8 faza korištenja Olaplex sustava


OLAPLEX - američki sustav za jačanje i obnavljanje kovrča prije, tijekom i nakon postupka salona. Koje su pripreme ovog čudesnog sustava? Kako oni rade i za koga su prikladni? Sve uredimo.

Što je OLAPLEX?

Najnoviji OLAPLEX alat je sustav koji se sastoji od tri pripravci koji se koriste za obnavljanje strukture kose tijekom kemijskog brijanja, ravnanja, bojanja i drugih štetnih učinaka.

Sustav je u kombinaciji s od svih umjetne boje i pogodna je za sve vrste toniranja, isticanja i laminiranja kose. U kratkom vremenu OLAPLEX će ojačati strukturu vaših uvojki, učiniti ih mekanim i svilenkastim.

Olapleks - značajke postupka

Jednokomponentni djelotvorni spoj obnavlja oštećene disulfitne veze u dlačicama. Zbog toga postaju jači i otporniji. Agresivni učinak boje na njih neće biti toliko jak.

Tko bi ga trebao koristiti i koje su koristi

Olaplex tretman kose nema kontraindikacija (osim intolerancije pojedinačnih komponenti). To će odgovarati apsolutno svima, jer učinkovito štiti kovrče od agresivnih učinaka kemijskih spojeva.

Nakon njega brzo oporavlja štetu. Uz pravilnu kućnu njegu nakon zahvata provodi se tretman i restauracija niti.

Postupak je nužan za vlasnike tankih i mekih dlačica. Dobro je i na rezanim i labavim pramenovima. Kada se slika, oni su još više oštećeni, mogu početi da se slome. Olapleks ih štiti od toga.

PRIMJENA OLAPLEX

Nakon što pročitate ove informacije, preporučujemo da pogledate sve naše videozapise za obuku.

Olaplex ne sadrži silikone, sulfate, ftalate, DEA (dietanolamin), kao i aldehide i nikada nije bio testiran na životinjama. Olaplex ponovno povezuje disulfidne veze, uništene bilo kakvim toplinskim, mehaničkim i kemijskim učincima na kosu.

Olaplex je velika prednost za stilistu i, što je još važnije, prednost za klijenta. Korištenje Olaplexa pružit će vam priliku da radite s kosom učinkovitije nego ikad prije. Osjećajući ovaj proizvod, otkrit ćete prednosti koje će se očitovati u vašem radu.

KAKO SASTAVITI DOZIRNIK?

 • Uklonite zapečaćenu vrećicu iz boce višestrukog sredstva Olaplex No.1 Bond Zaštita koncentrata. Stavite tanji dio posude u bočicu i pričvrstite ga.
 • Za uporabu, uklonite gornji poklopac iz aparata i lagano stisnite bočicu, mjerenjem željene količine proizvoda pomoću stupnjevanja dozatora.
 • Ako mjerite više nego što je potrebno, možete ostaviti višak u spremniku do sljedeće uporabe.
 • Bočicu Olaplex br.1 držite zatvorenom i uspravnom.

NJEGA AKTIVNA ZAŠTITA OLAPLEX

Care Active Protection je najbolji način za početak rada s oštećenom kosom. Care Active Protection - potpuno ponovno podizanje kose, koja će vratiti strukturu u stanje kada se kosa može ponovno obojiti. Izvodi se prije i / ili nakon bilo kakvih usluga za kosu. Preporučuje se za sve tipove kose od prirodne do izrazito oštećene obojene kose.

Korisni savjet: kod izvođenja nekoliko blonding koraka preporučujemo da nakon svakog koraka koristite Active Protection.

 • Pripremite Olaplex zaštitnu otopinu miješanjem 1/2 doze (15 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikator | Koncentrirajte Zaštitu i 90 ml vode (po mogućnosti pročišćenu) u bilo kojem aplikatoru bez raspršivača. Olaplex zaštitna otopina nije prikladna za prskanje.
 • Suhu kosu potopite od korijena do vrha. Uz veliku količinu proizvoda za oblikovanje ili prljavštinu na kosi, možete ih prethodno oprati šamponom i osušiti ručnikom.
 • Držite najmanje 5 minuta.
 • Nanesite Olaplex No.2 Bond Perfector | Koktel popravljač, nježno češljajte kosu i ostavite da djeluje 10-20 minuta. Što je duže vrijeme ekspozicije, to je bolji rezultat.
 • Na kraju postupka isperite šampon, regenerator ili potrebnu njegu.

ZAŠTITA BAZE OLAPLEX

Brza i jednostavna njega Olaplexova osnovna zaštita je sjajan način da ponudi dodatnu uslugu svakom kupcu, čak i sa neobojenom kosom. Ovaj tretman pomoći će ojačati strukturu kose, učiniti je mekom i lako rukovati. Care Basic Protection Olaplex će proširiti izbornik usluga i učinkovitije provesti Olaplex No.2 Bond Perfector | Popravak koktela.

 • Nanesite dovoljnu količinu Olaplexa br. 2 (5-25 ml) na kosu osušenu ručnikom. Lagano češalj i ostavite da djeluje 5 minuta.
 • Nemojte prati, ponovite postupak. Držite najmanje 5-10 minuta.
 • Na kraju postupka isperite šamponom i sredstvom za regeneraciju ili potrebnu njegu.

Kompozicije i folije koje se mogu blondirati.

Obratite posebnu pozornost na veličinu mjerne žlice u plavom prahu koji koristite. Veličina žlice može varirati ovisno o proizvođaču. Količina Olaplexa ovisi samo o količini plavog praha, isključujući oksidans.

 • Pomiješajte Puder i Oksidant
 • Izmjerite potrebnu količinu Olaplexa No.1 pomoću odjeljaka dozatora na bočici.
  1/8 doza (3.75 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikator | Koncentrat Zaštitite 30–60 g plavog praha.
  1/16 doza (1,875 ml) Olaplex br. 1, ako koristite manje od 30 g plavog praha. Uz vrlo malu količinu praha, uzmite doslovno kap No.1.
 • Nakon miješanja blistera u prahu i oksidansa, dodajte Olaplex No.1 Bond Multiplier | Zaštita koncentrata. Temeljito pomiješajte dobiveni sastav.

Nakon miješanja, dodajte malo plavog praha, ako je potrebno za postizanje željene konzistencije.
Ako radite udobno, povećavate oksidant ili vrijeme izlaganja, kada to dopušta kvaliteta kose - i dalje možete raditi na taj način.
Preporučamo miješanje porcija ne više od 60 g plavog praha.
Za bilo koju količinu praha do 60 g, nemojte dodavati više 1/8 doza (3.75 ml) Olaplex No.1.
Koristite standardne mjere opreza pri radu s plavušama.
Ako je kosa oštećena, slijedite aktivnu zaštitu prije plave i kontrolirajte elastičnost kose.

Dobro je poznato da sjenila mogu termalno reagirati s klorom i raznim mineralima na površini kose. Takve reakcije uzrokovane su interakcijom pročišćivača s mineralima. Pokušajte kontrolirati prisutnost minerala u kosi, napraviti test na zasebnoj cjedilu ako je potrebno (bez upotrebe Olaplexa). Ako postoji reakcija s aktivnom toplinom, odmah isperite kosu vodom.

Blonding krema i folija

dodati 1/8 doza (3.75 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikator | Koncentrat Zaštita na 45 g krem ​​boje. Nemojte koristiti više od 1/8 doze (3,75 ml) Olaplexa No.1, ako trebate više od 45 g kreme za plivanje. Bolje je pripremiti novu smjesu.

dodati 1/16 doza (1,875 ml) Olaplex br. 1, ako koristite manje od 45 g kreme za blonding ili izvedite balayazh ili radonsku blonding s 45 g ili više kreme za plivanje.

Vrijeme ekspozicije tijekom pojašnjenja

NE povećavajte koncentraciju oksidanta i vrijeme izlaganja.
Kao i obično, vrijeme zadržavanja nužno zahtijeva kontrolu. Koristite manje Olaplexa za bilo kakve poteškoće s vremenom ili razjašnjenjem.

Upotreba dodatne topline je moguća ako to dopušta proizvođač boje. Toplina ubrzava svaku kemijsku reakciju. Pratite rezultat svake 3–5 minuta, kao i obično, s izlaganjem toplini. Izbjegavajte izlaganje dodatnoj toplini ako je kosa oštećena.

Balayazh, blonding i druge otvorene tehnike pojašnjenja

dodati 1/16 doza (1,875 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikator | Koncentrat Zaštitite 30–60 g plavog praha za tehnike otvorenog posvjetljivanja.

dodati 1/32 doze (1 ml) Olaplex br. 1, ako se koristi manje od 30 g plavog praha. Uz vrlo malu količinu praha, uzmite doslovno kap No.1.

NE povećavajte koncentraciju oksidanta i vrijeme izlaganja ..

Koristite Olaplex tijekom plavuša. Zapamtite da je plavi proizvod u kontaktu s vlasištem, a upotreba oksidanata više od 6% (20 vol.) Može uzrokovati nelagodu i iritaciju.

Kao i obično, vrijeme zadržavanja nužno zahtijeva kontrolu. Koristite manje Olaplexa za bilo kakve poteškoće s vremenom ili razjašnjenjem.

* Ne preporučuje se upotreba oksidanta više od 6% (20 vol.) Pri zasljepljivanju u zoni korijena.

* Ako radite udobno, povećavate oksidans ili vrijeme izlaganja, kada kvaliteta kose dopušta, i dalje možete raditi tako.

* Raditi pouzdanije, prvi test za male vlasi kose.

Ako je kosa oštećena, obavite 1-2 postupka predobrade: Aktivna zaštita Olaplex nekoliko dana prije bojenja. Detaljan opis brige Aktivna zaštita Olaplex vidi gore.

PRODUŽENJE KOSE

Olaplex se savršeno dokazao pri radu s ekstenzijama kose bilo koje vrste. Može se koristiti za svako bojenje koje dopušta vaša tehnologija proširenja. Olaplex No.2 Bond Perfector | Koktel popravljač se također koristi za proširenje kose - uzimajući u obzir standardne mjere predostrožnosti za područja pričvršćivanja niti. Temeljito isperite kosu šamponom nakon nanošenja Olaplexa No.2.

PRAVILA ZA STALNE I POLOVNE BOJE

upotreba 1/16 doza (1,875 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikator | Koncentrat štiti 60-120 g bilo koje boje, osim za blonding.
upotreba 1/32 doze (1 ml) Olaplex br. 1, ako promiješate manje od 60 g boje.

Koristite manje Olaplexa za bilo kakvu poteškoću s osvjetljavanjem ili pokrivanjem boje. Koristite Olaplex No.1 samo ako planirate zadržati sastav najmanje 10 minuta.

Ne povećavajte koncentraciju oksidansa. Ako se bojenje sastoji od nekoliko stupnjeva, upotrijebite No.1 u SVAKOM stadiju, čak i ako se izravno prate.

KORIŠTENJE ŠAMPONA PRIJE TONIRANJA

S bilo kojom tehnikom bojanja koju slijedi toniranje, ne možete šamponirati kompoziciju kojoj je dodan multiplikator Olaplex No.1 Bond | Zaštita koncentrata. Dovoljno je temeljito isprati kosu vodom - to će zaustaviti kemijsku reakciju.

Isperite višak vode ručnikom i nanesite nijansu boje, po mogućnosti i s dodatkom Olaplexa No.1.

Ako je važno da koristite šampon prije toniranja, možete to i učiniti.

OLAPLEX NO. 2 SAVRŠENI SAVJETNIK | ZAHTJEV ZA KOKTEL

| ZAHTJEV ZA KOKTEL

Olaplex No.2 Bond Perfector | Koktel popravljač NIJE MASKA I NE KLIMA UREĐAJ. Treba ga isprati šamponom i regeneratorom.

Olaplex No.2 Bond Perfector | Koktel-Fixer se primjenjuje u prosjeku od 15 ml po aplikaciji. Koristite dovoljnu količinu ovisno o individualnim karakteristikama kose (u pravilu od 5 do 25 ml).

Olaplex No.2 Bond Perfector | Cocktail Fixer je kremasti teksturni proizvod napravljen od pažljivo odabranih sastojaka koji nadopunjuju djelovanje glavne aktivne tvari Olaplex u koncentraciji potrebnoj za praktičnu i brzu primjenu. Ovo je druga faza sustava Olaplex. Nanosi se izravno u pranje, odmah nakon zadnje faze bojenja. Ojačava i dovršava Olaplex No.1 Bond multiplikator | Koncentrat-zaštita, izjednačava strukturu kose.

 • Isperite sastav bojila ili blonding bez upotrebe šampona. Nijansa ako je potrebno. Nakon ispiranja vodom.
 • Isperite višak vode ručnikom. Za dublji učinak možete dodatno nanijeti Olaplex zaštitnu otopinu najmanje 5 minuta. Bez ispiranja, prijeđite na sljedeći korak.
 • Primijenite dovoljnu količinu Olaplex No.2 Bond perfektora | Koktel-popravljač (5-25 ml), nježno češljati. Držite najmanje 10 minuta. Što je duže vrijeme ekspozicije, to bolje. U ovom stadiju možete napraviti šišanje koristeći Olaplex br. 2 kao losion za šišanje.
 • Konačno, koristite šampon i regenerator ili bilo koji hranjivi / kondicionirajući tretman za stvaranje potrebnog taktilnog i vizualnog efekta.

OLAPLEX NO. 3 SAVREMENICA ZA KOSU | ELIXIR "SAVJETOVANJE KOSE"

| ELIXIR "SAVJETOVANJE KOSE"

Olaplex No.3 usavršivač kose | Eliksir "Perfekcija kose" nastao je na zahtjev kupaca koji su sanjali o produljenju učinka izloženosti Olaplexu kod kuće. Sadrži isti aktivni sastojak kao i Olaplex profesionalni proizvodi. Čak i ojačane i obnovljene veze u strukturi kose postupno se uništavaju svakodnevnim toplinskim, mehaničkim ili kemijskim učincima. Olaplex No.3 usavršivač kose | Eliksir "Perfekcija kose" podupire zdravlje kose i održava njihovu snagu, mekoću i sjaj do sljedećeg posjeta salonu.

UPUTE ZA DOMAĆU NJEGU

Preporučite kupcu da primijeni dovoljnu količinu Olaplexa No.3 Perfector za kosu Eliksir "Perfection Hair" na vlažnoj kosi osušenoj ručnikom. Vrijeme izlaganja - najmanje 10 minuta. Za oštećenu kosu - bez pranja, ponovno nanesite No.3 najmanje 10 minuta. Što je duže vrijeme ekspozicije, to je bolji učinak.

Olaplex No.3 usavršivač kose | Eliksir "Savršenstvo kose" NIJE MASKA I NIJE KLIMA UREĐAJ. Treba ga isprati šamponom i regeneratorom. Preporučuje se da se koristi jednom tjedno.

Ako je potrebno, možete ga koristiti češće, bez ikakvih ograničenja.

OLAPLEX I KEMIJSKI PLUG

Izvedite trajnu, kao i obično, do stupnja neutralizacije. Slijedite upute ovisno o vrsti kose.

 • Nanesite neutralizator na svaku bobinu.
 • Odmah na vrhu neutralizatora nanesite jednu dozu Olaplexa s 30 doza (30 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikatora | Koncentrirajte zaštitu i 90 ml vode koristeći bilo koji aplikator bez raspršivača. Ostavite 10 minuta.
 • Pažljivo uklonite batiće i temeljito isperite kosu vodom.

Prirodna / obojena kosa s izbijeljenim nitima

 • Nanesite neutralizator na svaku bobinu.
 • Odmah na vrhu neutralizatora nanesite jednu dozu Olaplexa s 30 doza (30 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikatora | Koncentrirajte zaštitu i 90 ml vode koristeći bilo koji aplikator bez raspršivača. Ostavite 5 minuta.
 • Bez pranja ponovno nanesite Olaplex zaštitnu otopinu na svaku bobinu i ostavite još 5 minuta.
 • Pažljivo uklonite batiće i temeljito isperite kosu vodom.

Loše oštećena kosa

 • Nanesite neutralizator na svaku bobinu. Zadržite 5 minuta.
 • Vretene isperite vodom i isperite višak vode ručnikom ili ubrusom.
 • Primijenite multiplikator za obveznice Olaplex br.1 | Koncentrat Zaštita u čistom obliku za svaku bobinu, ostaviti 5 minuta.
 • Bez pranja nanesite Olaplex No.1 na svaki kalem i ostavite još 5 minuta. Pažljivo uklonite bobice i temeljito isperite vodom.

Upotreba Olaplex-a dovršava procese oksidacije i ne morate čekati 48 sati prije korištenja šampona i regeneratora. Ne preporučujemo korištenje Olaplexa br. 2, kako ne bi povećali vrijeme trajanja postupka i izbjegli ponderiranje stvorenih kovrči.

OLAPLEX Air Perfector - neka čudna poboljšanja. FOTO kose nakon nanošenja, SASTAV prije i poslije obnove, dojmovi

Dobar dan svima! Danas ću detaljnije opisati moje iskustvo u korištenju maske № 3 tvrtke Nair Perfector, koja je dio legendarnog sustava OLAPLEX za oporavak kose.

U članku sam detaljno opisao cijeli sustav zasebni pregledOvdje se želim osvrnuti na značajke maske broj 3.

 1. Bond Multiplier # 1 - ovaj spoj se dodaje izravno tijekom bojenja / perminga (ravnanje). Štiti kosu i vlasište.
 2. Bond Perfector # 2 - primjenjuje se prije šamponiranja kose i fiksira učinak liječenja kose.
 3. Nair Perfector # 3 je proizvod za kućnu njegu. Preporučljivo je koristiti najmanje 1 put tjedno kao terapiju održavanja.

Iz nekog razloga, proizvođač je podijelio faze 2 i 3, pa čak i nazvao masku na različite načine. Zanimljiv marketinški potez, iako u stvarnosti to je isti proizvod, samo u različitim količinama. Kompozicije maske su identične, ali zbog manjeg volumena, maska ​​№3 bi trebala brinuti za kosu kod kuće, između intenzivnih procedura u salonu.

Kao i svi proizvodi sustava OLAPLEX, djelovanje maske temelji se na jedinstvenom spoju bis-aminopropil diglikol dimaleat, zbog kojeg se vjeruje da su disulfidne veze uništene tijekom bojanja ili kemijskog perminga (ravnanje) obnovljene u kosi.

I čini kosu zdravijom, jačom, jačom itd.

Izgled Olaplex №3 Usavršitelj za kosu

Što se tiče "dodijeljenog vremena", objašnjenja majstora prilično su nejasna - čula sam verzije: 5-10 minuta, 10-30 minuta, i "što duže, to bolje".

U redu, svaki put sam zadržao 30 minuta, nakon pokušaja korištenja različitih proizvoda.

Dojmovi o korištenju Olaplexa # 3 Air Perfector

O mojoj kosi: tanke, izbijeljene svjetle boje Paul Mitchell obojen mekom bojom bez amonijaka Goldwell Colorance.

1. aplikacija- maska ​​broj 3 kao pre-uš, a zatim je upotrijebio duet moje omiljene kose iz šampona i klima uređajGoldwell Rich Repair.

Učinak, nažalost, bio je konstantan tijekom svih primjena, bez obzira na naknadnu njegu.

2. aplikacija - kosa nakon šampona i balzama Bonacure Repair Rescue

VAŽNA NUANCE

U veljači 2015, proizvođač je značajno promijenio formule svojih proizvoda, posebno, gotovo sve korisne i potrebne sastojke - proteini, ulja i moisturizers - nestala iz maske.

Osnova je svugdje ista - patentirana molekula sama (označena žutom bojom).

Daljnje razlike su značajne: ako su u maski u dobroj koncentraciji prethodno bili prisutni hidrolizirani proteini, hidratantni ekstrakt aloe, hranjiva ulja i vitamini, sada sastav podsjeća na jednostavan uređaj - u koncentraciji iznad 0.1% (ograničenja unosa za fenoksietanol) - samo otapalo (propilen glikol) i 3 aditiva za osvjetljavanje.

Gdje kupiti?

Sudeći prema opisima na internetskoj stranici proizvođača, ova maska ​​treba biti besplatna u kući kada se plaća Olaplex "tretman" usluga, ali obično se od njega traži dodatni novac. Maska "solo" može se naručiti na eBay (detaljne upute za narudžbu) - cijena počinje od 20$.

Konačni zaključci

1) Maska br. 3 (kao i cjelokupni OLAPLEX sustav) može biti potrebna vašoj kosi samo ako su disulfidne veze kose značajno pogođene (iskusili smo izbjeljivanje prašine, ponovljeno bojenje-repainting, kemijsko perm, kemijsko ili keratin ravnanje).

Nadamo se da će jedinstvena molekula djelovati (iako se to izvana ne manifestira) - međutim, praktičari su se prijavili za patent Olaplex, a ne za bilo koga drugog.

Ali nećete gledati u kosu, ali pravo istraživanjeu kojima bi se reklo da se broj disulfidnih mostova u kosi nakon upotrebe Olaplexa povećao, ili da se njihova snaga povećala, br.

2) Osobno, s maske broj 3 nisam primijetio ni pojačanje, ni vizualno poboljšanje - ni elastičnost ni sjaj, upravo suprotno.

Već nakon ove maske, kupio sam masku broj 2, došla mi je sa starim osobljem, i ja sam je cijenio (pokušat ću to reći u skoroj budućnosti).

Stoga zaključak pokazuje - brand je razvio kvalitetne kompozicije, ali izgleda da je dosta potrošio na oglašavanje, izvukao je sve korisne stvari iz skladbi, ostavljajući samo ono na čemu se temelji kampanja oglašavanja.

Vrlo ružan potez, pogotovo s obzirom na to da je cijena nakon toga snižena, „zaboravljena“.

Neću ponovno kupiti, keratin protetika L'anza rad na mojoj kosi nije lošiji, a ako se uzmu u obzir nove kompozicije, bolje je.

Zahvaljujemo se svima koji su pogledali! • ● ❤ ● •

OLAPLEX S KERATINOVIM POSTUPCIMA

Koristite Olaplex sustav zajedno s uslugama za ravnanje keratina ili njegu. Slični proizvodi uglađuju i zatvaraju kutikulu kose. Upotrijebite Olaplex izravno prije tretmana keratinom kako bi održali zdravlje i unutarnju strukturu kose prije stvaranja keratin premaza.

 • Izvršite njegu aktivne zaštite pomoću Olaplex zaštitnog rješenja.
 • Koristite šampon za čišćenje prema preporukama proizvođača keratin sastava od 1 do 7 puta.
 • Nastavite kao i obično.

OLAPLEKS I KEMIJSKA REKTIFIKACIJA

Olaplex se može dodati izravno u ispravljač na bazi natrijevog hidroksida (NaOH), u neutralizirajući šampon i / ili se pobrinuti za Active Protection prije korištenja neutralizirajućeg šampona.

 • 60-120 g sastava za ravnanje dodati 1/4 doze (7,5 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikator | Zaštita koncentrata. Upotrijebiti manje od 60 g pripravka za ravnanje, dodati 1/8 doza (3.75 ml) Olaplex No.1. Koristiti manje No.1 za izraženije ravnanje.
 • Nanesite na kosu i slijedite upute proizvođača smjese za ravnanje.
 • Isperite vodom i ručnikom osušite kosu.
  • U ovoj fazi možete značajno poboljšati zaštitni učinak ispunjavanjem Olaplex Active Protection zaštite. Nanesite zaštitnu otopinu Olaplex 1/2 doze (15 ml) Olaplex br. 1 i 90 ml vode pomoću bilo kojeg aplikatora bez raspršivača. Ostavite da radi 5 minuta.
  • Bez pranja nanesite Olaplex No.2 Bond Perfector | Koktel popravljač i nježno češalj. Ostavite da radi najmanje 10 minuta.
 • dodati 1/4 doze (3.75 ml) Olaplex br.1 u neutralizirajućem šamponu.

KRATKA PRAVILA ZA RAD S OLAPLEXOM U BOJI

Ne udvostručite broj množitelja Olaplex No.1 Bond | Zaštita koncentrata, do dvostruke količine boje ili plavog praha.

Uvijek miješajte boju ili plavi proizvod s oksidantom prije dodavanja Olaplexa.

Broj
Olaplex No.1 Bond množitelj | Zaštita koncentrata

ČESTA PITANJA

Nakon što pročitate ove informacije, preporučujemo da pogledate sve naše videozapise za obuku. Olaplex ne sadrži silikone, sulfate, ftalate, DEA (dietanolamin), kao i aldehide i nikada nije bio testiran na životinjama. Olaplex ponovno povezuje disulfidne veze, uništene bilo kakvim toplinskim, mehaničkim i kemijskim učincima na kosu. Olaplex je velika prednost za stilistu i, što je još važnije, prednost za klijenta. Korištenje Olaplexa pružit će vam priliku da radite s kosom učinkovitije nego ikad prije. Osjećajući ovaj proizvod, otkrit ćete prednosti koje će se očitovati u vašem radu.

Posvjetljivanje folije

Obratite posebnu pozornost na veličinu žlice s praškom za posvjetljivanje koji koristite. Njegove dimenzije variraju. Ukupna količina Olaplexa ovisi o količini upotrijebljenog praha za posvjetljivanje, a ne o ukupnoj količini oksidansa i osvjetljivača.

 1. Pomiješajte oksidans i pročistač zajedno. OLAPLEX može povećati vrijeme. Da biste to izbjegli, možete povećati koncentraciju oksidanta:
 • uzmite 6% (20 vol.) - ako vam je potreban učinak od 3% (10 vol.),
 • uzmite 9% (30 vol.) - ako vam je potreban učinak od 6% (20 sv.),
 • uzmite 12% (40 vol.) - ako vam je potreban učinak od 9% (30 sv.).
 1. Miješanjem oksidanta s plavim prahom u količini do 30 g. Mjera 1/8 doze (3,75 ml). Olaplex br. 1. Miješanje oksidanta s 30 g i više plavog praha, mjerenje 1/4 doze (7,5 ml). 1. Olaplex br. 1 pomiješajte oksidant s 1/2 oz. (15 gr.) S žlicom pročistača dodajte 1/8 (3,75 ml).
 2. Koristite isporučeni mjerač za mjerenje ispravne doze Olaplexa.
 3. Dodajte višestruko sredstvo za vezivanje Olaplex br. 1 u prethodno pomiješani razrjeđivač i dobro promiješajte.

Napomena: Za postizanje željene konzistencije možete dodati više praha za posvjetljivanje. Pomiješajte novi spoj za posvjetljivanje posude i Olaplex broj 1, ako je potrebno više od 30 grama. prah za posvjetljivanje.

Koristite iste mjere predostrožnosti kao i uvijek kada imate posla s čistačima.

Poznato je da sredstva za zasićivanje mogu termalno reagirati s klorom i različitim mineralima na površini kose. Takve reakcije uzrokovane su interakcijom pročišćivača s mineralima. Pokušajte kontrolirati prisutnost minerala u kosi. Ako osjetite reakciju s toplinom, odmah isperite kosu vodom.

Balayazh i druge tehnike pojašnjenja

- upotrijebite 1/8 (3,75 ml). Olaplex No. 1 Bond multiplikator na 1 kašičici čistača za balazu,

- dodajte izmjerenu količinu Olaplex br. 1 multiplikatora za vezivanje u prethodno pomiješani spoj za posvjetljivanje i sve temeljito promiješajte,

Dodavanje koncentrata za zaštitu od višestrukih koncentrata Olaplex br. 1 usporava djelovanje oksidansa. Ako je potrebno, možete povećati koncentraciju oksidansa koristeći sljedeću koncentraciju oksidanta. Korištenje oksidansa 12% (40 vol.) Kod Olaplex-a dobijete rezultat od 9% (30 vol.).

Vrijeme osvjetljavanja tretmana

Vrijeme ekspozicije nužno zahtijeva kontrolu. Ne možemo vam reći prosječno ili približno vrijeme, jer je sva kosa drugačija. Ne postoje norme ili standardi za ovaj proces, ali znamo da s Olaplexom sijeva malo duže. Koristite manje Olaplexa za bilo kakve poteškoće s zadržavanjem.

Osjećaj topline je normalan kod Olaplexa. Toplina ubrzava kemijsku reakciju, stoga budite oprezni i provjerite svakih 3-5 minuta kao i obično. Ako je kosa jako oštećena, suzdržite se od korištenja topline sve dok se sustav Olaplex ne koristi za obnavljanje zdravlja, snage i integriteta kose.

Kompozicija za blonding na vlasištu

Olaplex se može primijeniti na vlasište. Zapamtite da je plavi proizvod u kontaktu s vlasištem, a upotreba oksidanata više od 6% (20 vol.) Može uzrokovati nelagodu i iritaciju.

Vrijeme izlaganja s Olaplexom se također može povećati. Broj Olaplex No. 1 do 1/8 doze (3,75 m) možete smanjiti za veće povjerenje u vrijeme zadržavanja..

DA LI JE OVAJ POSTUPAK?

Olaplex broj 2 Bond Perfector to nije postupak brige, niti je aktivator ili neutralizator. Koristi isti aktivni sastojak koji se nalazi u Bond Multiplier br. 1, no razvijen je u obliku kreme za jednostavnu uporabu i uporabu u sustavu Olaplex. Ovaj drugi korak je potreban da bi se postigli najbolji rezultati. Koristi se za vezanje preostalih disulfidnih veza prije i poslije vraćanja snage, strukture i integriteta kose.

* Nemojte koristiti Olaplex br. 2 Bond Perfector kada bojite ili izbjeljujete kosu.

Njega keratina

Olaplex sustav odlično radi s tretmanima keratinom. Slični proizvodi uglađuju i zatvaraju kutikulu za kosu, stoga koristite Olaplex neposredno prije tretmana keratinom. Izmiješajte do 15% višestrukog Olaplex Bond multiplikatora br. 1 i 85% vode u aplikatoru za boce. Zatim dodajte u zdjelu sa šamponom. Ostavite 5 minuta i ne isperite, nanesite sloj Olaplex br. 2 Bond Perfector i temeljito ga češajte. Ostavite još 10-20 minuta. Nastavite nakon ovog tretmana kao i obično. Ovaj postupak pomoći će ojačati kosu.

OLAPLEX s kemijskom perm

Teško oštećena kosa - upotrijebite OLAPLEX br. Nanesite neutralizator na svaku traku 5 minuta. Operite pramenove i osušite ručnikom. Nanesite OLAPLEX br. Ostavite 5 minuta. Na kraju prvih 5 minuta ponovno primijenite OLAPLEX br. 1 Množitelj obveznica i ostavite još 5 minuta. Uklonite suvišak i temeljito isperite.

Tko je izumio sustav?

Sustav "OLAPLEX" razvili su dva američka znanstvenika iz područja prirodnih znanosti. 2014 proučavali su nanočestice i lijekove. Zanimalo ih je kako vratiti disulfidne veze - kemijske veze odgovorne za zdravu strukturu kose.

To utječe na oštećenje disulfidne veze 2 čimbenika:

 • Agresivne kemikalije (kemijska obrada, bojanje i izbjeljivanje kose)
 • Visoke temperature (ravnanje kovrča s željezom i drugim uređajima bez zaštitne opreme)

I ovaj jaz, pak, izaziva razaranje keratin vlakna - proteini koji čine kosu. Rezultat je sušenje uvojka, lomljivost i poprečni presjek, gubitak izvorne boje.

Studije koje su proveli znanstvenici iz Sjedinjenih Država dopušteno pronaćimagija»Tvar koja obnavlja disulfidne veze. Pokazalo se da je to "bis-aminopropyl diglycol dimaleat".

Tijekom eksperimenata dokazano je da ova komponenta štiti dlake pri uvijanju, kemijsko bojanje, ravnanje i drugi grubi učinci, zaštita zgrada u obliku takozvanih "disulfidnih mostova". Zahvaljujući ovoj zaštiti, kovrče ne gube svoje prethodne kvalitete, već naprotiv - stječu nove:

 • uglađenost
 • elastičnost
 • elastičnost
 • silkiness
 • zdrav sjaj

Na temelju bis-aminopropil diglikol dimaleata, stvoren je OLAPLEX sustav za obnavljanje.

Od čega se sastoji OLAPLEX?

OLAPLEX alat se sastoji od tri boce s otopinama pod različitim brojevima: 1, 2 i 3.
Svako rješenje ima svoju svrhu:

 • Multiplikator vezivanja - rješenje broj 1, korišteno tijekom kemijskih postupaka,
 • Bond Perfector - maska ​​broj 2 nakon bojenja (izbjeljivanje, kemijska veza, toplinska obrada),
 • Hair Perfector - maska ​​№3 za kućnu njegu i održavanje restauracije kose nakon zahvata u salonu.

U nazivu cijevi navodi se koja je od faza namijenjena određenoj suspenziji.
OLAPLEX №1 - To je tekućina s aktivnom tvari u sastavu. Otopina se miješa s bojom ili nanosi na uvojke prije bojenja. Lijek stvara "mostove" u uništenim disulfidnim vezama i time štiti strukturu kose od štetnih kemijskih boja.
OLAPLEX №2 - Ovo je nekakav popravljač koktela. Učvršćuje učinak prve otopine i primjenjuje se sve dok se kosa potpuno ne vrati.

Sastavom druge otopine dominiraju sastojci potrebni za vlaženje i omekšavanje kose:

 • vitamini i proteini
 • biljni ekstrakti
 • prirodna ulja

OLAPLEX №3 služi za kućnu njegu. Uključuje ljekovite sastojke i primjenjuje se jednom tjedno.
Pravilo skrbi za treću masku je:

 1. Maska se nanosi na vlažnu, opranu kosu i za najbolji učinak raspoređuje se po češlju po cijeloj dužini.
 2. Alat bi trebao ostati na kovrčama najmanje 10 minuta. Ako je vaša kosa jako oštećena, masku možete ostaviti 20 minuta, pa čak i cijelu noć.
 3. Za pranje maske trebat će vam šampon i regenerator za kosu.

Učinak aplikacije

Iako je dovoljan Olapleks skup droga, uspješno se primjenjuje daleko izvan granica zemlje u kojoj se proizvodi (SAD). Naravno, to govori u prilog visokoučinkovitim rješenjima.

Privatni klijenti pohvalite OLAPLEX zbog činjenice da:

 • Lijek čini kosu jačom, a istodobno prirodnom, živom i svilenkastom.
 • Sustav OLAPLEX omogućuje vam korištenje stylinga i drugih termalnih sredstava (s lijekom ne oštećuju kovrče).
 • Zbog upotrebe Olapleksa, kosa počinje manje elektrificirati.
 • Učinak maski najbolje se očituje u plavoj kosi: dobivaju dodatni sjaj i sjaj.

Stilisti također imaju nešto za reći. Prema njihovom mišljenju, OLAPLEX je u velikoj mjeri Ona pomaže u radu:

 • Proces bojanja kose je pojednostavljen i daje ogroman prostor za majstorsku maštu, jer proizvod ne šteti kosi.
 • Zahvaljujući Olapleksu, suvremene tehnike ambre i mraka, koje zahtijevaju ponovnu boju istih niti, ne oštećuju kosu.

Vrijedno je zapamtiti da je OLAPLEX "osiguranje kose"Od rješavanja svih problema s njima.
Ovdje je 3 slučajaza koje će ovaj pravni lijek biti neučinkovit:

 1. Ako kosa ispadne i dijeli se od starosti - bolje je odabrati poseban anti-age alat.
 2. Ako su uvojci spaljeni kemijskom krpom ili su izgubili sjaj zbog stalnog pojašnjenja, sustav također neće raditi.
 3. Uporaba štedljivih boja (bez amonijaka, MEA, etanolamina) ne narušava disulfidne veze. Stoga će ovdje OLAPLEX biti suvišan.

Ali ako ste tek nedavno počeli posjećivati ​​salone za kemijske postupke, a vaša kosa je u prilično dobrom stanju, OLAPLEX je upravo ono što trebate. To će štititi kovrče od svih štetnih čimbenika, dati im sjaj i željenu ljepotu!

Olaplex za kosu: što je to?

Olaplex proizvodi razvijeni su u Americi od strane dva kemičara koji su povezali bis-aminopropil diglikol dimaleat, koji je, tvrde, sposoban obnoviti prekinute disulfidne veze u strukturi kose. Naime, Olapleks je sposoban na molekularnoj razini ispraviti svu štetu na kosi.

Najbolji alat za rast i ljepotu kose pročitajte više.

I tako, prema proizvođačima, proizvodi sustava Olaplex sadrže aktivni sastojak koji djeluje na molekularnoj razini. Ovaj sastojak kombinira poremećene disulfidne veze u strukturi kose, koji se raspada tijekom negativnih učinaka:

 • kemijska - bojenje, isticanje, trajna.
 • termička - česta sušenja, koristite glačanje, uvijanje.
 • mehanička - uporaba tvrdih gumenih traka, češljanje, brisanje nakon pranja.

To jest, formula Olaplex sadrži samo jedan aktivni sastojak. Ponovno povezuje i pojačava disulfidne veze na molekularnoj razini, koje su odgovorne za prirodnu snagu, elastičnost i čvrstoću kose.

Olaplex ne sadrži silikone, sulfate, ftalate, DEA (dietanolamin), kao i aldehide i nikada
nisu testirani na životinjama.

Olaplex se može primijeniti na dva načina.

 1. S bilo kojim bojanjem (razjašnjenje, toniranje), pa čak is kemijskim trajanjem. Koristi se za zaštitu od bilo kakvih oštećenja. Olapleks sprječava oštećenje kose prije, tijekom i nakon bojenja kose, osim što se kombinira s bilo kojom bojom.
 2. Kao samopomoć pri obnavljanju oštećene kose. Postupak se izvodi putem tečaja, čije trajanje određuje zapovjednik, ovisno o stanju kose.

Olapleks je pogodan za sve tipove kose, osobito tanke, porozne, teško oštećene.

Koji su oblici Olaplexa i kako ih koristiti?

U sustavu Olapleks isprva su postojala tri proizvoda: zaštita od koncentrata, koktel popravljač i eliksir „savršenstvo kose“. I ove godine sustav je nadopunjen s još dva proizvoda: šamponom i regeneratorom.

1 - multiplikator Olaplex obveznica (koncentrirana zaštita). Prva faza sustava Olaplex sadrži maksimalnu koncentraciju aktivnog sastojka Olaplex, sadrži vodu i aktivna je tvar. Prva faza je osmišljena kako bi dodala bilo koju boju ili koristila aktivnu njegu. Obnavlja disulfidne veze i drastično smanjuje oštećenje kose.

Značajke aplikacije:

 • Sastav Olapleksa br. 1 dodaje se izravno tijekom nanošenja kemijskog sastava kose, boje ili izbjeljujućeg praha.
 • Koristite manje Olaplexa za bilo kakvu poteškoću s osvjetljavanjem ili pokrivanjem boje.
 • Koristite Olaplex br. 1 samo ako planirate zadržati sastav najmanje 10 minuta.
 • Ne povećavajte koncentraciju oksidansa.
 • Ako se bojenje sastoji od nekoliko stupnjeva, upotrijebite # 1 u svakoj fazi, čak i ako izravno slijede jedno drugo.
 • Sastav se također može koristiti odvojeno u "aktivnoj zaštiti".

2 - Olaplex Bond Perfector (koktel popravljač). Druga faza sustava Olaplex, jača i dovršava djelovanje Olaplexa br. 1, usklađuje strukturu kose, osigurava snagu, snagu i sjaj kose.

Značajke aplikacije:

 • Sastav Olapleksa br. 2 nanosi se prije pranja kose šamponom i učvršćuje učinak zacjeljivanja kose.
 • Sastav se nanosi izravno na sudoper, odmah nakon zadnje faze bojenja. Jača i završava djelovanje Olaplexa br. 1, razina i poboljšava strukturu kose.
 • Sastav se primjenjuje u njezi "Aktivna zaštita" nakon broja 1.

3 - Hair Pefector (savršenstvo eliksira kose). Kućna njega. Održava zdravu kosu, daje im snagu, snagu i sjaj. Učinkovito priprema kosu na učinke bilo kojeg načina njege i naknadnog bojanja.

Značajke aplikacije:

 • Preporučuje se da se koristi jednom tjedno kao terapija održavanja.
 • Sustav broj 3, nije maska, a ne klima uređaj, treba ga isprati šamponom i balzamom.
 • Nanesite na vlažnu kosu osušenu ručnikom, češalj. Vrijeme izlaganja - najmanje 10 minuta. Za vrlo oštećenu kosu - bez pranja, ponovno nanosite br. 3 najmanje 10 minuta. Što je duže vrijeme ekspozicije, to je bolji učinak.

Patentirani sustav za zaštitu kose Olapleks nadopunjen je novim proizvodima: šamponom “Hair Protection System” i regeneratorom “Hair Protection System”.

4 - šampon za održavanje kose (šampon za zaštitu kose). Nježno i učinkovito čisti, vlaži, ponovno veže disulfidne veze, povećava snagu kose, daje snagu i sjaj. Održava boju obojene kose. Za svakodnevnu uporabu. Za sve tipove kose.

Značajke aplikacije:

 • Nanesite malu količinu šampona na vlažnu kosu nakon napuštanja Olaplexa br.3 ili kao samostalni proizvod za svakodnevnu uporabu.
 • Dobro napunite pjenu, isperite vodom.
 • Koristite klima uređaj Olaplex No. 5.

5 - Bond Maintenance regenerator (regenerator “sustav za zaštitu kose”). Intenzivno vlaži kosu bez učinka ponderiranja. Štiti od oštećenja, zaglađuje, povećava snagu, snagu i sjaj kose. Održava boju obojene kose. Za svakodnevnu uporabu. Za sve tipove kose.

Značajke aplikacije:

 • Nanesite dovoljnu količinu sredstva za regeneraciju na cijelu dužinu kose nakon nanošenja šampona Olaplex br. 4.
 • Ostavite 3 minute, temeljito isperite vodom.

Olaplex: fotografija prije i poslije

Olaplex kosa: recenzije

Nakon bojenja u salonu s olaplexom, kosa je izgledala jako dobro njegovana, ali nakon nekoliko ispiranja glave sve je išlo u prazno. Frizer mi nije dao kućni lijek za # 3, kao što sam kasnije pročitao, ali je trebao produžiti učinak salona. Stoga, općenito, rezultat mi se nije sviđao. Možda me je frizer zamijenio.

Imam kratku kosu (tepihe), uvijek bojim boju kestena, profesionalnu njemačku boju koja dobro sijedu kosu, u mom Goldwellu uvijek slikam u salonu, a u posljednje vrijeme moj gospodar dodaje Olapleksu u boju kako bi održao zdravu kosu. U načelu, zadovoljan sam rezultatom, ali tu je i zasluga kućne profesionalne njege (šampon, maska, neizbrisivi lijek).

Dugi niz godina slikam u plavoj boji i stalno tražim dobru dodatnu njegu, mogu se reći da sam već isprobala sve salone za kosu. Među favoritima mogu istaknuti Sreću za kosu i Olapleks. Ti postupci izmjenjujem i izvodim tečajeve. Uvijek bojim kosu s Olapleksom i nakon bojenja još uvijek obnavljam Olaplex tretman svaka tri tjedna (2-3 puta). A onda, kad mi je kosa malo zasićena, okrećem se Sreći za kosu, također 3-4 postupka, jednom svaka tri tjedna. Onda ću nekoliko mjeseci odmoriti kosu.

Da nije olaplex, ostao bih bez kose! Svaka boja koju moj frizer dodaje ovom alatu u boju na kosu nije toliko razmažen. Kosa nakon nje dobiva sjaj, mekana na dodir, što je posebno važno za lagane nijanse i mnogo lakše češljanje. No, ovaj učinak, nažalost, ne traje dugo.

Koliko ih nije čulo za Olapleksa, od prijatelja, frizera, osim pohvala i pozitivnih oda, ništa o njemu više nije bilo. Stoga sam odlučio probati tečaj obnove kose. Tečaj koji imam frizer imenovao je 5 postupaka, jednom svaka 3-4 tjedna. Nakon prvog zahvata kosa je mekana i svilenkasta, a nakon pranja je kod kuće, nije baš dobra, ali je ipak bolja nego što je bila. Moj frizer kaže da je to kumulativni postupak, pa nastavljam to raditi, jer ispred mene je važan događaj!

I tako, glavna misija tvrtke Olaplex je vratiti strukturu kose, spriječiti isušivanje, vratiti elastičnost i elastičnost kose. Kao i učinkovit rad prije, tijekom i nakon bilo kakvih kemijskih učinaka na kosu.

8 faza korištenja Olaplex sustava

Za obnovu kose naši čitatelji uspješno koriste Minoxidil. Vidjevši popularnost ovog alata, odlučili smo ga ponuditi vašoj pozornosti.
Pročitajte više ovdje ...

Prekrasna boja kose je neosporna prednost koja može dati bilo kakav izgled šiku. Ali nemaju svi prirodno svijetlu i plemenitu boju. Zato što moraš bojati kosu.

Olaplex proizvodi pomoći će da postupak bojenja bude siguran za vašu kosu.

 • Olapleks - značajke postupka
  • Tko bi ga trebao koristiti i koje su koristi
  • Kako je postupak bojenja i pojašnjenja u salonima
  • boja
 • Cijena postupka
 • liječenje
 • Kućna njega

Ovaj je postupak traumatičan i štetan. Do nedavno se ta šteta nije mogla izbjeći. Sada se pojavila linija Olaplex proizvoda, zbog čega su bojanje i izbjeljivanje sigurno.

Kako je postupak bojenja i pojašnjenja u salonima

Olaplex kompleks za kosu sastoji se od tri sastava koji se naizmjenično nanose na niti. Bolje je koristiti ga u kabini. Samouprava možda nije tako učinkovita, iako nije teško.

Boja je sljedeća:

 1. Majstor miješa boju,
 2. Dodaje spoj kako bi zaštitio Olaplex, označen s # 1,
 3. Primjenjuje smjesu na kosu,
 4. Potrebno je potrebno vrijeme
 5. Sastav se ispere,
 6. Koktel br. 2 nanosi se na žice kako bi se očuvala boja,
 7. Izvođenje frizure
 8. Kosa se suši i polaže.

Zaštita i obnova kose uz pomoć ovog kompleksa provodi se ne samo tijekom bojanja. Također je učinkovit u kemijskom ravnanju ili kemijskoj perm (dugotrajni stil), balayazh i drugim postupcima štetnim za kovrče.

Kompleks pruža visokokvalitetnu i potpunu njegu kose.

Učinkovit je kod rada s bilo kojom bojom, bez obzira na njihov brand. Isto vrijedi i za sve druge kemijske spojeve s kojima djeluje. Putevi će biti pouzdano zaštićeni od destruktivnog kemijskog napada.

Cijena postupka

Tretman kose za ovaj sustav je skup postupak. Ovisno o razini kabine i profesionalnosti majstora, cijena se uvelike razlikuje.

Kada se bojenje u 1 ton, to se kreće od 1500 rubalja, kada se primjenjuje nekoliko puta (za balayazh, bojanje, isticanje u nekoliko tonova) - 2500 i više. Taj se iznos dodaje cijeni jednostavnog bojenja.

Ako ne obojite kosu, koristite samo Hair Perfector br.

Namijenjen je njezi i restauraciji nakon bojenja. No, zahvaljujući svojim zaštitnim svojstvima, ima odličan učinak na neobojene kovrče. Vraća ih.

Kućna njega

Da biste u potpunosti otkrili učinak postupka i vratili obojene niti, potrebno je izvršiti pravilnu kućnu njegu. Nabavite perfekt za kosu №3 u salonu. Ovaj lijek za kućnu njegu uz redovitu uporabu vratit će zdravlje pramenova. Nanosi se kao balzam:

 • Vraća uvojke,
 • Štiti od svakodnevne izloženosti okolišu,
 • Dobro kao sredstvo zaštite tijekom toplinske obrade.

Olaplex proizvod za njegu kose može se koristiti ne samo u kozmetičkim salonima, već i kod kuće

Trošak sastava od oko 2500 rubalja za 500 ml.

Obnova kose nakon kemije

Perm - odličan način da dobijete mekanu frizuru. Nažalost, postupak nije samo vanjska ljepota, nego i pogoršanje kose. Šteta koju kovrče dobivaju iz rješenja je dovoljno ozbiljna. Prekomjerni padovi i presjeci, suhoća i tupost, oštećenje strukture - to je ono što čini tu tvar drugačijom od kovrčavih kovrči. Znajući kako obnoviti kosu nakon kemije, žene mogu izbjeći te nevolje i dugo zadržati kosu lijepu. Jedino upozorenje: povratak izvornog prirodnog oblika teško ranjenim nitima neće raditi, ali ubrzati njihov rast, spasiti ih od daljnjih oštećenja i "oživjeti" žarulje prava je stvar.

Osnove umjetno uvijene njege kose

Perm curls zahtijevaju dobru njegu, što smanjuje štetne učinke kozmetičkog proizvoda. Kod kuće se događaj provodi u prvim danima nakon mahanja, odbijajući sušiti i pojačavati češljanje kose. Nakon stresa u brijačnici, potrebno im je odmor od dodatne izloženosti.

Stručnjaci savjetuju da se na nekoliko dana odgodi peglanje, termo-uvijači i alati s kemijskom osnovom koja se koristi za stvaranje frizura. Poželjno je zamijeniti lak za fiksiranje mekim pjenama, krutim metalnim češljem - sa češljevima s rijetko izbočenim zubima.

Nakon šamponiranja, nemojte umotavati kosu u ručnik, jer "kemija" narušava elastičnost i oštećuje strukturu. Kao rezultat toga, postaju krhki i obilno ispadaju. Pramenovi mogu biti lagano izravnati ruke i osušiti ih prirodno. Iz istog razloga zabranjeno je polaganje u krevet s mokrom glavom nakon perm.

U vrućoj sezoni, uvojci se preporučuju kako bi se zaštitili od izravnog sunčevog svjetla, koje dodatno suši kosu. Nakon kupanja u moru ili klorirane vode, potrebno je posjetiti tuš i ispirati kovrče.

Žene u modi, naviknute na styling uz pomoć proizvoda iz trgovine, trebale bi se naviknuti na korištenje kućnih lijekova. Fluffy kovrče pomoći će infuziju lanenog soka ili piva. Curlers stvoriti frizure koristiti nakon trajne nije potrebno - niti bi trebao biti rana na krpu.

Za poboljšanje strukture kose, frizeri savjetuju korištenje eteričnih ulja:

 • čičak
 • maslinovo
 • Kotač
 • kokos
 • proizvodi pšeničnih klica, kakaa ili breskve

Učinkovito provoditi ulja za obnavljanje kose će, ako će se koristiti u obliku topline. Odabrani proizvod treba lagano zagrijati u vodenoj kupelji. Ovo pravilo se bezuvjetno primjenjuje pri radu s krutim vrstama ulja (kokos i proizvodi od kakaa). Toplije tvari brže prodiru u strukturu kose i doprinose njenoj restauraciji.

Ako nema vremena za pripremu maski, zagrijano ulje se širi po cijeloj dužini kovrča i omata polietilenom. Nakon 40 minuta znači isprati. Kako bi se poboljšala pojava kose koja je zahvaćena trajnom permom, manipulacija se provodi jednom tjedno.

Maska za kosu s kremom od jaja

Sljedeće komponente pomoći će u oživljavanju kovrča, uvenuljenih zbog kemijskog uvijanja:

 1. žumance - 1 kom.
 2. kvasac - 5 g
 3. krema - 1 tbsp. l.
 4. ricinusovo ulje - 2 žlice. l.

Pulpa se zagrijava u vodenoj kupelji, a zatim trlja skalp. Nakon 30 minuta ostaci maske ispiru se šamponom. Ispiranje provodi biljnu infuziju.

Recept s limunom i votkom

Žumanjak je tučen sokom od citrusa (1 žličica) i 20 g votke. Masa utrljava u korijene i obilježava 30 minuta. Postupak se završava pranjem glave i ulivanjem infuzije kriške raženog kruha preko kose. Zahvaljujući ovom postupku, frizura nakon perm postat će briljantnija i atraktivnija.

Spaljena maska ​​za gubitak kose

Recept sljedeće maske za kosu pokazuje se dobro u obnovi razrijeđenih kovrča. Ricinusovo ulje i sok od aloe kombiniraju se u maloj količini i pomiješaju s 1 tbsp. l. med. Masa se utrljala u korijene, izgorjela od trajne smjesa i čekala 40 minuta. Obnova se završava pranjem kose šamponom i ispiranjem s izvezkom koprive.

Recept s medom i sokom od luka

Povrće i pčelinji proizvodi pomoći će vratiti uvojke na zdravlje kod kuće. Tehnologija pripreme sredstava za obnovu strukture kose je kako slijedi:

 1. istisnite sok iz jedne žarulje
 2. tri cloves od češnjaka nositi u kašu
 3. mješavina povrća nadopunjena je žumanjkom, žlicom meda i šampona (1/2 šalice)

Korijeni se ručno protrljaju alatom i označavaju 15 minuta. Dobili osloboditi od maske nije shampooing, kao što je uobičajeno, ali s vodom s dodatnim ispiranje s glicerin rješenje. Omjer - 15 g tvari do 1 l kuhane tekućine.

Ricinusovo ulje i aloe

Tretman spaljenih kovrči kod kuće provodi se mješavinom dobivenom od male količine ricinusovog ulja, 8 ml soka od aloe i 20 g tekućeg sapuna. Topli sastav masirao je korijen kose.Nakon pola sata ostatke maske isprati šamponom, a za ispiranje uzeti otopinu soka od limuna (u 1 l vode razrijediti 1 žlicu kisele tekućine).

Domaći šampon, krema i ispiranje

Nakon kemijskog postupka kovrčanja kose, korisno je oprati glavu proizvodima namijenjenim za njegu oštećene kose. Glavno pravilo njihovog izbora je mekoća i sadržaj prirodnih sastojaka:

 • keratins
 • Shea maslac
 • vitamini
 • aminokiseline
 • proteini pšenice
 • ekstrakt kokosa

Kvalitetu postojećeg šampona možete poboljšati tako što ćete je pobijediti s 2 žlice. l. s natečenom želatinom (1,5 žlice) i žumanjkom (1 kom.). Nakon što je postigao homogenost masa, nastavite sa šamponiranjem.

Krema za obnovu kose oštećene trajnom kremom priprema se iz sljedećih sastojaka:

 1. voda - 0,5 šalice
 2. šampon - 1,5 žličice.
 3. lanolin - 2 žlice. l.
 4. glicerin - 1 žličica.
 5. kokosovo ulje - 1 tbsp. l.
 6. jabučni ocat - 1 žličica.
 7. ricinusovo ulje - 2 žlice. l.

Sastav obrađuje beživotne kovrče i vlasište. Kosa umotana u film i napravi kapu od ručnika. Isperite za vraćanje oštećene kovrče pripremljene razrjeđivanjem 1 žlica. l. ocat (6%) u 1 litri. voda.

Perm - lijepa kosa. Zahvaljujući tim receptima, to će trajati oko 3 mjeseca, a kosa će imati blistav izgled.

Za obnovu kose naši čitatelji uspješno koriste Minoxidil. Vidjevši popularnost ovog alata, odlučili smo ga ponuditi vašoj pozornosti.
Pročitajte više ovdje ...

Autor: Amelina Liliana

Što je kosa Olapleks?

Većina ljudi nastoji brinuti o svom zdravlju. Njega kose postala je vrlo popularna ne samo među ženama, nego i među muškarcima. Sve, možete pronaći oglašavanje najnovija sredstva za obnovu kose OLAPLEX (Olapleks).

Olaplex kosa je univerzalni zaštitnik sposoban vratiti ili povećati disulfidne veze unutar kose, odgovoran za prirodnu gustoću i elastičnost. Sposoban je vratiti kosu u bilo koje vrijeme (prije, tijekom, čak i nakon bilo kakvog kemijskog ili mehaničkog djelovanja na njih).

Droga se pojavila u dalekoj Americi, ali se širila velikom brzinom u cijelom civiliziranom svijetu. Kemičari Eric Pressley i Craig Hawker razvili su Olapleks za kosu. Otkriće ovog alata dovelo je do nominacije za Nobelovu nagradu.

Valja napomenuti da je liječenje Olapleksom sustav razvijen od strane stručnjaka na temelju znanstvenih istraživanja.

Smatra se da svima treba takva njega za kosu. Zato trebate razumjeti principe djelovanja ispitivanog lijeka.

Izmišljajući ovaj proizvod, istraživači nisu bili zasnovani na načelima kozmetologije, već na temelju kemije. Budući da je kosa - spoj različitih aminokiselina. A osobitosti pokrivača kose ovise o nizu tih veza. Utjecaj izvana pridonosi njihovoj podjeli, što dovodi do gubitka njihove snage, ljepote i zdravlja. OLAPLEX za kosu je sposoban ispraviti sva ova oštećenja na molekularnoj razini.

Što je to?

 1. Kada blondirovanii kose. Ovo je najvažnija primjena olaplexa jer je sjajilo s praškom najrazorniji postupak za bojenje.
 2. Prilikom bojanja i toniranja. Struktura je obnovljena, stoga je boja manje isprana.
 3. Kada je permed. To je vrlo agresivan postupak za kosu, ali uz pravi dodatak kemijskom perm procesu, možete smanjiti oštećenja i dobiti kovrčavost za dugo vrijeme bez tanjura.
 4. Odvojena skrb. Njega s olaplexom omogućuje povratak kvalitete kose koju ste imali od prirode.

Posebno se preporuča lijek ako:

 • bez volumena, tanke kose,
 • suhoća i uvijanje
 • štete povezane s kemijskim valovima,
 • uništavanje zbog osvjetljavanja ili pranja,
 • kosa podvrgnuta intenzivnoj toplinskoj obradi.

Olaplex oblici oslobađanja

Dostupan je OLAPLEX u tri različita oblika. Pakiran je u boce na koje je pričvršćen i spremnik. Kako bi olakšali navigaciju, skladbe su numerirane.

 • 1 - Olaplexov multiplikator (koncentrat). Sastav uključuje vodu i aktivnu tvar. Dodaje se strukturi slike. Preporučuje se uporaba jačeg oksida, jer je boja manje intenzivna.
 • 2 - Olaplex Bond perfector (koktel ulov).
 • 3 - Hair Pefector (kućna njega). Ovaj eliksir se koristi kod kuće. Preporučuje se za uporabu jednom tjedno, jer postupak podržava rezultat dobiven u salonu.

Primjena alata ima svoje nijanse:

1. Olaplexov multiplikator (zaštita koncentrata)

 • Oblik oslobađanja: žućkasta tekućina
 • Volumen: 525 ml

 1. dodan u boju
 2. dodan u prah za izbjeljivanje
 3. koristi se odvojeno u brizi za "aktivnu zaštitu"

U postupku bistrenja uz pomoć folije, količina pripravka ovisit će o tome koliko se prašak koristi za bistrenje (ne smije se pomiješati s ukupnom količinom oksidansa i pročistača).

Prvo, pročišćivač se pomiješa s oksidansom. Zatim se u pripravak doda prah za pjeskarenje. Da biste odabrali točnu dozu Olaplexa, potrebno je upotrijebiti isporučeni dozator. Nastala masa mora se temeljito izmiješati. Bojanje s OLAPLEX-om je sigurno i učinkovito za kosu.

Ako se za pojašnjenje koristi tehnika Balayazh, tada se za jednu žlicu pročišćivača uzima 3,75 ml OLAPLEX-a. Sastav je također temeljito izmiješan. Kada koristite kremu za čišćenje, dodaje se 7,5 ml na svakih 45 grama kreme.

Kao i kod bilo koje metode pojašnjenja, potrebno je pomno pratiti vrijeme, kao i pažljivo proučiti upute. U kombinaciji s Olaplexom to će potrajati nešto duže nego inače. Svaka će osoba imati svoj broj.

2. Olaplex Bond perfector (koktel spona)

 • Oblik izdanja: krema bijele boje
 • Volumen: 525 ml ili 100 ml

 1. nakon bojenja
 2. primijeniti u skrbi "Aktivna zaštita" nakon broja 1.

Drugačije se zove koktel za fiksiranje. Pogrešno je smatrati uporabu ovog spoja postupkom brige. To uključuje isti aktivni sastojak kao i prvi. Međutim, proizvodi se u kremastom obliku. Koristi se za poboljšanje rezultata koji je već postignut u prvoj fazi. Ali se ne preporuča za uporabu tijekom bojenja ili izbjeljivanja kose.

3. Sušilo za kosu (savršenstvo kose)

 • Oblik izdanja: krema bijele boje
 • Volumen: 100 ml

Prevedeno kao "savršena kosa". Ovaj sastav se koristi da bi kod kuće mogao održavati učinak postignut u kabini.

Kako koristiti Olapleks broj 3 kod kuće:

 1. Nanesite na vlažnu čistu sušenu kosu najmanje 10 minuta. Ako je kosa oštećena, ponovno nanosite nakon 10 minuta. Češalj kroz češalj za ravnomjerno nanošenje. Što je izloženost dulja, to bolje. Možete otići na noć.
 2. Isperite šamponom, nanesite regenerator.

1. Njega "Aktivna zaštita"

 1. Pomiješajte Olaplex №1 s vodom u željenim omjerima (vidi tablicu). Nanesite na čistu kosu aplikatorom bez prskanja 5 minuta. Ako je kosa jako prljava, prethodno je operite šamponom i osušite.
 2. Bez ispiranja prvog spoja, nanesite Olaplex br. 2, češalj kroz kosu. Ostavite 10-20 minuta.
 3. Isperite šamponom, nanesite regenerator.

4. Otvorite tehnike osvjetljavanja

 1. Dodajte 1/8 doze tekućeg koncentrata br. 1 u 30-60 g plave kreme. Ako je prah manji od 30 g, onda je 1/16 doza.
 2. Isperite šamponom, nanesite koktel fikser br. 2 na 10-20 minuta.
 3. Isperite šamponom, nanesite regenerator.

Vjeruje se da je nemoguće isprati učinak postignut uporabom postupka OLAPLEX. Kosa zadržava svoju ljepotu i zdravlje sve do naknadnog agresivnog utjecaja na njih.

Formula Olapleka je patentirana, no mnogi slični proizvodi pojavili su se na tržištu, djelujući slično kao zaštitnik (zaštita iznutra). Međutim, dok je on vodeći u ovoj niši.

Nazovimo neke od njih analozima:

Povećana koncentracija oksidanta

Dodavanje Olaplexa može povećati vrijeme ekspozicije. Ako kvaliteta kose dopušta, možete povećati koncentraciju oksidanta: uzmite 6% (20 vol.) - ako vam je potreban učinak od 3% (10 vol.), Uzmite 9% (30 vol.) - ako trebate učinak od 6% (20 .), koristeći 12% (40 vol.) - dobit ćete rezultat od 9% (30 sv.). Povećajte koncentraciju oksidansa samo kada radite s blonding kompozicijama.

Balayazh i druge otvorene tehnike pojašnjenja

Dodajte 1/8 doze (3,75 ml) Olaplex No.1 Bond multiplikatora | Koncentrat Zaštitite 30–60 g plavog praha za tehnike otvorenog posvjetljivanja. Dodajte 1/16 doze (1,875 ml) Olaplexa br. 1 ako koristite manje od 30 g plavog praha. Uz vrlo malu količinu praha, uzmite doslovno kap No.1. Dodavanje Olaplex-a usporava djelovanje oksidansa. Vidi “Povećanje koncentracije oksidansa”. Oprez * Ne povećavajte koncentraciju oksidansa za finu kosu zbog njegove lomljivosti. * Ne preporučuje se upotreba oksidanta više od 6% (20 vol.) Pri zasljepljivanju u zoni korijena. * Ne povećavajte koncentraciju oksidanta kada radite s bilo kojom bojom, uključujući ekstra plave nijanse (ili visoku razinu dizanja, obično 11. ili 12.). * Raditi pouzdanije, prvi test za male vlasi kose. Ako je kosa oštećena, obavite 1-2 postupka predobrade: Aktivna zaštita Olaplex nekoliko dana prije bojenja. Detaljan opis brige Aktivna zaštita Olaplex vidi gore.

LOMLJENJE GLAVNE ZONE

Koristite Olaplex tijekom plavuša. Zapamtite da je plavi proizvod u kontaktu s vlasištem, a upotreba oksidanata više od 6% (20 vol.) Može uzrokovati nelagodu i iritaciju. Vrijeme izlaganja s Olaplexom se također može povećati. Možete smanjiti količinu Olaplex No.1 na 1/8 doze (3,75 ml) za veće povjerenje u vrijeme izlaganja.

Pogledajte videozapis: IZ SMEĐE U PLATINASTO PLAVU BOJU KOSE. Magdalena MakeupRSaveti (Rujan 2019).