Kako i koju kosu odabrati za gradnju?

Mnogi klijenti, koji jednom razmisle o problemu proširenja kose, počnu dobivati ​​mnoga pitanja o tome, uključujući i to kako pravilno raditi odaberite kosu za proširenje i kupiti jeftinu kosu. Nažalost, u svijetu trenutno ne postoji jasna klasifikacija kose. To je prije svega posljedica nestabilnosti i nerazvijenosti ovog tržišta u cjelini.

Stalno se pojavljuju novi igrači na tržištu koji uvode nove robne marke, imena, vlastite klasifikacije, što dodaje sve više konfuzije u ovo pitanje. Na temelju informacija koje se mogu naći na ovom pitanju na internetu, postoje dvije glavne kategorije kose prema rasi, a to je učinjeno radi praktičnosti samih majstora, iako ime ne odgovara uvijek zemlji podrijetla:

 • Europska kosa ili azijska (uglavnom, to je Indija, Kina),
 • Slavenski (uglavnom, to je Rusija, Ukrajina, Belorusija).

Kako možemo razlikovati ovu kosu, koja od njih je slavenska i koja je europska (azijska)? Mi ćemo razumjeti ...

Europska (azijska) kosa obrađena u Kini

Na temelju našeg iskustva možemo reći da se “europska” kosa obrađuje u Kini. "Europski" nazivaju se samo iz marketinških razloga. Zapravo, sva ova kosa je azijska, kao u Europi, nitko ne skuplja kosu od stanovništva. Tretman je izložen tamnoj i gustoj kosi. Vjeruje se da to određuje njihovu lošu kvalitetu u budućnosti. Navodno, da bi se dobile plave plave nijanse iz takvih sirovina, potrebna je višestruka obrada i bojanje, a kao rezultat toga, kosa se suši i "iscrpljuje". Žurimo da vas to uvjerim određuje se kvaliteta kose ne njihove "Azijance" ili "europskosti", nego dobri proizvođač.

Sirova azijska kosa može uključivati ​​gustu, grubu kosu iz Kine, i tanku, blisku europskoj strukturi, kosu iz sjeverne Indije. Mnogi proizvođači kose tretiraju ih silikonom. u završnoj fazi obrade, a izvana izgledaju vrlo lijepo, sjajno, i mora se imati iskustvo kako bi mogli izabrati dobru kosu. Ako su u procesu obrade napravljene greške ili se ne poštuju određena pravila, kvaliteta ove kose bit će vrlo loša, a to će biti moguće provjeriti samo s čarapom. Nakon prvog pranja kosa će izgubiti svoj izvorni sjaj i svilenkastost (jer će isprati silikon s kojim je obrađena). Važno je reći o još jednom važnom nedostatku koji se može naći u proizvodima beskrupuloznih proizvođača - prisutnost takozvanih "mjenjača".

Changeling - Ovo je kosa koja je okrenuta naopako kao rezultat rada. I to je vrlo snažno utječe na kvalitetu kose u procesu nošenja, To se objašnjava činjenicom da ljudska kosa ima vagu po cijeloj dužini, a ako se dio kose nalazi u pravom smjeru, a drugi dio nije u redu, nakon pranja takva kosa će postati vrlo zbunjena. To se događa zato što se vage počnu držati jedna za drugu, uzrokujući zapetljavanje kose, što je ponekad vrlo teško za češljanje. Azijska kosa je obično jeftina. Velike američke i europske tvrtke na tržištu kose uglavnom rade s azijskom kosom. Ali kada se proizvod prodaje pod ozbiljnim brandom, zahtjevi za proizvođačem su vrlo visoki, tako da je manje vjerojatno da će njihovi proizvodi zadovoljiti nedostatke koje smo već opisali.

Slavenska kosa

Slavenska kosaona je meka, tanka kosakoje se prikupljaju u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji, razlikuju se od azijske kose u prisutnosti različitih boja, uključujući svjetlosne nijanse, u prisutnosti različitih struktura - ravnih, valovitih i kovrčavih. Kod liječenja ovih dlačica nema jakog utjecaja na njih, a oni su mnogo bolje se "ponašaj" u čarapi - ne gube svoj izvorni izgled, može se koristiti za ponovnu izgradnjukao i da se mogu lako postaviti, obojiti i obojiti.

Prednosti slavenske kose, kao sirovine, u tome što ih je lakše obraditi zbog svoje strukture. Na temelju svega navedenog, ispravno bi bilo odvojiti kosu od azijskih i slavenskih tipova, bez vezanja za zemlju porijekla, budući da se unutar iste zemlje (teritorija) mogu naći različite vrste kose - od tankih do gustih. Da ne budete neutemeljeni, pogledajte oko sebe: vidjet ćete ljude s potpuno različitim tipovima kose - od tamnih i tvrdih do svijetlih i svilenkastih. A ako je zemlja podrijetla uzeta kao osnova za klasifikaciju, onda će se svi oni morati zvati slavenski. Daleko od toga.

Za neke od naših sugrađana, kosa se bez sumnje može pripisati azijskom tipu, iako je on ili ona živio cijeli svoj život u Rusiji, oči su mu plave, a njihova koža je svjetla. Upravo iz tog razloga neki prodavači kose također su uveli koncepte „južno ruske kose“ i „rusko zlato“ ili „ekskluzivnu kosu“. Kosa prikupljena na području Rusije može imati drugačiju strukturu., Dakle, tamnija, čvršća i deblja kosa je klasificirana kao “južnjački ruski”, a najtanji, svilenkasti, prirodni tonovi odnose se na “rusko zlato” ili “ekskluzivnu kosu”. Sve ove opcije mogu se smatrati sortama slavenske kose.

Da struktura kose pri odabiru kose za proširenje možete uzeti u obzir, ali onda usredotočite se na strukturu (mekoća, debljina, valovitost i tako dalje), a ne o tome što su porijekla, t. e. iz koje zemlje, Što se tiče kvalitete njihove obrade, tada se već mora usredotočiti na integritet proizvođača. Azijska kosa također može biti izvrsne kvalitete, a slavenski, ako se nepravilno tretira (obezbojen), može se zapetljati čak i brže od azijske kose. Kvaliteta kose je vrlo teško provjeriti, samo osjećaj novog proizvoda. To se može shvatiti nakon što operete kosu. Kvalitetna kosa se ne mijenja dovoljno dugo: s njima možete plivati ​​u bazenu, možete je svakodnevno oprati, a posebno ne brinuti se da se zapetljaju itd. Stoga je glavno pitanje na koje treba odgovoriti pri odabiru kose (nakon kako odlučiti o željenoj boji, dužini i strukturi), vjerujete li ovom proizvođaču!

Kako odabrati pravu vrstu kose prije izgradnje?

Ovo pitanje je bolje svesti na utvrđivanje načina razlikovanja slavenske kose od drugih (azijskih i europskih), jer je ovaj tip univerzalan i donosi mnogo više koristi vlasnicima. Najlakši način je da se kupi slavenska kosa za gradnju odmah u salonu, dobro je ako je slavensku kosu lako razlikovati od ostatka dodirom, kao i svaki drugi kvalitetan materijal - na primjer, azijska kosa je mnogo oštrija i deblja, a na europskoj kosi postoje tragovi obrade.

Drugo, pri odabiru treba obratiti pozornost na kapsule smještene na krajevima kovrče. Uz pomoć kapsula, one su pričvršćene za kosu. U pravilu, kapsule na azijskim nitima koriste se silikonom - lako se savijaju i ne traju dugo. Kapsule na europskoj kosi koriste se keratinom, koji osigurava trajnost do četiri mjeseca. Silikonske kapsule u pravilu nisu iste i imaju nerazumljiv oblik. Silikonske kapsule su uvijek žute boje. Keratinske kapsule su iste, izrađene su u obliku lopatice. Njihova boja je uvijek ista kao i boja pramenova (prozirna), čak je i teško odrediti mjesto pričvršćivanja kapsule na kosu.

Vrijedna alternativa obični pramenovi mogu poslužiti kao europska tressirovanny kosa, kvaliteta koja osigurava dugotrajnu uporabu. Međutim, njihova najveća duljina nije veća od 55 cm, a danas postoji velika prilika da se ponudi najbolja - kapsularna ekstenzija pomoću talijanske tehnologije, koristeći prirodne slavenske niti.

Ako se već osjećate kao kraljica, tako da je vrijeme da naručite striptiz za svoju zabavu!

Europski tip kose

Skupite se uglavnom u Italiji ili Španjolskoj.

To je mekša i poslušna kosa, jednostavna za oblikovanje. Budući da je kosa sklona "fluffiness", ona se tretira prije eskalacije s posebnim proizvodima za njegu. Nažalost, sredstva se isperu dovoljno brzo, a kosa više ne izgleda zdravo i dobro njegovana.

Slavenski tip kose

Okupljeni u Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji.

Ova kosa je svilenkaste strukture, mekana i glatka na dodir. Savršeno izdrže tri, četiri ili više korekcija, zadržavajući prirodni sjaj. Slavenska je kosa bogata i paletom boja i različitim strukturama. Samo ova vrsta kose ne zahtijeva upotrebu agresivno djelujućih boja, ostavljajući tako veliko polje za vaše fantazije da promijeni boju kose.

Najvažnija stvar kod gradnje je podići kosu koja je po strukturi slična vašoj. I nemojte zaboraviti da se zatim brinete o ekstenzijama kose, prisjećajući se da se kosa ne hrani iz korijena, kao vaša. Tek tada će konačni rezultat biti savršen i dobit ćete veliko zadovoljstvo od nošenja produžene kose!

Vrste kose za kapsularne i bendove građevine: prirodne slavenske i druge opcije

U skladu s metodom obrade nit se dijeli:

 • slavenska,
 • Južnoslavenski,
 • Europska,
 • Azijski.

Takva klasifikacija ne podrazumijeva njihovu pripadnost bilo kojoj rasi, već odgovara određenoj metodi obrade.

Karakteristike svakog tipa niti

Slavski kovrče, prema mišljenju stručnjaka, najkvalitetnijeg tipa, pogodne za bilo koju vrstu zgrade. Oni nisu podvrgnuti kemijskoj obradi, stoga se struktura ne uništava. Bojanje takvih niti napravljeno je u prirodnim bojama. U procesu ručne obrade, oni se dezinficiraju, peru i češljaju, što vam omogućuje da koristite uvojke za izgradnju više puta.

Kao i obično, slavenska dlaka za proširenja može imati drugačiju strukturu. Svatko može odabrati najprikladnije za sebe: tanku, gustu, ravnu ili slavensku kovrčavu kosu. Unatoč većoj cijeni u odnosu na druge vrste, bolje je odabrati slavenski tip kose.

Za najzahtjevnije dame pogodan je slavenski tip klase "Lux". Oni su visoke kvalitete i vrijednosti. Ali u isto vrijeme nježne, svilenkaste, sjajne i meke niti se ne razlikuju od vlastitih, prikladne za drugu, čak i treću zgradu, bez gubitka kvalitete i izgleda.

Južnoslavenske niti obojene su otpornim bojama. Prema njihovoj strukturi, oni su deblji, prikladni za tamnokosu ženu, ali ako je potrebno, moguće je čak i izbjeljivanje kovrčica. Lijepo je raditi s tom kosom, imaju dobru elastičnost i poslušnost. Za ovu vrstu su kovrče prikupljene u južnim dijelovima Rusije, tako da se često nazivaju južno-ruski.

Europski tip je lošijeg karaktera od slavenskog, budući da pramenovi uglavnom dolaze iz azijskih zemalja (Indija, Bangladeš), nakon pažljive termičke i kemijske obrade gube strukturu. Prije izgradnje, europske su kovrče laminirane posebnim spojevima kako bi bile sjajne i svilenkaste. Ali nakon 2-3 postupka šamponiranja, oni gube sjaj, ponekad postanu zbunjeni. Takve niti ne mogu se podvrgnuti prilagodbi ili ponovnoj izgradnji. Europski pramenovi svijetlih nijansi su niskog kvaliteta, jer tamno azijska kosa mora biti obojana.

Putevi za gradnju trebaju biti visoke kvalitete

Azijske kovrče često se proizvode duže od 60 cm, što je najjeftinija kosa svih vrsta. U proizvodnji takvih niti nisu odabrani u smjeru koji dovodi do činjenice da su vrlo zbunjeni. Tijekom obrade pažljivo se zalijevaju silikonom, što im daje savršen izgled. Ali nakon 4-5 postupaka pranja kose, silikon se potpuno ispire, pramenovi se jako zapletu, slome i potpuno izgube sjaj. Nakon što ste jednom pokušali povećati ovu vrstu kose, ne želite ponoviti postupak.

Nekoliko savjeta

Majstori proširenja najčešće koriste slavensku kosu. No, bez obzira na vrstu, kao i tehnološka proširenja potrebna za pridržavanje određenih pravila.

 1. U blizini je bolje odabrati istu boju i strukturu s prirodnom kosom.
 2. Ne biste trebali graditi previše volumena, izgledat će neprirodno, poput perike.
 3. Bolje je ne oprati kosu s ispruženim pramenovima, spustiti je dolje.
 4. Češaljima češlja češljajte bolje pomoću posebne četke za umjetnu kosu.
 5. Odlazeći u krevet, prikupljene niti skupljaju se kako bi se izbjeglo uplitanje.
 6. Barem jednom u dva mjeseca morate posjetiti majstora kako biste ga podrezali i uredili.

Održavanje skupljenih kovrča dugo vremena u izvrsnom stanju potrebno je na vrijeme i pravilno se brinuti za njih.

Pogledajte videozapis: Koju galanteriju odabrati za prostor koji gradite ili renovirate? Schneider Unica (Studeni 2019).

Loading...