Kako napraviti kosu za lutku vlastitim rukama: majstorski tečaj

Slika igračke sastoji se od sitnih dijelova koji ga čine privlačnijim. Jedan od glavnih elemenata lutke je njezina frizura, čija izvedba može učiniti igračku nevjerojatnom ili sasvim običnom. Moderni majstori koriste razne tehnike kako bi stvorili igračku za kosu, ali kosa za lutku od vrpce postaje sve popularnija.

Atlas se sastoji od svilenkastih niti koje podsjećaju na dobro održavane, sjajne kovrče. Satenske su vrpce lako rastopiti i spojiti u jednu, stvarajući nevjerojatnu frizuru koja se uklapa u sliku bilo koje lutke.

Zašto baš atlas?

Tkanje svilenog konca u tkanini određuje strukturu materijala, njegov sjaj i glatkoću. Posebna značajka atlasa je rijetko uklanjanje poprečnog konca na bazi, što daje posebnu strukturu za materijal, stvarajući glatku površinu.

Kosa od satenskih vrpci za lutke može stvoriti bilo koju boju i teksturu. Atlas je izrađen od filamenata različite debljine, tako da se volumen kose može mijenjati ne samo brojem niti, nego i odabirom vrste trake. Izrada svilene dlake za igračku nije teška, a osim toga duljina njezine kose lako varira. Prirodna i sintetička vlakna imaju termalnu memoriju, tako da možete stvoriti kovrčave kovrče toplinskom obradom satenske vrpce.

Kako napraviti kosu za lutku satenske vrpce: majstorski razred

Kosa igračka od saten trake, možete stvoriti različite debljine i teksture. Za podešavanje debljine svakog vlakna, morate odabrati odgovarajuću vrstu tkanine. Za mekani saten koriste se tanje niti, pa su dlačice iz njih prozračne, složenije za naknadnu obradu. Bolje je odabrati tvrđi materijal, a vlakna u kojima su deblja.

Za rad na stvaranju frizura za lutke potrebni su sljedeći materijali:

 • Satenska vrpca odabrane boje,

Stvaranje umjetne frizure opisane u raznim radionicama. Obično, upute s nazivom "kosa od satenske vrpce uk" uključuju nekoliko faza koje se razlikuju od različitih majstora. Ako kombinirate sve opcije, napredak u radu može se podijeliti u nekoliko dijelova:

 1. Priprema trake i segmenata dane duljine,
 2. Otapanje materijala u zasebne niti,
 3. Obrada niti za izradu uvojki,
 4. Pričvršćivanje slijepe probe na igračke za glavu.

Priprema baze

Da biste stvorili prirodnu frizuru, bolje je odabrati atlas boja u blizini prirodne kose. Traku treba označiti ravnilom i izrezati na segmente. Ako vam je potrebna maksimalna točnost, onda je svaki segment označen na ravnilu. S manjom točnošću može se uočiti samo jedna duljina, a zatim preklopiti traku u harmoniku i željezo kako bi se odredile granice između segmenata.

Prikladno je ukloniti poprečna vlakna samo s jednog ruba vrpce, tako da je prije rezanja praznine potrebno odrediti s kojeg se ruba provodi otapanje.

Traka za otapanje

Da biste dobili pramen potrebno je ukloniti križne niti u vrpci. Da bi se olakšao postupak, potrebno je ukloniti rub konca koji je deblji. Da biste to učinili, rub segmenta je lagano otopljen, zatim se deblje vlakno nježno izvlači iz vrpce. Možete ukloniti nekoliko uzdužnih vlakana s lijevog ruba trake ako materijal leži na sjajnoj strani. Postupak je opcionalan, ali kada se to učini bit će mnogo lakše skinuti traku.

Da biste popravili rub trake, možete upotrijebiti dvije metode:

 • Istopiti jedan rub vrpce svijeća ili upaljač za cigarete

Odabir materijala

Dakle, kosa za lutku može biti iz raznih vlakana. Koristit će se satenske vrpce, pređa za pletenje, niti za konac, vuna, pa čak i stare perike i perike. Naravno, za svaki materijal postoji tehnika rada, ali u svakom slučaju, ovaj proces je vrlo naporan i zahtijeva točnost. Samo u ovom slučaju možete postići izvrsne rezultate. Da biste napravili kosu za lutku, trebat će vam dodatni materijali: ljepilo, konac s iglom, škare i upaljač. U radu možete koristiti pištolj sa silikonskim šipkama ili uobičajeni "Moment" u cijevi.

Pri odabiru materijala vrijedi uzeti u obzir da za igranje lutaka morate odabrati jednostavniji materijal, kao što je pređa ili šinjon, koja se može češljati. Ono što ne možete učiniti s vunom i satenskim vrpcama, međutim, ovaj materijal je idealan za unutarnju lutku. Za restauraciju je lutka prikladna kao vrpca i konac konac.

Kosa od pređe za tekstilnu lutku

Svaka majstorica ima svoje tajne, ali načelo stvaranja kose nije drugačije. Dakle, izrađujemo lutku od pređe.

Prvo, glava krpene lutke treba biti izvezena istim nitima, iz kojih će biti repovi ili pletenice. Vezom šiva ispunite cijelu površinu, počevši od ekstremne linije rasta do krune. Nakon toga, dlake su implantirane u uzorak šahovnice na udaljenosti od pola centimetra.

Kosa za lutku može se napraviti na drugačiji način. Pređa je izrezana na segmente jednake dvostrukoj duljini kose, čvrsto postavljene na papirnatu traku čvrsto jedna na drugu i ušivene na šivaćem stroju. Nakon što je baza uklonjena, a prošiveni pramenovi pričvršćeni na glavu. Da biste napravili frizuru za djevojku, trebat će vam nekoliko takvih bendova s ​​niti koje su ravnomjerno raspoređene po cijeloj glavi. Ako trebate ažurirati glavu dječačke lutke, onda će biti dovoljna jedna traka s malim dlačicama, koja se postavlja od uha do uha kroz krunu.

Restauracija lutaka pomoću pređe

Ako je ovo obična Barbie lutka čija je kosa pala u zapuštenost, onda postoje dva načina za stvaranje nove frizure od pređe:

 • Glava lutke je izmjerena i izrezana na veličinu od tkanine do boje kože krug tkanine, koja je navučena u dlake, iznutra prema van vezujući čvor. Tada se ova osebujna perika lijepi vrućim ljepilom.
 • Druga mogućnost je napornija, ali izgleda estetski. Za početak, sva stara kosa se izvlači, ostavljajući čiste tragove firmware-a. Sljedeća faza je popunjavanje novih niti. Kako šivati ​​lutku kose stopama stare frizure, to uopće nije teško pogoditi. Za to je uklonjena glava, a nakon što je prednja strana prešla u iglu, s prednje strane, umetnuta je u jednu rupu i izvedena u obližnju. U isto vrijeme ostavite željenu duljinu kovrča iz svake točke. Nakon što su svi pramenovi preliveni, unutrašnjost glave se lijeva ljepilom tako da se pri češljanju kose ne ispadaju.

Važno je napomenuti da su tanke svilene niti pamučne niti za pletenje najbolje za Barbie.

Kosa od satenskih vrpci za krpenu lutku

Ovaj materijal je jedan od najpristupačnijih. I to je iz nje lako napraviti zanimljive kovrče i kovrče. Da biste stvorili takvu kosu, trebat će vam nekoliko metara široke satenske vrpce, koja se reže na dijelove koji odgovaraju dužini kose lutke. Od jednog se ruba segmenti rastapaju s upaljačem, a iz drugog rastapaju, ostavljajući jedan centimetar od ruba. Kako kovrčati lutkastu kosu od satenske vrpce? Da biste to učinili, labavi komadi su namotani na olovku poput puža, fiksirani uz pomoć konaca za šivanje, uklonjeni iz baze i kuhani 5-7 minuta.

Sljedeća faza je šivanje ili lijepljenje praznina na podnožju glave. Kako šivati ​​lutkastu kosu sa satenskih niti? Započnite rad s vrata, postupno prelazeći u sljepoočnice i krunu.

Satenske vrpce za restauraciju

Ako se radi o plastičnom obnavljanju lutke, a zatim odmotavanju trake, ostavite rub oko 0,5 centimetra i zalijepite radni predmet vrućim ljepilom. Kovrče se lijepe u krug rasta dlačica od rubova do krune, u sredini zatvaraju mjesto spajanja s posljednjim lancem. Važno je još jednom napomenuti da takva kosa za lutku neće biti češljana i pletena, pa će biti racionalno iz njih izvući kovrčave kovrče.

Mutna dlaka za krpenu lutku

Kosa iz konca konca izgleda lijepo na lutki, i nije važno koja je lutka, bilo da je to krpa Tilda ili standardna Barbie. Dakle, kako napraviti lutkastu kosu od konca za vezenje? Da biste stvorili frizuru za tekstilnu lutku, morate nacrtati rub kose, a zatim, kao što je slučaj s pletivim nitima, ispuniti cijelu površinu glave satenskim bodom. Nadalje, počevši od stražnjeg dijela glave, oni skupljaju pramenove kose. Da biste to učinili, komadić niti jednak dvostrukoj duljini kose lutke uvučen je u iglu s velikim okom, igla je uvukla u tkaninu i izvadena na maloj udaljenosti. Ostavljajući odgovarajuću duljinu s jednog ruba, konac je fiksiran kao kod običnog šivanja, slobodni rub ostaje iste duljine kao i prvi.

Zamjena matirane kose koncem

Lutka čija je kosa jako zapletena i istrošena može dobiti drugi život. Za to trebate napraviti kosu za lutku vlastitim rukama. Tehnika izrade nove frizure ovog materijala je ista kao u slučaju konvencionalne pređe. Koristeći višebojne niti, lako je napraviti učinak isticanja ili bojanja. Dakle, kako napraviti kosu za lutku vlastitim rukama? Za početak, sve stare kose moraju se ukloniti čišćenjem rupa. Zatim se konac s velikom ušicom navije u nekoliko vlakana odgovarajuće duljine i umeće se s prednje strane u jednu od rupa, savijajući bazu glave, igla se povlači, ostavljajući drugi rub uvojki iste duljine kao i prvi. Da su svi pramenovi bili isti, trebalo ih je rezati neposredno prije početka rada. Kao iu slučaju konvencionalne pređe za pletenje, niti se treba učvrstiti ljepilom iznutra. Za to, glava je uklonjena iz tijela i nekoliko kapi vrućeg ljepila ili "Moment" kaplje iznutra. Takva kosa može se češljati, raditi sve vrste frizura, pa čak i kovrčati uz pomoć malog papira i konca za šivanje.

Felted kosa

Takav materijal kao što je vuna idealna je za izradu kose za lutku. Možete jednostavno stvoriti fancy frizura s ovim prirodnim vlaknima vlastitim rukama. Velika kolač na vrhu s malim svijetlim lukom izgledat će jednostavno šarmantno. Također je lako stvoriti lijepe pletenice i slatke repove. Međutim, trebate znati nekoliko osnovnih pravila o principu filcanja. Za rad trebate zalihu vune, posebne igle i olovke za obilježavanje kose na glavi. Bolje je upotrijebiti marker koji nestaje. Prvo iscrtajte kosu i rastanak, nakon što se mali pramen materijala presavije, ostavljajući jedan rub 1 cm, a drugi željenu duljinu. Nanesite zavojem na glavu i počnite raditi s iglom, udarajući vunu u sredinu. Za drugu stranu napravite isti postupak. Na isti način, vozite se u svim detaljima kose. Dalje od njih moguće je napraviti veliku lijepu hrpu ili pletenicu. Kako napraviti lutkastu kosu s kovrčama? Ništa komplicirano ovdje, kao što se čini na prvi pogled. Za lijepe kovrče, pramenovi vune se namotavaju na čačkalicama i ostavljaju neko vrijeme da budu fiksirani. Nakon nekoliko sati možete ih odmotati i dati kosi željeni oblik.

Uz svu jednostavnost ove metode stvaranja kose, nažalost, nije pogodna za lutku za igru, jer se ne mogu češljati i isprepletati.

Ostale opcije

Kako napraviti kosu za lutku na druge načine?

 • Za izradu frizura možete koristiti pletene tkanine. Da biste to učinili, materijal je izrezan na trake preko mreže i malo rastegnut. Nakon toga se segmenti malo uvijaju prema unutra, tvoreći kosu za lutku. Vrlo je lako napraviti frizuru vlastitim rukama od običnog kabela, koji se može rastaviti i tako napraviti lijepe kovrče.
 • Kovrčava, kratkodlaka krzna savršena je za kratke frizure. U tom slučaju iz njega je ušivena perika, koja se može zalijepiti, ušiti ili odvojiti. Lijepo će u periku izgledati krzno lame svojim kovrčama i volumenom.
 • Kao lijepe niti, možete koristiti vlakna za tkanje afrokosichek. Šljunak i dreadlocks su posebno dobri.
 • Izvorni i najlakši način - konj ili ljudska kosa. Mogu se uzeti iz pravih perika i perika. Pramenovi kose željene duljine se režu, ušiju na gusti šešir za lutku od debelog pletiva koja odgovara boji tijela lutke. Možete napraviti nekoliko takvih perika i promijeniti izgled igračke po volji. I možete ih ljepiti ili šivati ​​na glavu. Ove frizure su prikladne za krpene lutke i za staru Barbie.

Opće preporuke za odabir materijala

Da bi kosa bila meka i ugodna na dodir, morate odabrati odgovarajući materijal. Prilikom odabira pređe, morate ga dotaknuti i provjeriti je li mekana i svilenkasta. Boja također treba posvetiti posebnu pozornost, jer je od njega će ovisiti o karakteru lutke. Trebao bi biti u skladu s kožom, očima, pa čak i s odjećom. Oblik frizure također treba odgovarati stilu odjeće, osobito ako se ne može češljati kosa.

Umjesto zaključka

Lutka može biti pravi favorit ne samo djevojčica, nego i prilično odraslih žena. Prekrasne unutarnje igračke, smještene na policama, privući će pozornost svakog gosta. Ako govorimo o obnovi dječjeg omiljenog, onda će njegovo ažuriranje donijeti dječji užitak i bezgraničnu radost. Izrada kose za lutku vlastitim rukama nije tako teška kao što se čini na početku. Glavno je da se ne bojite eksperimentiranja, jer je upravo zahvaljujući takvim "testovima" bilo mnogo načina za stvaranje lutkarskih frizura. U svakom slučaju, ažurirana ili samoproizvedena igračka još uvijek u procesu proizvodnje donijet će mnogo pozitivnih emocija.

Kosa s kovrčama za lutku od satenske vrpce

Kosa s kovrčama za lutku od satenske vrpce

Kako napraviti svilene kovrče za lutke od satenskih vrpci.

Pogledajte kako je lako.
Trakom izrezati i zavrnuti štrcaljku od Nurofena

pričvršćena vrpcom i uklonjena, bačena u kipuću vodu i dodano nije puno šećera (nekoliko žličica)

Kuhao sam 5 minuta i ležao na ručniku (kako bi vlaga nestala brže) Možete pomoći sa sušilom za kosu

Nakon potpunog sušenja, rastopiti se))) Ovo su kovrče načinjene na ovaj način

Satinska vrpca

Kako napraviti periku za lutku iz satenske vrpce.

Pogledajte detaljni master class.

I tako: trebamo traku, ljepilo, škare i upaljač ili šibice

Snimam drugu vrpcu, u trenutku kad imam traku širine 2,5 cm, ova frizura je trajala 10,5 m. Duljina pramenova je 12 cm (obično traje 15 cm i 4 cm širine). i rastopiti drugi rub ostavljajući 2-3 mm nehlađen. Približno poravnajte prvi red

Počinjem lijepiti pramenove, prvi red u krug, a zatim podignem potiljak do razine ušiju

Sada počinjem podizati redove za šiške


Zatim učinite nekoliko redova na bokovima, kao da obložite krunu

Počinjem razabirati sam vrh glave, još uvijek podižem stražnju stranu glave (podignem je do mjesta na kojem želim kasnije vidjeti rastanak). Podignite strane koje se rastaju.

Kosa za lutku s vrpce. Majstorski razred

Kosa za lutku s vrpce. Majstorski razred

Ako želite napraviti veličanstvenu kosu za Barbie lutku ili bilo koju drugu, onda je naš današnji majstorski tečaj za vas.

Za izradu kose za lutku trebat će vam:

- boja satenske vrpce za buduću kosu,

- kineske štapiće, folije,

- posuda s vodom

Kosa za lutkastu lutku korak po korak:

Od početka, izrežite vrpcu na trake i raspustite svaku. Ne smijemo zaboraviti da će se, nakon uvijanja, duljina kose smanjiti za polovicu.

Pričvrstite traku na kineske štapiće i pričvrstite folijom. Stavite u posudu s vodom i prokuhajte malo, dvije minute je dovoljno. Ovako izgledaju kovrče nakon kuhanja i uklanjanja folije.

Obično čekam da se potpuno osuši, uzmem i čekam.

Ako pucate suho, oni će se ispraviti malo, a kad pucate mokro, oblikuju opruge opet, i neka ih osušiti. Sada, kada počnete raditi s njima, više ih ne morate odvijati.

Počinjemo lijepiti odozdo pomoću Moment-Crystal ljepila.

Red za redom uzdižemo se na vrh. Možete zalijepiti i u krug, koliko želite.

Završavamo s urednim rastankom, jer ako se kapica može ukloniti, onda je ne možete sakriti.

Takva kosa može biti češljana, pletena, prasežena, držat će se prilično čvrsto i neće se rastezati niti cepati.

Autor fotografije i MK: Fairy Dverinda

Curls lutke snowballs: tajne svile mahati

Za stvaranje kovrčastih pramenova, praznine se uvije i stavljaju u kipuću vodu 5-7 minuta prije otapanja. Da biste dobili željeni oblik na uvojku uzeti okrugle baze, koja je rana traka. Nakon uvrtanja, materijal se učvršćuje navojima. Kada se koriste drvene palice ili buketi, praznine se mogu kuhati bez vađenja iz baze.

Radimo kovrčave kovrče

Za izradu atlasa u obliku prikladnih i plastičnih proizvoda, na primjer, dozatora lijekova ili štrcaljki za 1 i 2 ml. Koristeći sličnu podlogu, uklonite praznine i prokuhajte samo tkaninu. Budući kovrči ležali su u tavi ili posudi u vrućoj vodi i kuhali nekoliko minuta. Što je toplinska obrada dulja, to je veća učvršćenje niti.

Ako perederzhat materijala u kipuće vode ispraviti niti će biti vrlo teško

Nosači za montažu dječačke lutke

Ovisno o osnovnom materijalu igračke, možete stvoriti glavu kose lijepljenjem ili šivanjem stvorenih niti. Na glavi lutke su označene točke pričvršćenja kovrče. Kada se koristi ljepilo, smjesa za fiksiranje se nanosi na materijal glave i trake kako bi se bolje fiksirala buduća frizura. Prilikom upotrebe niti najprije osigurajte duljinu trake na bazi, a zatim rastopite materijal, uzimajući kosu.

Pričvršćivanje kose na glavu lutke

Za izradu dijeljenja možete koristiti nekoliko metoda. Najjednostavniji je spajanje dvaju dijelova i otapanje vlakana do šava. Praznina je pričvršćena na središte glave lutke, tvoreći uredno rastavljanje. Druga mogućnost uključuje vezanje nekoliko niti niti. Oblikovana greda je pričvršćena na vrh lutke. Kao rezultat toga, rastanak je praktički odsutan, što olakšava stvaranje frizura.

Posljednji dodir je stvaranje frizura. Pramenovi se mogu rezati, pletiti, stvarati zanimljivu sliku. Potrebno je samo dati slobodu fantazije i svilenu dlaku lutke će steći jedinstveni oblik.

Kako napraviti lutku za kosu u stilu tilda? Majstorski razred

Postoji mnogo načina da se napravi frizura za Tildu. Prvo morate sami odrediti zašto ćete napraviti ovu lutku? U slučaju da želite napraviti lutku kao dekorativni ukras za vaš dom, onda će statična frizura za Tildu biti prikladna. Pa, ako napravite igračku za dijete, poželjno je šivati ​​kosu za Tildu tako da možete češljati i pletiti.

Tako ćemo započeti majstorski tečaj i razmotriti prvi način stvaranja frizure za lutke Tilda.

Počinjemo s činjenicom da glavu igračke potpuno prekrivamo kosom. Umetnite dva čepa s desne i lijeve strane glave, a nekoliko - po središnjem dijelu. Uzmemo konac, pričvrstimo ga najprije lijevo od ukosnice i povucimo konac u desnu ukosnicu. Pričvrstite konac s desne strane i držite ga natrag ulijevo, tako da leži iznad posljednje ukosnice. To treba učiniti dok se mjesto između svih klinova koji se nalaze na središnjem dijelu ne prekriju.

Nakon što je glava potpuno prekrivena kosom, trebate šivati ​​kosu u sredini iglom i koncem i ukloniti ukosnice duž središnjeg dijela.

Kada završite ovu fazu, trebate uzeti još jednu nit koja služi kao kosa, i naviti je uz strane ukosnice. Tako dobivate neku vrstu snopova, koji također trebaju biti osigurani iglom s koncem za šivanje, i uklonite preostale klinove. Frizura je spremna.

Sada će majstorski razred razmotriti drugu verziju frizure, u obliku "baraboka" koji se može napraviti lutki. Za to nam je potrebna žica koja mora biti dovoljno gusta da može proći kroz sloj punila. Prolazimo kroz žicu s jedne strane na drugu. Glava igračke sama je pokrivena kosom na isti način kao što je opisano u prethodnom primjeru. Umjesto snopova, sada je potrebno naviti niti na žicu, tako da je ravnomjerno prekrivena. Zatim žicu savijamo u smjeru glave, tako da se formiraju ovčje kože i pričvrste ih. Ako još uvijek imate dodatne završetke - mogu se rezati. Ukrasite frizuru lukovima i vrpcama.

Naš majstorski tečaj također bi htio dotaknuti takav trenutak: Koji materijal može napraviti za kosu tilda?

Kosa može biti izrađena od raznih materijala. Razmotrite neke.

 1. Najčešći materijal je obična pređa za pletenje. Ima mnogo boja, tako da možete napraviti šišanje bilo koje boje uopće. Da biste stvorili frizuru, trebate samo šivati ​​uredno pređu do glave lutke.
 2. Moderne djevojke koje žele brzo produljiti svoje kovrče, primjenjuju tress. Taj tressy i može doći do Tilde. Na lutki će izgledati nevjerojatno. Na glavi igračke postoje dva načina: ljepilo ili šivanje. Odlučite za sebe koji je put vama prikladniji.
 3. Izvorni i popularni materijal sada su satenske vrpce. Kada stvarate kosu na ovaj način, široka vrpca se odbacuje na konac, dok na kraju ostavlja mali komadić bez stresa. I upravo taj kraj mora biti omotan oko glave lutke i pričvršćen ljepilom.
 4. I posljednji način stvaranja frizure koja je prikladna za Tildu s kratkom kosom. Nanesite obris olovkom navodne kose, a zatim s akrilnom bojom vrlo pažljivo bojite.

Ovim se završava majstorski tečaj i nadamo se da ćete u njemu pronaći prikladne ideje za Tildinu kosu. Budite kreativni, izmislite nove ideje i vaša lutka u stilu Tilda bit će najoriginalnija, slatka i neponovljiva!

Pogledajte videozapis: DIY Kawaii notebook of 1 sheet of paper Mini notebook OF OWN HANDS Ideas for school Julia DIY (Ožujak 2020).