Dreadlocks kod kuće - sigurne opcije za fashionistas

Frizure su različite. Neki u svom stilu više idu klasici, drugi - ekstravaganciji. Ali postoje i frizure koje su pravi izazov društvu. U pravilu ih preferiraju najhrabrije i najsvjetlije osobe koje nisu previše zabrinute za mišljenje većine. Dreadlocks - frizura ne samo za neformalne. Brojne legende govore da donose ljudsko skriveno znanje, darovati sposobnost vidovitosti.

Dreadlocks - prilično riskantan korak, ako se odlučite da ih iz vlastite kose. Ova opcija se smatra opasnom. Ali postoji privremena metoda. Sigurni dredovi ne štete vašoj kosi i mogu se lako ukloniti u bilo koje vrijeme. Ali prirodno će se morati otkrivati ​​dugo i teško. I najčešće moraju jednostavno rezati.

Postoje dva osnovna pravila za stvaranje takve frizure. Dreadlocks kod kuće može pletenica, ali kosa ne bi trebala biti kraća od 15 centimetara, jer su skraćeni u procesu za oko jedne trećine. Osim toga, nije preporučljivo raditi ovu frizuru na oslikanim i oslabljenim kovrčama. Inače, kosa može početi ispadati.

Za izradu dreadlocks kod kuće, nije potrebno imati profesionalnu vještine brijača. Ova frizura je dostupna svima za promjenu. Nije bitno kakve će vas dreads tkati. U svakom slučaju, kosa mora biti pripremljena za ovaj težak postupak. Prvo se peru sapunom ili šamponom s prirodnim ekstraktima bez aditiva. Trebate dobiti potpuno suhu, glatku i poslušnu kosu.

Za stvaranje sigurnih dreads morate Kanekalon željene boje. Osim toga, trebate poseban vosak za kosu i gumu. Dreadlocks kod kuće, zaostaje i samostalno i uz pomoć prijatelja. U ovom slučaju, postoji i nekoliko vrsta frizura. Na primjer, postoje tzv. Imaju dva kraja. Da biste stvorili takve dreadlocks, morate uzeti zasebnu nit kanekalon i povucite ga oko rubova s ​​elastičnim trakama. U ovom slučaju, krajevi ostaju slobodni. Oni su nježno češljani i valjani. Pramen je presavijen na pola. Isto tako pripremite potreban broj dredova. Oni su uredno pleteni na vlastitu kosu neku vrstu zbijenih malih pramenova.

Ako govorimo o običnim umjetnim dreadlocks, onda biste trebali učiniti. Pramen vlastite kose podijeljen je na tri dijela. Mali dio kanekalona čvrsto je pričvršćen za sredinu. Trebala bi biti znatno dulja od prirodne kovrče. Tek tada će dreadlocks kod kuće biti uredan i lijep. Žica je utkana u uobičajenu tanku pletenicu. Kraj je učvršćen gumenom trakom i omotan umjetnom kosom. Dredovi se zaglađuju voskom. Ova frizura može se lako ukloniti ako je potrebno.

Ako se odlučite za "opasne" dredove, budite strpljivi i slobodno vrijeme. Za početak, podijelite kosu na pojedinačne niti na raspoređen način i osigurajte je na korijenu pomoću elastičnih traka. Tada se moraju ukloniti. Promiješajte od stražnjeg dijela glave do kraja. Trebala bi dobiti hrpu. Lagano je bacio i dodao malu količinu voska. Vrh se zagrijava sušilom za kosu. Prvi put možete oprati glavu za oko mjesec dana. Raspuštena kosa je kuka s kukom. Da biste popravili oblik, dodajte malo voska.

Ako želite drastično promijeniti svoj stil, onda obratite pozornost na dredove. Kako ih pletenica s minimalnim štete za kosu? Samo u kabini. Kod kuće će vam trebati mnogo više vremena i truda. U ovom slučaju, gubitak kose će biti značajan.

Stvaranje svijetle frizure kod kuće

Kako se dreadlocks u brijačnice, sve o predstavljaju. Ali nema svaka mlada osoba potrebnu količinu novca, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je malo vjerojatno da će roditelji sponzorirati ovu radikalnu metodu kako bi postali sjajni. Stilisti, prateći što se događa s kovrčama nakon dugog vremena u uskim svežnjevima, razvili su sigurne dredove od umjetnih materijala koji su utkani u njihove domaće niti. Mogu se kupiti u specijaliziranom salonu i pričvrstiti za kosu. Ali najprije stvari ...

Opcija 1 - Spremni dredovi

Kako napraviti dreadlocks kada tkane praznine već kupili?

Pripremite potrebne materijale:

 • šampon
 • guma u boji prirodnih uvojki,
 • vosak,
 • niti za boju kose
 • duga igla sa širokom ušicom
 • 40 -60 kanekalon praznine.

Osim toga, trebat će vam pomoć djevojke ili sestre, možda i vašeg frizera. Jedan kraj gotovog proizvoda je zabrtvljen, a drugi ima labave umjetne vlasi duge oko petnaest centimetara. Radit ćemo s njima. Tkanje dreadlocks je kako slijedi:

 1. Suha oprana kosa bez kondicionera i podjela na jednake zone do kvadrata od dva centimetra. Obezbedite svaki s kvačicom ili gumenom trakom.
 2. Počnite raditi od stražnjeg dijela glave kako biste ga objesili, jer je skriven gornjim pojasevima. Također, ova tehnika će uskladiti duljinu kose.
 3. Otpustite prvu cjedilu.
 4. Podijeli labave krajeve dreadlocks na pola i tkati pletenica, dodajući svoju kosu kao treći cjedilu.
 5. Kada je prirodna kosa utkana do kraja, navijte pletenicu koncem i zašijte.
 6. Odrežite ostatke umjetnog materijala.
 7. Stavite umjetnu prazninu na vrh pletenice i pričvrstite je koncem i iglom.
 8. Učinite to sa svom kosom.
 9. Ako želite, voskom pričvrstite praznine kako bi bile glatke.

Ovom metodom stvaranja frizura možete kratko izrezati kosu koja raste ispod crte koja teče od sredine jednog do sredine drugog uha.

Opcija 2 - umjetni dreadlocks

Sigurni dreadlocks stvarno stvoriti, tkanje umjetne kose, Za izradu frizure trebat će vam isti pribor kao u prvoj verziji, osim za umjetne dreadlocks. Duljina kupljenog materijala trebala bi biti tri puta dulja od željene frizure.

S ovom instalacijom je sasvim moguće nositi se bez pomoći. Izvodi se jednostavno:

 1. Pripremite parcele od kojih će se formirati dredovi. Također ne bi smjeli biti više od dva centimetra kvadratna (ovisno o debljini željenih snopova i broju njih).
 2. Počnite na dnu ili na vrhu kako želite. Otpustite prvu gredicu i podijelite je na tri dijela.
 3. Nanesite pramen umjetne kose širine oko jednog do dva centimetra na srednju.
 4. Pletenica pletenice vlastite i kupljene kose.
 5. Osigurajte kraj elastičnom trakom.
 6. Preostale labave ne-domaće kose, zaokružuju cijelu pletenicu od korijena do dna, vezujući krajeve elastičnom trakom.
 7. Osušite bager kako biste se nosili s krajevima.
 8. Pletenice svih ubranih područja na isti način.

Kao što možete vidjeti, ova metoda je apsolutno sigurna, jer je vlastita kosa zaštićena umjetnim.

Za mlade i živahne dame predlažemo korištenje obojenih niti umjesto umjetne kose. Prvo, to je pristupačnije i jeftinije, a drugo, možete dobiti najviše nevjerojatne boje.

Opcija 3 - dredovi iz vlastite kose

Ova metoda je namijenjena onima koji žele naučiti kako tkati dredove iz vlastite kose. Postoje razne tehnike koje minimalno uništavaju strukturu dlačica.

Neopasne dreadlockse kod kuće mogu se obavljati na sljedeći način:

 1. Podijelite kosu na kvadratiće oko dva centimetra i pričvrstite ih elastičnom trakom.
 2. Otpustite prvu gredicu i stvorite čvrstu pletenicu od nje, ne ostavljajući slobodne krajeve.
 3. Osigurajte korijenje i završava elastičnim trakama koje su nevidljive u boji.
 4. Pokrijte pletenicu voskom i dugo je uvucite u dlanove da biste je zapečatili.
 5. Napravite takve postupke sa svakom trupom.

Vlasnici rijetke ili tanke kose mogu varati i dobiti deblje snopove, ako se pletenice presavije na pola i zatim fiksiraju gumenim trakama na korijenima i krajevima.

Sve ostale metode (hrpe, tangling, valjanje, itd.), Dostupne za domaće tkanje dreadlocks, vrlo pokvariti kosu.

Ostali elementi za rad

Također pletenice dreadlocks pomoći će male udobne gumene trake, isječke i debeli veliki češalj. Pažljivo odaberite ove stavke. Nije potrebno odabrati preuske i uske elastične trake, njihov pritisak će znatno oštetiti kosu i komplicirati rad. Bolje je odabrati stege koje su jake bez ukrasnih elemenata i dodatnih dijelova, što će značajno skratiti vrijeme postupka. Potrebno je pronaći češalj s visokokvalitetnom drškom s udobnom ručkom, a previše pojednostavljen oblik nije posve ugodan tijekom tkanja.

Moja glava je u pravu

Tkati dreadlocks kod kuće bolje u društvu istomišljenika, tako da će vrijeme biti potrošeno produktivno, a tkanje u nepristupačnom području bit će mnogo lakše. Za početak, vrijedi oprati kosu temeljito, nježno je osušiti. Na kovrče se može primijeniti samo lagani klima uređaj. Balzami, a posebno ulja s njihovom masnom strukturom, strogo su zabranjena.

Pripremna faza rada

Kako tkati dreadlocks vlastitim rukama? Za početak, valja polako rasporediti cijelu hrpu na male kvadrate (1,5-2 cm sa svake strane). Gotovi pigtail će biti voluminozan i prilično glomazan, to treba uzeti u obzir prije tkanja, a onda će veličine razbijenih kvadrata biti razumljivije.

Tijekom formiranja svakog dijela, morate slijediti pravila raspodjele šahovske ploče, tako da će površina glave biti ravnomjerno ispunjena dredovima, a ćelavi zakrpe neće se pojaviti. Također je važna i nijansa smjer tkanja: lakše je započeti u stražnjem dijelu glave i završiti na čelu. Upravo ta tehnika omogućuje podešavanje procesa u svim vremenskim intervalima. Svaku odabranu cjedilu treba suziti gumenom trakom striktno na korijenu, ne smije se otklanjati dlake ili skraćene brave. To rezinochki pomoći u budućnosti tkati dreadlocks, jer zahvaljujući njima postoji jasno ograničenje svakog pigtail.

Tkati prekrasne pletenice

Princip tkanja je sasvim bezopasan: svaki svitak prolazi kroz proces gomila od korijena do vrhova, kao i skreće oko svoje vlastite osi. Prvi je odrediti niže niti: njima je prikladnije proći kroz proces “punjenja ruku”, a ruke nisu toliko umorne od konstantnog napona. Najduži pigtails često se nalaze na stražnjoj strani glave, a kratki dreadlocks ukrasiti krunu.

Prije češljanja svaka se traka kose oslobađa od zahvatanja elastične trake i češljanja sve dok se ne formira gusta, gusta kosa kose. Kada je njegova struktura zadovoljavajuća, češalj se može pomicati po kosi. Nakon završetka pilota, dredovi moraju biti učvršćeni na korijenu i na vrhu s elastičnom trakom, tako da se tijekom rada sa susjednim pramenovima ne narušava cjelovitost gotovih proizvoda. Donja stezaljka se ne može ukloniti sljedeća 2-3 tjedna, tako da se još ne uspijevaju razbiti dredovi.

Važna načela

Izvođenje dreadlocks kod kuće, to je vrijedno pamćenja nekoliko trikova njihove tkanja:

 • svaki pigtail mora biti navlažen pčelinjim voskom, tako da će čista kosa povećati sigurnost od prljavštine,
 • da bi vosak bio lak za korištenje, mora biti pravilno zgnječen u dlanovima,
 • prvi sloj proizvoda mora biti velik, inače će svi napori biti uzaludni (nedostatak voska će uzrokovati uništenje gomile pod utjecajem vanjskih čimbenika, onečišćenja kose, pa čak i uši),
 • za potreban stupanj impregnacije s voskom, možete nacrtati sušilo za kosu, to će pomoći kapljicama proizvoda prodrijeti duboko u pigtail i ostati tamo nakon što je postupak završen.

Kao rezultat obavljenog posla, 30-40 odličnih i izdržljivih pletenica će ukrasiti glavu. Ova tehnika tkanja dreads je primjenjiv na dlake dulje od 10-12 cm, kraće dlake će ispasti iz scallop namjerno. Dreadlocks skraćenog oblika je teško otežati, dlačice tijekom češljanja su bile previše revnosno uvijene. Stoga, da biste oslobodili takvu kompoziciju samo škare.

Prije nego što napravite dreadlocks, vrijedi se sjetiti problema koji će vas čekati nakon tkanja pletenica. Nakon takve frizure gubi se do 50 posto kose, a preostali „heroji“ kose zahtijevaju ogromne postupke oporavka. Vosak, iako daje uvojcima minimalnu njegu, još uvijek ne ispunjava nedostatak čistoće i drugih sredstava za hidrataciju.

Rastavljamo dreadlocks ispravno

Sada razmislite kako je postupak za raščlanjivanje takvih struktura. Za rasplitanje kose impregnirane voskom bit će potrebno sudjelovanje vilice ili trajne metalne kuke. Za pojednostavljenje procesa češljanja dreadlocks može biti navlažiti s toplom vodom (ne koristite samo toplo). Vosak treba premjestiti iz utvrđenog mjesta dislokacije u niti. Stoga je potrebno nanijeti samo vruću vodu.

Njega u prvom mjesecu

Nakon što ste shvatili kako se radi dreadlocks, trebali biste znati metodu posebne skrbi. U prvom mjesecu, pigtail ne može biti podvrgnut vodenim postupcima, to će negativno utjecati na njihovu krhku strukturu. No, tijekom tog razdoblja može se pojaviti svrbež, a samo će se strmim izrezom od kamilice riješiti toga. Oni moraju polako i prilično nježno tretirati kožu, izbjegavajući grebanje ili oštećenje kože.

Mali zaključak

Sada znate kako napraviti dreadlocks kod kuće. Prije nego što se odlučite na rekreaciju na svojoj kosi, vrijedi odmjeriti sve prednosti i mane, tako da, osim komplicirane procedure tkanja, ne dodajete razočaranje sustavnom brigom za neobične pigtailove i njihovo rasplitanje. Kako bi se pojednostavio proces razmišljanja, potrebno je preklapati fotografije s već izrađenim frizurama, ovaj način vizualizacije vlastitih snova pomoći će u razumijevanju punog opsega njegove važnosti.

Kukičanje ili vrpca

 • veličina kuke od 1,0 do 1,6 mm,
 • posebni vosak za brave za tkanje kose
 • guma.

Označite glavu u jednakim segmentima. To mogu biti kvadrati ili trokuti. U isto vrijeme, bolje je svaki pramen fiksirati običnom malom elastičnom trakom za kosu.

Uzmite pramen, podijelite ga na pola (kao da ga razbijete) do tla da napravite koltun. Zatim je ponovno odvojite i ponovite manipulaciju. Što više stežete kovrču u podnožju, to će strah biti deblji. Po istom principu, podijelite i uvijte uvojak dok ne dobijete samo jedan mali rep koji se ne zapleće od niti.

Sada idite na kukičanje. Provucite kuku kroz dreadlocks po cijeloj dužini, nekoliko puta omotajte izbočeni vrh i povucite ga na isti način. Zato zaključajte bravu, učinite je jakom i manje ispucanom.

Učinite istu manipulaciju sa svim ostalim nitima. Umjesto udice, možete koristiti i običan gitarski niz.

Područje kose glave podijelite u iste sektore veličine od 1-2 cm, a svaki pramen učvrstite elastičnim trakama. Odvijte jedan pramen od vijka i okrenite ga u smjeru kazaljke na satu. Pomoću češlja oborite uvijeni pramen i pričvrstite ga gelom. Okrenite vrh dreadlocksa, a zatim ponovno popravite. Tako se obrađuje svaki lanac. Nanesite gel na kosu.

Prvih nekoliko dana za fiksiranje može se koristiti guma na korijenu i na vrhovima brave.

Podijelite područje vlasišta na jednake kvadratne sektore, svaki širine oko jednog inča. Učvrstite brave gumenim trakama. Naizmjenično izvadite gumu iz svake uvojke i iz nje iscrtajte uski pigtail, osiguravajući preostali mali rep elastičnom trakom.

Nakon što se na glavi pojavi mnogo sitnih pletenica, pokrijte ih voskom i svaki od njih dulje vrijeme valjajte između dlanova i intenzivno do potpunog formiranja ("prskanje").

Pjenušavom kosom šamponom oblikujte bogatu pjenu. Bez pranja vodom, okrenite ih u smjeru kazaljke na satu. Zatim isperite vodom, a ne češljajte i ne dijeleći se u niti. Kada je kosa suha, rastrgajte nastali komadić na mnogo niti (sve dok želite imati dredove). Pojedinačno uvijte svaki pramen, dodajući vosak. Nakon toga, svaki od njih se intenzivno kotrlja između dlanova.

Za pričvršćivanje možete pričvrstiti sve dijelove frizure gumenim trakama. Ponoviti valjanje je potrebno svakodnevno dok se kosa potpuno ne presavije.

Stavite na ruke vunene rukavice i protrljajte kosu kružnim pokretima da biste stvorili ogromnu zapetljanu hrpu. Zatim ih poderati u jednake dijelove, od kojih se svaki puta više puta utrljava s rukavicama. Popravi sav vosak. Ovaj postupak treba ponavljati svaki dan do potpunog stvaranja kose.

Sigurni dredovi s kanekalonom (umjetna kosa) izumljeni su relativno nedavno. Njihova glavna prednost je da ne kvare strukturu prirodnih kovrča: lako se mogu pričvrstiti za pramenove i ukloniti s istom lakoćom.

Istodobno, niti mogu biti kratke - od 6-7 cm, a Kanekalon može imati različite boje (do fantastičnih) i duljinu. Ova frizura može trajati od 2 do 6 mjeseci.

Nedostatak Kanekalona je njegova visoka cijena. Također treba napomenuti da kada su mokri, takve umjetne niti neugodno mirišu.

U pravilu se umjetni dredovi izvode u specijaliziranim frizerskim salonima, gdje klijent može odabrati materijal odgovarajuće boje, duljine i teksture.

Međutim, oni se mogu napraviti kod kuće.

 • gotove kanekalon praznine,
 • vosak za kosu
 • guma.

Podijelite područje kose glave na jednake segmente. Pramenovi bi trebali biti onoliko koliko planirate imati dredove. Osigurajte ih gumenim trakama.

Uzmite radni komad, pričvrstite ga s obje strane gumenim trakama, pažljivo ga promiješajte, navlažite, preklopite na pola i pričvrstite ga za prirodni pramen kose pletenicom. Ponovo navlažite.

Također možete ići kraći način: tkati umjetnu gredicu u živu kosu, a zatim svaki vosak obraditi voskom.

Prije tkanja brave oprati kosu običnim šamponom. Ne koristite uređaje, balzame i druga sredstva za ravnanje kose.

Tijekom mjeseca nakon zahvata ne možete oprati kosu.

Skalp treba očistiti izvarkom kamilice - to ne samo da će ojačati korijen kose, nego će i eliminirati mogući svrbež i iritaciju.

Mjesec dana nakon tkanja, koristite katran ili šampon za jaje da operete kosu. Nakon postupka, isperite kosu s litrom prokuhane vode s žlicom otopljene morske soli. To će osigurati više zapetljanu kosu i pomoći u održavanju strukture dredova.

Tkati opasne dredove

 1. Bouffant. Tkanje počinje s vratom. S nitima uklonite gumu i češljajte je od vrha do korijena. Rotacijski pokreti se izvode tijekom procesa češljanja, sve dok se ne formira nevezani snop, koji se kotrlja dlanovima poput plastelina. Vrh 10 mm voska se i zagrijava sa sušilom za kosu dok se potpuno ne upije.

  Kanekalon - sintetička kosa željene dužine i boje,

 1. Dredlokovi (s dva kraja). Kanekalon je potrebno prekriti gumenim trakama na rubovima, ostavljajući slobodne krajeve koji se moraju češljati i valjati. Dread presavijen na pola. Stoga pripremite potreban broj umjetnih niti. Srednji dio umjetnih dreadlocksa je sigurno pričvršćen na pripremljene pramenove vlastite kose, a svi zajedno pleteni su običnim pletenicama.

Čuvanje dreads u dobrom stanju

Gotovo sve žene imaju želju provoditi eksperimente sa svojim izgledom. Ali, nažalost, nisu svi.

Lijepa, dotjerana kosa - vlasništvo svake žene. Ali da bi kosa izgledala 100% potpuna, potrebno je.

Francuski pletenica, ili spiklet, vrlo je popularna frizura. To je zbog vrlo estetskog i jednostavnog izgleda.

Kao što je svima odavno poznato, većina momaka preferira plavuše. I nisu uopće zainteresirani za postizanje dama.

Kako bi vaša slika bila elegantna i atraktivna, win-win opcija su razne frizure.

Kod kuće i za samo jedan dan možete se riješiti ušiju i gnjida! Znam sigurno! Moj sin je imao uši, za dva dana je morao ići u logor, naravno da je bilo nemoguće ići s živim bićima na glavu, bilo je potrebno riješiti se nesreće radikalno za nekoliko dana, da jedva reže da njegov sin nije htio. Bilo je potrebno djelovati vrlo brzo, otišao sam u ljekarnu, kupio lijek D-95, donio ga kući, učinio sve kako je napisano u uputama. Bio sam vrlo iznenađen kad sam sljedećeg dana.

Nisam znao da začinjena hrana može izazvati cistitis. I volim i slanu i papriku, i ovdje se ispostavlja.

Mislio sam da sam jedini koji uopće nije znao. U početku je sve bilo u redu i nakon što smo se ušutkali, živimo 9 godina i nemam seks gotovo dvije godine, postavljam sebi pitanje koje ne voli ružno na iskren razgovor ne ide živjeti kao susjedi na krevetu

Ako sam ja, žena, razdvojio tuđu obitelj, prekršio sam duhovni zakon, koji nije ljudski, nego Božji! onda ja, bez obzira na bilo kakve argumente, izgovore, postoji preljubnica. Božji zakon, koji nitko nema moć da ukine i uvijek djeluje, kaže da se iskušavanjem udane žene, preljubnica upisuje u pakao, njezine patnje će početi čak i sa ženama.

Unesite svoje ime i ime odabranog kako biste saznali koliko ste kompatibilni:

Majstorski tečajevi

Autorsko pravo 2011-2016. Sva prava pridržana.

Ponovni ispis materijala dopušten je samo u dogovoru s upravom stranice.

Ako ste na našim stranicama pronašli materijale koji krše autorska prava ili RF zakon, javite nam. Poštujemo zakon i rad drugih i poduzet ćemo sve potrebne mjere. Neki članci stranice mogu sadržavati materijale koji nisu namijenjeni osobama mlađim od godina života. 18.

Kako možete raditi dredove?

U nastavku ćemo ponuditi najučinkovitije od svih postojećih metoda tkanja dredova. Bolje je od ostalih jer od trenutka kad stvorite kosu, kosa će vam izgledati kao da ste cijelog života nosili dredove. Počnimo.

Trebat će nam poseban vosak za kosu, kvačice, gumene trake, češalj i fine zube.

  Prije svih postupaka dobro operite kosu, osušite kosu i temeljito je počešljajte. Ne možete koristiti dodatna sredstva, samo vodu i šampon.

Tajna pletenja dreadlocksa leži u hrpi. Uzmite donju cjedilu, oslobodite je i počnite češljati, uvijajući je oko svoje osi. Zahvaljujući češljanju i zapetljavanju, kosa se počne spoticati na korijene, ali se isplati pripremiti za dug i naporan rad, jer to se ne radi brzo. Proces nije uvijek bezbolan, ali ljepota uvijek zahtijeva žrtvu.

Pramen je učvršćen gumenom trakom na vrhu i nije uklonjen 2 tjedna.

 • Uz pomoć sušila za kosu i posebnog voska, snop kose je impregniran tako da je kosa potpuno pokrivena voskom.
 • Isto bi trebalo učiniti s ostatkom niti, sve dok se ne formira od trideset do četrdeset dreadlocks, s kratkim, manje od osam centimetara, kosa, ovaj postupak neće biti moguće.

  Briga o dredovima

  U prvom mjesecu za pranje kose je strogo kontraindicirana, to će uništiti cijelu frizuru. Može se koristiti drveni pepeo, koji se utrlja u vlasište kao suhi šampon. Svrab koji dobro uklanja klorheksidin ili prirodni lijek - izrez kamilice, koji se također treba utrljati u kožu, može započeti nenaviknutim ponašanjem.

  Na kraju mjeseca potrebna je korekcija, tako da dredovi ne mokre, a zatim možete nastaviti s pranjem sapunom ili šamponom od katrana. Najbolje je oprati dreadlocks u juhu čaj s cimetom karkade. Rastvorite čopor karkada u posudi s vodom i rastopite u njoj žlicu karkade. Nakon pranja, možete trljati ulje čičaka u vlasište.

  Je li moguće rasplesti dredove?

  Kada se rasklimate, kosa se gubi na pola kose, a sam postupak je izuzetno bolan, a preostala kosa nakon toga mora se dugo liječiti. Dreadlocks se obično odvijaju s kuki ili vilica, namakanje voska natopljenu kosu u toploj vodi i metodički češljanje. Ako vam se ne dopada dugotrajan i bolan postupak, uvijek možete odrezati kosu.

  Postoje dva glavna uvjeta za tkanje dreadlocksa

   Kosa mora biti dovoljno duga - najmanje 15 cm, jer se kosa skraćuje za gotovo 1/3.

 • Kosa ne smije biti tanka, oslabljena i obojena, jer u protivnom velika opterećenja tkanjem mogu dovesti do gubitka kose.
 • Tkati dreadlocks, i sigurne i opasne, također može biti učinjeno kod kuće bez okretanja na profesionalni frizer.

  Prvo morate oprati kosu prirodnim sapunom ili šamponom, u kojem nema različitih aditiva. Kosa bi trebala biti glatka, upravljiva i potpuno suha.

  Za tkanje dreadlocks trebate kupiti:

  • sušilo za kosu
  • mali češalj za dredove, ili željezni češalj,
  • rakovi, igle, drugi klipovi,
  • jednu ili dvije limenke s voskom za oblikovanje,
  • ogromne kravate za kosu,
  • kuka, koja je utkana u dreadlocks skočio nitima.

  Ovisno o planiranom broju dreads, u pravilu, 30-50 komada, kosa je podijeljena u dijelove od 2x2 cm. Učvršćivanje niti u korijenu - pomoću elastične trake. Šahovski aranžman jamči odsustvo ćelavih mrlja nakon što je frizura potpuno spremna.

  Tkati sigurne dredove

  Prvo morate zalihe:

  1. Kanekalon - sintetička kosa željene dužine i boje,
  2. gumene trake
  3. vosak.

   Dredlokovi (s dva kraja). Kanekalon je potrebno prekriti gumenim trakama na rubovima, ostavljajući slobodne krajeve koji se moraju češljati i valjati. Dread presavijen na pola. Stoga pripremite potreban broj umjetnih niti. Srednji dio umjetnih dreadlocksa je sigurno pričvršćen na pripremljene pramenove vlastite kose, a svi zajedno pleteni su običnim pletenicama.

 • Normalno tkanje. Pripremljen pramen vaše kose je uzet i podijeljen u tri. Sintetička kosa je utkana u pigtail jednim dijelom. Duljina kanekalonskog lanca trebala bi biti tri puta veća od duljine vaše kose. Nakon završetka tkanja, pigtail se pričvršćuje pomoću elastične trake, zatim se omata slobodnim krajem sintetičke trake i fiksira s drugom elastičnom trakom. Za zaglađivanje dobivenih dreda, impregnira se voskom. Rezultat je prilično kreativna frizura koja ne predstavlja opasnost za vašu kosu.
 • Pogledajte videozapis: How To Wash Your Hair And Make It Soft - Beauty Tips (Veljača 2020).