Francuski slapovi: trendovska frizura za svaku prigodu

Pljuni "Francuski slap" odnosi se na romantične, lijepe i besprijekorne frizure. Ime je dobila zbog luksuznih kovrča, stvarajući učinak padajućih vodotoka. Frizura je stvorena pomoću tkanja tkanja, stoga ima slobodne stanice. Taj učinak dobivaju se niti koji se vješto izvlače. Mogu biti asimetrični, tanki, debeli, višeslojni. Weaving Spit "Francuski slapovi" je jednostran, dvostran i krasi cijelu glavu.

Da biste dobili prekrasan pletenica "Francuski slapovi" (dijagram na slici), slijediti sljedeću tehniku ​​tkanja.

1. Prvo trebate uzeti mali dio kose sa strane, na primjer s lijeve strane. U prisustvu šiški, poželjno je da se koristi iu tkanju. Ali možete napraviti prekrasan styling. Frizura započinje tkanjem klasične pletenice pomoću tri niti.

2. U drugoj fazi trebate napraviti nekoliko pokreta kako biste osigurali pletenicu kada dođe do područja uha. Nakon toga dobivate tri niti: lijevo, desno i u sredini. Zatim trebate prijeći desnu kosu s prosječnom kosom, a zatim dodati tanak uvojak na vrh i pokriti ga lijevom. Desna strana, na koju je dodan pramen, mora se otpustiti s pletenice, osiguravajući je nečim. Zato uzmite prvi mlaz. Nakon tih akcija postoje samo dva radna lanca. Treći će biti kovrča odozdo, uzeta iz ukupne mase kose.

3. Kada je dvostruki pramen na desnoj strani ponovno ispod, on se mora ponovno osloboditi iz pletenice i zamijeniti drugim. Ispada da pljuvati "francuski vodopad" opleten na temelju dva glavna niti. Može se obaviti do sredine glave i po cijelom opsegu glave.

4. Posljednja faza sastoji se u tkanju obične pletenice, koja se fiksira barretom, dok se jedna kovrča ostavlja slobodna. Ako želite stvoriti efekt čipke na kosu, morate lagano izvaditi potrebne niti izvana u svakoj fazi stvaranja kose.

Spit "francuski vodopad" može biti uokvirena u obliku "malvinki". Takva varijacija se sastoji od pletenica pletenica koje su simetrično na obje strane glave. U središtu njih morate se spojiti u jednu i učvrstiti elegantnu ukosnicu. U slučaju ceremonijalne odredišne ​​frizure preporuča se "francuski slap", prije tkanja pletenice, uvrnuti kosu uvijačima. Također bi bilo prikladno i lagano rastezanje u bazi. To će vašoj kosi dati prilično voluminozan i svečani izgled. Kada se kaskada koristi za susrete s poslovnim partnerima, prezentacijama, ili za običan svakodnevni život, najbolja kosa, naprotiv - ispraviti. Ova tehnika blago daje izgled strogosti i jedinstvenosti. Pletenica '' Francuski slapovi '' bit će neobična i atraktivna ako "vrelo vodopada" bude kovrčava i ostatak kose ostane ravan. Zbog svoje svestranosti, ova frizura pogodna je za gotovo sve prilike. Savršeno će se kombinirati s koktel haljinom, uredskim odijelom i trapericama.

Povijest francuskog slapa

Podrijetlo imena nije sigurno poznato. Najvjerojatnije, frizura je dobila ime zbog vanjske sličnosti s protokom vode i francuske pletenice, na temelju kojih je stvorena. Prema romantičnoj verziji, ime je dobila po slapovima Gavarnie, koji se nalazi u francuskim Pirinejima. Prema legendi, on je inspirirao lokalne frizere da stvore ženstvenu i romantičnu frizuru.

Klasična pletenica koja tka francuski vodopad tekućom kosom

Spit francuski vodopad: tko je pogodan, pro i kontra

Ljepota ove frizure leži u njenoj lakoći i velikom broju mogućnosti tkanja. Na primjer, ako nemate šiške, kosu možete podijeliti na bočni dio - izgledat će vrlo impresivno. Izbor opcije prodaje može ovisiti o vrsti osobe, frizuri i čak raspoloženju.

"Vodopad" izgleda dobro na dugoj i srednje dugoj kosi. Čak i vi možete diverzificirati s klasičnom pletenicom ako to zahtijeva slučaj, iako ćete ovdje najvjerojatnije morati koristiti više sredstava za fiksiranje za styling tako da se frizura održava što je duže moguće. Slap-slap izgleda posebno impresivan na valovitu ili kovrčavu kosu. Ako imate ravne pramenove, mogu biti uvijeni tako da je slika romantičnija, a frizura izgleda voluminoznija. Jedini minus "vodopada" je to što je početnicima teško da odmah zavežu pletenicu s leđa, ostavljajući njihove vrhove otprilike iste veličine. No, taj se problem može lako riješiti prakticiranjem malo.

Scythe tehnika tkanja francuski vodopad

Za one koji već znaju pletiti čak i francusku pletenicu, stvaranje frizure nije teško zahvaljujući sličnoj tehnici tkanja. Jedina razlika je u tome što u procesu oblikovanja "vodopada" morat ćete svaki put osloboditi gornji pramen pletenice nakon što ga stavite na središnju i pokupite novu iz raspuštene kose.

Evo što vam je potrebno za izradu frizura:

 • masirajte češalj i češalj kako biste razdvojili niti
 • nevidljiva (silikonska) guma,
 • nevidljiv,
 • vrpce, ukrasne ukosnice za ukras (po želji).

Savjet: Također možete koristiti dva zrcala da biste vidjeli sebe s leđa, ako niste jako dobro orijentirani u tkanju ili učite kako se sami pletiti.

Početnici najlakši način da nauče tkati francuski vodopad od tri niti (klasično tkanje). Shema je prikazana u nastavku:

Dijagram prikazuje korak-po-korak proces tkanja klasičnog slapova od tri vodena slapa.

Redoslijed tkanja klasičnog pletenice francuskog vodopada od tri niti je sljedeći:

 1. Prije početka rada, kosa se mora pažljivo češljati kako bi se riješila konfuzije.
 2. Počnite tkati tako da odvojite pramen od hrama i podijelite ga na dva dijela. Što je veći svaki snop kose, zarobljen u procesu tkanja, impresivnija će kosa ispasti.
 3. Prekrižite dvije rezultirajuće niti i dodajte im treću, kao u klasičnoj verziji pletenice. Zatim otpustite gornji dio tako da slobodno padne.
 4. Prekrižite preostale dvije niti i dodajte im novu, stavite je na vrh, a zatim je otpustite iz tkanja, kao što je opisano u prethodnom odlomku.
 5. Koristeći ovu tehniku, prijeđite na dio kose na drugom uhu.
 6. Nakon postizanja cilja, fiksirajte pletenicu elastičnom trakom.

Savjet: da bi ražanj bio obimniji, a njegovi elementi bili bolje vidljivi, možete koristiti tehniku ​​crtanja.

Francuski slap

Bangs neće nauditi diverzificirati vašu sliku vodopadom, nego će, naprotiv, moći pomoći! Ako ste ga izdužili, jednostavno ga ostavite ili nježno stavite u kosu. U svakom slučaju, slika će biti neobična.

Duga šiška može učiniti klasičnu frizuru ljepšom i zanimljivijom.

Pljuni s obje strane

Za pletenje vodopada s obje strane slijedite ove korake:

 1. Podijelite kosu na rastanak.
 2. Pletenica s jedne strane lica od vrha do dna pomoću gore opisane tehnike. Osigurajte preostale niti iz njega gumenom trakom.
 3. Pletenica ista pletenica s druge strane lica.
 4. Spojite nastale elemente kose u jednu i osigurajte ih gumicom.
Tkanje slapova slapova s ​​obje strane pridonijet će raznolikosti klasičnoj verziji frizure.

Pljunuti s zrakom

Ako ste već naučili kako pletenicu klasičnog pletenica-vodopada, onda čineći ga sličnim, ali s gredom, nije teško. Samo slijedite upute:

 1. Koristeći istu klasičnu tehniku, opletite pletenicu dijagonalno, počevši od čela s jedne strane i završavajući tik ispod uha s druge strane. Osigurajte preostale savjete gumenom trakom.
 2. Napravite malu kosu na neiskorištenoj kosi, tako da je frizura voluminoznija.
 3. Formirajte skup. Da to popravimo, upotrijebite potajno.
Osvježite kosu, skupite kosu u pecivo i dobit ćete zanimljiv izgled za objavljivanje

Pletenica s pletenom vrpcom

Pletenica s vrpcom pomoći će ukrasiti klasični izgled i učiniti ga svjetlijim. Možete pokupiti trake različitih boja koje odgovaraju boji odjeće ili boje očiju. Postupak stvaranja ove frizure je sljedeći:

 1. Vezite vrpcu na srednju radnu nit i sakrijte njezin kratki kraj u kosi.
 2. Koristeći osnovnu tehniku, opletite pletenicu.
 3. Kada dođete do suprotne strane, nastavite tkati duž dlake. Preostala vrpca može biti pričvršćena niti.

Vodopad s četiri dijela

Bolje je započeti ovu tehniku ​​tkanja tek nakon što potpuno ovladate stvaranjem pletenice od tri niti.

Dijagram korak-po-korak prikazuje proces tkanja pljunuti vodopada u četiri pravca.

Redoslijed tkanja francuskog vodopada od četiri niti je sljedeći:

 1. Podijelite kosu na rastanak.
 2. Odaberite pramen u vremenskoj zoni i podijelite ga na tri dijela. Zatim, stavljajući vrh ispod srednjeg i obrnuto, počnite tkati obrnutu francusku pletenicu.
 3. Odvojite malu cjedilu od vrha slobodne mase kose i stavite je ispod gornjeg, srednjeg i donjeg dijela glavnog dijela.
 4. Uzmi gornju cjedilu i stavi je ispod srednjeg, kružeći krug odozdo prema gore uz pomoć još jedne četvrte.
 5. Otpustite donju traku tako da slobodno padne. Ako je potrebno, gotov dio tkanja pričvrstite barretom.
 6. Odvojite vrh nove vlasi kose i prođite kroz sve glavne (gornja, srednja, donja).
 7. Pletenica gornjeg dijela srednjeg, donjeg i dodatnog, oslobađajući četvrti.
 8. Ovom tehnikom možete pletenicu oko glave, dijagonalno ili s obje strane, zakovati.
 9. Osigurajte ukosnicu "vodopada".
 10. Kada je frizura spremna, možete je učiniti voluminoznijom tako što ćete istegnuti niti.

Savjet: ako želite, možete zamijeniti dvije glavne niti s tankim svitcima.

Višestruko tkanje

Koristeći gore opisanu klasičnu tehniku, možete upletiti nekoliko sličnih pletenica jednu ispod druge, držeći nevidljive na kraju. Repovi dobivenih pletenica mogu biti utkani u jedan “vodopad”. U procesu tkanja, pobrinite se da su pletenice raspoređene simetrično.

Dvostruko tkanje pomoći će postići dodatni volumen i teksturu

Frizura s trostrukim tkanjem i fiksiranjem kose

Ako je vaša kosa srednje duljine, možete koristiti opciju trostrukog tkanja i pokupiti donje kovrče u pletenici. Da biste ostvarili cilj, morate učiniti sljedeće:

 1. Pletenica dviju pletenica francuskog vodopada prema klasičnom uzorku i pričvršćivanje njihovih vrhova potajno.
 2. Počnite tkati treće, skupljajući u njega slobodne gornje i donje pramenove, kako bi sva raspuštena kosa sudjelovala u tkanju.
 3. Preostali nakon repova pletenica mogu se skupljati za kovrčanje ili sakrivanje u kosi, pričvršćujući ih nevidljivom kosom.
Pletenica isprepliće francuski vodopad za kosu srednje duljine u tri reda s učinkom četiri

Pigtail sa strane

Podijelite kosu na bočnu oplodnju i stavite pletenicu samo s jedne strane. Ne skrivajte vrh i nastavite normalno tkanje. Ako želite, kosa se može pričvrstiti barretom na bradi ili samo da se skupi.

Rastvorite kosu, stavite je na stranu ili je skupite u pletenicu - ova opcija je prikladna za datum, kao i za svečani događaj

Ukras za kosu

Ako idete na posao, na sastanak ili, možda, na društvena događanja, zapamtite: za svaki od slučajeva možete odabrati odgovarajući ukras za kosu. Možete koristiti umjetno ili čak svježe cvijeće, vrpce, sve vrste ukosnica s ukrasnim elementima, ukosnice s perlicama i tako dalje - koliko će to biti. Sve je u vašim rukama!

Foto galerija: kostimirani nakit za ukrašavanje francuskog slapova vodopada

Spit Francuski vodopad je dobar jer će odgovarati gotovo svakoj djevojci. Nakon što ste se trenirali, naučit ćete kako sami plesti tu frizuru. Različite mogućnosti tkanja omogućit će vam da pokupite pletenicu za svaku prigodu - od odlaska na posao do večere. Osim toga, "vodopad" je na vrhuncu popularnosti nije prva sezona, a malo je vjerojatno da će to uskoro zaboraviti.

Značajke frizure

 • Tehnika izrade slapova je jednostavna (ako ste upoznati s principima stvaranja klasića ili francuske pletenice) i to se može učiniti samostalno kod kuće.
 • Dobro je kombiniran s isticanjem i bojanjem. Zbog tih tehnika bojanja, kosa u pletenici izgleda voluminoznije.
 • Pogodno za ravne i valovite niti.
 • Postoje mnoge vrste frizure, tako da će ljubitelji tkanja imati mnogo izbora.
 • Pigtail pomaže vizualno napraviti tanku i rijetku kosu debljom i voluminoznom.
 • Dobro se kombinira s praskom i otvorenim čelom.
 • Nije prikladno za tkanje na kovrčavu kosu.
 • Kosa ne smije biti kraća od linije brade (može se pletiti na kvadrat do brade ili graha).
 • Poželjno je da kovrče imaju istu dužinu. Ovo tkanje nije prikladno za ljestve i kratku kaskadu.

Koja je kosa prikladna za tkanje

 • Debeli. Ako je kosa predebela, za tkanje možete koristiti vosak - s ovim alatom možete lakše odvojiti kosu u niti.
 • Rijetki. Zbog činjenice da je ova frizura obimna, kosa se neće činiti tako rijetkom.
 • Tanak. Polaganje dodaje tanak volumen uvojaka. Pogotovo ako ih prije ugađate glačalom za peglanje ili glačanjem.
 • Ravne crte Spit-waterfall dobro izgleda na ravnoj kosi. Ako želite dati labave savjete razigranosti, okrenite ih kovrčavom željezom ili styler.
 • Valovita. S nestašnom glavom kose nanesite malo voska ili kose pjene.
 • Kovrčava. Ako je kosa vrlo kovrčava (poput afričkih žena), mogu se pojaviti poteškoće. U tom slučaju poravnajte kovrče željezom.
 • Long. Idealno je naučiti kako stvoriti vodeni slap. Njihova duljina ovisi o tome koliko je komplicirano tkanje.
 • Prosječni. Minimalna duljina za stvaranje ražnja - do brade ili nešto kraća.
 • Kratko. Frizura nije prikladna za kratke frizure.

Pletenice tkanja pletenica vodopada

Za izradu frizure trebat će vam mali skup alata: češalj, tanak češalj, gumice, možda pjenu, vosak i dekor (opcionalno).

Kako se pripremiti za tkanje?

 • Operite kosu.
 • Stisnite malu količinu pjene ili pjene u dlan, stavite češalj u nju i počešljajte kosu s njom. To će pomoći ravnomjernom raspoređivanju sredstva za polaganje po cijeloj dužini niti.
 • Osušite glavu sušilom za kosu.

klasična

 • Češljajte kosu.
 • Napravite razdjeljak.
 • Uzmi tri srednja pramenova iste veličine sa strane lica.
 • Započnite tkanje na isti način kao i jednostavni svinjac.
 • Nakon prvog križanja niti, otpustite donju, zamijenite je novom, uzetom odozgo. Stoga, da bi se stvorila pletenica, gornji pramenovi moraju biti tkani s dodatnim hvatanjem kose iz neradne zone, a donji moraju ostati izvan pletenice.
 • Na taj način nastavite tkati kuglicu na željenu duljinu i učvrstiti je elastičnom trakom. Ostatak kose lijepo se rastapa na ramenima. Možete savijati vrhove.

S dvije strane

 • Podijelite kosu u izravnom razdvajanju na dva dijela.
 • Počnite tkati na jednoj strani glave na isti način kao što je gore opisano.
 • Kada završite s tkanjem svinja, pričvrstite je elastičnom trakom i počnite stvarati pletenicu s druge strane lica.
 • Nakon što su obje pletenice spremne, spojite ih u jednu i pričvrstite ih barretom.

Spojnik sa snopom

 • Počnite tkati pletenice na isti način kao što je gore opisano. Kada dohvatite uho, osigurajte preostale neiskorištene vrhove gumenom trakom.
 • Kosa koju niste koristili za tkanje, lako se češlja kako biste dobili skupni paket.
 • Formirajte snop ispod vodopada i osigurajte ga nevidljivim.

S kovrčama

 • Pletenica je izrađena prema klasičnom principu.
 • Preostale neiskorištene kose kovrče se ili uvuku u kovrče.

Tkana vrpca

Za ovu opciju koristi se tanka satenska vrpca. Može biti kontrast boji kose ili u skladu s vašom odjećom, nijansom za oči, šminkom.

 • Vežite vrpcu na srednju radnu cjedilu tako da se njezin kratki rub tada može sakriti u kosu.
 • Pletenica pletenica na isti način kao u prethodnim shemama. U procesu tkanja, pobrinite se da su pravi pramen i vrpca uvijek na vrhu.
 • Kada završite s tkanjem francuskog vodopada, završite kosu jednostavnim svitkom. Vezite preostalu neiskorištenu vrpcu oko vrha pletenice.

4 vodopada

 • Odvojite kosu od bočnog ili ravnog razdvajanja.
 • Odvojite bočne 4 niti. Treći od njih (drugi s lica) trebao bi biti nešto tanji od ostalih.
 • Provedite prvu cjedilu (nalazi se najudaljenije od lica) pod drugom i iznad treće.
 • Provedite četvrti ispod trećeg i iznad prvog.
 • Zatim trebate napraviti pickup. Da biste to učinili, trebate pričvrstiti malu cjedilu od ne-radne zone do ekstremnog lanca.
 • Nadalje, drugi dio troši preko trećeg i ispod četvrtog.
 • Ponesite prvu nit u stranu (više nam neće trebati). Zamijenite ga zgrabite: uzmite pramen odozdo i preskočite ga ispod trećeg i iznad drugog.
 • Zatim ponovite gore opisanu kombinaciju s pickupovima odozdo i iznad.
 • Tkati pletenicu po vašoj želji prema ovoj shemi: oko glave, dijagonalno, dvostruko.
 • Osigurajte lijepu kopču za kosu.

Opcija više redaka

Ovisno o broju pletenica, možete stvoriti dvostruku frizuru ili složeniju - koja se sastoji od 3-5 redova.

 • Počnite tkati prvu pletenicu na razini vrha uha. Pomakni se po glavi.
 • Kada je prvi red spreman, osigurajte ga potajno i nastavite u drugi red. Kada bude gotova, zaključajte ga potajno. Pokušajte održavati simetrične redove.
 • Tkati na ovaj način onoliko pletenica koliko želite. Na kraju, možete pletenice pletenica u jednom.

Oko glave

Ova verzija slapova vrlo je slična klasičnoj. Pomičite se vodoravno iz jednog hrama u drugi. Kada na taj način pletem cijelu glavu, završite kosu jednostavnim svitkom.

Ako želite napraviti tkanje više voluminozan i openwork, koristite princip istezanja pletenice. Da biste to učinili, držite završenu kosu rukom i nježno povucite njezine dijelove u stranu. Trebate početi od kraja. Učinite to kako ne biste uništili središte ražnja. Na kraju svakako tretirajte lak za oblikovanje.

Korisni savjeti

 • Ne možete rastezati previše niti, jer to će dovesti do glavobolje.
 • Da biste stvorili potreban pregled, postavite drugo ogledalo iza leđa ili opletite kosu prije blaga.

Kosi se može nadopuniti dodatcima (umjetnim i svježim cvijećem, ukosnicama sa kamenčićima, klinovima s perlicama, vrpcama itd.).

Spit Waterfall omogućuje stvaranje nježne, sofisticirane i romantične slike - idealno za vjenčanje, prvi spoj ili maturalnu večeru.

Značajke i povijest izgleda

Pljunak je oduvijek bio vrlo popularan, ali uobičajeno izgleda previše jednostavno. Pljuni u tehnici francuskog vodopada - romantična i ženstvena frizura, Izgleda dobro kao dnevna opcija, ali i pogodna za posebnu prigodu.

U ovom slučaju, "francuski vodopad" je jednostavan u izvršenju, tako da se može obaviti sam. Pigtail u ovoj tehnici izgleda najugodnije na kosi koja se uvija i dužina je ramena i niža.

Ako su ravno iz prirode, njihove može biti lagano uvijen, Pletene pletenice uvijek privlače pozornost, a posebno u toplim godinama.

Postoje dvije verzije podrijetla takvog zanimljivog imena. Prema prvoj, frizura je dobila svoju romantiku ime od vodopada Gavarnikoji se nalazi u Francuskoj, na Iberskom poluotoku. Visina mu je oko 420 metara, a nalazi se na sjevernim padinama planine čija visina doseže 1.400 metara.

Što se tiče druge verzije porijekla, prema njoj, ime potječe od francuske pletenice, Ova verzija izgleda pragmatičnija, za razliku od prethodne.

Prije nego počnemo, napravimo popis svega što nam treba u procesu tkanja:

 • Dva češlja - masaža i redovita, koja je potrebna za nježno odvajanje dodatnih niti.
 • Nevidljiva guma.

Korak po korak upute za tkanje klasične verzije

 1. Prvo, pažljivo češljajte kosu tako da je glatka na dnu i da se ne zapletete. Ako ste vlasnik tvrde ili kovrčave kose, podmažite ih voskom na korijenu tako da leže ravno.
 2. Odvojite pramen od prednje strane glave. Želite li da pljuvačka bude deblja - uzmite i još više.
 3. Počnite stvarati najobičniju pletenicu, najprije pustite gornji dio da ide u sredinu, a zatim spustite. Ovako se tka 5-6 centimetara, krećući se u središte glave.
 4. Nadalje, gornji lanac, koji se u klasičnoj verziji mora ući u pletenicu, ostaje slobodan, a iz njega se uzima novi, da bi ga se moglo uvesti u proces.
 5. Prema toj shemi i polaganju u ovu tehniku: otpustite kovrče i zamijenite ih novim.
 6. Završavši pletenicu, osigurajte je gumenom trakom. Također je moguće da nastavite do kraja jednostavnog stošca.
 7. Na kraju, možete zaviti i popraviti svoje kovrče s lakom - tako da će izgledati najpovoljnije.

Ova fotografija prikazuje shemu tkanja frizure "Francuski slapovi":

Kako tkati dlake "Francuski slapovi", pogledajte ovaj video:

Postoje mnoge vrste tehnoloških performansi "Francuski slapovi".: dvostruka, s trakom, s hrpom, s uvijanje. Nakon što ste savladali tehniku ​​izvođenja osnovne verzije, možete odabrati druge zanimljive varijante.

 • Pletenica za početak jedan vodeni slap, počevši od jednog ruba, završite ga običnim šiljatkom.
 • Iz istog ruba, pletenica drugi pomoću kovrče već pušten iz prve pletenice. Pokušajte napraviti tkanje simetrično.
 • Spojite pletenice.
 • Skupite kovrče koje ostaju do mjesta gdje su završene obje pletenice i pričvrstite ih vrpcom ili lijepom ukosnicom.

Kako opletati zanimljivim dvostrukim, trostrukim ili s velikim brojem pletenica vodopada, pogledajte video:

vrpca može stvoriti kontrast s kosom ili u skladu s bojom odjeće ili očiju.

Da biste stvorili ovu frizuru, vežite vrpcu na srednju cjedilu na samom početku tkanja. Sakrij kratki kraj vrpce u ražnju. Učinite tako da vrpca i pramen na desnoj strani budu na vrhu, a pramen na lijevoj strani i vrpca na dnu.

Implementacija ove opcije se ne razlikuje od klasične, osim što na jednoj strani tkaju pletenicu, i zatim skupite kosu u punđu, Počnite raditi sve što je uobičajeno, a zatim, kada dođete do uha, pričvrstite posljednji pramen preostalom kosom elastičnom trakom.

Preostale kovrče, koje su prošle kroz tkanje, moraju biti postavljene iznad repa nevidljivog. Zatim trebate češljajte repkako bi budući paket bio veći. Učvrstite kosu u kolač pomoću ukosnica. To je sve spremno!

Obojeni tkani pletenice s tekućim kovrčama

Broj tehnika tkanja kose je ogroman. Među njima se ističe frizura s intrigantnim imenom "francuski vodopad". Ona stvara romantičnu i razigranu sliku, štoviše, odlikuje se jednostavnošću u izvedbi.

Frizura je dobila ime zbog kovrča, koje, prolazeći kroz ćelije pletenice, poput potoka vodopada, slobodno padaju na ramena. Osnova frizure položio je tkanje na principu "francuske pletenice". Njezin je naglasak izduženi pramenovi. Kvalificirani majstori stvaraju lanene niti različitih vrsta:

Formiranje ražnja također je raznoliko: izvodi se po cijeloj glavi u obliku vijenca ili malog luka, na jednoj ili dvije strane. Za frizuru su valovita i kovrčava kosa savršena. Ali s ravnom kosom, ova frizura izgleda nevjerojatno. Osim toga, niti se mogu kovrčati ili uvijati uvijači.

Frizura “Francuski vodopad” jednako je dobra za romantični spoj, kao i za sastanke s prijateljima, maturalnim večerima, poslovnim sastancima i svakim danom. Nakon što ste naučili kako napraviti vodopad, možete to učiniti sami za dugu ili srednju kosu.

Pozitivna strana kose

"Francuski vodopad" poput mladih dama iz mnogo razloga:

 • sposobnost stvaranja kose različitih duljina, počevši od duljine ispod brade,
 • atraktivna kosa izgleda bilo koju teksturu
 • jednostavna tehnika stvaranja
 • ni kosa ni tekuća kosa ne kvari kosu (preporuča se lagano češljati kosu prije pletenja),
 • ne uska pletena pletenica stvara zračnu frizuru,
 • Dodatnu boju na slici daje melirovana ili obojena kosa: tehnika tkanja samo će naglasiti obojene niti i dati dodatni volumen kose.

Pletenice s vodenim slapom u različitim varijacijama. Klasična verzija je početak tkanja u temporalnoj regiji, a završetak na suprotnoj strani, pletenica je učvršćena ukosnicom. Tkanje je dopušteno dovršiti jednostavnim svinjcem koji će zaigrano objesiti sa strane, ili ga učinkovito položiti u čvor.

Ostale vrste upadljivih frizura:

 • tkanje dvije pletenice s različitih strana i veza na stražnjoj strani glave,
 • dvo- i troslojno tkanje: pod prvim “šiljkom” nastaje drugi i treći pletenica vodopada,
 • tkanje šiljaka od 2-3 niti,
 • asimetrična opcija kada se pletenica spusti,
 • tkanje obrnute francuske pletenice,
 • opuštene niti pletene u pletenice,
 • tkanje dva čvora,
 • ukupna težina kose učinkovito se skuplja u lepinji,
 • tkanje s ukrštenim pramenovima itd.

Za izradu vodopada vlastitim rukama, nije potreban poseban alat i naprave za polaganje. Tehnika klasičnog tkanja je tako jednostavna da je možete svladati dovoljno brzo.

Kako tkati pletenicu "Francuski vodopad" sama: korak po korak upute

Spit-waterfall u svakoj interpretaciji izgleda elegantno. Tehnika njezina izvođenja ne zahtijeva nikakav napor. Prvo, dovoljno je ovladati klasičnom verzijom, a zatim možete preći na složene dizajne.

Kako napraviti vodopad: upute korak po korak za klasične frizure za tkanje:

 1. Vrijedno češljate kosu, češljate se preko čvorova i čvorova. Dakle, niti će lako lutati. Podijelite kosu na vrhu glave na središnje razdvajanje.
 2. Morate početi tkati sa strane (barem s lijeve strane, barem s desne strane). Tanka pramen se dijeli na tri dijela. U prvoj akciji iz njih se oblikuje pravilna pletenica. Tada se sredina i desni zavoj križaju, a treći je uzet odozgo i prekriven slobodnim kovrčama. Nadalje, desna uvojka s dodatnim pramenom pada dolje, tvoreći prvi "curkalo".
 3. Postoje dvije glavne uvojke koje treba preći i treći oblik ukupne mase. Nastavite tkati po analogiji: otpustite desnu stranu kad je spuštena i ostavite dva radna kovrča. Ponovo formirajte treći uvojak ukupne mase i otpustite desni zavoj, i tako dalje, tako da tkate pletenicu po cijelom opsegu do drugog hrama.
 4. Krajevi pletenica se učvrste i ostavite rotor slobodnim. Možete urediti kraj jednostavnog svinjca ili neki spektakularan način.

Da biste stvorili efekt čipke, nakon formiranja frizure, morate lagano izvaditi vodoravne niti.

Kovrčavi napeti valovi stvoreni samo od tekućih pramenova daju frizuru glamurozan izgled. Bezbrižna kosa koja pada na ramena i labavo isprepletene kovrče će dodati nemarnost kosi. Bangs se također može uključiti u opći ansambl, a zatim s njim početi tkati.

Tajne tkanja kovrča

Da bi jednostavan slap bio graciozan i lijep, razmislite o nekim točkama:

 • prije nego što napravite pletenicu-vodopad, trebali biste naučiti kako tkati "francusku" pletenicu,
 • nije potrebno tkati čvrstu pletenicu, ona daje slici strog izgled,
 • napraviti svijetle frizuru će pomoći traka, vrpca ili kožni kabel, ako su utkani u pletenicu,
 • Kosu možete ukrasiti prekrasnim lukom, cvijetom, ukosnicom s kamenčićima,
 • Ako su dlačice magnetizirane i raspršene u rukama tijekom tkanja, treba ih namazati pudrom ili gelom.

Tiered slap slap: shema tkanja

Ova frizura se formira iz dva presijecajuća radna vlakna u dva ili tri sloja. To se može učiniti samo na dugoj kosi. Tehnika tkanja je lakša od stvaranja klasične verzije.

 1. Češljajte kosu i podijelite je na dva dijela, formirajući središnji dio. Točno u blizini hrama da uzme bravu kose i podijeli je na dvije brave.
 2. Pređite radnim uvojcima. Iznad odaberite mali pramen i preskočite ga između križnih kovrči. U općoj pletenici ne ulazi, nego je spušta dolje. To će biti prvi "kapljice" vodopada.
 3. Ponovno pređite labave kovrče, a između njih preskočite slobodni pramen odozgo.
 4. Napravite pletenicu oko glave i završite je s lijeve strane hrama. Završite pletenicu buretom ili gumenom trakom.

Ova se tehnika razlikuje od klasičnog "vodopada" po tome što kosa, uzeta odozgo, nije uključena u rad, ali ostaje da slobodno visi. U tkanje su uključene samo dvije niti iz hrama.

 1. Formiranje drugog reda. Pigtail počinje u desnom hramu s otpuštanjem dvaju radnih vlakana. Tehnika tkanja je ista, dodatne žice uzimaju oni koji su bili uključeni u prvi red.
 2. Stavite pletenicu do kraja i osigurajte je barretom.
 3. Ako želite, na sličan princip stvoriti treći stup.
 4. Na kraju rada, raspuštena kosa mora biti uvijena u kovrčicu za kosu, a pribor za kosu ukrašen svijetlim dodatkom.

Zanimljiva pletenica s neobičnim imenom

Prekrasan rub pletene kose i dno, koje se spuštaju kao u curls curls, ovo je vrlo pletenica slap. Ova frizura je dostupna kao vlasnici šik kose, a djevojke sa skromnim kvadratom. Ova frizura može se obaviti i na ravnim niti i kovrčavim uvojcima. Potoci vodopada mogu biti mali i veliki. I sama pletenica može biti obična i obrnuta, te čvrsta, i bujna, ali ih općenito možete pletiti. Općenito, frizura je potpuno neujednačena, stati će i za svakodnevni izgled i za svečani vikend događaj. Glavna bit vodopadnog tkanja apsolutno nije komplicirana, glavna stvar je ručna spretnost i oko da će sve biti točno i uredno.

Pljunite vodopad to sami

Tehnika tkanja pletenice francuski vodopad fotografija

Jedan od najmodernijih trendova posljednjih godina ostaju pletenice. Spit "Francuski vodopad" dobio je ime po svojoj sličnosti s vodopadom. Pramenovi ražnja uredno su smješteni u kaskadne redove i nalikuju na najsličniji vodopad. U ovom članku naučit ćete kako pletiti pletenicu "Francuski vodopad" vlastitim rukama.

Za pletenicu "slap" trebat će vam češalj za češalj i tanku elastičnu traku koja odgovara boji vaše kose.

Za one koji su upoznati s drugim vrstama tkanja kose, tkanje vodopada nije teško. Tkan je po principu klasičnog ražnja "spiklet". Razlika je u tome što se pramenovi s jedne strane moraju stalno osloboditi, a na njihovom mjestu prikupljati nove.

Najbolje od svega, takva pletenica, kao i svako tkanje, izgleda s isticanjem. jernaglašavanje povoljno naglašava uzorak niti i također stvara neobičan učinak.

Što učiniti?

  • Prvo, pažljivo češljajte kosu.
  • Odvojimo dio kose od čela i podijelimo ga na tri jednake niti.

  • Napravimo prvo vezanje: Izvučemo ekstremni pramen od stražnjeg dijela vrata s vrha sa srednjom, i on postaje srednji lanac, a zatim zavrtimo pramen na kraju čela s onim u sredini. Otpuštamo cjedilu, koja se pokazala ekstremnom od čela, a ostala dva.

  • Uz ispušteni pramen uzimamo novu pramen kose i ponavljamo iste pokrete kao u prethodnom koraku, uvijek počevši od vrha.

  • Tako tkati do kraja, popraviti vrh s gumenom trakom.

Kako preinačiti vodopad pletenicu?

Ako tkati kao u uputama, onda okvir će izaći iz uobičajenog pletenica, a ako pomak pramenova, naprotiv, ne više, ali pod srednji, dobit ćete voluminoznu francuski pletenica.

Možete urediti malvinki tipa vodopada, položiti vez za ukrašavanje svijetle dodatne opreme.

Ako se pigtail uredno ispravi, onda se ispostavi da je ova raskošna rupa.

Uzmi vrpcu ili lanac i stavi ga u pletenicu. Donja crta: potpuno drugačiji izgled. Takav potez je zasigurno dodati frizuru bilješke otajstva i romantike.

Obratite pozornost na obrazac. Možete tkati kao polukrug, i trokut, ali možete kontinuirano koso. Možete napraviti male brave, težeći savršenstvu, i možete napraviti velike neuredne kovrče. U svakom slučaju, pogled neće trpjeti.

Nemojte se bojati probati nove stvari, jer vaša kosa, kao što ste i vi sami, ne bi smjeli biti kopija, već naprotiv trebala bi se razlikovati od individualnosti i originalnosti.

Kako tkati kosu pada fotografija lekcija

Francuski pletenica izgleda nježno i romantično, dok sama tkanja nije osobito teška, tako da svaka djevojka može ukrasiti kosu tako elegantnom frizurom bez pomoći izvana. U nastavku ćemo predstaviti upute korak po korak, sa slikama i videozapisima koji će vam pomoći da brzo shvatite sve tajne i tajne, čak i početnicima.

Frizura francuski vodopad tkanja uzorak za početnike

Najpovoljniji slap gleda na kovrčavu kosu. Klasični uzorak tkanja izgleda ovako (pogledajte shematske slike i opis u nekoliko koraka):

1. Podijelite glatko češljanu kosu na dva dijela - jedan u gornjem (prednjem) dijelu glave (iz njega će se uvesti novi pramenovi), drugi dio je slobodan, granicu razdvajanja treba smjestiti tamo gdje se planira tkanje vodopada, tj. pljuvati će lagati.
2. Odaberite prva tri lanca (orijentir) - ako želite da pletenica bude elegantna i tanka, uzmite jednu tanku uvojku, ako želite volumetrijski, to znači da se pramenovi trebaju učiniti debljim. Prva tvornica niti provodi se u klasičnoj varijanti, osim jednog trenutka - oslobađa se dio koji je namotan s vrha glave (prvi potok vodopada), a novi se uzima s vrha kose na njegovo mjesto.
3. Postizanje na način opisan do kraja "vodopada", pričvrstite pletenicu neupadljivom gumenom trakom.

Prije stvaranja frizure, preporuča se glatko češljati kosu, tkanje počinje ispred hrama postupno se kreće prema suprotnom uhu. Predložene fotografije i videozapisi prikazuju cijeli proces korak po korak.

Jednostavna lekcija fotografija

Video tutorial za početnike

Frizura francuski vodopad za dugu kosu učiniti sami

Princip tkanja jednog vodopada, ali ima svoje varijante: s vrpcom, s pomicanjem, u kolač, u pletenicu, itd. Postoje i varijacije lokacije, pa čak i broj pletenica: jedna ravna, jedna s dijagonalnim nagibom, dva (ili više) ravnih paralelnih pletenica, dva (ili više) paralelno pod dijagonalnim nagibom, itd. Na predstavljenim fotografijama i videima možete vidjeti cijelu raznolikost francuskog vodopada.

Kako tkati na prosječnoj kosi sama sebi fotografije postupno

Upute za korak po korak se ne razlikuju od priručnika za dugu kosu za srednje frizure vodopada, međutim, stilisti preporučuju da ova opcija naglašava visinu lokacije - što je veći slap i padajući vodopad, to će organski izgledati. U ovoj varijaciji francuski slap glatko će glatko ući u gredu. Osim toga, važno je uzeti u obzir i samu frizuru - na kaskadi ili stupnjevanoj frizuri to će biti problematično. Na fotografiji možete vidjeti kako je ova vrsta kose lijepa na prosječnu duljinu kose, a videozapis će pokazati upute za tkanje korak po korak.

Foto lekcija frizura za srednje kose

Video tutorial kako sami tkati korak po korak upute

Tehnika tkanja kratke kose

Kratka frizura za kosu izgledat će lijepo ako dodate tkanju traku ili lijepe dodatke. Također, u ovom utjelovljenju, potrebno je koristiti pjenu ili gel za kosu, inače se frizura neće održati. Fotografija jasno pokazuje koliko je dobra, lijepa i pertly frizura na kratkoj kosi.

Fotografija za inspiraciju

Kovrčava frizura

Spit francuski vodopad je savršen za kovrče u različitim varijacijama: obilne ili meke, male ili velike kovrče, možete pletenica s bangs i bez, itd. Čini se da stilisti posebno stvorio ovu frizuru za kovrčave ljepotice. Mnoge djevojke posebno uvijaju kosu s različitim uređajima kako bi na svojim kovrčama izradile tako elegantan i ženstven ukras. To savršeno pokazuju fotografije.

S uvijanjem

Ova sorta može se prilagoditi za proslavu i za svaki dan. Da bi vaš izgled bio romantičniji, vi može koristiti vrpcukoji mora biti priplesti za pljuvanje ili vjetrovanje kose. Možete dodati male dodatke - privući će dodatnu pozornost.

 1. Da biste stvorili ovu sortu, uzmite široku nit iznad uha i podijelite je na dva jednaka dijela. Gornji i donji pramenovi moraju se preći tako da vrh (1) ide ispod dna (2).
 2. Odvojite sljedeći novi zavoj (3) odozgo, a zatim ga preskočite između vrha (1) i dna (2). U ovom slučaju, broj 3 ide iznad 2 i ispod 1.
 3. Zatim morate okretati brojeve 1 i 2.
 4. U ovoj frizuri uvijek je potrebno odvojiti nove niti koje ćete proći kroz glavna 1 i 2.
 5. Uzmite cjedilu 4 odozgo i ponovno ga preskočite iznad 1 i ispod 2.
 6. Okrenite brojeve 1 i 2.
 7. Nastavite do kraja, a zatim pričvrstite vrh nevidljivog.

Želite li ažurirati frizuru? Izvrsna opcija ako imate plavu kosu - isticanje. Saznajte sve o tehnikama i napravite ih sami!

Pogledajte fotografiju i opis postupka laminiranja trepavica - rezultati će vas impresionirati!

Izvrstan recept za obnovu kose je izrada maske za majonezu. Saznajte kako: https://beautyladi.ru/maski-dlya-volos-doma/

U obliku cvijeta

Pletenica klasičnog slapova, završava ga običnim klasićem. U uobičajenom pigtail puštanje na jednoj strani niti iz tkati, tako da izgleda više voluminozan. Od kraja čavlića do njegove baze uvrnite ga u obliku spirale. - bit će cvijet koji će se morati popraviti uz pomoć klinova.

Ovaj video tutorial će vam pokazati kako napraviti obrnuti francuski vodopad:

Tkati na kratku i srednju kosu

Na kratkoj kosi, francuski vodopad se također može pletiti, jedina značajka bit će da je svakako potrebnopotrebna je pjena ili gel, što će pomoći da se dodatno fiksira na neposlušnu kratku kosu, tako da ne ispadnu iz pigtila.

Najprikladnija opcija za takvu frizuru na srednjoj kosi bi bila ravan rez bez gradacije ili kaskade, Uz prosječnu duljinu "francuskog slapa" izgledat će dobro i kao dnevna opcija, ali može se napraviti za odmor.

 • Prije svega svladati tehniku ​​tkanja jednostavne francuske pletenicei zatim nastavite do sofisticiranije tehnike francuskih slapova. To će uvelike ubrzati proces ovladavanja tehnologijom.
 • Počnite s učenjem za druge., a onda vježbajte na sebi, bit će lakše.
 • Svježe oprana kosa će se raspršiti i magnet, pa će morati biti "Ljepilo" s posebnim gelovima i pjenama.

Ako je prvi put tkanja tehniku ​​"Francuski slapovi" ne rade - ne očajavajte. Da biste napravili takve pletenice, potrebne su određene vještine, kao i strpljenje. Pa što trenirajte i zajamčeni ste uspjeh, Kada počnete da biste dobili, možete učiniti sami razne frizure za svaki dan i za odmor.

Shema tkanja pletenice "vodopad" sa svojim vlastitim rukama.

1. Slap slap izgleda sjajno na kovrčavu kosu, pa ako je vaša kosa prirodno prirodna, trebate napraviti male valove. Sličan učinak može se postići pomoću glačalice za kovrčanje s okruglom kapom ili sušilom za kosu.

Tkanje pletenica vodopada lekcija

2. Nastavljamo do samog tkanja pletenice. Trebali biste napraviti dovoljno duboku bočnu razdjeljak. Prvo morate uzeti kosu s prednje strane glave i podijeliti ih na tri jednake i identične niti kako je prikazano na fotografiji.

Kako pletiti fotografiju slapova

3) Počinjemo tkati kao u klasičnoj pletenici. Samo se donje niti moraju stalno osloboditi iz tkanja. Umjesto otpuštenih niti, uzima se novi, s vrha kose, koji se kreće preko glave.

4) Za sigurno pričvršćivanje tkanja - zgrabite jednu od niti iznad uha.

Kako pletenica pletenica vodopad sheme

5) Kretanje po glavi, pletenje pletenice i otpuštanje niti dok ne dođete do sljedećeg uha.

6) Sada trebate popraviti cjedilu pomoću tanke i neupadljive gume.

Kako pletenica pletenica francuski vodopad fotografiju

7) Sada bismo trebali ponoviti tkanje s druge strane.

8) Nakon što se rastresena kosa završi i dođe do druge pletenice, uklonite elastiku i spojite posljednja dva pramena jedan s drugim. Pričvrstite ih elastičnom trakom tako da je zglob nevidljiv, a onda će izgled vaše frizure biti savršen!

Kako napraviti vodopad pletenicu fotografiju

Francuski slap je savršen kao dnevna i večernja verzija frizure.

Slap iz vodopada može se napraviti u dva reda, ponavljajući tkanje drugi put već na nižem sloju. Vrlo neobična opcija izgleda "Spit slap s zrakom."

Pljuni slap u slikama

Tkanje ražnja "Francuski vodopad" s gredom vlastitim rukama.

To se tkanje razlikuje samo po tome što je pletenica utkana samo na jednoj strani, a zatim je sastavljena u snop.

Tkanje pljunuti Francuski vodopad Fotografija

Pljuni vodeni slap

Mi početi tkati pletenice vodopad kao što je opisano u uputama gore.

Pljuni vodopad korak po korak fotografiju

Kad dohvatimo uho, fiksiramo posljednju traku i preostalu kosu gumenom trakom.

Spit slap faze fotografiju

Preostala kosa je fiksirana iznad repa uz pomoć nevidljivih žena. Da bi budući snop bio prilično obiman, napravimo češalj repa. Zatim pričvrstite kosu u kolač s ukosnicama.

Pljuskajte shemu vodopada

Francuski vodopad s spremnom gredom!

Pljunuti francuski slap za dugu kosu

Shema pletenja slapova

Fotografija pletenja slapova

Pljuskajte lekciju vodopada

Master klasa tkanja pletenica vodopad

Weaving Spit Francuski vodopad shema

Hairdress braid francuski vodopad shema

Frizura vodopad kako napraviti video lekciju

Francuski pletenica u bilo kojoj varijaciji danas je osobito popularna za djevojčice, djevojke i žene. Ova frizura se koristi u bilo kojem svojstvu: dnevna, svečana, večernja, svadbena, maturalna itd. Nudimo video tutorial (majstorski razred) od majstora svog zanata koji će vam pomoći da sami ovladate stvaranjem takvog nakita na kosi (trening) i dobijete rave poglede prolaznika i kolege.

Pogledajte videozapis: BOŽJA ČUDA U PRIRODI - Slapovi rijeke Iguazu - dokumentarni film (Veljača 2020).