Kako tkati pletenicu ribljeg repa

Lijepa frizura - obvezni atribut potpune vanjske slike. Mnoge žene s velikom pažnjom traže frizuru koju nije teško stvoriti, ali može imati nekoliko opcija. Takva frizura može biti pletenica raznih oblika tkanja. Na primjer, vrijedno je naučiti kako svakodnevno tkati riblji rep da izgleda drukčije.

Pljuni u obliku ribe: što je to?

Ova frizura je dobila ime, jer izgleda vrlo slično repu ove životinje. Nisu jako debeli pramenovi u pljuvači stali jedni drugima tako čvrsto da se čini da je to dio dijela prekomorske ribe. Pigtail "fishtail" zahtijeva da napuni svoju ruku za tkanje, ali ljepota ove frizure učinit će da izgledate svježe.

Na taj način ukrasite glavu najprikladnije je za žene s dugim i ravnim kovrčama. Ako su valoviti ili kovrčavi, bit će vrlo teško staviti pramenove u frizuru: neki od njih će se isticati i kvariti izgled. Prašičje riblje repa također zahtijeva da su kovrče iste duljine, jer je u ovom načinu tkanja važno da su sve niti na mjestu. Ako se bilo koji od njih završi ranije od drugih, daljnje tkanje će izgubiti svoje značenje.

Sami pramenovi mogu biti deblji ili tanji, ovisi o učinku koji želite postići. Gusta pletenica uz glavu izgledat će uredno, može se nositi iu uredu i na odmoru. A ako su pramenovi deblji, pletenica je labava, lagano zanemariva, a kosa na glavi je potpuno slobodna, tada ćete u tom obliku biti neodoljivi na datum, na odmoru ili samo šetati gradom.

Kako pletiti riblji rep tako da ima završen i lijep izgled? Da biste to učinili, prije pokretanja "posla" morate se založiti za sljedeće:

 • četka za masažu za kosu,
 • glatka češalj
 • klinovi, nevidljivi, male vrpce,
 • gumene trake
 • vode ili proizvoda za oblikovanje
 • vizualna pomagala o tome kako tkati riblji rep - mnogo videa i fotografija na internetu!

Potonji će biti potreban kako bi se smanjila elektrifikacija niti u pljuvačkom ribljem repu. Poslušne, glatke i sjajne kovrče lakše se stavljaju u tanke niti na poseban način. Korištenje pjene ili male količine gela pojednostavit će rad: kosa će biti manje zbunjena pri češljanju.

Pljuni ribe rep: kako tkati?

Tehnologija tkanja razlikuje se od stvaranja regularne pletenice, tako da se morate sami posložiti i stvoriti frizuru. Složenost tkanja ražnja na stražnjoj strani glave zahtijeva vještinu, tako da je za početak bolje pokušati je napraviti sa strane, a isto tako staviti ogledalo iza sebe da vidi proces. Približni koraci su sljedeći:

 1. Sakupite kosu u uobičajenoj gumenoj vrpci na stražnjoj strani glave. Fishtail - frizura u kojoj se kosa vrlo lako može raspasti u podnožju, jer će ih guma držati zajedno.
 2. Iščupana kosa (koja je u repu) podijeljena je na dva jednaka dijela.
 3. Čvrsto držite dvije jednake dijelove rukama, a prstom (ili uskim češljem) odaberite tanak pramen ispod desne strane kose. Treba ga baciti na lijevu polovicu, povezujući ih.
 4. Držite dva velika komada odvojena, ne treba ih brkati. Zapamtite, prije nego što ste ispleli riblji rep, natopili ste ih vodom ili sredstvima? Ovdje će im dobro doći. Povucite pramen s lijeve strane kose, bacite ga udesno.
 5. Nastavite istim putem i bacite pramenove na sljedeći dio kose. Pramenovi trebaju biti uredni, otprilike iste debljine, a pljuvačka ribljih repova će izgledati atraktivno.

Završivši u tkanju, kraj možete pričvrstiti elastičnom trakom ili vezati vrpcu. Možete napraviti ovu sportsku frizuru sa strane, gotovo na tjemenu ili blizu čela. Postoji mnogo opcija za pletenje pletenice od ribljeg repa. Glavna stvar - ne prestaju svoju maštu!

Ako vam je to previše lako, isprobajte pletenicu od 5 niti.

Materijali za tkanje

Stvaranje bilo kakve frizure podrazumijeva dostupnost alata za rad. Za riblji rep je potrebno minimalni skup proizvodi za kosu:

 • češalj s prirodnim čekinjama,
 • prskati kako bi dala glatkoću kosi ili vodi u spreju,
 • gumene trake
 • ogledalo.

Češalj s prirodnim vlaknima i hidratizirajućim sredstvima neće dopustiti da se kosa zaplete i naelektrira.

Osim gumenih traka, možete koristiti ukosnice, igle ili vrpce.

Ogledala će procijeniti izgled kose, a kada će se tkanje pomoći u stvaranju željene slike.

Koliko je važno pravilno se brinuti za češalj - ovdje je koristan članak.

Osnovne opcije tkanja

Spit "Fishtail" ima mnoge vrste zbog uporabe različitih tehnika i kombinacija s drugim vrstama tkanja.

Na izgled su utjecali dodatni dekorativni elementi. Sve vrste frizura s ribljim repovima temelje se na nekoliko osnovne opcije izvršenje:

 • klasik,
 • "Fishtail" na temelju klasa,
 • kaskada.

Tkanje pletenice na bilo koji od ovih načina je vrlo jednostavno. Da biste to učinili, morate pravilno pripremiti kosu i slijediti opise.

Proces stvaranja frizura

Za lako i točno tkanje, kosa je unaprijed pripremljena.

Nekoliko sati prije stvaranja frizura, oni se moraju temeljito oprati šamponom i suhim upijanjem ručnikom.

Nakon sušenja, kosa se pažljivo češlja po cijeloj dužini i navlaži sprejom ili vodom. Za ravnomjerno nanošenje uvojki potrebno je ponovno češljati.

klasik

Može se obaviti pljuvanje ribljeg repa na dva načina:

 • potpuno labava kosa
 • kovrče okupljene u gumenu traku.

Tehnologija se ne razlikuje. Razlika u frizurama je u visini njezina položaja.

 1. Pažljivo češljana kosa podijeljena je na dva jednaka dijela,
 2. Sa svake strane odabran je na cjedilu, debljine manje od 2,5 cm,
 3. Kovrče se međusobno sijeku, tako da je uzeta desno s lijeve, a lijeva s desne strane. U tom slučaju, pomaknuti pramenovi povezani su s preostalom podijeljenom kosom,
 4. Iz podijeljenih dijelova ponovno se odabiru pramenovi i mijenjaju mjesta. Ovaj postupak se nastavlja sve dok se ne postigne potrebna duljina ražnja,
 5. Doble pletenica fiksirana je gumenom trakom ili barretom.

Spiket na bazi ribe

Tkana pletenica na bazi spikleta izvodi se na potpuno labavoj kosi.

 1. Prilikom češljanja kose treba češljati natrag,
 2. Pramen je odvojen od svake strane hramova,
 3. Odabrane niti se međusobno križaju na takav način da se desni zavoj nalazi na vrhu lijeve,
 4. Desnom rukom morate držati ukrštene niti i slobodno podignuti novi uvojak s lijeve strane i križati se s postojećim tkanjem,
 5. Ruke su promijenjene tako da lijevo drži tkanje, drugi je uzeo novi pramen na desnoj strani i prešao ga poprijeko u odnosu na skupljene uvojke,
 6. Radnje se ponavljaju do razine glave. Od tog trenutka, odabir kovrčica dolazi od niti repa oblikovanih na isti način
 7. Pletenica je učvršćena gumenom trakom, trakom ili barretom.

Frizura je prilično komplicirana u izvršenju. Ali rezultat je vrijedan svih napora.

Korak po korak upute

 1. Kosa češljana unatrag
 2. Pramen je pokupljen na samom čelu i podijeljen na pola,
 3. Od ovih uvojki nalazi se pletenica od 4-5 veza u klasičnom stilu,
 4. Na obje strane sljepoočnica, tanke se uvojke odabiru i povezuju s pramenovima pletenice - lijevo slijeva, a desno s desna;
 5. Klasični stil trepće još dvije pletenice,
 6. Tik ispod sljepoočica, odabrane su tanke kovrče i dodane u ražanj,
 7. Radnje se ponavljaju do vrata. Odavde, uvojci se biraju iz ukupne mase kose,
 8. Za fiksiranje pletenice koriste se gume ili ukosnice,

Kako odabrati frizuru za pretile žene, može se naći ovdje, ovisno o slici.

Kako se pletiti

Jedan od najvažnijih jednostavnih načina stvoriti frizuru sama, je primjena klasične sheme. Bez iskustva, vrijedi početi s kosom okupljenom u repu konja. U ovom slučaju, načelo tkanja ostaje isto, ali za praktičnost vrijedi koristiti ogledala.

Još jedan pristupačan način stvaranja frizure je sam bočno tkanje, Da bi koristili ovu metodu, nema potrebe za izlaganjem dva zrcala, samo jedan. Istovremeno, sam proces je težak, ali prilično jednostavan:

 1. Kosa češljana na jednu stranu s tušem.
 2. Kovrče su podijeljene u dva dijela,
 3. Strand je odvojen od ruba desne strane i prebačen na sredinu debelog lanca s lijeve strane,
 4. Od lijevog ruba reda pomaknut je na sredinu desne strane,
 5. Prelazak se ponavlja sve dok se ne postigne željena duljina. A nakon toga pletenica je učvršćena gumenom trakom, trakom ili barretom.

Video: tkanje sa strane

Prije nego što počnete stvarati frizure, trebate vidjeti kako je tkana popularna svinjska krpica "Fishtail". Gledanje videozapisa je jednostavno kako bi se osiguralo da proces nije previše kompliciran. Dobar rezultat može se dobiti odmah i nakon nekoliko pokušaja.

Optimalna duljina i debljina kose za kosu

Tkanje ribljeg repa zahtijeva da imate kosu najmanje srednje duljinedostizanje razine ramena. To je jedino ograničenje za stvaranje frizura.

Duge kovrče omogućuju vam da stvorite ženstveniju, prirodniju i romantičnu sliku. Osim toga, duga kosa je lakše ukrasiti.

Debljina kose Prilikom stvaranja frizure, “Fishtail” može biti apsolutno bilo tko. Pomoću različitih tehnika tkanja možete vizualno proširiti ili suziti postojeći volumen kose.

Gladna kosa može biti pletena čvrsto i labavo. Sa svojim čvrstim tkanjem, pletenica neće izgledati teško.

Što je kombinacija odjeće

Može se upotrijebiti pljunuti "Fishtail" s bilo kojim stilom odjeće, od traperica do večernje haljine.

Za strogo klasično odijelo ili haljinu, nošenu na važnom poslovnom sastanku ili na službenoj recepciji, dobro će pristajati usko tkanje klasičnog stila s unaprijed sastavljenim repom.

Spit tkani uski klasični stil, ili na principu "šiljak", će biti odličan izbor za nadopunu sportska slika, U ovom slučaju pljuvačka možda neće biti. U ovom slučaju frizura dva ili više pletenih elemenata izgleda prilično skladno.

Za sastanke u neformalnom i romantičnom ambijentu za koktel haljinu, kao i vjenčana frizura pljunuti kaskadni riblji rep izgledat će vrlo organski ili tkanje neće biti usko bočno s izduženim vezama.

Za koje slučajeve je prikladan

Zbog specifičnosti tkanja pletenica „Fishtail“ može izdržati u svom izvornom obliku već duže vrijeme, čak i uz intenzivne sportske aktivnosti.

Ogroman broj kombinacija i tehnika omogućuje vam da nosite frizuru kao na aktivni odmori posjetiti službeni sastanak.

Jedina nijansa je da je pletenica „Fishtail“, načinjena s uskim tkanjem, sportska frizura. Pogodan je za aktivnosti na otvorenom i strogu poslovnu komunikaciju.

Shema tkanja

 1. Nakon češljanja kose, podijelite ih na dvije polovice,
 2. Naizmjence pomaknite male niti iz jedne polovice u sredinu druge,
 3. Nakon što je tkanje završeno, ako je potrebno, pletenica se može izravnati, lagano rastegnuti,
 4. Kosa je pokrivena apsolutno svim ukrasnim detaljima. U slučaju kovrčave kose, kovrče se ne mogu fiksirati.

Izvorni oblici

dovoljno izvorno pogledaj i dopusti stvaranje svijetle i voluminozne frizure dvije ili više pletenica.

Kada se koriste dva ili više „Fishtail“ tkanja, kosa se u početku dijeli na onoliko dijelova koliko ima elemenata u frizuri.

Izuzetno nježna može izgledati i frizura dvije pletenice.

Da biste ga izradili, trebate:

 1. Češljanjem kose, podijelite ih na dva jednaka dijela odvajanja,
 2. Svaki je od dijelova isprepleten što je više moguće duž linije čela sve do stražnjeg dijela glave, čime je glava ograđena poput vijenca,
 3. Tkanje se izvodi na principu klasa,
 4. Od gotovih pletenica lagano izvucite šarke,
 5. Frizuru možete ostaviti u ovom obliku, ili možete povezati donje dijelove pletenica s volumetrijskim cvijetom, te ga šalama fiksirati u području potiljka.

Kako ukrasiti

Odlučujući se za ukrašavanje tkanja "Fishtail" s različitim dekorativnim elementima, potrebno ih je odabrati za različite čimbenike.

Budući da je sama pljuvačka vrlo lijepa i svijetla element slike, dodajući puno detalja, možete pokvariti cijeli dojam.

Dodatni pribor

Kao dodatni pribor najčešće se koriste:

 • višebojne vrpce
 • perle
 • klinovi s kamenčićima,
 • pravim i umjetnim cvijećem
 • perje.

Dekoracija pletenica čvrstog tkanja mora biti vrlo delikatno, jer je takvo tkanje samo po sebi organsko i stilski završeno. Najbolja opcija je ispreplitanje šarene vrpce.

Za slobodno tkanje dopušteno je koristiti bilo koju vrstu nakita i njihove kombinacije. Jedini uvjet je poštivanje stila odjeće i događaja.

Boja krede

Moguće je korištenje obojenih bojica na bilo kojoj vrsti kose i oblik tkanja. Ovo je originalan način da ukrasite kosu i iznenadite druge svijetle boje i tajanstveno ispreplitanje boja.

Upotreba obojena kreda ne zahtijeva posebne vještine i obuku. Jednostavno ih držite na odabranim pramenovima kose i bit će obojene.

Slavne osobe

Ova frizura je trenutno na vrhuncu popularnosti. U tom smislu, mnoge su slavne osobe uspješno isprobale njezinu kosu.

Među onima koje su vidjeli s takvim originalnim tkanjem glumica i pjevačica Selena Gomez i izvođač popularnih pjesama Rihanna.
Volio sam ovaj dizajn kose i ništa manje slavan Leone lewis, Minke Kelly, Nicole Scherzinger i Felicity Jones

Opis i vrste frizure "Fishtail"

Ovaj tip tkanja dobio je ime zbog vanjske sličnosti s ribljim perajama ili repom sirene.

"Fishtail" je dovoljno jednostavan za samostalan rad, pogodan je za svakodnevno nošenje i za posebne prilike.

Frizura je pogodna za žene s tankim kovrčama. Izgleda sjajno i na bujnoj, gustoj i kovrčavi kosi. Idealan izbor - "Riblji rep" na istaknutim ili obojenim niti. U tom se slučaju miješa nekoliko nijansi, a ovo tkanje izgleda elegantno i originalno.

"Fishtail" je pogodan za dugu i srednju kosu, na kratkim pramenovima neće imati željeni učinak. Postoje mnoge frizure sa sličnim tkanjem. Takva pletenica može se načiniti uzimanjem vlakana iz temporalne regije ili, alternativno, najprije napraviti rep, a zatim pletenicom u pletenici.

Postoje složenije svečane frizure, u kojima tkanje obavlja "kosom" ili u obliku asimetričnog uzorka.

Side "Fishtail"

Za nježno tkanje kose, lagano posipajte vodom ili sprej, na njih možete nanijeti malo pjene. Skupite kosu na boku, zatim odaberite dvije jednake niti i počnite tkati na klasičnoj verziji, sigurno s elastičnom trakom. Da bi frizura bila lagana i volumena, lagano rastegnite svaku vezu pletenice.

Nosač sa C ocjenom

Ova opcija samo simulira tkanje i pogodna je za početnike. Odvojite na svakoj strani pramenove debljine 2-3 centimetra i povežite ih u sredini potiljka s elastičnom trakom. Okrenite rezultirajući rep unutra, tvoreći tako temelj buduće pletenice.

"Fishtail" lako uči kako se tkati kod kuće. Glavna stvar - čistu kosu, sprej ili pjenu i veliko ogledalo.

Što vam je potrebno za frizure ribe rep (FishTail)

Uzorak tkanja kose Fishtail:

 • kosa je podijeljena na 2 dijela,
 • tanak pramen odvaja se od vanjskog ruba desnog pramena i širi se na lijevu stranu,
 • tanka se uvojka odvaja od lijeve strane i širi se na desnu stranu,
 • tako unaprijed dok ne otkrijete da je dužina pletenice dovoljna.

U principu, ne postoji ništa teško, nego takva tehnika vrlo je teško nositi na kosu male i srednje duljine, Stoga je takvo tkanje često u kombinaciji s francuskim klasićem, ali, da budem iskren, frizura i riblji rep su gotovo nespojivi.

Za pletenje pletenice, potrebno je vrijeme, tanke niti ne omogućuju brzo stvaranje željenog stila. Ali takva frizura zadržava se mnogo duže u svom izvornom obliku, Prije tkanja, mokru ruku povucite kosu ili na dlanove nanesite kremu za tkanje. Pramenovi će ležati glatko, a pojedinačne dlake neće ispasti iz općeg reda.

Pletenica ispada stvarno graciozna i vrlo ženstvena, ali, nažalost, ova metoda tkanja ne izgleda dobro na kovrčavu kosu, pa ćete morati odabrati drugu vrstu frizure s tkanjem kako ne biste mučili kosu dodatnim ravnanjem.

Tko je prikladan?

Naravno, za izvođenje frizure morate imati dugu kosu, vlasnici kratkih frizura neće moći napraviti takvu pletenicu. Najbolje od svega, pletenica izgleda na savršeno ravnoj i sjajnoj kosi. Činjenica je da isprepletena kosa odražava svjetlost koja pada na njih iz različitih kutova, a izgled izgleda izrazito impresivno ako kosa ima zdrav sjaj.

Djevojke čija je kosa uvijena, prije tkanja, vrijedi tretirati žice željezom.

Pigtail fishtail - opcije frizura

Pigtail fishtail omogućuje izradu različitih frizura. Najjednostavniji od njih je frizura na stranu, Da bi se oživjela, kosa se mora skupiti u nizak rep na stranu, a zatim nastaviti kako je opisano u uputama korak po korak.

Pljunuti na svojoj strani izgleda manje formalno. Izgleda sjajno. Savršeno za svaki dan i za posebne prilike.

Duge glatke šiške čine sliku strogom i suzdržanom

Frizura na strani s potpuno oslobođenim šiškama

Kraj pletenice možete pričvrstiti lijepom ukosnicom

Labav rub pletenice izgleda impresivnije.

Klasični riblji rep

Frizura na strani s isprepletenim šiškama

Ako je obična pletenica osjećate se previše dosadno, možete stvoriti frizuru pletenica.

Prvo morate vezati pletenicu prema ranije opisanoj shemi. Što češće vježbate u tkanju, to će bolje pljuvati. Bolje je trenirati tuđu kosu. Pokušajte pletenicu pletenicu ili kćer.

Za izradu takve frizure trebat će vam pletenica 2 pletenice fishtaildijeljenjem kose na dva jednaka dijela. Spremni pletenice za zavijanje kalachik i učvrstiti sa ukosnice ili igle.

Kalachik od pletenica fishtail

Još jedna jednostavna verzija pletenice je pletenica od pletenica. U ovom slučaju, kosa će morati prikupiti stranu. Pletiti pletenicu i omotati je oko glave, osiguravajući prikrivenost ili ukosnice.

Okvir za pletenicu ribe

Evo još jedne verzije iste frizure. Pletenica je u ovom slučaju pletena više nježno, a dodatno tkana. Prasci su se blago iskrivili. Kao rezultat toga, frizure su potpuno različite.

Riblji rep oko glave

Ili ovu opciju. Pletenica 2 pletuje kosu ribljeg repa s frontalnih i temporalnih dijelova. Spit se spaja na stražnjoj strani glave. Osigurajte s jednom gumenom trakom. Maska guma maskira kosu.

U tehnici fishtail-a, možete tkaju ne samo uobičajene pletenice s potiljka, nego i napraviti kosu s konopcima. Za ovo tkanje počinje s vremenskim brave, kao što je prikazano na slici.

Dakle, kako napraviti fishtail?, Korak po korak izvođenje frizure:

1. korak. Kosa podijeljena u 2 niti.

2. korak. Naizmjence, pokupimo mali uvojak lijevo ili desno, bacimo ga u sredinu i pričvrstimo na suprotnu stranu.

Korak 3. Tkati u glavu. Završavamo kao običan riblji rep.

4. korak. Pljuska je blago oslabila.

Korak 5. Popravite lak.

Ako počnemo tkati iz desnog hrama i mijenjamo smjer tijekom tkanja, dobivamo tako neobičnu opciju.

Ili tako. U srcu šiljaka u tehnici ribljeg repa i pletenice, zamotan u čvor. Isticanje dodaje teksturu, volumen i čini kosu izvanrednom.

Isticanje u kombinaciji s tkanjem stvara frizuru zapanjujućeg učinka

Ako kombiniramo tehnike tkanja ribljeg repa i francuske pletenice, dobivamo još jednu zanimljivu opciju - frizuru ribljeg repa, naprotiv.

Što trebate znati prije tkanja?

Kako pletenica klinac dijete korak po korak upute

Pokušajte pronaći 5 razlika u tim pletenicama ribe rep i spiklet. Bit ćete jako iznenađeni rezultatom.

Vrlo je važno za lijepu i gustu pletenicu znati kako odrezati savjete kod kuće uz pomoć videa za trening, koji su ovdje detaljno opisani.

Također će vam biti korisno znati kako je pletenica repa s elastičnim trakama ispisana korak po korak opisana u ovom članku.

Spit Fishtail - ovo je još jedna od varijacija frizura francuskog ražnja. Za one koji žele prvi put naučiti ovladati ovim tkanjem, preporučujemo da pogledate dijagram, upute za fotografije i video tutorijale.

Sva tri izvora informacija pomoći će vam da brzo i jednostavno isplete riblje repove (model) i model.

Da biste što brže saznali, pogledajte fotografiju i dijagram, zatim odaberite željenu verziju ribljeg repa i pročitajte opis i pogledajte video.

Ako u nekom trenutku nije jasno, vratite trenutak i ponovno razmislite. Obratite posebnu pozornost na položaj ruku i razdvajanje cjedila.

Kosa se priprema, kao i za svako tkanje. Ako naelektriraju, fizz - posipajte vodom iz spreja.

+ i - tkanje:

Pros:

 • jednostavno u izvršenju
 • savršeno se podudara s bilo kojom drugom frizurom: rep, greda, francuska pletenica, ljuska, kruna, kolač,
 • meka i podatna pletenica koja vam omogućuje da je položite u bilo kojem željenom smjeru,
 • jednostavno je pletiti, jer nema potrebe proučavati komplicirane upute,
 • pogodan za gustu i rijetku kosu zbog svoje zapremine,
 • samo napravi pletenicu volumetričnom u sekundama,
 • ona nema godina pa je tka sama ili u kombinaciji s djevojčicama i mladim damama starijim od 50 godina.

kontra: Došlo je teško za novopridošlice da ih prevuku po glavi i počnu lijepo početi, jer kad se to radi prvi put, vrlo brzo se umore.

5 opcija

kako tkati pletenicu fishtail (spiklet) fotografiju

 • klasik,
 • obrnuto ili obrnuto (uzimamo vanjske ili unutarnje niti, stavljamo niti ispod ili na pletenicu),
 • dvostruko,
 • od elastičnih,
 • druge varijacije temeljene na klasičnom.

Prilikom tkanja ili samostalno:

 • pripremite ogledala kako biste mogli vidjeti što se događa iza vas kad tkate,
 • što dalje od skalpa tkaš (mi govorimo o varijanti s pickupima, opcija spikleta je po cijeloj glavi), slobodnija će biti pljuvačka, s vremenom će ispasti slobodni pramenovi,
 • da bi se napravilo čvrsto tkanje potrebno je osigurati da je pletenica blizu glave, jer to rastezimo niti i što je moguće kraće uhvatimo, ne podižemo pletenicu prema gore,
 • što su tanji pramenovi više veza i što je dulji pletenica,
 • Pogledajte istu širinu veza,
 • Budite sigurni da ga vezati s elastičnom trakom ili pričvrstiti s lakom, runo i stealth.
 • Što može biti riblji rep?

  Što je početak vašeg šiljaka ovisi o odabranoj frizuri i vašoj želji. Pogledajte popis ispod, pokušali razmotriti sve opcije.
  Trepavica ribljeg repa:

  • iz repa ili sakupljene kose (na potiljku, krunu), <
  • iz temporalne regije i sa strane,
  • po cijeloj glavi počevši od čela
  • na strani glave, oko,
  • iz komadića kose,
  • iz hrama i dijagonalno preko glave, lagano se spuštajući.

  Kako lagano početi tkati od početka glave?

  Pripremljena kosa, lagano pospite vodom ili gelom kako se ne bi raspršili, a zatim odaberite pramen kose gdje ćemo početi tkati.

  Podijelimo odabranu nit na 3 dijela i počnemo tkati klasičnu francusku pletenicu. Desni pramen na središnjem i lijevom pramenu na središnjem, nakon što smo napravili 2 proleta, dodamo 2 niti 1, a zatim nastavimo pletenje ribljeg repa ribljeg repa.

  Izabranu nit podijelimo na 3 dijela, pomaknemo desnu nit na središnju i spojimo 2 niti u 1, a zatim nastavimo tkati s 2 niti.

  Pokrenite obrnuto

  Odaberite pramen kose i podijelite ga na 3 niti.

  Napravite 3 podupirača, desnu nit ispod središnje, lijeve žice ispod središnjeg dijela.
  Zatim ćemo spojiti 2 niti u jednu, tj. skreće desno cjedilo 1.
  S ruba desne trake odabiremo tanku cjedilu i stavljamo je na lijevo ispod dna i dodajemo grabilicu iz rastresite kose.

  Učinite sve strogo u skladu s opisanim uputama, jer Pjena u ruci se brzo topi, a kada se nanese prstima, kosa će se zalijepiti za ruke.

  Kako tkati riblji rep: upute korak po korak sa fotografijama za početnike, kao i video i dijagram


  Pripremite se za rad: vosak, 2 češlja - četkom i s tankim vrhom odvojiti niti, gumenom trakom za vezanje pletenice, lakom.

  Namjestite svoj model i zamolite ga da lagano nagne glavu. Razina njezine glave trebala bi biti udobna za ruke i torzo tako da dok stojite ne morate savijati ili se rastezati - to će dovesti do brzog umora i nelagode.

  Druga mogućnost je sjediti na kauču ili stolcu, a model sjediti na koljenima, tako da se osjećate ugodno.

  Prečešljajte kosu i lagano navlažite dijete.

  1. Da bi tkanje lijepo i uredno podijelili kosu kako bi se odvojio pravokutnik.
   u sredini glave. Podijelimo odabranu nit u jednaka dva dijela. U isto vrijeme podijelite lijevo na 2 dijela. To bi trebalo biti 3 niti 1.
  2. Odabrani pramen od čela podijelite na dva jednaka dijela. Ako model ima prasak, odaberite ga po želji.
  3. Lijeva strana je opet podijeljena na pola. Imate 2 male u lijevoj ruci i jednu veliku u desnoj ruci na fotografiji 2
   Ovim lijevim rukama držimo dva pramenova: kažiprst i veliki drže najudaljeniji, a srednji bez prstena i mali prst. Velika lijeva cjedva drži cijelu ruku.

 • Stavimo desnu nit na srednju i prebacimo je u lijevu ruku, desnom rukom pomoću kažiprsta i palca spajamo ova dva pramenova u mjestu prijelaza.
 • Lijevu cjedilu stavljamo na srednju i prebacujemo u desnu ruku, u desnu ruku držimo 2 niti.

  Kao rezultat toga, trebala bi postojati 2 jednake niti, od kojih ćemo tkati.

  Dodamo kamionet, izvodimo ga pomoću češlja ili kažiprsta, ali u drugom slučaju neće raditi tako glatko i tanko. Pa češljaj pickup, ako neke dlake ispadnu, ugladite ih gelom.

 • Uzmemo pravu nit u desnu ruku, a štipamo naš kamionet. Isto tako, razdvajamo malu cjedilu s lijevim kažiprstom, samo lijevo. U ovom slučaju, desna ruka je postavljena ovako: kažiprst je ispod kosog, a veliki na mjestu tkanja. Otpustimo lijevu cjedilu i pomaknemo razdvojeni dio u desnu ruku, slično radimo i pokupimo ga i stavimo ga na srednji prst kako bismo ga uhvatili.
 • Zatim ponovite korake na isti način. Rad s 2 niti. Slika 4 - to je uzimanje dijela pramenova i hvatanje, postavljanje ruku i prstiju dok podižu odvojeni pramen, slika 5 - uzeli smo je i stavili na vrh odvojenog niza. Slika 7 drži pramen nakon što se izbuši desna nit. 8 je rad s lijeve strane, dio pramenova je položen na vrh.

  Prilično je jednostavno provjeriti, pogledati dno pramenova, gdje ima podupirača, ne smije biti visećih niti, sve točno ponavlja oblik glave. Držači su završili, tkajući samo od 2 niti, razdvajajući dijelove od rubova i pomičući se u suprotni dio.

  Korak po korak upute s objašnjenjima u video formatu za početnike i iskusne zanatlije:

  Za sebe

  Nije uvijek poželjno zamoliti nekoga da vas pletu, ili postoji mogućnost, ali vaše su ruke uvijek s vama i spremne su vam pomoći, samo ih morate malo naučiti kako biste obavljali jednostavne pokrete korak po korak.

  Pripremite: 2 zrcala tako da stoje jedna nasuprot drugoj, bilo pierum, češalj s tankim vrhom ili tijesto, gljivica.

  Važno je staviti ogledala tako da možete vidjeti svoje tkanje u procesu, tako da možete ukloniti kurčeve ili čak izvući tkanje.

  Budite kao vi i češljajte kovrče, zatim podignite ruke i uzmite ih u ruke dodirivanjem glave.

  1. Napravite ravan dio s vrhom češlja ili paste. Provjerite je li razdvajanje stvarno glatko i pojedinačne niti ne ispadaju. Izvući ravnu crtu od čela do glave.
  2. Uzmite obje niti, svaka odvojeno u ruku i mentalno popravite ovu situaciju.
  3. Jedan pramen ostaje slobodan, kažiprstom odvajamo tanki pramen od vanjskog ruba i pomičemo ga na suprotni, a važno je odvojiti cijelu traku tako da se ostali dijelovi ne uhvate na krajevima i pomaknu na ukupnu masu. Stoga, razdvajajući, držite vrhove kažiprstom.

  Druga metoda je kada držite obje pramenove svojom prvom rukom, desnom rukom, pravom niti malog prsta, bezimenim i srednjim i lijevim kažiprstom i velikim. Odvojeni pramen u procesu pomicanja je uhvaćen malim prstom, prstenom i srednjim prstima, tako da je fiksiran u nama, tkajući malo čvršće stezanjem.

  Slika 5 prikazuje položaj ruku i niti za razdvajanje. Slično tome, ponavljamo s drugom stranom, ali ako niste ljevaci, onda će tkanje lijeve strane biti malo teže. Odvojeno, pomak, zarobljavanje.

  Ponovite ove postupke do kraja pletenice.

  Obratite pažnju na fotografije, one su korak po korak, tako da možete vidjeti što se događa iza vaših leđa kada tkate.

  Videozapis o samom pletenju ribljeg repa

  Kako napraviti stranu?

  1. Češljamo kosu i dijelimo na dvije jednake niti.
  2. Stavite svu kosu na jednu stranu.
  3. Držeći obje ruke u našim rukama, odvojimo tanak uvojak od ruba trake našim kažiprstom i prebacimo ga na drugi.
  4. Postupak se ponavlja na lijevoj strani.
  5. Razumjeti je potrebno ponoviti. Odvojeno, pomak, hvatanje, odvajanje, pomak, hvatanje.
  6. Pravo na odvajanje, smjenu, lijevo za odvajanje, smjena. Dakle, ponovite do kraja pletenice, vežite rep elastičnom trakom ili barrette.

  Na sebi

  S gumenim trakama

  Za izradu takve frizure trebat će vam: rezinochki, češalj s tankim vrhom, dlaka srednje duljine ili duge.

   Pažljivo češljajte kovrče. Odaberite pramen od čela i zavežite rep gumenom trakom. Ugasi ga. Lagano povucite prema gore povlačeći dva dijela repa.

  Naprotiv: opis, fotografija, shema i model

  Razlika obrnutog ribljeg repa pri polaganju niti, stavljamo ih ispod dna, tj. ispada da se pljunut pojavljuje ispod naših niti.

  To je vrlo jasno vidljivo u videu, stoga pogledajte opciju tkanja na modelu, tamo je bolje vidjeti nego na sebi.

  Za tkanje leđa pljuvati ribe rep, pripremiti: češalj, rezinochki, voda u spreju.

 • Češljajte kosu kako ne biste bili zbunjeni. Odvojite pramen u parietalnoj zoni i dobro ga pročešljajte.
 • Podijelimo se na 3 niti i počinjemo tkati poput klasične pletenice od 3 niti. Lijevo cjedilo ispod središta, desno uže ispod središta. U isto vrijeme zadržavamo samo ekstremne niti, a srednju ne čuvamo. Sada povezujemo 2 niti, nastavit ćemo raditi s 2.
 • Desnom rukom držite desnu cjedilu, lijevu ruku stavite na kažiprst desne ruke, lijevom rukom, odvojite tanki pramen od lijeve pramenove vani i pomaknite ga ispod desnog prsta i dodajte pickup iz ukupne mase kose. Uhvatite kažiprst i palac desne ruke.
 • Na lijevoj strani, slično je držite lijevom rukom i stavite pravu pramen na prst, odvojite tanku cjedilu i stavite je ispod pramenova tako što ćete uhvatiti palcem i kažiprstom i dodati ukupnu masu.
 • Da biste dodali volumen, zaustavite se u sredini tkanja i istegnite pramenove kako biste dobili volumen. premjestiti s donjih linkova na vrh.

  Stigavši ​​do glave, tkamo do kraja kose bez pickup-a, repom pričvrstimo ukosnicu ili je vežemo elastičnom trakom.

  Obujte pletenicu gotovo do samog kraja, ako je kosa srednje duljine, za dugu kosu - do sredine vrata i pomaknite je u stranu i završite tkanje tamo.

 • Njegova je tkanina poput sve dlake i zgrabi po glavi.
 • Korak po korak video iz Sveta Rush na tkanje repa riblje repa na sebi pljuvati:

  Opcija na modelu:

  Dupli riblji rep

  1. Kada razdvojimo niti i pomak, te unutar i izvan pletenice.
  2. Pljunuti s oslobođenim nitima, tj. tkate šiljat, sa svakom stranom ja proizvodim jedan uski pramen. Promjene se događaju na isti način.
  3. Preostale labave niti prepletene su u drugu francusku pletenicu ili klasu.

  Riblji rep s dvostrukim pletenicama

  Frizure s fiskalnim tkanjem

  • S repa + videozapis.
  • Iz obrnutog repa.
  • Riblji rep na bočnim stranama glave + skupljen u zajedničku gajtan od Lily Moon.
  • Košarica ribljih repova po cijeloj glavi.
  • Riblji rep, koji se kotrlja u zraku.
  • Fishtail - obruč s rastresitom ili skupljenom kosom.

  Malvinka s kratkim i srednjim duljinama

  Weaving opcija koja će zadovoljiti vlasnike kratke kose i dužine ramena. Čak će i početnici moći isprobati magiju ovog tkanja i stvoriti svoju prekrasnu frizuru. Potrebno je 5 minuta za odlazak na posao, školu ili vrtić s novom frizurom. Počnimo!

  1. Pažljivo češljajte kovrče. Odvojite pramen kose u području iznad čela. Ako imate bangs puštanje Internet.
  2. Podijelite pramen na 2 dijela. Odvojite kažiprstom pramen traka s lijeve vanjske strane i prebacite ga na desnu nit u desnu ruku.
  3. Odvojite dio s desne strane i pričvrstite ga lijevo, prebacujući ga u lijevu ruku.
  4. Počinjemo dodavati podhvaty, ali to radimo ne preko cijele glave, već samo u podnožju rasta kose u blizini lica. Stavite lijevi podizač na desnu cjedilu, odvajajući kurva na desnoj strani koju stavljamo na lijevu cjedilu.

  Video za vježbanje frizure Fishtail za kratku kosu i srednje duljine:

  Video opisuje kako pletiti riblji rep i napraviti ga besplatnim vezama:

  Riblji rep s velikim dijelovima

  1. Odvojite pramen kose od krune tako što ćete prstima proći od sljepoočnica do krune.
  2. Sakupite svu razdvojenu gornju kosu i počnite tkati riblji rep koji odvaja pramen od ruba i prebacuje ga na suprotnu stranu. Odvojimo pramen na desnoj strani i pomaknemo ga ulijevo, odvojimo ga od lijeve niti i pomaknemo udesno. Pokušajte uzeti istu veličinu niti.
  3. Nakon što ste to učinili 5-6 vezova, držite pletenicu u ruci i polako rastegnite veze u različitim smjerovima dajući im volumen.

  Mega volumen

  1. Odvojite pramen u sredini glave i podijelite ga na 3 niti. Izvodimo jedan prolet, stavljamo 2 niti u jednu i nastavljamo dalje od 2 niti.
  2. Odvojimo tanku cjedilu i ona odlazi na suprotnu stranu, odabiremo je kažiprstom, pomičemo i podižemo srednji prst druge ruke. Riblji rep je obrnut, ali sama pletenica je utkana prema unutra, a mi radimo kuke ispod pletenice.
  3. Odvojimo pramen kose od pletenice, premjestimo je na suprotnu, uzmemo kamionet i prebacimo ga na suprotnu nit ispod dna, ispod pletenice. Sama pletenica držimo palcem i kažiprstom na mjestu tkanja, tako da se ne raspada.
  4. Napravite 5-8 proleta i povucite linkove. Važno je povući veze ne u sve, već u razmacima, tako da će biti učinkovitiji i volumetričniji. Kao rezultat ovog tkanja, ne dobivaju se izdužene veze, malo izdužene i vrlo velike.
  5. Dakle, s grabežima tkati na glavu, tako da je konus u glavu, ponavljajući svoj oblik. Zatim se tkamo bez hvataljki, slično izvlačeći pramenove u kaotičnom redu, praveći intervale.

  Videozapis o tkanju pletenice s korak po korak objašnjenja s mega volumenom:

  Preporuke za tip kose:

  • Ravne crte Idealan za glatku verziju pletenice. Možete zakriviti kosu ili upotrijebiti nabor kako biste dobili volumen.
  • Kovrčava. Ako je kosa jako kovrčava, preporučljivo je da je izravnate ravnim željezom. Međutim, možete eksperimentirati s divljim kovrčama.
  • Valovita. Ovaj stil na blago valovitoj kosi vrlo lijepo izgleda. Tkanje oko glave ili postrance izgleda posebno romantično.
  • Rijetki. Ako vam kosa nije dovoljno gusta, a kosa je tanka, bolje je da riblji rep nalijete runo. Također možete lagano ugađati kosu kovrčanjem ili kovrčanjem na naborima kako biste kovrčama dali veći volumen, a na kraju tkanja pažljivo izvucite pramenove rukama, pa ih stavite.
  • Debeli. Što vam je potrebno za stvaranje lijepe pletenice. Ako je kosa previše gusta, možete nanijeti fiksativ.
  • Obojeno i označeno. Posebno su lijepe tanke kontrastne niti u ukupnoj masi pletene kose. Čak i ako nemate mrlje, nije važno: možete koristiti kredu za kratkoročno bojenje.

  Za pletenje ribljeg repa na kvadrat ili grah duga do brade, morate odabrati mogućnost tkanja oko glave. Prelomite šiške u stranu i uzmite vrlo fine niti tijekom stvaranja frizure.

  Tkanje pletenica kod kuće: upute korak po korak sa fotografijama

  Za pletenje prekrasne pletenice, morate pripremiti kosu. Da biste to učinili, operite ih, lagano osušite, češljajte i nanesite malu količinu stylinga. Za tkanje su potrebni sljedeći uređaji:

  • Dva ogledala, smještena jedan nasuprot drugome, ili rešetka (za dobar pogled na vrat).
  • Češalj.
  • Tanak češalj za razdvajanje kose.
  • Elastične trake za pričvršćivanje gotovih pigmenta.
  • Pribor za dekor.
  • Fiksatori (lak, pjena itd.).
  • Ako je potrebno, upotrijebite glačalo za kovrčanje ili željezo za pripremu kose za tkanje.

  • Podijelite kosu na dva jednaka dijela.
  • S vanjske strane lijeve strane, odvojite tanku cjedilu i navijte je preko desne strane.
  • Isto učinite s suprotnim (desnim) dijelom.
  • Na taj način usidrite na željenu duljinu pletenice.
  • Osigurajte ga gumicom.

  • Podijelite kosu na tri dijela na kruni.
  • Počnite tkati niti na isti način kao i kod izrade obrnute francuske pletenice: započnite lijevu stranu ispod središta i desno.
  • Kombinirajte dvije niti (lijevo i središnje) u jednu. Trebali biste imati dvije radne niti.
  • S vanjske lijeve strane odvojite tanku cjedilu i navijte je kroz dno ispod desne. U isto vrijeme u radnu cjedilu dodajte tanku bravu glavne mase kose.
  • Učinite isto s pravim radnim nalogom.
  • Obradite prema navedenom uzorku tkanja kose na željenu duljinu pletenice.
  • Osigurajte gumenom trakom.

  Francuski (s vrha)

  • Odvojite tri uske pramenove na tjemenu, tako da ako ste pletili jednostavnim preponama od tri niti.
  • Stavite lijevu cjedilu na središte, desno - na isti način, ali u zrcalnoj slici.
  • Zatim, spojite dva niti (lijevo i središnje) u jednu. Dakle, dobivate dvije radne niti.
  • S lijeve strane odvojite tanki pramen (kao u gore opisanoj klasičnoj verziji) i spojite ga s pravom. Zatim odvojite tanki pramen od ukupne mase kose i pričvrstite ga na radnu.
  • Izmjenjujte dodatak tankih pramenova lijevo i desno dok ne nestane raspuštena kosa. Onda opletite jednostavnu riblju repicu. Na kraju fiksirajte kosu gumicom.

  • Češljajte kosu sa strane na kojoj ćete tkati.
  • Učvrstite kosu tankom elastikom za jednokratnu upotrebu sa strane.
  • Podijelite uvojke na dva radna područja, kao u prethodnim dijagramima.
  • Tkati do željene duljine.
  • Kada je pletenica spremna, izrežite gumu.
  • Lagano špricajte kosu lakom.

  • Podijelite kosu na dva jednaka dijela, od kojih svaki fiksira neprimjetan jednokratni gumeni pojas.
  • Svaki od repova formirao je pletenicu u riblji rep i osigurao je malom gumenom trakom.
  • Postavite lijevi kukulj oko glave od potiljka do čela kroz sljepoočnice. Pričvrstite ga na glavu stealth kose.
  • Učinite isto s pravim repom, pretvarajući ga u pletenicu i šale glavi nevidljivog.

  • Početi tkati bi trebao biti isti kao u klasičnoj verziji.
  • Nakon što je napravio 2-3 križna tka, navijte tanku, dugačku traku presavijenu u dnu pletenice. Pričvrstite ga nevidljivo ili jednostavno privezite ga za podnožje.
  • Nastavite tkati prema klasičnoj shemi, skupljajući traku zajedno s kosom.
  • Kada dođete do kraja, fiksirajte rub pletenice s dva kraja vrpce, vezujući luk od njih.

  • Promiješajte kosu na tjemenu i stražnjem dijelu glave. Lagano prskajte lakom za dodatnu tvrdoću i fiksaciju.
  • Tkati pletenicu prema klasičnoj shemi, bez zatezanja niti.
  • Kada završite s pletenicom, nježno povucite pramenove s obje strane prstima kako bi frizura bila još više pompa.
  • Osigurajte kraj pletenice barretom.

  Obrnuti pletenica

  Tehnika tkanja:

  • pažljivo češljajte kosu i poprskajte je lakom kako bi vaša kosa izgledala strukturalnije,
  • početi tkati iz šiški: podijeliti prasak na 2 dijela i prijeći preko dvije krajnje niti
  • podignite vremenske brave i okrenite ih na suprotnu stranu,
  • nastavite tkati, skupljajući tanke pramenove od ruba rasta kose pri svakom ulasku,
  • Zapamtite da su leđa pletenica, da se pramenovi moraju položiti ispod dna tkanja,
  • Ponesite pletenicu na stražnju stranu glave i opletite cijelom dužinom kose.

  Tkanje na temelju "malvinki"

  Odvažna opcija za prave rockere:

  • češljaj leđa i uzmi laganu gumenu traku,
  • početi tkati od gume pletenice ribljeg repa,
  • pletenica dokle god vam odgovara
  • pričvrstite kraj pletenice elastičnom trakom i ravnomjerno istegnite pramenove kose tako da je pletenica što je moguće šira,
  • labava kosa kovrča i oblikuju plažne kovrče.

  Još jedna mogućnost sa kombinacijom tehničara, ribljeg repa i rep "malvinka":

  • češljaj šiške i pramenove natrag iz hramova i stavi ih u rep,
  • odvojite mali pramen od repa, omotajte ga oko elastične trake nekoliko puta kako biste ga u potpunosti sakrili,
  • početi tkati pletenicu ribljeg repa, uhvatiti tanke pramenove iz linije kose na stranama glave i postupno ih ugraditi u cjelokupni uzorak tkanja,
  • kada se koriste pramenovi neposredno iza ušiju, završite tkanje i osigurajte kraj pletenice elastičnom trakom,
  • odvojite malu cjedilu i nekoliko puta umotajte je oko elastične trake.

  Kako ukloniti kosu s lica:

  • odvojite vremensku nit i opletite svitak po cijeloj dužini kose,
  • ispletite isti rep u drugi hram i spojite ih zajedno na stražnjem dijelu glave.

  Ako želiš demonstrirajte svoju vještinu:

  • pletiti stranu pletenice i zgrabiti elastičnu na kraju,
  • povežite temporalne brave na stražnjoj strani glave i napravite kovrče na plažama na svim pramenovima.

  Frizura s repom pomoći će diversificirati svakodnevnu sliku:

  • napravite dva paralelna ulomka i počnite tkati pletenicu od same trake,
  • zgrabite tanke niti, ali nemojte ići dalje od rastanka
  • dovedi pletenicu u krunu i zgrabite je gumicom
  • sakupite sve u visokom repu, sve pričvrstite jakom gumenom trakom,
  • pletenica sve pletenice repa u poznatom uzorku za cijelu dužinu kose.

  Tkanje s uprtačima

  tehnika izvedbe:

  • odvojite vremenske brave i zgrabite ih zajedno s tankom gumenom trakom na stražnjoj strani glave,
  • uviti rep nekoliko puta, tako da se formiraju pojasevi
  • odvojite pramenove iza ušiju, povežite ih preko repa, a također ih pretvorite u snopove,
  • učini isto s pramenovima blizu vrata,
  • pletenica po cijeloj duljini kose i osigurajte kraj elastičnom trakom.

  može kombinirati pletenice u različitim tehnikama tkanjai dobivate lijepe, jedinstvene frizure.

  Frizura "mala sirena"

  Osnovna tehnika tkanja frizure "sirena" na savršeno glatkoj kosi:

  • zgrabite dvije tanke niti u sljepoočnice i izvrnite ih križem,
  • naizmjence od desnog i lijevog ruba kose, odvojite tanke niti i pletenicu pletenice isključivo od njih, bez hvatanja glavnog platna kose,

  • uvjerite se da su vlakna optimalne duljine: ne preduga da se sagnu, a ne kratka, da povuku i izobliče cjelokupnu sliku,
  • pletenica dok vam izgled kose ne odgovara,
  • na kraju kose može izgledati ovako.

  Evo još nekoliko načina za tkanje niti koje možete koristiti za izradu frizure "mala sirena".

  Video o tome kako tkati kosu ribljeg repa

  • Kosa kolač, u kombinaciji s tehnikom tkanja ribe rep, pomoći će ne samo za prikupljanje kose, ali i kako bi ga lijepa, elegantna i ženstvena. Pletenica savršeno ponavlja oblik glave i uzima sve dlake, a frizura je glatka i izgleda stvarno remek-djelo.

  • U videu možete pogledati detaljnu lekciju o tome kako tkati dvostruku riblju repu, koja može postati osnova za frizuru male sirene. Ova tehnika će nesumnjivo uljepšati vašu frizuru kako u svakodnevnom životu tako i na svečanom izlazu.

  • Vjenčanje frizura na temelju takvih složenih tkanja, naravno, zahtijeva ruke majstora i dodatni pribor i pribor. Autor videa ne samo da pokazuje faze stvaranja frizure, već dijeli i važne nijanse koje će vam pomoći da sami stvorite stil.

  • Visoka frizura kombinira tehniku ​​tkanja ribljeg repa, koji je položen na bok, i dodatni dekor. Prilično komplicirana, ali nevjerojatno lijepa tehnika zahtijeva preliminarnu pripremu, ali nakon što ovladate takvim tkanjem, vi i vaša frizura bit ćete izvan konkurencije.

  Tehnika izvedbe

  Razmislite kako napraviti frizuru od ribljeg repa. Detaljne upute o klasičnom stilu:

  • čiste kovrče dobro se češljaju i lagano prskaju prskanjem (lagano se slažu mokri pramenovi),
  • podijeli cijelu masu kose na pola na pola, uzmi nastale niti u obje ruke,
  • s dna lijeve pruge treba odvojiti finu nit i premjestiti je u desnu ruku,
  • sada odvojite isti tanki pramen od dna desne niti i pomaknite ga na suprotnu stranu,
  • držeći oba dijela kose u našim rukama, nastavljamo tkati, naizmjence pomičući male niti odvojene lijevo, a zatim s desne,
  • Završivši tkanje, pletenicu pričvrstimo elastičnom trakom.

  Tkanje slične tehnike:

  • razdvajajući pramen od čela do temporalnog dijela glave (duge šiške mogu biti uhvaćene u ovoj niti ili ostavljene slobodne), češljamo pramen natrag,
  • odabranu nit podijelimo na dva dijela i započnemo tkanje prema gore opisanoj tehnici: odvojimo tanki pramen od lijevog dijela, prebacimo ga na desnu stranu, samo nastavimo s pravom niti,
  • tada je potrebno obaviti tkanje u tehnici podizanja, to jest, bit će potrebno pokupiti fine niti iz lijeve mase opuštene kose,
  • Važno je da do trenutka kada pletenica ode izvan okcipitalne zone, nema slobodnih niti, a tkanje treba dalje raditi, kao kod stvaranja klasične pletenice na željenu duljinu.

  Nekoliko savjeta

  • pri izvođenju klasične verzije pletenice važno je osigurati da su proizvedene žice jednake debljine,
  • što su tanke niti, to je izraženija neobična pletenica,
  • klasična verzija tkanja podrazumijeva da će u gornjem dijelu pletenica biti slobodnije utkana, a donji dio mora biti čvrsto utkana,
  • kako bi vaša kosa bila uredna, treba je fiksirati lakom.

  Fotografije različitih izvedbi frizure omogućuju vam da provjerite da pletenica, pletena u predloženoj tehnici, može izgledati raznoliko. Razmotrite nekoliko popularnih opcija za oblikovanje:

  • Na krunu. Da bi se napravila ova jednostavna pletenica, kosa se skuplja u visoki konjski rep, a zatim se kosa na repu dijeli na dva jednaka volumna, počne se tkati na klasičan način. Isto tako, možete napraviti pletenicu, stavljajući njezinu bazu na stražnju stranu glave.

  • Šara. Da bi pletenica postala voluminoznija i oblači, trebat ćete nježno izvaditi pramenove iz pletenice. To će dati volumen kose. Možete povući sve niti ili kroz jednu. Pramenove možete rastegnuti samo na jednoj strani kose ili u šahovnici.

  • Neoprezan. Ova verzija frizure prema tehnici pogubljenja nalikuje prethodnoj, ali pramenovi namjerno izvlače iz pletenice.

  • Sa strane. Vrlo jednostavna opcija: frizura s ribljeg repa na svojoj strani, lako je napraviti takvu kosu.

  • S natpisima. Ova opcija može biti napravljena s kosom koja se nalazi iza ili sa strane. Tkati obični riblji rep, u određenim intervalima, presjeći kosu gumenim trakama. Ova frizura izgleda spektakularno ako je pletenica slobodno pletena, a kosa je dovoljno duga da može napraviti 2-3 struka.

  • Udvostruči Možete predložiti dvije (ili više) pletenica u predloženoj tehnici.

  • Različite pryadok debljine. Ovo je složena verzija frizure, kada napravite pletenice, trebat ćete odabrati niti različite debljine, pozicionirati ih naizmjenično ili smanjiti debljinu u smjeru od vrha do dna. Poteškoća leži u činjenici da točnost izvršenja mora biti nakit, inače frizura neće izgledati.

  Zanimljivo je izgledati i kosa od pletenice. Najlakši način da to učinite. učinite sljedeće:

  • izolirane od sljepoočnica s obje strane lica dvije uske niti. Od ovih niti tkaju dvije pletenice, pričvršćujući krajeve elastičnim trakama,
  • tkane pletenice se prenose natrag, držeći ih zajedno s gumenom vrpcom na stražnjoj strani glave,
  • guma, koja fiksira pletenice, maskira ih omotačem pramenova kose ili upotrebom lijepe ukosnice.

  Moguće su i složenije frizure, ali ih je teže učiniti sami. Na primjer, možete početi tkati pletenicu iz hrama, postavljajući je dijagonalno. Izgleda zanimljivo spis-cik-cak. U ovom slučaju, tkanje počinje od hrama i, dosegnuvši sredinu glave, mijenja smjer.

  Još jedna mogućnost jednostavna frizura obavljati, tkanje dvije pletenice na sljepoočnice. Zatim se vraćaju natrag i, prelazeći između sebe, fiksiraju se na stražnjoj strani glave u obliku “lopte”. Izvorno izgleda "naplatak" oko glave, napravljen od pletenica, opleten u opisanoj tehnici.

  Ako je kosa dovoljno duga, slobodni (koji se protežu izvan okcipitalnog područja) na kraju pletenice može se položiti u obliku fantazijskog snopa, stavljajući ga na dno vrata ili ga pomičemo na jednu stranu.

  Takva pletenica prvobitno izgleda ako pre-bojite neke od pramenova kose kontrastnim bojama (pogodno je koristiti perljive boje za kosu, proizvedene u obliku spreja).

  Kosu možete ukrasiti raznovrsnim priborom: nevidljivim i stiletnim petama s kamenčićima, umjetnim cvijećem, lijepim ukosnicama, naplatcima, itd.

  zaključak

  Frizure s kosim ribljim repom izgledaju atraktivno, a tehnika njihove primjene je vrlo jednostavna, tako da se ova opcija stilizacije duge kose često koristi u lijepom spolu. Nemojte očajavati ako pljuvačka ne radi prvi put ili se ispostavi da nije dovoljno uredna, trebate malo trenirati i postići odličan rezultat.

  Korisni savjeti prilikom stvaranja frizura

  Kraj pletenice, koji nije fiksiran barretom ili elastičnom trakom, izgleda izvorno. Kako bi kosu završili na ovaj način, preporuča se češljati dobiveni rep na kraju svinjskog repa i poprskati ga lakom.

  Prilikom razdvajanja niti najprikladnije je to učiniti prstom prsta ili češlja s olovkom.

  Ako želite dobiti labav, prozračan rep, lagano izvucite pramenove iz njega. To bi trebalo raditi istodobno s dvije strane, tako da ne postoji asimetrija.

  Da biste spriječili da kosa previše klizne, možete je tretirati prije nego počnete tkati s posebnim praškom za kosu. To će dati malu ukočenost kosi i niti neće kliziti.

  Ako nemate dovoljno prirodnog volumena, glačalo možete koristiti s naborima s mlaznicama.

  Želite li dobiti jasniju strukturu? Zatim koristite suhi šampon, prašak za kosu ili vosak.

  Kako ukrasiti gotovu frizuru?

  • Ako planirate nositi romantičnu haljinu od šifona ili sundress i napraviti laganu šminku, luk, zavoj od tkanine i šal izgledat će šarmantno s pletenicom.
  • Takav pribor kao što su ukosnice sa kamenčićima, nevidljivi i klinovi s kamenjem i perlicama odgovarat će glamuroznoj slici.
  • Za strogi poslovni izgled, savršen je minimalistički nakit: na primjer, tanak traka za glavu s gotovo bez dekoracije.

  Ako planirate stvoriti odvažnu buntovnu sliku, možete upotrijebiti nadglavne šarene niti na elastičnim trakama koje treba utkati u pletenicu. Za istu svrhu su sjajne niti ili konopci od sjajnog konca.

  S kosim "fishtail" može se kombinirati s drugim frizurama. Naprimjer, napravite Malvinku hrpom u parijetalnoj zoni i zapetite je s dvije pletenice. Također izgleda vrlo lijepo vrsta pigtails, pleten kao puž cijelu glavu.

  Jednostavan i istodobno elegantan izgled visokog repa, upleten u koščat rep. Možete pletenice 2-3 ribe i kombinirati ih u jednu zajedničku pletenicu. Kao što možete vidjeti, opcije za ovu frizuru mogu biti jako puno!

  Pogledajte videozapis: Vodopad pletenica (Veljača 2020).