim osekama. Ova kombinacija vizualno će sakriti bore i druge nedostatke. Zrele žene ovu tehniku ​​pomoći će odbaciti dob.

Izbor prema tonu kože

Uspješan rezultat nakon postupka bojenja ovisi o pravilnom izboru pigmenta u skladu s vrstom kože. Inače, možete dobiti rezultat kada će se kosa percipirati odvojeno od siluete. Savršena kombinacija doživljava se kao cjelina, bez fokusiranja na pojedine zone boja.

Neutralni tip kože odgovarat će svjetlo smeđim ili zlatnim pramenovima., Plave oči na pozadini predloženih tonova bit će ispunjene bogatom nijansom. Izgled takve žene neće proći nezapaženo. Stilisti preporučuju jednobojnu, bez naglašavanja kontrasta pojedinačnih niti.

Tip hladne kože karakteriziraju blijede i plave nijanse vena. Opis podsjeća na porculanske figurice, a ne na energične osobe. Za bojenje je pogodan bakar ili zlatni kestenjasti pigment. Povoljno je zasjeniti lice i dati dubinu plavoj boji šarenice. Ali skandinavski svjetlosni tonovi zaista mogu odražavati dubinu očiju i karaktera.

Vlasnicima toplih tipova kože lakše je odabrati ton kako bi se naglasila plavost očiju. Idealno: pepeljasto, sivo plava, kava. Dobar bi izbor bio crna, pšenična, rakija ili svijetlo kestenova boja. Univerzalna boja je tamna čokolada.

Blue-eyed žene s maslinastom nijansom kože odgovaraju hladnim tonovima u različitim varijacijama. Vlasnici plave kose trebaju odabrati pepeljasti, bež ili pješčani pigment. A tamnokosi će promijeniti tonove kestena i kave. Također je prikladno koristiti kontrastno bojanje s igrom nijansi.

Uz crnu boju morate biti oprezni. Osim idealnog stanja kože, vrijedi uzeti u obzir da mnoge žene imaju starenje kose. Izuzetak čine profinjene osobe tamnog lica.

Izbor ovisi o vrsti boje

Ako odaberete boju kože pri odabiru boje, pronaći ćete idealne opcije prikladne za plave oči. Sjajni pramenovi i blistave oči - rezultat koji može dati ženi samopouzdanje i šarm.

Preporuke na temelju vrste boje:

 1. Žena zimi se ne preporuča koristiti kardinalne metode bojenja. Možete upotpuniti prirodne ljepote plavih očiju s obojenim nitima s ljubičastim ili jorgovanima. Bilo bi prikladno primijeniti tehniku ​​ombra na vrhove kose. Bojanje plavom bojom odrazit će burne emocije kreativne prirode. Glavna načela izbora tona - zasićenje i dubina.
 2. Žena-ljeto će izgledati spektakularno s pepelom ili laganim pramenovima. Platina, biser, pješčana plavuša, grafit, mogu se koristiti za jednobojno bojanje ili u kombinaciji za bojanje. Glavna načela izbora tona - svježina i svježina.
 3. Pigment kose, kao što je isticanje i bojanje, pogodniji je za proljetni tip opruge. Karamela, zlatni, med i svijetlo smeđi tonovi pomoći će zasjeniti plavetnilo očiju. Za ombre možete koristiti koralj. Glavna načela usklađivanja boja su toplina i nježnost.
 4. Opis jeseni može sigurno koristiti prirodne jesenske boje različitih nijansi. To su: kesten, burgundac, čokolada, mahagonij i drugi. Glavna načela izbora tona - šik i svjetlina.

Prilikom odabira boje boje, prikladnog plavog irisa, treba uzeti u obzir i druge čimbenike:

 • duljina kose
 • dob,
 • ton kože
 • kontura lica
 • problematična područja koja treba ispraviti ili prikriti,

 1. Ne smijete se zamijeniti s odabranom bojom kosePreporuča se isprobati periku odgovarajuće boje prije bojenja i provjeriti koliko su ispunjena očekivanja.
 2. Ako ne želite značajno promijeniti slikuMoguće je primijeniti takve tehnike bojanja kao brondirovanje i ombra. Promijenjeni savjeti za boje pretvaraju se i osvježavaju izgled. Ove metode su prikladne za plave oči svih nijansi.
 3. Djevojke sa sivim očima Stilisti preporučuju korištenje hladnih tonova boja za bojanje niti.
 4. Blijeda koža ne smije se nadopunjavati sličnim bojama za kosu. Slika će postati mutna i bolna. Nijedna elegancija i stil neće je donijeti.
 5. Plave oči postaju dublje i svjetlije samo u kontrastu s nitima. Ako preporučeni ton nije ugodan, bolje je koristiti kontrastno naglašavanje.
 6. Često, plavokose djevojke s plavim očima žure mijenjati boju kose, iako je njihova prirodna kombinacija savršena. Za ažuriranje slike u ovom slučaju dovoljno je nanijeti zonsku ili klasičnu boju. Tako plava boja očiju neće izgubiti dubinu, a izgled će se promijeniti.
 7. Stilisti ne preporučuju upotrebu pigmenata crvenih i patlidžana.za bojanje kovrča. Koža često poprima crvenkasti sjaj, što ne daje sliku šarma.
 8. Prilikom bojenja tamne kose svijetlim tonovima Treba imati na umu da bez prethodnog pojašnjenja željena boja neće raditi. A za plave perunike zasićenje pigmenta je samo važno.
 9. Ako je predviđeno bojenje ili ombra, morate koristiti profesionalne alate. Tako će biti sigurnije za strukturu kose, a rezultat je veća trajnost.

U odabiru boja za kosu ne može se voditi samo boja očiju. Svi su čimbenici jednako važni: od fizioloških svojstava do šminke. Koristeći preporuke i savjete stilista, možete pronaći sliku u kojoj možete udobno ostvariti svoje ciljeve i pokazati najbolje kvalitete.

Značajke boja

Nebeske oči su šarmantne. Oni zaintrigiraju, fasciniraju i zakivaju poglede muškaraca. Osobitost plavog irisa je u tome što boja može varirati ovisno o okolišu.

Mnoge djevojke vjeruju da će različite nijanse plave boje odgovarati ljepotama plavih očiju. Iako je to daleko od slučaja. Glumice poput Megan Fox, Angeline Jolie i Liv Taylor dokazuju suprotno. Boja svijetlih boja holivudskih ljepota dolazi u kontrastu s tamnom bojom kovrče, kao da naglašava šarenicu. Oči tih žena su duboke i prodorne. A što možemo reći o muškarcima - čovjek s plavim očima i crnom kosom izgleda seksi i privlačan. Sljedeća fotografija prikazuje kako tamnokosu plavooku ljepotu i suvremene macho gledaju u lice.

Svijetle oči djevojke, poželjno je odabrati bojanje pigment, koji odjekuje njihovu prirodnu boju kovrče. Idealna opcija za bojanje je isticanje ili slikanje u dvije boje. Zbog tih tehnika, kosa dobiva dodatnu količinu, a vi - lice mlađe od nekoliko godina.

zapamtiti To je moderna tehnika bojanja koja je znak da pratite vrijeme.

Boja kose ovisno o boji očiju

Ispravno odabrana boja boje kose pridonosi smjeru fokusiranja na oči, kao i pomicanju naglaska na licu kako bi se poboljšao izgled. Dakle, dubina i sjaj očiju, koncentracija pažnje drugih na koži ili, obratno, na kovrče, kao i maskiranje nepravilnog oblika lica ovisit će o vašem izboru.

Za sivo-plavu

Sivo-plave oči oduševljavaju svoje vlasnike neobičnim pigmentom. Na dnevnom svjetlu dobivaju izrazito plavu nijansu, a navečer se pretvaraju u sivu. Ova boja irisa oka pripada "kameleonu", jer se pri mijenjanju boje ormara pigment sam mijenja. Nosit ćete svijetle boje, vaše oči će emitirati plavu boju i staviti tamnu odjeću, izblijedit će.

Vlasnici sivo-plavih očiju, po pravilu, po prirodi žena smeđe kose ili svijetlo-smeđe ljepotice. Stoga, bojenje u ovim bojama kako bi se pružilo više dubine svakodnevnom izgledu, neće vam uopće pokvariti izgled.

Za ovu vrstu oka stilisti preporučuju sljedeće tonove:

Stručnjaci za friziranje u jednom glasu navode to potrebno je suzdržati se od nanošenja crvenih ili kestenastih kovrčica na svijetlo sive oči. Iako je moguće eksperimentirati, probajte laganu karamelu ili mliječnu čokoladu.

Pažljivo pogledajte svog učenika: ako ga dominira plava boja, slobodno birajte tamne boje - tamnu čokoladu, patlidžan, bogatu crnu boju, koja su tako važna ove sezone.

Stvarati skladnu sliku važno je ispravno nadoknaditi. Možete čak iu svakodnevnom životu donijeti donje i gornje kapke tamno sive ili crne olovke, bez straha da ćete izgledati vulgarno. Tako samo naglašavate dubinu svojih prekrasnih očiju. U smislu sjena, zelene, bakrene, oker, vruće ružičaste i tirkizne boje su prikladne, po mogućnosti s sedefom.

Bogata plava boja uglavnom dominira u Europljanima. Čudno je, ali Ova boja je pogodna za gotovo sve nijanse: i vatreno-crvena, i svijetlo plava, te prirodna plavuša i vruća crnka. Čak je i najizrazitija boja kovrča u kombinaciji s plavom.

Jedina stvar koja treba obratiti pozornost na ton kože i vaše unutarnje raspoloženje. Zračne žene koje zrače toplinu i naklonost, jedinstveno je poželjno bojati uvojke u svježim zlatnim tonovima. No stvarnim snježnim kraljicama treba dati prednost u pepeljastim, sivim i platinastim nijansama.

Važna stvar! Obratite pozornost na mrlje plavih očiju. Ako su smeđe točkice, onda su najbolje nijanse pšenice, oraha, bakra i karamele. U prisutnosti sivih ili plavih pjega boje kosu u radikalnoj plavo-crnoj ili pepeljastoj boji.

Za svijetlo plavu

U tom slučaju morate biti vođeni tonom vaše kože. Ako pripada "hladnom" tipu, odaberite boje grupe pepela:

Također će biti korisno pogledati bojenje kestenjaste kose, ali ne smije sadržavati crvene polutonove. Ova mogućnost može dovesti do kontrasta u izgledu, jer plavetnilo očiju tamne zjenice i dlake iste boje savršeno se pokreću svijetlom kožom.

Ako želite da se priroda i plavo nebo reflektiraju u vašim očima, onda dajte prednost platini ili pepelu. Idealna opcija je bojanje u prirodnom smeđem s pepeljastim bilješkama.

Vlasnici tople boje kože poželjno je odabrati iste nijanse boja. Pogodno zlato, med, pšenica, bež, pa čak i crvenkasto. Želite li probati nešto ekstravagantno, bojite uvojke u bogatoj karkadi, smaragdu, jagodama ili pastelno plavoj boji.

Trend tekuće sezone je bojanje u neobičnim bojama kao što su metvica, plava, ružičasta. Vlasnici tamne i plave kose za postizanje spektakularne slike, prvo morate posvijetliti kovrče, a zatim primijeniti korektor boje.

Boja kose ovisi o izgledu protoka boje

Da biste ispravno odabrali boju boje kose, odredite kojoj vrsti boje pripadate. Jesen i proljeće pripadaju toplim varijantama izgleda, pa će im svježe nijanse sa zolotinkom odgovarati, ali djevojke poput Ljeta i Zime su nordijske ljepotice, stoga moraju odabrati izblijedjele boje.

Vijeće stilista. Izložite ramena u kuću zrcala i pokušajte prvo srebrom, a zatim zlatnim nakitom. Ako vam zlato dođe više, onda najvjerojatnije pripadate tipu "tople" boje. Srebrni nakit vas osvježava, a onda će vam "hladni" pigmenti boja najviše ići.

Postoje 3 vrste tonova kože:

 1. Hladno je. Ova tsvetotipu prikladna zlatno smeđa ili bakrena boja kose.Med i zlatno-sive brave također će dobro izgledati na licu.
 2. Toplo. Plavuše odijevaju pepeo, nijanse pijeska, nijanse svijetlo smeđe kose. Brunete ove vrste boje preporučaju se za odabir kave, sivo-smeđe, crne boje boje.
 3. Neutralna. Plavokoke djevojke ovog tipa uklapaju se u zlatnu, svijetlo smeđu boju kovrče. Štoviše, poželjno je da bude monofoni, bez isticanja svijetlih ili tamnih brave.

Koju boju odabrati ovisi o duljini kose. Što su kraći, to su bogatije nijanse boje. Dugodlake djevojke s plavim zjenicama prikladnije su istaknuti, bojati, koristeći tehnologiju šatuša prilikom bojenja.

Zimska žena

Zimska žena ima prirodno tamnu kosu koja nema zlatni sjaj. Njihova koža je svijetla ili tamna s ružičastim ili blijedoplavim preljevom. Oči ljepotica uglavnom su smeđe, ali ponekad su plave. Kontrast se stvara kombinacijom blijedog lica i tamne kose.

Za izradu svijetle slike preporučuje se korištenje:

Za one koji žele šokirati i isticati se iz gomile Možete pokušati obojiti kosu plavom, plavom, tirkiznom i ljubičastom. Treba izbjegavati crvene i crvene nijanse. Vrlo svježe i neobične na tamnim kovrčama izgledaju kao pastelne niti (1-2 na glavi kose) - slici daju otajstvo, podsjećajući da ste femme fatale.

Žena Proljeće

Proljetna djevojka ima svijetloplave ili plave kovrče s zlatnim premazom. Koža ovog tipa boje je zlatna, kremasta ili maslinasta. Možda postoje neke male pjege.

Izgled proljetnih ljepota je najvidljiviji, jer izbor boje s malim odstupanjem od osnovnog tona može pokvariti ljepotu lica. Vlasnici plavih očiju najbolje odgovaraju:

Slonovače, biserne, pepeljaste, ljubičaste i druge hladne nijanse vizualno će učiniti boju kože mutnijom i dodati vam nekoliko godina u vaše godine.

Čini se da praktički nema razlike između proljetnog i ljetnog tipa boje. Zapravo, ona je prisutna: Ljeto se smatra hladnom bojom i proljeće je toplo.

Žena Ljeto

Većina plavookih ljepota pripadaju ovoj vrsti boje. Kovrče "ljetnih" djevojaka imaju svijetlo plavu ili svijetlo smeđu boju, u kojoj prevladavaju pepelni polutonovi. Njihova koža je porculana ili blago ružičaste boje, a oči su nebeske, ledene ili plave sa sivim mrljama. U pravilu, u izgledu takvih ljepota kontrast je jedva primjetan, ali ako koristite tamnu boju kose, možete je umjetno stvoriti.

Za ženu, ljeto će učiniti:

Nema potrebe za biranjem previše svijetlih boja, budući da će blijeda koža u simbiozi s bijelim ili sivim kovrčama lišiti grožđica, učinit će da izgled izblijedi. Žene s takvim tipom boje su vrlo svijetle crvene nijanse - cimet, bakar, naranča i neke druge. Oni pomažu osvježiti sliku, učiniti je pozitivnom i dinamičnom. No, nijansa mahagonija i hrđe je apsolutno kontraindicirana.

Preporuča se odabrati frizure tehnikom ombre. Pomoći će stvoriti igru ​​kontrasta između prirodnih kovrča na korijenu i boje odabrane na vrhovima. Kod bojenja u pepeljastoj boji poželjno je napraviti isticanje. To je ova opcija frizura će se usredotočiti na vaše prekrasne oči.

Vijeće. U vrlo tamnim bojama nije vrijedno slikanja. Ako odaberete crnu ili čokoladnu boju, učinit ćete svijetlu kožu sivom i izgledati par godina starija. Iako je sasvim moguće da mlade djevojke eksperimentiraju.

Žena jesen

Djevojke ovog tipa zrače toplinom svim svojim izgledom. Njihove kovrče - svijetlo smeđa, kesten, pšenica - nužno imaju zlatni sjaj. Iris može biti bilo koje boje. Među nebeskim bojama, sivo-plave oči, plave boje s jantarnim ili smaragdnim potezom, spadaju u ovu vrstu. Koža ima prekrasnu boju breskve, ponekad su prisutne pjege.

Preporučuju se jesenske djevojke s plavim očima:

Kontraindicirano bojenje u blijedim bojama. Na primjer, pepeljasto plava će napraviti neravnotežu na slici, čineći lice glupim i lišenim prekrasnog prirodnog svjetlucanja.

Opća načela

Prilikom odabira sastava pigmentne boje koristite sljedeće parametre:

 • boja ne bi trebala starost
 • temeljite svoj izbor na boji kože (pokušajte ne izgledati blijedo)
 • najbolje je varirati boje boje unutar prirodnog pigmenta, jer ćete tako biti sigurni u sklad nove slike,
 • pokušajte da boja istakne boju vaših očiju,
 • razmotrite duljinu kovrče - što je kraća kosa, to bi trebao biti bogatiji pigment boje,
 • boja kose mora odgovarati stilu, karakteru i slici,
 • uzmimo u obzir dob - samo mladim ljepotama nije zabranjeno eksperimentirati s bilo kojom bojom.

Važna stvar! U svrhu određivanja vrste boje, mnoge djevojke ne mogu utvrditi imaju li svijetlu ili tamnu kožu. Doista, ljeti koža lica popušta opekotinama od sunca, a zimi postaje bijela. Postoji jedan jednostavan način da odredite da li vaš dermis pripada “toplom” ili “hladnom” tipu boje - pogledajte vene na ručnom zglobu na suncu. Ako imaju zelenkastu nijansu, onda ste topla ljepotica, prisutnost plave boje pokazuje da imate „hladnu“ kožu.

Među čimbenicima koji utječu na izbor stilista boja, također može biti prisutna konfiguracija vašeg lica. Primjerice, djevojke s okruglim licem bi trebale crtati uvojke u tamnoj boji ili izvući oblik pomoću isticanja ili bojanja. U prisutnosti problematične kože (crvenilo, bore, akne), platina i trup su tabu. Želite naglasiti pjege, a zatim zlatnu i crvenu boju.

Uzimajući u obzir osobitosti naše klime, ljeti se koža sunča, a zimi blijedi. Plavooki ljepotice stilisti savjetuju u proljeće da boje vare u toplim bojama, a zimi daju prednost hladnim tonovima. Ako ne želite previše pokvariti kovrče, koristite sredstvo za toniranje - šampon, pjenu, tonik.

Dakle, kada bojanje kose vlasnika nebeskih očiju Najbolje je voditi se cvjetanjem, odnosno odabrati nijansu ovisno o boji kože, kosi i zasićenju samog pigmenta.

Stručnjaci ljepote preporučuju vlasnicima svjetlosne kože da odaberu ili boje pepela i platine, ili zasićene tamne boje. No, djevojke s kožom masline, bronce i breskve najbolje se provode bojanjem u "toplim" tonovima - medu, pšenici, karameli, kremasto plavom bakru itd.

Korisni videozapisi

Kako odabrati boju kose koja će vas učiniti mlađim.

Kako odabrati boju kose. Savjeti za stiliste.

Uobičajeno je razlikovati sljedeće vrste učenika:

 • svijetlo plava
 • tamno plava
 • plavo-siva.

Najčešće u prirodi postoje vlasnici sivo-plavih, sivih zjenica i svijetlih kovrči. Ako je prirodna boja pramenova tamna, nemojte se uzrujavati. Možete odabrati za sebe odgovarajući ton boje, napraviti raskošnu frizuru. Međutim, nije vrijedno odmah obojiti crne niti u lagane. Bolje je pribjeći isticanju, glatko mijenjajući boju kose tijekom nekoliko mjeseci.

Pročitajte: Izdvajamo na tamnoj kosi

Izbijeljene brave na licu ili na vrhovima, svijetli dodaci, ukrasi za kosu pomoći će dodati naglasak.

Odabir odgovarajuće boje kovrče za sivo-plave oči

Koju nijansu odaberete ne ovisi samo o vašem raspoloženju. Boju treba odabrati uzimajući u obzir sve preporuke, boju kože, učenike. Ne biste trebali uzeti primjer od prijateljica, poznatih umjetnika, filmskih zvijezda. Dobre su šanse da boja odabrane boje neće biti prikladna za vlastitu preplanulost, boju očiju.

Evo glavnih preporuka vizažista:

 • Plave oči, sijede oči djevojke su najprikladnije za svjetlo kovrče: zlatna, sivo-plava, pepeljast, crvenkast-bakar,
 • ako želite stvoriti nezaboravnu svijetlu sliku, možete odabrati boje poput mahagonija, zlatnog kestena,
 • Ne biste trebali odabrati crni, taupe ili vrući čokoladni ton - izgledat će vulgarno i previše umjetno,
 • savršeno usklađene nijanse s biserjem, šminka u prirodnim tonovima pomoći će nadopuniti sliku zavodnice, sanjara ili romantične mlade dame.

Odgovarajuća boja kose za svijetloplave oči:

 • svjetlo plava,
 • jasen,
 • zlatna plava
 • zlatni kesten bez povratka bakra
 • tamnoplava, dopunjena vrhuncima.

Samo plave nijanse kose prikladne su za plavooke djevojke sa svjetlosnim zjenicama. Tamne kovrče čine njihove oči dosadnim, neprimjetnim.

Boja kovrča za svijetle plave oči:

 • svi igraju plavušu, od pepela do zlatne
 • svijetli orah, drveni kesten,
 • zlatni med
 • ton pšenice s bakrenom nijansom.

Možete odabrati kavu ili morsku plimu, napraviti boju ili obojiti vrhove svjetlijim tonom.

Pramenovi boja za sivo-plave oči:

Vlasnici sivo-plavih učenika odgovarat će svakoj svjetloplavoj, zlatno-pepeljnoj nijansi kose. Osim toga, možete odabrati:

 • svijetlo crvena,
 • tamno plava s bakrenim nijansama,
 • čokoladno smeđa
 • pepeljasto smeđe sa sivim sjajem,
 • svijetlo crvena kako bi se stvorila nezaboravna slika.

Koju boju odabrati ovisi o željama, prirodnoj hladovini vaše kose. U svakom slučaju, žice moraju biti zdrave, tako da se boja više ne može istrošiti, ravnomjerno rasporediti. Nova frizura trebala bi pomladiti lice, sakriti manje nedostatke. Odabrana boja treba naglasiti originalnom odjećom, spektakularnim šminkom za plave oči i modernim stilom.

Pogledajte videozapis: Praktična žena - Kako odabrati pravu nijansu boje za kosu (Siječanj 2020).