Kako navijati kosu na uvijaču: vrste datoteka, kako se uvijati

Jedan od najstarijih dokazanih i praktičnih načina izrade kovrče ili kovrče iz ravne kose, kao i dodavanje volumena - styling kose s uvijačima. To je vrlo brza i otporna prilika za stvaranje ženstvene slike.

Najvažnije je prilagoditi se uvijačima i naučiti kako ih koristiti kako biste dobili frizuru koja vam je potrebna. U suvremenom svijetu postoji velika raznolikost uvijača - od plastike do električnih uvijača.

Prilikom odabira uvijača kose, obratite pozornost na njihovu veličinu i razmotrite kvalitetu i duljinu kose, vrstu lica. Odaberite one koji odgovaraju vašoj frizuri i potrebama.

Za oblikovanje kose srednje veličine duljine i kratke kose upotrijebite uvijače za kosu malog i srednjeg promjera. Za dugu kosu - veliku.

Značajke polaganja na plastične uvijače s kvačicama

Klasični stil - trajna na plastičnim uvijačima. Oni su jednostavni za uporabu i bezopasni za kosu. Samo nanesite neke proizvode za oblikovanje na čistu vlažnu kosu i omotajte ih plastičnim uvijačima pomoću kvačice, dijeleći kosu na niti. Da biste izbjegli stvaranje slomljenih niti, pokušajte pažljivo staviti na isječke.

Plastični uvijači su pogodni za hladno i toplo kovrčanje. Nedostatak plastičnih uvijača je dugotrajnost nošenja i ne uvijek očekivani rezultat (nabori od stezaljki).

Strand početi vjetar od vrlo savjete, pokušajte uvrnuti glatko i bez kinking. Oslobodit će se od krajeva koji strše u različitim smjerovima. Twist s napetosti, okomito na rast kose, pokušavajući zadržati pramen od izlaska iz uvijači. Ostavite da se potpuno osuši.

Gumene uvijače za kosu

Kod kuće nije lako koristiti gumene uvijače. Oni su lagano spljošteni i imaju ne-savršeno okrugli oblik, s pričvrsnom kapom, što dovodi do promjene oblika uvojka i komplicira tehnologiju oblikovanja kose s ovom vrstom uvijača. To zahtijeva iskustvo, vještinu i posebne vještine. Ako usluge profesionalnog frizera nisu dostupne, odaberite drugu vrstu uvijača za kosu.


Tu su i gumeni uvijači okruglog oblika. Naučivši tehnologiju oblikovanja kose na takvim uvijačima, možete stvoriti uvojke bilo kojeg oblika. No, sami su vrlo teško oblikovati debelu i dugu kosu uz pomoć gumenih uvijača.

Gumeni uvijači bili su popularni i prije, kad još nije bilo ništa za izabrati. Obično moraju proći više od jednog sata, tako da je najbolja opcija da ih navijete za noć, to je jednostavno nespretno spavati u njima.

Stiliziranje na uvijačima bumeranga

Za bilo koju duljinu i vrstu stylinga kose primjenjujemo na uvijače za pjenastu boomerang. Vrlo su udobne, sigurne (ne kvare strukturu kose) i jednostavne su za korištenje. Dovoljno ih je saviti i popraviti, uvijajući. Oni su mekani, tako da možete spavati u njima. Za dobivanje glatkih i lijepih uvojki potrebna je i vještina u njihovoj primjeni. Bumerang uvijači izrađeni su od zbijene penaste gume, unutar koje se nalazi fleksibilna žičana šipka. Oni dolaze u svim različitim promjerima.

Twirl curlers bumerangi trebaju biti na gotovo suhoj kosi (vlaga može pokvariti materijal od kojeg su napravljeni uvijači), počevši od samih vrhova. Zamotajte kosu oko sredine uvijača nekoliko puta, dok se ne stvori flagellum. Učvrstite, savijte krajeve štapova prema gore i do sredine. Fiksni uvijači mogu se zakriviti u različitim smjerovima, bez straha da će kovrče dobiti pogrešan oblik ili deformirati tijekom spavanja.

Odabir uvijača za kosu razmatra duljinu kose. Za dugu i gustu kosu, dobivate dugačke kose uvijene bumerangove.

Stiliziranje kose na uvijačima bumeranga

Pravila postavljanja grijanih valjaka za kosu

Za gustu i teško oblikovanu kosu prikladno vruće oblikovanje pomoću grijanih valjaka za kosu. Izrađene su od plastike i dolaze u svim različitim veličinama, u njima se nalazi vosak ili drugi materijali koji apsorbiraju toplinu. Grijani valjci za kosu korišteni u 19. stoljeću. Zatim su na kosu namotane posebne voskovske svinje zagrijane u vrućoj vodi.

Grijani valjci za kosu zagrijavaju se u kipućoj vodi (5-10 minuta) ili u posebnom stalku i brzo ih navlaže na suhu ili blago vlažnu kosu. Za dugotrajno styling uvijače treba držati dok se potpuno ne ohladi na kosi. Pročistite samo nakon 20-30 minuta nakon uklanjanja uvijača. Korištenje grijanih uvijača kose omogućuje vam uštedu vremena. Ovaj stil je pogodan i za dugu i za kratku kosu.

Styling kose

Korištenje električnih valjaka ima još više negativan utjecaj na stanje kose i vlasišta od termičkih valjaka (oni uzrokuju lomljivost i presjek na vrhovima, oštećuju strukturu kose). Njihova praktičnost je samo u činjenici da ne trebaju lonci za kuhanje, već samo trebate priključiti kabel u utičnicu. Pojavili su se od pronalaska struje.

Baš kao i sve vrste uvijača, električni uvijači dolaze u različitim promjerima. Treba napomenuti da je veličina željenog uvojka u prosjeku jednaka polovici promjera uvijača. Električni uvijači za kosu izrađeni su od aluminija, keramike, keramike s velurom, te teflonskim premazom. Najpovoljnije su keramika, velur i teflon. Obratite pozornost na električne valjke s baršunastim premazom. Prilikom polaganja takvih uvijača uvojci će se distribuirati prirodno i ravnomjerno. Za dugotrajno oblikovanje koristite električni valjak za kosu s jezgrom voska.

Brz styling na velcro uvijačima

Za najrazličitije oblikovanje kose koristite velcro uvijače. Uz njihovu pomoć savijte krajeve kose, napravite kompletan styling, prikladni su za duge i kratke kose. Velcro uvijači su tvrdi, ljepljivi cilindri.

Pramenovi kose rane se nekoliko sati velcrom. Oni eliminiraju problem nabora na kovrčama, koji ostavljaju kopče za druge vrste uvijača. Najvažniji nedostatak ljepljivih uvijača je u tome što se pri uklanjanju dlačica ponekad zadrže na njima, trgnu, rastrgnu i lome.

Brzo polaganje na čičak-uvijačima učinite sljedeće. Na lagano osušenoj čistoj kosi vjetar navlake za kosu. Debljina niti mora biti jednaka debljini uvijača. Može se pričvrstiti kopčom. Sušilo za kosu svaki dio (za 30-40 minuta). Nakon toga ostavite 15-20 minuta. Pažljivo uklonite uvijače. Dajte željenom obliku češalj s rijetkim zubima, pričvrstite ga lakom.

Poprskajte suhu kosu. Češljati kosu prije stylinga, onda će to biti vrlo teško.

Tehnologija oblikovanja kose pomoću uvijača

Postoji osnovna tehnologija oblikovanja kose na uvijačima.

 • Zavrtite uvijače na čistu kosu. Da biste dodali volumen korijena kose, koristite styling na velikim uvijačima iste veličine. Neophodno je horizontalno poviti niti, podići ih iz čela.
 • Jednostavni uvijači zavijaju se na mokroj kosi. To će omogućiti da se frizura dugo zadrži i učini elastične kovrče.
 • Pričvrstite stezaljke čvrsto na zidove cilindara, tako da ne padnu.
 • Za gustu kosu koristite više uvijača. Odvojite kosu malom četkom za kosu u tanke niti. Obavezno koristite sprej za oblikovanje.
Tehnologija oblikovanja uvijača za kosu

 • Pokušajte da ne isušite niti uvijene na uvijačima s vrućim sušilom. Uz negativan utjecaj, to može pokvariti efekt stylinga.
 • Nemojte nanositi velik broj gelova i pjena prije korištenja uvijača. Za styling na uvijače kratke kose, koristite količinu pjene jednaka orah. Za styling s uvijačima za kosu srednje duljine - iznos sredstava veličine jaja pileća. A za duge kovrče - veličine male naranče.

drven

Ekološki materijal ne šteti niti. Kada koristite takve proizvode, kosa mora biti čista i suha. Mokra kosa će dati drvo vlagu, a proces će se odgoditi. Također, drveni uređaji apsorbiraju masnoću iz glave, pa se brzo zaprljaju. Gotovo je nemoguće očistiti ih. Bolje ih je zamijeniti novim u 5-7 postupaka.

Za kovrče koje su trajale dulje, prvo bi trebale nanijeti pjenu ili pjenu. Nakon sušenja sušila za kosu, za pola sata možete se diviti prekrasnim uvojcima. Obično se izrađuju drvene batiće (ravne ili spiralne), tako da su kovrče u redu, slično afričkoj frizuri.

metalni

Nanesite na vlažnu kosu. Struktura mreže pomaže da se pramenovi brže suše. Takvi uređaji su izdržljivi i izdržljivi. Veličina valovitih kovrči ovisi o promjeru uvijača: što je veći, to je veći.

Ne preporuča se sušenje na metalnim proizvodima. Kada se zagrijavaju, doprinose lomljivoj kosi. Stoga je bolje pričekati da se kosa prirodno suši za nekoliko sati.

Upozorenje! Česta uporaba metalnih uvijača izaziva poprečni presjek vrhova. Kontaktiranje s metalnim pramenovima naelektrizirati.

plastika

Lagani i udobni uređaji higijenski su: redovito se mogu prati. Iako to obično nije potrebno, plastični proizvodi ne upijaju masnoće, ne nakupljaju prašinu. Ne oštećuju strukturu kose, ne elektrificiraju kovrče.

Da biste osigurali uređaj, trebate koristiti gumene trake, štipaljke ili kopče. Prva opcija je manje poželjna, jer se na kovrčama mogu formirati nabori.

Styling s plastičnim uvijači traje nekoliko sati, osobito ako je kosa debela i duga. Voljna frizura ovisi o tome koristite li sušilo za kosu (15-20 minuta) ili osušite glavu bez nje (1-2 sata). Na konačni rezultat utječe i styling proizvod koji daje elastičnost kovrčama i produžuje njihovu ljepotu. Ovisno o promjeru uređaja uvojci mogu biti više ili manje veliki.

Kovrčava kosa s gumenim uvijačima ima svoje osobine. Zbog osebujnog oblika proizvoda, kovrče izlaze lagano spljoštene. Odabirom odgovarajuće veličine možete dobiti uvojke različitih veličina.

Pjena od gume

Mekan, tako često korišten noću, bez ometanja ostatka. Međutim, s pogrešnom tehnologijom navijanja ovaj plus se pretvara u minus: uvojci izlaze kutno, vrhovi se ispadaju ružni.

Da biste fiksirali učvršćenje, potrebno je savijati uvijače pjene pod željenim kutom. To rezultira još jednim nedostatkom: s čestom upotrebom proizvoda brzo se prekida.

Boomerangovi izgledaju poput gumenih ili pjenastih štapića svijetle boje. Ne trebaju vam dodatne stezaljke, pa se često koriste noću. Pričvrstite kao i penastu gumu. Prikladno za kosu bilo koje duljine, osim vrlo kratke. Što je duže traka, duže će biti bumerangovi.

Vijeće. Ako ostavite kovrče s pjenom ili bumerangom preko noći, zapamtite 2 pravila. Pramen bi trebao biti jači. Krajevi moraju biti učvršćeni sigurnije nego u drugim slučajevima.

Primjenjuju ga profesionalci u kozmetičkim salonima. Oni daju mogućnost da se kosa srednje duljine, pa čak i kvadrata. Kovrče su fiksirane posebnim štapićima, tako da ne možete spavati s uvijenom glavom. Bolje je sušiti kosu sušilom za kosu ili je prirodno sušiti nekoliko sati tijekom dana. Koji su baršunasti uvijači i koji su prikladni, pročitajte na našoj web stranici.

Grijani valjci za kosu su dva tipa:

 • one koji silaze u vruću vodu,
 • električni, koji se često razdvajaju u zasebnu skupinu.

Takvi proizvodi daju dobar učinak na kratke niti i dlake srednje duljine. Savijte se uz njihovu pomoć, dugi uvojci se ne preporučuju. U ovom slučaju, dobivena toplina nije uvijek dovoljna za stvaranje lijepih uvojki.

Imajući određenu vještinu, pramenove možete navijati uz pomoć termalnih valjaka vrlo brzo, za 15-20 minuta. Zbog ove prednosti neke žene ujutro sklapaju kosu, neposredno prije posla ili odgovornog događaja. Ali takve proizvode ne možete zloupotrijebiti.

Česti kontakt s vrućim česticama nije najbolji način da se utječe na stanje kose, osobito ako je kosa krhka, tanka, oštećena. Još jedan nedostatak - kovrče ne traju dugo.

Na uvijačima za kosu sušite kosu, tako da je ova metoda jedna od najbržih za kovrčanje.

Čičak ("ježevi")

Pružaju mogućnost dobivanja dodatnog volumena ili samo lijepih valova. Lako se pričvršćuje bez držača zbog vanjske površine. Pogodan za sve tipove kose. Izuzetak su vrlo guste kose, oštećene ili duge niti. U potonjem slučaju, uporaba "ježeva" zahtijevat će uporabu dodatnih pričvršćivača. Čičak na glavi drži 2-3 sata.

vikler

Tu su tkanina, pjenasta guma, guma, silikon. Izgledaju kao snopovi duljine do 20 centimetara i promjera od 2 do 5 centimetara. Kod kuće se papirne datoteke mogu izraditi uvijanjem malih papirnatih vrpci u rolu. Koristeći ih, dati kosu dodatni volumen neće raditi. Ali savjeti će biti savršeno iskrivljeni. Više načina za namatanje kose bez uvijača i kovrčanja naći ćete na našoj web stranici.

Spiralni uvijači, uključujući bobine

Oni pružaju priliku za stjecanje malih kovrčica kao da su nakon trajne. No, teško ih je koristiti, a njihovo korištenje zahtijeva pomoć izvana. Izrađene su od drveta, plastike. Tu su i mekani spiralni proizvodi s posebnim pokrovima i kukičanim kuglicama, s kojima se oblikuju kovrče. Takav skup se zove "magični uvijači".

Upozorenje! Duga kosa je poželjno da vjetar za najmanje 8 sati, optimalno - za cijelu noć. U tu svrhu vrijedi pokupiti meke uvijače bez krutih pričvršćenja (pjena, baršun, bumerangovi, papilotki).

vodoravan

Ova metoda je pogodna za žene koje žele učiniti kosu voluminoznom i raskošnom. Prikladno za kosu bilo koje duljine. Za tehnologiju horizontalno curling uzeti čvrste proizvode: plastika, termo.

Redoslijed radnji:

 1. Operite kosu šamponom i balzamom.
 2. Nježno uklonite višak vlage ručnikom.
 3. Ako je potrebno, nanesite sredstvo za oblikovanje.
 4. Pažljivo češljajte kosu.
 5. Podijelite ih na 3 dijela: jedan - na krunu, 2 - u području hramova.
 6. Započnite postupak namatanja s parijetalnom zonom. Odaberite tanko cjedilo iznad čela. Njegova širina trebala bi biti usporediva s širinom uvijača.
 7. Podignite pramen gore. Ispravan položaj je okomit na temechku.
 8. Očešljajte odabranu kosu, a zatim stavite vrhove na uvijače.
 9. Stisnite pramen, uvijte u smjeru od čela do vrha glave, lagano povlačeći za lice.
 10. Pobrinite se da buduća uvojka bude skrojena do korijena. Tada tragovi stezaljke (ako ih ima) neće biti vidljivi.
 11. Uvucite srednji dio parijetalne zone, od čela kroz krunu do zatiljka. Trebao bi napraviti putanju uvijača, paralelnih jedan s drugim. Odvojene niti nisu debele.
 12. Na isti način kose valjajte iz vremenskih područja.
 13. Kada je sve spremno, stavite čep na glavu. Osušite kosu sušilom za kosu.
 14. Pričekajte da se kovrče ohlade nakon vrućeg zraka.
 15. Nakon toga odmotajte kovrče počevši od stražnjeg dijela glave, postupno se krećući prema gore.
 16. Češalj ih od vrha do korena.

Vijeće. Bolje je ako se uvijeni kovrči presuše na prirodan način. Vjeruje se da zbog kose sušilo za kosu ne traje dugo, kovrče brzo rastopiti.

vertikala

Tehnologija je optimalna za stvaranje prema dolje, teče od vrha do dna, ali ne i za dodavanje volumena kosi. Na taj način možete se kovrčati uz pomoć bobina ili bilo kojih drugih uvijača koji tvore prekrasan uvojak, uključujući i meke kovrče. Okomita metoda prikladna je za kosu bilo koje duljine ne kraće od 12 centimetara.

Redoslijed radnji:

 1. Operite, lagano osušite kosu. Ako je potrebno, nanesite sredstvo za oblikovanje.
 2. Na krunu skupite kovrče u repu.
 3. Odvojite ga horizontalnim dijeljenjem širokog pramena na samom dnu, na potiljku.
 4. Podijelite ga na nekoliko tankih, izradeći okomite razmake.
 5. Namotajte kosu u bilo kojem smjeru. Držite uvijače uspravno.
 6. Po završetku prvog vodoravnog reda, nastavite prema sljedećem: još jednom odvojite široku cjedilu, a zatim iz nje napravite neke uske, a zatim navijte. I tako sve dok se glava ne savije u potpunosti.
 7. Stavite mrežicu, sušite kovrče sušilom za kosu.
 8. Pričekajte da se ohlade.
 9. Uklonite uvijače počevši od dna.
 10. Pažljivo odvojite kovrče prstima ili češljem s rijetkim zubima.
 11. Ako je potrebno, raspršite kosu lakom.

Pjena za kosu - najprikladniji alat za kovrčanje. Ne lijepi kovrče, ne odvagava ih i čini ih elastičnim.

spirala

Ova metoda je vrsta vertikalne tehnologije. Za to se koriste isključivo spiralne uvijače: tvrde ili meke, kao i papilotki.

Vijeće. Ako je potrebno, možete koristiti styling alat koji će produžiti "život" kovrče.

Redoslijed radnji:

 1. Prethodno ispranu mokru kosu podijelite na 4 dijela: u područje krunice, sljepoočnice, vrat.
 2. Od svakog od njih, odaberite tanke niti i vjetar. Počnite od okcipitalnog područja.
 3. Pomaknite se od korijena do savjeta.
 4. Kada namotate cijelu glavu, osušite je sušilom za kosu ili ostavite da se osuši prirodno.

Vođeni savjetima i tematskim videozapisima, izrada vlastitih kovrči s uvijačima nije tako teška. Vještina i vještina dolaze s iskustvom. Najlakše je kod kuće srediti duljinu i kratku kosu. Za duge, obično je potrebna pomoć izvana, budući da instalacija, a zatim odmotavanje, oduzima puno vremena.

Nije preporučljivo vršiti kovrčanje na vretenima, tvrde spiralne uvijače kod kuće.Ovaj proces je dug i težak. Bez stručnog znanja i vještina ili sudjelovanja asistenta, on to možda neće moći učiniti. No, druge vrste uvijača daju prostor za stvaranje raznih kovrči za sve prilike.

Ne znate što odabrati biowave, carving ili kemija? Sljedeći članci mogu vam pomoći:

Korisni videozapisi

Kako navijati kosu uvijačima.

Kako naviti kosu na papilotki.

Zavijače odabiremo ovisno o duljini kovrče

Svaka duljina kose zahtijeva uporabu uređaja za perme veličine, jer takve niti imaju različitu težinu i duljinu. Pramen mora biti potpuno namotan na uređaj za stvaranje kovrča, inače će ga biti teško pričvrstiti, a nakon uklanjanja uvijača ne želi ga stati i zalijepit će se u stranu. Stoga, pitajući se koji su uvijači za kosu bolji za kratku kosu, krenite od njihove duljine - pokušajte omotati pramen oko uređaja. Uvijet mora činiti najmanje jedan i pol skretanja oko debljine uređaja kako bi bio sigurno učvršćen.

Za srednje i dugu kosu koriste se uvijači za kosu različitih veličina. Ponekad je čak prikladno kombinirati uporabu uvijača različite debljine. Za djevojke s raskošnom dugom kosom preporučuje se uporaba većih uređaja za navijanje gornjih niti, a manjih za niže. Tako podižete gornji dio frizure, a padajuće niti će se uvijati u atraktivne elastične uvojke.

Pregled vrsta uvijača

Uređaji za kovrčanje kose doživjeli su značajne promjene od svog nastanka. Sada se najviše koriste sljedeći tipovi:

 • od metala. Najprikladnije za održavanje frizura nakon perm. Doprinesite elektrifikaciji kose i izgledu razdjeljnih krajeva. Kada koristite sušilo za kosu, ovi uređaji se zagrijavaju, oštećujući niti,
 • plastike. Pripadaju štedljivim vrstama uređaja za mahanje,
 • uvijači od gume i pjene. Imaju različite veličine, dobro drže oblik kovrče,
 • bumerangovi. Jednostavan za uporabu. Koristi se s bilo kojom duljinom kose. Fiksiraju se na kosu tako da savijaju sami predmet.
 • Čičak. Nemojte imati pribor za pričvršćivanje na kosu. Polaganje kratke kose na uvijačima - čičak je jednostavan, ne šteti. Kada se koristi na dugoj kosi postoji zaplet od niti, postoje poteškoće s uklanjanjem i naknadnim češljanjem. Stoga, za dugu kosu njihova uporaba nije preporučljiva,
 • batići. Tradicionalno se koristi u kemijskoj perm. S uobičajenim uvojcima stvorite male guste kovrče,
 • spirala. Izmišljen je za stvaranje elastičnih vertikalnih uvojki. Jednostavan za uporabu.
 • termo i električni valjci. Koristi se za brzo stvaranje kovrča pod termalnim efektima na kosu. Prije nanošenja, preporučuje se nanošenje posebnog sredstva na kosu koje štiti niti od oštećenja zbog temperature.

Svaka vrsta uvijača ima svoju vlastitu metodu fiksiranja. Nemojte imati dodatne spone velcro i boomerangs. Pričvršćivanje pomoću elastične trake može prouzročiti dodatnu zakrivljenost uvojka, što je nepoželjno. Najviše preferirana metoda je fiksacija niti s iglom, posebnim kvačicama i ražnjačama.

Tehnika uvijanja gumenih uvijača za kratku kosu: kako pravilno saviti kovrče

Tehnika uvijanja na gumenim uvijačima se ne razlikuje od uobičajene. Gumeni uvijači različitih promjera trebaju se koristiti u sljedećem redoslijedu:

 • priprema kose sastoji se u njihovoj hidrataciji. Ako je skalp upravo opran, ali vrijedno je malo čekati dok ne nestane prekomjerne vlage. Ako se u procesu navijanja kose suho više nego što je potrebno, oni moraju biti navlažiti. Najjednostavniji način da to učinite je sa sprej bocom napunjenom vodom,
 • jedan pramen je odvojen od ukupnog volumena, čija širina ne smije biti veća od veličine uvijača. Što je tanja tanja, to će rezultat biti bolji,
 • pramen je upleten u snop koji se obavija oko uvijača,
 • kada se dostigne korijen kose, pramen se fiksira pomoću elastične trake na uređaju,
 • čim se kosa osuši, uvijači se uklanjaju obrnutim redoslijedom.

Savjet: Prije nego što je kosa potpuno suha, uvijači za kosu se ne smiju skidati - kovrče će odmah izgubiti željeni oblik. Za poboljšanje rezultata preporuča se koristiti posebnu pjenu za kovrčanje.

Spiralni spiralni spoj s Dewal ljepotom: kako ga koristiti

Budući da gumeni uvijači imaju mali promjer, s njihovom uporabom ispada uvojak koji je karakterističan za male kovrče. Ako je potrebno davati kosi ne samo valovitost, već i oblikovati valove, preporučljivo je koristiti spirale. Istodobno se uvijači - spirale i gumene uvijači mogu koristiti istovremeno - na različitim dijelovima kose.

Spirale su pogodne za oblikovanje kratke kose.

Spirale imaju jasno određen smjer polaganja niti. Stoga je tehnika mahanja različita samo u procesu namatanja uređaja. Čim se pramen navije na spiralu, fiksira se pomoću zasuna na uvijaču ili posebne elastične trake. Navijanje dolazi iz korijena kose, a zavojnica je u silaznom položaju suženog kraja. Rezultat uporabe spirale bit će frizura s karakterističnim tekućim kovrčama.

Od vrste frizure koju odaberete ovisi o vrsti uvijača koji je potrebno koristiti prilikom izrade. Vještina kovrčanja na uvijaču brzo se stječe, a rezultat će biti prekrasna frizura bez posjete salonu.

Kako navijati kosu na uvijačima (s videozapisom i fotografijom)

Prije uvijanja kose na uvijačima, odlučite koju ćete tehnologiju koristiti (vodoravno, okomito ili spiralno).

Sada pogledajte fotografiju na uvijaču, pročitajte videozapis i opis svake tehnologije i odaberite najprikladnije za kosu.

Opća pravila za kovrčanje kose na uvijačima

1. Kosa bi trebala biti malo mokra. U ovom slučaju, niti će biti elastične, lijepe i uredne. Frizura od njih će zadržati dugu formu. Suha kosa namotana na uvijače, teško se uvija, kovrče se brzo raspadaju, pramenovi postaju ružni i nestašni. U isto vrijeme, kosa ne smije biti previše mokra. Prvo, to je štetno za kosu. Drugo, mokra kosa se suši dulje, što znači da se vrijeme stylinga povećava. Ako pretjerate s uvijačima za kosu, pramenovi će vam biti teže staviti u kosu.

2. Kosa uvijena na uvijačima ne može se sušiti sušilom za kosu. Naravno, sušilo za kosu može značajno skratiti vrijeme instalacije. Međutim, umjetno ubrzano sušenje odražava se na najnegativniji način i na stanje kose i na frizuru. Vrući zrak suši kosu, čineći je tankom i lomljivom. Pod pritiskom zračnog mlaza dlake počinju puhati, kovrče se dlake, frizura postaje neuredna. Zbog sušenja sušilo za kosu držite slabo, brzo gubite svoj oblik i raspadate se.

3. Od svih styling alata za polaganje na uvijače bolje koristiti pjenu. Zahvaljujući svojoj laganoj teksturi, omogućuje vam da povećate volumen kose i elastičnost. Osim toga, pjena ne lijepi kosu, ne čini ih težim i ne stvara ljepljiv film na dlačicama.

Na temelju općih pravila za kovrčanje kose na uvijačima za kosu, vodite se sljedećim normama doziranja za pjenu: za kratku kosu potreban vam je kuglica od pjene veličine oraha, za srednju kosu uzmite kuglu od pjene veličine jaja, za dugu kosu trebat će vam loptica od pjene veličine lopte za tenis.

4. Kako biste stvorili voluminoznu frizuru, lagano savijte kosu na stražnjoj strani glave prije nego što se okrenete na uvijačima.

5. Duga kosa uvijena na uvijačima ne može se češljati, nego se dijeli na niti i poprskati lakom pokretima. U ovom slučaju, stil će izgledati posebno impresivno.

6. Kada stavljate kosu na uvijače, morate uzeti u obzir niz čimbenika: kvalitetu kose (debljina, mekoća, debljina), dužinu kose, vrstu lica, oblik frizure, oznaku frizure.

7. Širina podnožja trake treba biti jednaka duljini uvijača.

8. Debljina podnožja niti ne smije prelaziti promjer uvijača.

9. Pramen kose treba povući pod pravim kutom (90 °) na površinu glave.

10. Napetost niti bi trebala biti jaka i ujednačena.

11. Što je dlaka dulja, to bi trebala biti tanja.

Kako zadržati uvijače kada kovrčate kosu (s fotografijom)

Postoje dva načina za držanje uvijača dok se uvijaju.

1. Stavite kažiprste obje ruke na vrh žice, a palčeve ispod. Držite i zavrtite pramen. Ova se metoda koristi kod kovrčanja parietalnih, gornjih temporalnih i gornjih zatiljnih zona.

2. Stavite palčeve na vrh žice, a kazaljke na dnu. Držite i zavrtite pramen. Ova metoda se koristi za kovrčanje kose srednjeg okcipitalnog, donjeg okcipitalnog i donjeg vremenskog područja.

Kako kovrčati kosu

U nastavku se nalaze fotografije frizure na uvijačima i opis slijeda uvijanja:

1. Prije stavljanja dlaka na uvijače, navlažite kosu i nanesite sredstvo za styling.

2. Odvojite pramen, uzmite ga u lijevu ruku, a uvijače - u desno. Stavite pramen na tijelo uvijača.

3. Držite kraj trake indeksom i palcem.

4. Napravite prvi zaokret uvijača odabirom određene sile zatezanja. Sa snagom napetosti kojom ste napravili prvi zaokret, trebat ćete dodatno omotati sve niti i sve ostale niti.

5. Nastavite namotati pramen kliznim pokretima palca i kažiprsta obje ruke. Tako savijte pramen od krajeva do dna. Uvijači moraju dotaknuti glavu.

6. Osigurajte uvijač s odgovarajućim učvršćenjem.

Metode kako uvijati kosu na uvijačima

Postoje dvije glavne metode kako uvijati kosu na uvijačima: vodoravno i okomito. Razlikuju se u postavljanju uvijača za kosu.

Horizontalna metoda omogućuje vam da podignete korijen kose, napravite bujni, voluminozni styling.

Pramen je izvučen pod pravim kutom u odnosu na površinu glave u suprotnom smjeru od rasta kose. Takva trajna smjesa je moguća na kosi bilo koje duljine. Pramenovi su izrađeni od pravokutnih pruga.

Vertikalna se metoda koristi za kovrčanje dlaka duljine od 12 do 15 cm, koja ne podiže kosu na korijenu, već omogućuje stvaranje silaznih uvojki.

Načini navijanja uvijača kose

Načini kovrčanja kose na uvijačima za kosu razlikuju se u postavljanju uvijača za kosu i smjeru uvijanja kose.

prednji: Uvijanje se vrši na uvijačima istog ili promjenjivog promjera. Kosa se uvija u otporne mekane valove.

teren: Perm se izvodi u različitim smjerovima naizmjeničnim uvijačima kose različitih promjera. Kosa se uvija u velikim otpornim valovima.

Brojač: kose kovrče u različitim smjerovima. Ova metoda je prikladna za dugu kosu koja se mora uviti u otporne valove i kovrče.

"Božićno drvce": kod uvijanja alternativnih brojača i suprotnih smjerova. Ova metoda se također koristi na dugoj kosi.

šah: uvijači za kosu su raspoređeni. Koristi se za ravnomjerne frizure.

radijalni: uvijači za kosu nalaze se na istoj udaljenosti od središta buduće frizure.

Za učinkovito ispiranje voska netopljivog iz kose najprije nanesite šampon na suhu kosu, a zatim isperite toplom vodom.

Razlozi lošeg stylinga s uvijačima

Prilikom oblikovanja kose pomoću električnih kliješta ne možete bez češlja sa “repom”. Uz njegovu pomoć prikladno je odvojiti niti za namotavanje. Krokodili će također biti potrebni da osiguraju odvojeni pramen.

Glavni razlozi lošeg stylinga pomoću uvijača za kosu su sljedeći: tehnologija za lomljenje uvijača na uvijačima za kosu, prljavoj kosi, nedostatku ili prekomjernom styling proizvodima, korijen kose ili naborima kose, slabi uvijanje kose u odnosu na površinu glave, nedostatak sušenja ili sušenja kose, uklanjanje uvijača nedovoljno ohlađena kosa, slaba fiksacija stila.

Pogledajte videozapis: Kako se koriste tvisteri - Za savršene LOKNE (Siječanj 2020).