Pletenice duge kose

Ponekad se naviknemo na jednu frizuru, bez da je mijenjamo nekoliko godina za redom. Da ne bi upali u ovu ekstremnost, važno je da možete vlastitim rukama preinačiti svoj vlastiti stil, pribjegavši ​​improviziranim sredstvima.

Tkanje pletenica za dugu kosu je sjajan način da to učinite svaki dan, iznenađujući one oko sebe novom frizurom.

Tko i gdje nositi pletenice

Dugačko tkanje kose je pogodno za svakoga tko se može pohvaliti duljinom kose dužine ramena ili nižom.

Važno je da ne idete predaleko pri odabiru frizure za normalan radni dan, čineći ga previše fantastičnim. Inače, zanimljivo tkanje pogodno je za svakoga, bez obzira na oblik lica, dob, strukturu kose.

Vrste tkanja

Deseci vrsta tkanja proizvode tisuće frizura. Kako tkati svu tu ljepotu? Pokušat ćemo identificirati najjednostavnije za izvođenje, ali u isto vrijeme i moderne, pigtails za dugu kosu koja se može stvoriti kod kuće.

Samo 2 niti trebate stvoriti oklop.

Da biste napravili oklop na sebi, trebali biste se zalijepiti isječcima pomoću kojih možete popraviti svaku od niti kako se ne bi preuranjeno raspustili.

Ovaj tip je vrijedna alternativa u slučajevima kada styling od tradicionalnih pletenica za dugu kosu nije vaša hir, zbog nedostatka iskustva.

 1. Podijelite uvojke u dva ravna niti.
 2. Uzmi pramen, uvrni ga u čvrsti pojas.
 3. Učinite isto s drugom stranom.
 4. Okrenite ih zajedno u smjeru kazaljke na satu.
 5. Osigurajte gumenom trakom.

Savjet: Da biste stvorili elegantniju opciju, primjerice, za djevojčice u dječjim aktivnostima, uz jedan od uprtača možete pletiti svijetlu vrpcu.

Nepotpuna pletenica s padajućim pramenovima ("Vodopad")

Frizura je dobila svoje neobično ime zbog promjene u klasičnom tkanju francuske pletenice. U potonjoj metodi, cijela se ograda kose nalazi u jednom pigtailu, a vodopad je nježnija opcija, u kojoj pojedinačni pramenovi teku poput valova, izgleda vrlo tanko i elegantno, a to nije tako teško postići, kao što možete vidjeti ako pogledate fotografiju tkanjem nepotpunih pletenica rukama.

Jednostavan i elegantan stil u svojoj jednostavnosti nije inferioran u odnosu na kaskadu u salonu, pogodan za svečani događaj i za svakodnevnu kupnju. Izdane volumetrijske kovrče mogu se izvoditi u nekoliko varijacija, primjerice, spuštaju se s jedne strane, ali što god odaberete - daje vam se romantična slika.

Uputa za fazno izvršenje:

 1. Kosa bi trebala biti glatka i dobro razdvojena. Koristite za ovaj češalj s malim zubima. Za održavanje frizure u izvrsnom stanju cijeli dan primjenjujte styling, kao što je pjena.
 2. Kosa ti je spremna. Zatim uzmemo jednu stranu glave - oduzimamo pramen kose odavde i počinjemo tkati standardni pigtail:
 3. Nakon prvog pleksusa ostavite nastalu nit da slobodno laže, to će biti jedan od mnogih potoka vašeg vodopada. Za praktičnost, možete joj ubosti lice, tako da ne ometati daljnji proces stvaranja kose s pletenicama na dugoj kosi.
 4. Uzmite novi snop slobodne kose na strani glave i ponovite postupak.

Možete nastaviti tkati takva ponavljanja do sredine ili donositi valove u hram. Lijepa, nježna - vaša slika neće nikoga ostaviti ravnodušnim. To je također odličan izbor za frizure za djevojčice do 1. rujna.

Pljuni "Riblji rep"

Prekrasne pletenice za dugu kosu postale su dostupne u naše vrijeme bilo kojoj modernoj djevojci. Sa svim različitim studs, ukosnice, nevidljive žene, gumene trake, lukove, to je tako lako stvoriti jedinstvenu sliku svojim rukama.

Ova nepretenciozna pletenica već je osvojila srca mnogih mladih žena. Na fotografiji sjajnih časopisa s blistavim osmijehom sjaje zvijezde i modeli koji to potvrđuju. A koja djevojka ne želi biti poput junakinje omiljenog filma, na primjer? Ova frizura je jednostavna i svestrana.Treba vrlo malo vremena, a kad se spremite za rad u jutarnjim satima, ne morate razmišljati o tome gdje staviti svoju raskošnu dugu kosu. Banalni rep već je svima dosadio, a riblji rep je hrabar i učinjen u jednom trenutku, a pogodan je i za djevojčice i za elegantne dame s dobro njegovanim šokom.

Golotinja i raznolikost grčkog stila i frizura - korak po korak upute s fotografijama.

Korak po korak fotografije frizure:

 1. Češljajte kosu i bacajte je na stranu. (Prekrasan riblji rep izgleda točno kad se okrene na bok, Da, i ti ćeš biti mnogo udobnija.)
 2. Dlaku dijelimo na dva jednaka dijela, a od prvog skidamo tanku hrpu.
 3. Prenosimo ga u drugi odvojeni dio i spojimo ga.
 4. Ponovite iste korake, samo s odvojenim drugim dijelom.
 5. Na ovaj izravan način donosimo naše pletenice do kraja.
 6. Ako želite volumetrijske niti, lagano opustite nastalo tkanje..

Zmija po cijeloj glavi

Čaroban i svijetao format nestandardnog tkanja standardnog francuskog svinjca. Čitava tajna je u tome što ti oduzimaš pletenicu, prvo jednu stranu glave "radi", a zatim drugu. Dobiveni lik nalikuje u svom izgledu zmiju, koja izgleda kao da klizi kroz kosu. Vrlo svježa i originalna, poput matineja u vrtu za djevojčice, i da se odrasla djevojka intervjuira za posao.

Jedna od velikih prednosti koje ova vrsta tkanja posjeduje jest njezina dostupnost svakoj djevojci. Da biste ostvarili cilj vlastitim rukama, potrebno vam je samo ogledalo, dobro raspoloženje i - slijedite upute za njegovu provedbu (za praktičnost, fotografija je priložena svakom koraku):

 • počnemo tkati pigtail sa strane na temporalnom režnju, dijeleći uvojak na tri brave,
 • počinju napraviti francuski pletenicu iznutra prema van
 • dok vršimo tkanje, odabiremo novu kosu isključivo s najviše razine,
 • nastavite raditi dok ne dovedemo ražanj na suprotnu stranu, i početi uzimati nove kovrče s lica,
 • kada počnemo mijenjati smjer pletenice kada dođemo do zone ispod uha, uzimamo i nove niti samo odozgo,
 • dolazimo do ruba i ponovno mijenjamo putanju,
 • omotati preostale krajeve prstenom,
 • ako se po cijelom perimetru izvuku komadići pletenice, ispast će veličanstveno i volumetrijski.

Spit Crown

Ova frizura prosječne razine težine će vas odvesti ne više od 10 minuta slobodnog vremena, samo ako ćete potrošiti vrijeme na temeljitu analizu i praksu. I po svojoj univerzalnosti, nije niža od bilo koje od prethodnih opcija. Pogodno za obje djevojčice i mlade stilske djevojke i ugledne odrasle žene.

Za izvođenje ove frizure vlastitim rukama trebat će vam:

 • voda
 • elastične trake,
 • šiljasti češalj,
 • lak za kosu

Nakon razdvajanja na vrhu tanke elastične trake pričvrstite okrugli dio kose. Od malenog kovrče u blizini hrama, početi tkati francuski pletenica, uzimajući kosu s repa s jedne strane i iz glavne mase kovrče s drugog ruba. Nastavite tkati u kružnom, dosežući kraj, sakriti slobodno pletenicu ispod kose, sigurno nevidljivo. Ispravite rezultat lakom.

Pogledajte fotografsku lekciju u nastavku i lako ćete naučiti takvu tehniku.

Kosa u grčkom stilu

Od davnina, Grčka je bila povezana s milošću, harmonijom i ambicijom. Boginje Olympusa do danas smatraju se standardom ljepote, pjevane i besmrtne u umjetnosti i glazbi. Biti savršen poput Afrodite u naše vrijeme nije luksuz, a ne hir, dostupan je djevojkama i djevojčicama svih dobi.

Grčki styling pigtail pomoći će u stvaranju zadivljujućeg izgleda. Bit ćete divni i lako prepoznatljivi. Pogledajte kako tkati na fotografiji, i početi utjeloviti ovo jednostavno tkanje u život.

Pletenice velikih kovrčica ili malih afričkih pletenica, utkane u nepažljivo labave pramenove kose, pružit će vam lakoću i polet. Za frizuru dosljedno čuvaju cijeli dan, pletenice bi trebao biti fiksne iza potajno ili ukosnice u obliku lijep uzorak. Alternativno, svi uvojci mogu biti namotani na bok, osiguravajući barretu.

Želite li se osjećati kao šarmantna princeza? Preseliti se u atmosferu bajke i čuda? Jedinstvena i ekstravagantna - ova pletenica je definitivno za vas.

Iznimno je lagano, razmotrimo je u etapama i slijedimo fotografiju:

 1. Dlaku dijelimo na tri dijela - jednu okcipitalnu i dvije strane. Počinjemo raditi s prvim dijelom, prethodno smo ga skupili u repu.
 2. Malo povlačimo žvakaću gumu, tako da rep može biti bačen u rezultirajuću rupu, a mi je zategnemo natrag.
 3. Puštamo lijevu temporalnu zonu i počinjemo tkati uobičajeni tro-redni pigtail lijevom ogradom.
 4. Pružamo pletenicu na početak repa i privremeno pričvrstimo. Zatiljni dio kose podijeljen je na dva dijela, oslobađajući lijevu stranu i docklet do samog kraja.
 5. Slično tome, mi djelujemo u odnosu na desnu stranu.

Po želji ukrašavamo svemu što je vašoj mašti dovoljno. Šarmantna frizura je spremna!

Tako je lako biti jedinstven da je danas teže riješiti problem 2 + 2 = 4. I zapamtite, nema savršenstva!

Jednostavna klasična frizura s pletenicama duge kose

Jednostavne frizure s pletenicama za dugu kosu lako se izvode, pogotovo ako se postupnim postupcima pružaju fotografije.

Takav stil može biti lagano i glatko. Za tkanje obično se koristi češalj i guma. Za razvoj složenijih motiva nužno je da ovlada klasičnom pletenicom.

Korak po korak klasična frizura s pletenicama na dugoj kosi od tri niti koje su predstavljene u ovoj uputi:

Češljajte kosu, podijelite je na jednake dijelove.

Bacite desnu stranu prema gore kroz središnju cjedilu. Na lijevoj strani, ponovite iste korake - preokrenite je preko srednjeg, tako da lijeve i desne brave mijenjaju mjesta.

Naizmjence izmjenjujte niti, osigurajte ih gumenom trakom na dnu.

Izradivši tu frizuru s pletenicama za djevojčinu dugu kosu, u njoj možete tkati vrpcu, tako da će slika izgledati zanimljivija i originalnija.

Da bi se to postiglo, traku treba staviti na stranu šavova pod ekstremne dvije niti i tkati na uobičajeni način.

Frizura s voluminoznom francuskom pletenicom i kovrčama za dugu kosu

Jednostavna frizura s voluminoznom francuskom pletenicom za dugu kosu pogodna je za svakodnevni poslovni izgled.

Ova varijanta tkanja izvodi se od vrha glave ili od podnožja praska:

Na vrhu glave, odvojite dio kose, podijelite ga na tri identične niti.

Bacite desnu cjedilu kroz sredinu, na istu stranu glave, dodajte tanak dodatni pramen. Ponovite iste korake na lijevoj strani.

Na taj način obavite tkanje po cijeloj glavi, na razini dekoltea, idite na klasičnu verziju tkanja ili sakupite sve niti u nizak rep.

Ako idete na proslavu, ova frizura za dugu kosu s kosom može biti učinjena s kovrčama, dajte slici sliku. Da biste to učinili, podijelite kosu na repu u pramenove - oni mogu biti različitih širina i navijte ih konusnim uvijačem u smjeru kazaljke na satu. Kad se kovrče ohlade, ispravite svaku ruku i fiksirajte lak za oblikovanje.

Postoji još jedna mogućnost za dovršetak ove frizure. To je posebno važno za stvaranje poslovne slike. Uvijte rep u snop i oblikujte ga u snop, fiksirajući ga s klinovima.

Stvaranje jednostavne frizure "pletenica s olovkom" za dugu kosu

Frizura od pletenice s olovkom za dugu kosu pogodna je za stvaranje poslovne slike.

Da biste to učinili, trebat će vam:

Proces stvaranja takve frizure s pletenicama za dugu kosu pomoću olovke izgleda ovako:

Pa češljati kosu, skupljati ih u rep na potiljku i vezati elastičnu traku.

Zatim uzmite olovku i gurnite je ispod gumene vrpce paralelno s podom.

Počnite tkati pletenicu, svaki put bacajući mali dio pramenove kroz olovku, a ispod dna ga ponovno povezujući s glavnim cjedilom. Takve se radnje moraju izvoditi oko 5-6 puta.

Zatim, pletenica pletenica na uobičajeni način, na kraju, osigurana gumenom trakom.

Na kraju tkanja olovka treba ukloniti, rezultirajuća trodimenzionalna struktura popraviti lak.

Vrh pletenice može se pričvrstiti ispod dna ili ukrasiti lijepim lukom.

Frizura s upletenim pletenicama za dugu kosu: upute korak po korak

Za izradu frizure s upletenim pletenicama na dugoj kosi trebat će:

 • masažni češalj,
 • guma,
 • lak za kosu

Slijedite ove upute korak po korak:

Dobro očešljajte kosu, odvojite dio kose na vrhu i podijelite je na 3 jednake niti.

Uzmi lijevu cjedilu i drži je ispod dna središnjeg dijela, sada bi trebala zauzeti svoje mjesto u sredini.

Sada uzmite desnu nit i povucite je ispod sredine, ona bi trebala zauzeti središnje mjesto u ovom tkanju.

Onda opet uzmite pramen na lijevoj strani, ali u isto vrijeme utkati u dizajn male cjedilu s ukupnom masom kose. Slične radnje treba izvršiti na desnoj strani glave.

Na taj način završite svu preostalu kosu. Važno je nakon svake pletenice da se zategne što je više moguće tako da se dobro prianja uz glavu, tako da će kosa izgledati uredno i estetski.

Posljednji dodir je stvaranje volumena. Da biste to učinili, lagano ispružite rubove pletenice. Važno je to učiniti ravnomjerno, tako da su svi dijelovi isti.

Romantična frizura s pletenicama na dugoj kosi

Frizure za djevojke s pletenicama za dugotrajnu kosu izvrsne su za stvaranje svečanog i romantičnog izgleda. Živopisan primjer takvog stila je "slap" na raspuštenoj kosi, model je skladna kombinacija zavodljivih uvojki i prekrasnog tkanja. Često djevojke odabiru ovu frizuru za maturalnu večeru.

Sljedeća shema pomoći će vam da napravite takvu frizuru:

Dobro češljajte kosu i napravite bočnu rastanku.

S jedne strane odvojite pramen srednje širine i podijelite ga na tri jednaka dijela, kao u klasičnom tkanju.

Počnite tkati "vodopad": pomaknite desnu nit u sredinu prema gore, a zatim usmjerite pramen s lijeve strane prema sredini.

Ta nit, koja se ispostavi da je ispod, ne bi trebala biti utkana u pletenicu, trebala bi biti ostavljena na dnu, već bi se trebala uzeti nova. Izvršite takve radnje do sredine glave, popravite kosu silikonskom gumicom.

Zatim započnite tkanje s druge strane, ponavljajući sve te radnje točno. Trebate imati dva repa od pletenih pletenica u sredini glave u leđima, pričvrstiti ih nevidljivom ili prekrasnom ukosnicom.

Zatim nastavite s stvaranjem kovrča. Da biste to učinili, podijelite svu raspuštenu kosu u male niti, obradite ih cijelom dužinom s pjenastom pudrom, osušite i napravite uske kovrče pomoću konusnog kovrčanja.

Kada su se kovrče ohladile, prstima prijeđite preko svakog od njih, dijeleći ih na manje uvojke.

Poprskajte cijeli stil sprejom za kosu.

Originalna frizura s bangs i pletenicama za dugu kosu

Frizura s bangs i pletenice za dugu kosu - izvorni casual verzija, koja je lako učiniti kod kuće. Frizura je vrsta francuskog tkanja.

Da biste napravili frizuru, slijedite ove korake:

Na češljanoj kosi u području blizu hrama, razdvojite tri niti: jedan od bangsa, drugi od bangsa i glavne mase, treći - iz duge kose.

Tijekom tkanja, postupno dodajte nove niti s ukupnom težinom kose, sve dok prasak ne završi.

Tada možete ići na duljinu i pletenicu za kosu do kraja. No, također možete popraviti krajeve šiške nevidljivim, tako da će stvoriti efekt obruča.

Takva jednostavna i lijepa frizura za žene i djevojke s dugom kosom pletenica prikazana je na ovoj fotografiji.

Frizure za djevojčice s dugom kosom s dvije pletenice

Modne frizure za dugu kosu s dvije pletenice prikazane su s nekoliko opcija:

Klasično čvrsto tkanje. To je najjednostavnija opcija koju i početnici u umjetnosti friziranja mogu učiniti. Podijelite svu kosu u izravnom dijelu na dva dijela, trebate pletenicu dvije uske pletenice od tri niti, počevši od razine uha. Ova verzija tkanja prikladnija je za djevojčice ili djevojčice koje preferiraju stil "zemlje" ili nose skromne sundrese na pod.

Guste, razbarušene pletenice. Žene moderne mode preferiraju ih. Napravite kosu na isti način, samo na kraju tkanja pletenice treba dati učinak razbarušen i jednostavan nemar. Za to je potrebno izvući sve petlje ravnomjerno.

Nazad francuska pletenica. Kosa radi na isti način kao i jedna pletenica, ali cijela kosa je podijeljena na dva jednaka dijela.

Možete početi tkati pletenice s čela, iz krune glave ili na razini ušnih školjki.

Stroga visoka dlaka s pletenicama za dugu kosu

Visoke kose s pletenicama za dugu kosu uglavnom biraju poslovne žene koje preferiraju strogi stil. Ovaj model je pogodan za svakodnevnu upotrebu u uredu.

Da biste je stvorili, potrebne su vam minimalne vještine i malo vremena:

Bacite sve niti, promiješajte i lagano prskajte lakom.

Napravite dva visoka repa cijele mase kose, bez rastanka.

Pletenica svakog repa u običnu pletenicu, na kraju sigurna sa silikonskim gumenim trakama. Dajte te elemente volumena, istežući stranice lagano duž cijele dužine.

Uvucite jedan krak oko dva repa u smjeru kazaljke na satu, formirajući hrpu. Osigurajte konstrukciju s klinovima.

Okrenite drugu pletenicu oko prvog u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, pričvrstite ga klinovima.

Ova frizura dviju pletenica u obliku snopa pogodna je za svečani događaj i za romantičan datum.

Božićna frizura s pletenicama, skupljena u punđu, na dugoj kosi

Ako ćete upoznati Novu godinu u krugu kolega u restoranu, takva novogodišnja frizura s pletenicama, skupljena u kolač, za dugu kosu bit će dobar izbor. Ona će savršeno nadopuniti i elegantnu haljinu i elegantno odijelo.

Držite se tih radnji:

Lagano zakopčajte cijelu kosu na korijenu, podijelite je na 4 jednaka dijela.

Iz svakog ponyapethe uobičajene svitak. Dajte im volumen opuštanjem i rastezanjem bočnih niti.

Pažljivo stavite pletenice na vrh glave, formirajući svežanj. Osigurajte ih svornjacima i učvrstite ih lakom.

Pletenica s cvijetom

Romantična priroda će voljeti styling u obliku cvijeća od pletenica:

Podijelite kosu na dva dijela i počnite tkati francusku pletenicu sa svakim od njih.

Nakon što je sva kosa će biti tkani, idite na klasični način tkanja, siguran s gumenim trakama. Dajte elemente volumena, pospite lakom.

Od dijelova pletenica koje počinju ispod vrata, oblikuju uredne ruže, omatajući ih u krug. Skrivanje popravka kompozicije. Stavite cvijeće na glavu tako da je jedan niži, a drugi odmah iznad njega.

Uz ostale varijante različitih frizura s pletenicama za dugu kosu i njihove majstorske tečajeve možete naći u ovom videu.

Ruski stil

Svaki vlasnik kose ispod ramena, barem jednom u životu, pletila se klasičnom ruskom pletenicom.

 1. Podijelite kosu na tri ravne niti i navežite ih naizmjence, navijajući svaki pramen jedan iza drugog.
 2. Osigurajte gumenom vrpcom vrh pletenice.

Za promjenu, možete staviti pletenicu s dvije jednostavne pletenice sa strane, što ih čini ne previše zbijenim.

Riblji rep

Djevojčice školskog uzrasta vole ovu neobičnu pletenicu i često pokušavaju pletiti sebi.

Ne izgleda previše razrađeno, kao dječje frizure, ali elegantnije.

 1. Potrebno je podijeliti kosu na dvije velike polovice.
 2. U svakoj polovici odaberite tanku cjedilu, a zatim je pomaknite na suprotnu stranu kose.
 3. Isto učinite s kosom duž cijele dužine, osigurajte gumenom trakom.

Procjenjujući izgled, možete razumjeti zašto je Spit dobio tako lijepo ime.

Francuska verzija

Oni koji imaju odrastajuću kćer, vjerojatno su imali vremena ovladati ovim tkanjem, gdje se trebaju lagane dječje frizure.

 1. Podijelite uvojke na tri jednaka dijela, u podnožju krune.
 2. Trebat ćete pletenicu pletenicom s tradicionalnom metodom, dok svaki put dodajte malo kose u pleteni pramen.
 3. Važno je osigurati da su dodane niti iste veličine.

Ova metoda podsjeća na francusku verziju. Naš korak po korak će vam pomoći da brzo ovladate ovim izgledom.

 1. Započnite pletenicu iz hrama prema sredini krune.
 2. Svaki put, tkanje novi pramen kose, trebali ostaviti treći slobodni objesiti dolje. Što je udaljenost između pramenova manja, manji i filigranski uzorak koji završite.
 3. Isto učinite s pramenom s druge strane glave, povežite se s gumenom trakom, ukosnicama ili nastavite tkati pletenicu u sredini.

Frizura iz pletenice „Vodopad“ izgleda savršeno na kosi različitih duljina, omogućujući vam da nježno tkate neravne niti.

Posebnost frizure je neobično tkanje pletenica, koje podsjećaju na čipku svečane odjeće.

Za preobrazbu uobičajenih dvije pletenice sa strane, u izuzetne pletenice od šara za dugu kosu, potrebno je nježno i simetrično povući pramenove kose iz tkanja, stvarajući omče iste veličine. Popravite gotov rezultat s lakom.

Ova frizura je važna kada kosa nije gusta, kao što rastezanje niti čini istinski voluminozne pletenice, zahvaljujući kojima vaša griva dobiva pomp.

Modna tehnologija

Nakon što ste savladali najjednostavnije frizure s pletenicama za dugu kosu, možete prijeći na složenije opcije.

Nudimo najprikladnije ideje za svakodnevno nošenje i svečane događaje.

Naš vodič korak po korak pomoći će vam da se nosite s najtežim stilom na prvi pogled.

Pletenice s čvorom

Redoslijed ispuhanog repa sa snopom može se mijenjati dodavanjem pletenog elementa.

 • Odaberite dvije niti jednakog volumena sa strane.
 • Sakupite kovrče u repu, pričvrstite gumicu i ne zgrabite bočne niti.
 • Pletenica dvije lijepe pletenice sa strane.
 • Napravite čvor, popravite ga elastičnom trakom i iglama.
 • Položite dvije pletenice na vrh svoje stranice i osigurajte ih dodatnim iglama.

Savjeti za njegu

Da bi vaša nova frizura za dugu kosu vlastitim rukama, da ne postane uzrok lomljenja kose, trebate ozbiljno shvatiti izgled i stanje kose, kao i izbor pomoćnih alata i proizvoda za njegu.

Važno je redovito praviti maske i druge postupke skrbi.

Priprema kose

 • Temeljito operite kosu, "škripav" i nanesite balzam. Tako da su kovrče mekane i savitljive za tkanje.
 • Ne smijete sušiti kosu vrućim sušilom za kosu ili se izravnati željezom prije stvaranja kose. Za razliku od drugih frizura, uredne i lijepe pletenice najbolje su utkane na jedva mokrim pramenovima. Najbolje je ako se kosa suši prirodno.
 • Na tankoj kosi, možete dobiti voluminozniju frizuru, ako naizmjenično lagano povlačite svaki pramen dok tkate pletenicu.

Mjere opreza

 • Ne možete nositi kosu s pigtails više od 8 sati. Šteti strukturi kose i čini je krhkom na korijenu.
 • Izbjegavajte dugo nošenje tvrdih, grubih na dodir gumu, kao i metalnu stealth, koji kvari glavu i izazvati njihovu krhkost. Inače je frizura neizbježna.

Vaš izgled s novom frizurom zasigurno će zadovoljiti ne samo sebe, nego i one oko vas, te će biti predmet divljenja i primjer koji treba slijediti.

Originalne pletenice / pletenice s pletenicama

Romantična slika izravno iz Francuske

To je vrlo udobna frizura pogodna za romantičnu šetnju, kao i za proslavu. Da biste ga izveli, trebat će vam okvir na elastičnoj vrpci i mogućnost pletenja pletenice.

Stavite na oštrica, odvojena od jedne od strana cjedilu kose i početi tkati pigtail, pokrivajući okvir s njom, morat ćete tkati ne za dugo, jer počevši od sredine cjedila, pramenovi će morati biti izbačeni oko ruba. S druge strane, također perekinte sve kose, a gdje su niti, napraviti rep. Zatim ga okrećite kao svitak i pričvrstite iglama. Uredna i udobna frizura spremna je!

Alternativa s tekućom kosom i bez pletiva:

Hipi pletenice

Tko je rekao da pigtails mora biti simetrična, ako ih plesti slučajno, onda ste dobili hipi stilu! Evo kako to učiniti!

Frizura kao u igri prijestolja

Pletenica negdje u sredini s dvije strane na jednom urednom repu, pričvrstite ih zajedno na stražnjoj strani glave. Okrenite prednje niti, ostatak kose bi trebao biti jednostavno labav. I imat ćete frizuru poput Cerseija i Margerija.

Pletenice oko glave

Ali kako možete pobijediti ovu temu malo drugačije. Izgleda kao potpuno nova frizura.

Uvijeni rep

Podijelite uvojke u tri niti, od kojih svaka mora biti upletena i osigurana na jednom mjestu uz pomoć igala.

Sve genijalno je jednostavno

Ako imate dobro ošišanu dugu kosu i stvarno volite repove, kako vam se sviđa ova originalna i krajnje jednostavna verzija konja?

Rep repa

Ne znate hoće li skupljati kosu na repu ili pletenicu? A što ako kombinirate ove dvije opcije, dobivate vrlo elegantan i lijep rezultat.

Podijelite kosu malo koso na dva dijela - gornju i donju zraku. Napravite rep s vrha, a od dna svitak. Zamotajte gumu repa kosom, zabodite elegantnu ukosnicu.

Rep-luk

Osnova kose može biti luk od kose. Jednostavan i vrlo originalan.

Rozeta repa

Iz kose možete isplesti ne samo luk, nego i rozetu. Izgleda vrlo romantično.

Kravata u hipi stilu ili malo nepažnje na slici

Bujni rep

Čak i ako nemate jako gustu kosu, možete dodati dodatni volumen repu uz pomoć raka i hrpe kose skrivene između pramenova.

Bočni rep

Twisted strand bundle

Napravite visoki rep, podijelite kosu na dva dijela i uvijte ih i uvijajte među sobom, dobivate nešto poput pletenice, ali iz dva dijela. Pričvrstite elastiku do kraja i umotajte kosu u kolač, pomažući se ukosnicama.

Dugo svjetlo

Napravite rep na vrhu glave, a zatim napravite hrpu kose, skupite kosu u punđu.

Tako izgleda varijacije s pigtailom.

Mini paket

S ovom frizurom, imat ćete više opuštene kose, ali ćete ukloniti bočne niti kako se ne bi uvukle u vaše oči, a sve ostale kose će se upropastiti u vjetrovitom vremenu.

Pola pola

Tko je rekao da sve kose treba skupiti u kolač? A ako pola kose ostane labava, dobivate taj rezultat.

Snop s kosom

Klasična greda izgleda pomalo staromodno, ali se može osvježiti ako na jednu stranu stavite pletenicu, koja se glatko pretvara u snop. Tako možete ažurirati poznatu jednostavnu frizuru.

Snop s gumenom trakom

Francuski stil

Od pletenice

alternativa

Kosa skupljena na potiljku

Podijelite kosu na dva dijela. Počnite lagano uvijati kosu u snop, pričvršćujući je za glavu ukosnicama, pričvrstite gumu za stealth na vrh. Učinite to s obje strane, pričvrstite vrhove iglama ili ukosnicama.

Retro stil

Raspuštena kosa može dobiti određeni šarm uz pomoć razigranog uvojka, što je učinjeno u 40-50-im godinama. Podijelite kosu koso na dva dijela, na jednoj strani napravite uvojak oko češlja (vidi fotografiju), pričvrstite kosu ukosnicama i lakom. Možete lagano uviti preostalu kosu.

Učinak vlažne kose

Nanesite pjenu na vlažnu čistu kosu i stavite je u rukav ispod. Češljanje nije potrebno.

"Tkanje": tkanje pletenica za dugu kosu

Za početak tkati pletenice za dugu kosu u najjednostavnijem stilu.

1. Definirate jasnu bočnu razdvajanje na licu.

2. Zatim odvojite kosu od uha do uha, a na stražnjoj strani glave je skupite u rep.

3. Na kraju rastavljanja na desnoj strani odaberite tri tanke niti.

4. Počnite tkati najobičniji pigtail od tri niti, ali dodajte tkanju svaki put kad je pramen samo lijevo.

5. Tkanje treba dobro prianjati uz glavu.

6. Utaknite kuglicu dalje (malo na lice).

7. Okrenite lice u obliku male petlje.

8. Nastavite tkati naš pigtail, dodajući nove pramenove lijevo.

9. Vaše tkanje treba stići do kraja rastanka.

10. Na kraju rastavljanja napravite i skretanje tako da je i oblik petlje također na stražnjoj strani glave.

11. Ponovno nastavite tkati prema licu, stalno dodajući pramenove ulijevo.

12. U lice ispletite pletenicu i napravite novu zavojnicu.

13. Nastavite tkati prema stražnjem dijelu glave.

14. Pletenica odrezak dalje za novi povratak.

15. Ovo tkanje stvara efekt retro valova u stilu tihih filmskih glumica.

16. Potrebno je pokušati tako da lice na desnoj strani ima najmanje tri okreta - onda će frizura biti izvrsna.

17. S druge strane, radeći istom tehnikom i preostalim pigtailima, pričvrstite stealth na podnožje repa.

18. Podijelite rep na dva jednaka dijela, od kojih je svaki uvijen u snop.

19. Iz repa treba biti dva bujna i glomazna snopa.

20. Položite naramenice u krug i fiksirajte dobiveni volumetrijski oblik pomoću prikrivenog pribora.

"Vrlo ženstvenost": pletenica pletenica na dugoj kosi

Pletenica na dugoj kosi može biti u svijetlom ženskom stilu.

1. U lice odaberite tri male niti.

2. Počnite obavljati uobičajeno tkanje od tri niti, stalno dodajući kovrče s vrha i dna.

3. Tkanje treba biti vrlo mekano i prozračno - onda će ova frizura biti jednostavna.

4. U ovoj tehnici tkajte prvi pigtail - od čela do potiljka.

5. Potrebno je tkati svu kosu na prvom svitku do kraja.

6. S druge strane, stavite mekani zrak u istu tehniku.

7. Na kraju drugog svitka možete ostaviti male labave kovrče.

8. Ruke podarite kosi dodatnim volumenom, pomičući ih prstima po cijeloj dužini.

9. Osnova vaše frizure su dvije krivudave volumetrijske pletenice.

10. Skupite pletenice u kosu. Prvo osigurajte lijevu pletenicu s klinovima

11. Zatim lijevu pletenicu učvrstite udesno.

12. Obratite pozornost na pramenove lica: trebaju biti mekani i stvoriti romantičnu sliku.

"U najboljim tradicijama": frizure s kosom za dugu kosu

Frizure s kosom dugom kosom "U najboljim tradicijama" čine najizrazitije i naglašavaju njihovu ljepotu.

1. Ova frizura odgovara djevojkama s vrlo dugom kosom.

2. Na licu možete ostaviti nekoliko svijetlih niti, a sva se kosa mora skupiti u jedan nisko napeti rep.

3. Rep je podijeljen na četiri jednaka dijela.

4. Počnite raditi s prvim dijelom. Mora se podijeliti na pola.

5. Na rubovima s lijeve i desne strane odaberite male niti.

6. Krajnji lijevi pramen ide u desnu ruku.

7. I desni kraj ide u lijevu ruku.

8. Počinje lijep uzorak od četiri niti.

9. U ovoj tehnici, tkajte svu kosu do kraja.

10. Trebali biste dobiti prekrasan pigtail, koji se često naziva fishtail.

11. Na repu su četiri volumetrijska i meka pletenica.

12.Svaka pletenica potrebna je za rastavljanje prstiju kako bi se dobila pomp i uzorak čipke.

13. Zahvaljujući ovoj tehnici, volumen vrpce bi se trebao značajno povećati.

14. Četiri prekrasne pletenice od čipke - to je temelj naše buduće frizure.

15. Položite prvu pletenicu na vrh u obliku oboda.

16. Rezultat element popraviti stealth.

17. Druga pletenica ležala je u krugu s desna na lijevo.

18. Stavite treću pletenicu u krug, ali s lijeva na desno.

19. Okrenite četvrtu pletenicu i stavite je u sredinu frizure.

20. Dobiveni element nalik cvijetu, ispravite rukom i svakako popravite stealth.

"U stilu naroda": večernje pletenice za dugu kosu


1. Ove večernje pletenice za dugu kosu u pučkom stilu od četiri niti mogu se izvesti na vrlo dugim pramenovima.

2. Sva se kosa skuplja u jednom tijesnom repu. Može se postaviti tamo gdje želite.

3. Rep je podijeljen na četiri jednaka dijela.

4. Bacimo prvu nit na drugu.

5. Zatim preskočite ispod trećeg niza.

6. Sada bacamo prvu nit na četvrtom.

7. Novi lanac teče s lijeva na desno.

8. Dva niti na desnoj strani sijeku se jedna s drugom.

9. Od četiri niti trebala bi napraviti tako lijepu sliku.

10. Kako bi pokazali svu ljepotu kose, nije potrebno da tkanje bude vrlo čvrsto.

11. Potrebno je utkati svu kosu do kraja i popraviti je gumom za kosu.

12. Takvo lijepo tkanje već može biti samostalna frizura, koja će nadopuniti šiške ili labave kovrče u lice.

"Čarobna čipka" - duga kosa pljuva korak po korak: slike

Sljedeće slike pletenice za dugu kosu prikazane su u uvodu. Zahvaljujući uputama “Čarobne čipke”, možete pletenice pletenica za dugu kosu u fazama.

1. Od ukupne mase kose, odabiremo široku traku, obrađujemo je sjajem ili uljem radi elastičnosti.

2. Odabrani niz podijeljen je na 11 jednakih dijelova.

3. Počinjemo s tkanjem 11 niti. Prvi dio na lijevoj strani pokriva drugi.

4. Potom prva nit prolazi ispod treće, klizi preko četvrtog i prolazi ispod pete.

5. U ovoj tehnici nastavljamo raditi na isti način.

6. Prvi pramen na lijevoj strani prošao je kroz svih 10 niti.

7. Poželjno je pričvrstiti prvu cjedilu s kopčom za kosu.

8. Počinjemo raditi s drugom niti u istoj tehnici.

9. Druga nit mora također proći kroz svih 10 niti.

10. Zahvaljujući ovoj tehnici, dobivamo vrlo lijepo tkanje nakita.

11. Da biste dobili efekt šara, možete ga rastaviti rukom.

"Široka duša": pletenice za vrlo dugu kosu i njihove fotografije

Pogledajte fotografiju pletenice na dugoj kosi s neobičnom varijantom tkanja. Pletenice možete vezati na vrlo dugačku kosu, a ova varijanta frizure "Wide Soul" također se može koristiti i na srednjim duljinama.

1. Vrlo neobično tkanje za dugu kosu.

2. Osnova frizure bit će uski rep, koji se dijeli na tri jednaka dijela.

3. Počinjemo tkati najobičnije pletenice od tri niti.

4. Za vrijeme tkanja, počinjemo ostavljati male pramenove.

5. Ostavite slobodne niti na desnoj i lijevoj strani.

6. Mi i dalje pletenica glavne pletenice po dužini, svaki put, ne zaboravljajući da ostavite labav pramenove.

7. Trebala bi postojati duga pletenica s slobodnim niti na desnoj i lijevoj strani.

8. Glavna pletenica se može rastaviti ručno, čime se dobiva dodatni volumen.

9. Od preostalih vlakana obavit će se tkanje.

10. Pletimo ih tehnikom "vanjske pletenice".

11. Dakle, na vrhu glavne pletenice, dobili ste još jednu novu pletenicu.

12. Naglasiti ljepotu tkanja, istezanjem prstima.

Tkanje pletenice na dugu kosu - korak po korak upute

Pigtails su jednostavna i lijepa frizura koja se može napraviti na dugoj i srednjoj kosi. Navikli smo napraviti jednu pletenicu s leđa, ako želimo ukloniti kosu s lica, ili dvije pletenice sa strane kako bi slika bila spontana i razigrana. Međutim, jednostavne opcije brzo se mogu dosađivati. Možete eksperimentirati s pigtailom na različite načine, povezujući ih između neuspjeha, omatanjem oko glave ili kombiniranjem s uvijenim kovrčama.

Tri pletenice su se iskrivile

Ovo je prilično jednostavna frizura koja izgleda elegantno i pomaže vam da dodate raznovrsnost casual casual izgledu.

 • Možete napraviti takvu pletenicu sa strane ili natrag.
 • Ako imate točno izrezanu kosu, bit će zanimljivo pogledati stražnji dio pletenice s kosom začešljenom unatrag, bez odvajanja.
 • Ako je frizura kaskadna, pojavit će se neke niti - možete ih ostaviti ili ukloniti ukosnicama.
 • Pigtail na strani izgledaju sjajno s bočnim dijeljenjem, kao na slici. Dok radite ovu frizuru, također možete isprobati pletenicu na dugoj kosi s vrpcom.

Kako napraviti tri pletena prepone:

 1. Operite kosu, nanesite sredstvo za zaglađivanje koje dodaje sjaj i sjaj. Ova namjerno neoprezna frizura najbolje izgleda na zdravoj i ravnoj kosi. Voluminozni kovrče, tupa boja, razdjeljni krajevi - sve to može učiniti sliku neurednom u kombinaciji s ovom frizurom.
 2. Češljajte kosu i podijelite je na tri jednaka dijela. Ako u sredini napravite pletenice, dijelovi trebaju biti simetrični u odnosu na sredinu, ako pletenice radite sa strane, one se mogu lagano pomaknuti na jednu stranu.
 3. Uzmite komad s jedne strane i podijelite ga na tri niti. Počnite tkati jednostavnu pletenicu, a zatim je popravite gumicom. Isto učinite s pramenovima kose s druge strane. Nemojte preoptegnuti pletenice - one su mekše, bolje će ležati u konačnoj verziji.
 4. Stavite pletenicu iz preostale kose. Ako rijetko napravite pletenice, to može biti teško. Da biste postigli dobar rezultat s čak i simetričnim nitima, upotrijebite nekoliko zrcala koja vam omogućuju da vidite sve sa stražnje strane.
 5. Sada počnite stvarati pletenice od pletenica, tj. Zajedno tkajte sva tri pletenice. Nemojte pretjerano zatezati kosu: možete napraviti samo jedan okret sa svakim malim prasićem, a vaš će se frizura zadržati.
 6. Sada popravite kosu gumicom koja odgovara boji kose. Mogu se ukloniti tri gumene vrpce koje su zasebno pričvrstile svaku pletenicu. Ako imate nestašnu kosu, možda ćete trebati dodatno fiksiranje laka ili ukosnica. Uz pomoć klinova možete i pričvrstiti pletenicu sa strane.

Pljuni s kovrčavim uvojcima

Ovo je odlična opcija za svečanu frizuru. To se može obaviti na ceremoniji mature, vjenčanju ili bilo kojem drugom svečanom događaju. Osim koštice, to će zahtijevati uvijene kovrče - možete ih napraviti uz pomoć glačala za glačanje, kliješta za kovrčanje ili uvijača. Ova frizura je posebno zanimljiva za gledanje kaskadnih frizura, kada različite kose imaju različite duljine.

Kako napraviti ovu frizuru:

 1. Operite kosu, nanesite proizvode za oblikovanje i sušite sušilom za kosu i četkom kako bi vaša kosa bila dovoljno ravna. Izrada kovrča bit će posljednja faza kose.
 2. Gornji sloj kose mora se najprije ukloniti. Prikupite gornje pramenove prema gore, tako da korijeni tvore ujednačen krug, zakrenite kosu i pričvrstite je na vrh klipom za rakove tako da ne ometaju vas.
 3. Sada morate uzeti dugu uvojku s jedne strane, iz koje ćete početi pletenicu oko glave. Podijelite uvojak u dvije niti i stavite ih poprečno, kao da je početak pletenice. Gornji dio vas će se spustiti, a dno će ići gore. Ostavite gornju cjedilu da visi dolje i uzmite još jednu s dna. Ponovite pokret u isprekidanom uzorku, spuštajući polovicu gornjeg lanca. Ponovite ove pokrete do sredine. Popravi vrh prikrivenog ražnja. Isto učinite s druge strane. Da bi pletenica bila lijepa pozadi, upotrijebite nekoliko ogledala.
 4. Izbrojite broj zavoja u pletenicama. Vratite se na gornju razinu kose, koju smo držali rakom na vrhu glave. Podijelite ga na tanke niti, čiji će broj odgovarati broju okreta u ražnju. Okrenite svaki pramen kao pletenicu i nježno navucite pigtailove ispod svakog donjeg kruga kako vidite na fotografiji.
 5. Sada možete saviti kovrče. Najjednostavniji način da to učinite je da koristite pincete ako želite voluminozne kovrče ili kovrče, ako želite valove.
 6. Nanesite sredstvo za fiksiranje. Sada je vaša svečana frizura temeljena na pletenicama spremna.

Jednostavna pletenica sa strane

Ova stilska frizura izvodi se na istom principu:

 • Počinjete tkati pletenicu sa strane i postupno tkati sve ostale kose u nju.
 • Da bi izgledao dobro, morate točno izračunati veličinu niti koje ćete tkati - one bi trebale biti približno iste.
 • Također, ova frizura će posebno dobro izgledati na glatkoj kosi: ona stvara jasan uzorak koji će biti slabo vidljiv na kovrčama.

Kako napraviti pletenicu sa strane:

 1. Operite kosu i nanesite sredstva za zaglađivanje. Ako imate kovrčavu kosu, bolje ju je osušiti četkom i sušilom za kosu kako bi se malo ispravili.
 2. Sve češljajte na jednoj strani. S ove strane uzmite dva pramenova kose i napravite osnovu za pletenicu.
 3. Kao treću cjedilu, uzmite pramen na drugoj strani kose. Nastavite tkati pletenicu, pri čemu svaki novi krug neprestano upija pramenove s druge strane.
 4. Fiksirajte kraj pletenice gumenom trakom kako bi odgovarala kosi. Da biste napravili pletenicu volumetričnom pletenicom na dugoj kosi, jednostavno povucite svaki okret i gurnite je u stranu. To će kosu učiniti još bujnijom.

Pletenica srca

Ova originalna frizura vrlo je jednostavna u izvedbi, a takvo srce izgleda vrlo neobično. Ako ste htjeli dati vašoj slici razigrani i trenutni dodir ovog proljeća, onda bi vam se svidjela ova verzija. Također, ako ste zainteresirani za pletenje duge kose za dijete - takvo će srce biti moderno i izgledati kao odrasla osoba na bilo kojoj dječjoj zabavi.

Kako napraviti srce iz pletenica:

 1. Češljajte kosu i podijelite je na dva jednaka dijela. Bolje je napraviti ravan rastanak.
 2. Frizura ne podrazumijeva ispreplitanje sve kose. Dakle, bolje je ubosti dno pramenove s rakovima i staviti na stranu, tako da oni ne ometaju.
 3. Sada, iz preostale kose, tkamo dvije jednostavne simetrične pletenice, samo utkamo tanku žicu unutra. Ako je dovoljno žilav, možete ga tkati s jednom od niti, i ako je mekana, bolje je s dva ili sva tri. Postoji varijanta ove frizure bez žice, ali u ovom slučaju bit će potrebno mnogo ukosnica i laka, a kut u podnožju srca neće biti tako jasan.
 4. Nakon što ste napravili pletenice, samo ih preklopite natrag u prekrasno srce. Sakrijte vrhove prema unutra i osigurajte rubove srca s nekoliko nevidljivih kuglica na kruni.
 5. Frizura je spremna. Ako to napravite za dijete, srce možete ukrasiti svim vrstama ukosnica, cvijeća i lukova.

Šiljak kose

Šiljak kose je još jedna lijepa i nekomplicirana frizura koja se savršeno uklapa u casual stil. Poput većine pletenica, najbolje izgleda na ravnoj kosi, tako da je svaki pojedinačni pramen vidljiv.

Kako napraviti kosu kose:

 1. Povucite kosu i podijelite je na dva jednaka dijela.
 2. U svakoj polovici, odvojite vrh kose od dna - otprilike na pola. Gornji sloj će formirati bazu klasića, a od dna ćemo uzeti tanke niti i tkati ih.
 3. Uzmite dvije niti koje će činiti osnovu. Zatim dosljedno početi tkati kovrče iz većina kose - odnesite ih na stranu, zamotajte oko jedne od dvije niti i donijeti savjete na sredini. Pomaknite se odozgo prema dolje sve dok ne pokupite svu kosu u klasu.
 4. Učvrstite kosu gumicom. Vaš je spiklet spreman. Možete lagano povući rubove zavoja kako bi pljunuti više volumena.

Pletenica sa rep

Konjski rep, kod kojeg je pletenica pletenica, izgleda sjajno na svakoj kosi. Takva mala nijansa, poput pletenice, omogućit će raznovrsnu dnevnu frizuru i dati joj posve drugačiji izgled. Uz kosu, možete biti sigurni da se niti jedna nit neće izdvajati iz repa. Osim toga, ova varijanta tkanja stvara dodatni volumen na korijenu, s kojim kosa uvijek izgleda jače i zdravije.

Kako napraviti konjski rep:

 1. Sve češljajte kosu.
 2. Iznad središta počnite tkati jednostavnu pletenicu. Postupno tkajte pramenove sa strane, tako držeći pletenicu na glavi. Uvjerite se da niti koje ste tkali leže simetrično.
 3. Nakon nekoliko takvih okreta, uzmite krajeve pletenice zajedno sa svim preostalim dlakama u visokom repu. Za učvršćivanje koristite bilo koju tanku elastičnu traku.
 4. Zamotajte vrh svitka oko žvaka tako da nije vidljiv. Osigurajte ga malo potajno iznutra. Lijepa i praktična kosa spremna.

Velik izbor frizura s pletenicama omogućit će vam da svaki dan izgledate drugačije. Eksperimentirajte sa svojom slikom, jer kosa s pletenicama može izgledati prikladno u svakoj situaciji i pod bilo kojim okolnostima.

Pogledajte videozapis: Pletenice su uvijek IN (Veljača 2020).