Časopis Lj

Proljeće za žene je vrijeme kada želite promijeniti najviše od svega. I mnogi sada imaju pitanje: izrezati ili ne rezati kosu? Pogledajmo ovu temu s filozofskog stajališta. Izostavljamo banalne tvrdnje da je “duga kosa ženstvena”, da je to ono što privlači muškarce i tako dalje. Razgovarajte o slobodi, snazi ​​i neovisnosti te o tome kako frizura odražava našu bit.


Mnogi od nas znaju da je zavodnik Delilah odrezao Samsonovu kosu i time ga lišio snage, a kad mu je kosa vratila božanstvo, Samson je donio svoju moć neprijateljima.

Slaveni su vjerovali da je djevojačka pletenica, koja se sastoji od tri pleksusa, svojevrsna simbolička kombinacija svijeta božanskog, svijeta mrtvih i stvarnosti, koji stoji negdje između njih. Žene koje su šetale s tekućom kosom i među Slavenima i mnogim drugim narodima smatrale su se vješticama. U srednjem vijeku bili su spaljeni na lomači.

Žena koja je odrezala kosu zvala se Karni, u čast božice tuge. Odavde dolazi riječ "lop".

Duga kosa žene nije samo njezina snaga, već i životna snaga njezina nerođenog djeteta. Zato djevojke nakon braka plete dvije pletenice. Dugo vremena je sačuvano uvjerenje da trudnica ne može odrezati kosu, inače će izgubiti snagu, a njezino dijete može umrijeti ili biti ozbiljno bolesno.

Kosa ima sjećanje

Analizirajući kosu, možete saznati nacionalnost, prehranu, loše navike, informacije o okolišu o području u kojem osoba živi i još mnogo toga. Što je dlaka dulja, više informacija možete prikupiti i istražiti. Neki psiholozi preporučuju rezanje kose nakon negativnih šokova, stresa i bolesti. A ako trebate prikupiti svoje misli ili jednostavno odbaciti sve probleme koji su se nakupili tijekom dana, trebate ih temeljito češljati.

Mnogi vjeruju da je u kosi koncentrirana ne samo energija, već i pamćenje. Zato, kad smo toliko željni novog života, najprije idemo promijeniti frizuru. Ovaj ritual može se naći u raznim religijama: monaškim zavjetima, budisti obrijati glave, rastaviti se sa starim životom itd.

Što se tiče običnih ljudi, samo ozbiljna bolest, nesreća ili emocionalno iskustvo mogu uzrokovati da im se posiječe kosa.

Dakle, ako se pitate o tome rezati ili ne rezati, osjećate potrebu za promjenom frizure, to je gotovo sigurno zbog vašeg stanja uma. Ako vas neprestano proganja želja za promjenom, to znači da ili niste zadovoljni sobom ili situacijom koja prevladava u vašem životu. Možda ne biste trebali mijenjati frizuru, već nešto sasvim drugo: svoju profesiju, okoliš, hobi, stav prema svijetu i sebi.

Duga kosa kao simbol neposlušnosti

Usput, zanimljiva činjenica: folikula kose u žena nalazi se 1 mm dublje nego u muškaraca. To je jedan od mnogih čimbenika koji objašnjavaju zašto je ženska kosa jača od muškaraca i zašto žene tradicionalno uzgajaju kosu. Unatoč tome, danas još uvijek postoje muškarci koji vole kratku kosu.

Duga kosa kod muškaraca - očitovanje snage, neovisnosti, originalnosti, buntovnosti i smjelosti. Živopisan primjer toga mogu poslužiti ne samo poznati biciklisti, rock glazbenici i hipiji, već i plesači i klauneri flamenca. Njihovi elementi su ritam, sloboda, strast. Sve te osobine i težnje manifestiraju se u njihovoj frizuri.

To znači smanjiti

Na pitanje da li rezati ili ne rezati, sjetite se kako je u sovjetskim vremenima, borio se s muškim dugim frizurama. Takvo "progonstvo" nije slučajno. Uostalom, čak iu drevnim vremenima, to je značilo podvrći nekoga, prisiliti osobu da ispuni određene zahtjeve koji rade na sustavu. Rimski car Neron je naredio da obreže svoje legionare, ne želeći da "misle za sebe".

A sada, prije služenja u vojsci, muškarci su obrijani ćelavi! Pogledajte uredske radnike: gotovo svi muškarci nose kratke frizure. Danas se izbor takve frizure objašnjava statusom, zrelošću, ali zapitajmo se filozofsko pitanje, je li to doista tako?

Šišanje - neka vrsta znaka određenog sustava, na ovaj ili onaj način, koji podređuje njegov narod. U našem slučaju, to je ekonomska struktura ljudske civilizacije u cjelini.

Očigledno nije slučajno da na ovom svijetu osobama s dugom kosom, i muškarcima i ženama, daje posebnu pozornost i divljenje prema strogim odijelima i kratkim frizurama.

A ako kosa ispadne?

Žarulja raste kosa za 2-5 godina, a zatim njegova aktivnost splasne. Ali samo kosa i dio korijena ispadaju, a sama žarulja ostaje i spremna je za ponovno izvršavanje svoje funkcije. Nakon što kosa ispadne, sljedeći počinje rasti na svom mjestu. 8 mjeseci prije “umirovljenja” svog prethodnika, on se već priprema za nastup.

A ako ste zabrinuti zbog činjenice da vaša kosa nije toliko debela kao što bismo željeli, usuđujem se smiriti: količina kose je genetska činjenica, a ovdje ništa ne možemo promijeniti. Tako smo zadovoljni s onim što imamo i raste raskošna kosa!

Rezati ili ne rezati?

Duga ili kratka? Šišanje ili kovrče? Slikati ili ne? Ove odluke su gore od izbora budućeg muža. Svatko od nas trese preko svoje kose, čak i ako tamo nema što trpjeti. I, naravno, često nailazim na pitanje: rezati ili ne rezati? Danas opet ovdje ..

Nemam odgovor svima. Ne mislim da što je žena starija, to joj je kraća kosa. Sve ovisi o izgledu, o ovalnom licu, o liku, o načinu života. Postoje primjeri i uspješne frizure, a ne sasvim. Stoga, svaki put kad pogledam situaciju.

Ja sam vrlo ludo volio dugu kosu, kad su dobro njegovani i položeni. To su dvije ključne točke. Ako su, bez odgovarajuće debljine, tužno objesili, može li biti bolje reći zbogom? No, i za trg, i za kratku kosu također treba voditi brigu, oni više nisu skriveni u repu. Sjedeći s djetetom kod kuće, bio sam mučen svojom frizurom, jer se mora polagati svaki dan, ne mora se valjati na sofi s bebom. Ujutro malo podsjećam na vješticu, vrlo je poticajno za pravovremeno šamponiranje. Sada bi mi trebao rep.

Često se s dlakavošću ne želimo rastati zbog muških ideja o ljepoti. Recimo, samo im dajte dugo. Čini mi se da smo izabrani za kombinaciju kvaliteta, a ako osnovna konfiguracija odgovara, onda nitko ne pati od nedostatka kovrče.

No, pošteno, više entuzijazma na prvom sastanku postaju dugokosi. Princess frizure ne nose, svi su iz djetinjstva.

Što mislite? Tko je nosio i duge i kratke, s onim što je udobnije? I još spektakularnije? Što se zaustavilo?

Odabir šišanja: kako pravilno smanjiti duljinu kose ovisno o vrsti lica

Nije tajna da dobro odabrana frizura može biti prednost, sakriti male nedostatke u izgledu i ispraviti oblik lica. Logično je pretpostaviti da ako je šišanje ispravno odabrano, možete postići točno suprotan učinak.

Sumnjate što oblikujete vaše lice? To je vrlo lako odrediti: stavite kosu u konjski rep, uzmite olovku ili staru olovku za šminku, idite do ogledala i zaokružite oval u odrazu. Rezultat je tip lica koji vam je potreban.

Stilisti razlikuju nekoliko vrsta:

  • Ovalno lice, Vlasnici ove vrste izgleda odgovaraju svim frizurama - slobodno eksperimentirajte, pronađite rješenja koja su univerzalna za vas, slijedite modu ili odaberite klasik. Glavna stvar da ste bili udobni.
  • Okruglo lice, Obično izgleda velika, a ponekad i ravna. Stoga bi šišanje trebalo vizualno produljiti i suziti lice. Namjestite ravnu kosu duljinom ispod brade, voluminozne frizure bez izravnog odvajanja. Izbjegavajte posjekotine, male kovrče i kovrče, osobito na kratkoj kosi.
  • Kvadratno ili pravokutno lice, Kosu treba pravilno izrezati kako bi se vizualno lice izvuklo i istovremeno se ne stvaraju ravne oštre linije. Bolje je izbjegavati kratke frizure koje zahtijevaju savršeno glatko oblikovanje. Duga i srednje duga kosa će vam pomoći da sakrijete kutnost crta lica, bočni rastanak, izdužene šiške sa strane, blago kovrčavu kosu - sve ove frizure savršeno će se nositi sa zadatkom da lice postane lakše.
  • Trokutasto lice, U ovom slučaju, frizure koje su zabranjene za vlasnike okruglih i četvrtastih tipova su savršene: frizura dužine brade će uravnotežiti široko čelo s uskim donjim dijelom lica. I dodajte na sliku milosti duge asimetrične resice. Kratka šiška, naglašavajući jagodice, bolje je izbjegavati.

Prvo pravilo frizure - ne rezati kosu sami. Ali iz svakog pravila postoje iznimke. Modelske frizure najbolje se rade u frizerskom salonu. No, sasvim je moguće odrezati dugu kosu, rezati bangs kod kuće.

Kako rezati dugu kosu: istina / laž

Možete uzeti bilo kakve škare

nepravilno, Škare treba dobro oštriti i visoke kvalitete - konvencionalno rezanje papira neće raditi. Najbolje je kupiti profesionalne frizerske salone: ​​inače možete oštetiti vrhove kose.

Kosu je bolje rezati mokro

Pravo / krivo, Blago navlažena kosa neće dlake, oni će ležati ravno jedni drugima, oni su lakše rezati. Ali imajte na umu da će, kada se osuši, kosa postati kraća. To je zbog činjenice da je mokra kosa rastegnuta.

Stoga se preporuča savijanje kovrčave i snažno kovrčave kose - tako ćete odmah vidjeti koliko će dugo ostati. Isto vrijedi i za bangs: nije sigurno - izrezati na suho.

Prije rezanja kose je dovoljno za četkanje

nepravilno, Dugu gustu kosu treba pažljivo češljati po cijeloj dužini, a zatim poravnati krajeve s rijetkim češljem. Ako namjeravate dati neku duljinu obliku, a zatim koristite češalj-rep - to je prikladan za nju da podignete vrh niti. Da biste osigurali niti, koristite posebne spone.

Dugu kosu treba rezati u ravnoj liniji.

Točno / Netočno, Ova frizura izgleda dobro samo na savršeno glatkoj kosi. Ako svakodnevno ispravite kosu željezom i ne zanemarite izvedbu kućnih obloga i maski za sjaj i ljepotu kose - to je vaš izbor frizure. U drugom slučaju, bolje je podrezati kosu po cijeloj dužini u polukrugu - to je prikladno sastaviti takvu frizuru u frizuru ili ostaviti kosu labavom.

Vlasnici duge kose ne mijenjaju sliku bez kardinalne frizure

nepravilno, Ako niste spremni rastati se s duljinom kose, izrežite šiške ili napravite kaskadnu frizuru: na taj način spremite duljinu, dodajte dodatni volumen frizuri i osvježite sliku.

Naši preci pridaju veliku važnost rezanju kose. Smatralo se da kosa skladišti vitalnu energiju, pa je nije bilo poželjno rezati. A ako je kosa i strižena, onda je poslušao određena pravila. Neka vjerovanja i danas postoje.

Vjerovali ili ne: vi odlučujete.

  • Da bi rasla kosa brže, morate izrezati krajeve punim mjesecom.
  • Razboljeti - cut vaše kose: uz obrubljen savjete će napustiti bolest.
  • Uskrsnuće je loš dan za šišanje. Najprikladniji dani u tjednu su ponedjeljak, četvrtak i subota.

Mnogi će na to pitanje odgovoriti standardnom frazom "jednom mjesečno i pol". Zapravo, ne postoje univerzalne preporuke. Činjenica je da kosa raste svake sekunde, a ne sasvim ravnomjerno: na primjer, duž linije čela, u sljepoočnicama, oko vrata rastu brže nego na tjemenu, također se pojavljuju ispod kože iz različitih kutova.

Stoga, ako je šišanje za vas dekorativni cilj, onda će za održavanje njegovog oblika morati češće rezati. Općenito, što je kraća kosa, to je češće potrebno obrezati ih: muškarci s klasičnom kratkom frizurom posjećuju salon svaka 2-3 tjedna.

Ako rastete duljinu, onda morate uzeti u obzir osobitosti vaše vrste kose. U ovom slučaju, frizura ima zdravu funkciju: odsijecanjem labavih i rascjepkanih krajeva, ne dopustite da vam se kosa rasloji po duljini i zapetlja.

Vjerujte mi, ako odlučite uzgajati kosu, trebate redovito rezati kosu - rezanje nekoliko milimetara barem jednom u 2 mjeseca, kosa će vam rasti godinu dana kasnije nego što biste je cijelo vrijeme rezali. Ali oni će i dalje biti zdravi!

U svakom slučaju, zapamtite da kako bi održali ljepotu svake frizure, nije dovoljno svaki dan staviti kosu u kosu i povremeno odrezati krajeve. I dalje morate pravilno brinuti za kosu.

Odaberite profesionalne proizvode iz linije ALEANA, koja je opremljena šamponima za sve tipove kose, maske, balzama i seruma, stimulirajući rast kose - odlična opcija za one koji sanjaju o raskošnoj dugoj i gustoj grivi.

Oblik lica

Slobodno napravite kratku frizuru samo vlasnicima ispravnog oblika ovalnog lica, pa čak i tada - s likom. Ostatak mora dobro razmisliti. Da, dobar styling pomaže u skrivanju nedostataka, ali ne i sve, a ne uvijek - mjesečevo lice će ostati na mjesečini (mi mislimo na oblik, a ne na božansku bljedilo), bez obzira na to kako se kosite. Ali možete se prilagoditi. Idealna opcija za okruglo lice je pixie frizura, za kvadrat - kvadratni bob, za trokutasto lice - hladne kovrče.

Lice je već zaobljeno, vizualno smanjuje širinu jagodica i olakšava liniju brade. Dugi prasak također pomaže u savladavanju nesavršenog ovalnog lica: položen je na bok, izrađen je koso, glatko se pretvara u glavnu masu kose, asimetrična, "poderana", razrijeđena. Prasak u principu radi kao korektor - kratka ravna linija skriva prekomjerno produljenje.

Nekako je djevojčica s malim crtama i prćastim nosom nekada bila moderna frizura - u Sovjetskom Savezu su je iz nekog razloga zvali Vidal Sassun, iako je to u osnovi pogrešno (Vidal Sassoon je prethodnik pixieja). Djevojka je izgledala nevjerojatno čak iu silueti. Njezina mekana djevojka odmah je željela istu frizuru. Pokušali su odvratiti tko bi to mogao, ali dječja je tvrdoglavost svladala - kosa je pala žrtva. Kao rezultat toga, roditelji, rodbina, susjedi, frizer plakali. Djevojka nije jecala - isključivo iz iste tvrdoglavosti, ali vrlo zadovoljna brzim rastom kose. Samo je mokri jastuk znao kako zaista "voljeti" novu sliku svog vlasnika.

Oblik lica nije jedini fizički kriterij koji utječe na izbor. Izgradnja tijela jednako je važna. O stranici koju smo već rekli. Čak i djevojčice veće veličine bolje bi odustale od ideje šišanja pod marinom. Međutim, ni pljuvanje prema svećenicima neće im odgovarati. Začudo, ovo pravilo radi i za inče. Previše tanke djevojčice trebaju široku frizuru.

Da, da - same dlake, njihova tekstura, ako možete tako reći, moraju se uzeti u obzir: kovrčave, tvrde i predebele, ne smiju se drastično skratiti - jednostavno se s njima ne možete nositi i postati poput razbarušenog ježa. Ali suptilni i poslušni - uvijek dobrodošli: podržat će bilo koji oblik.

Karakter, ali i način života, uobičajena odjeća, dob - sve to treba odgovarati odabranoj frizuri. Bob pun dostojanstva neće odgovarati drhtavoj srni, romantične kovrče pokvarit će vlasnika snažnog karaktera, živahan pixie će izgledati neumjesno na strogom licu s naočalama - ova frizura za djevojke koje su uvijek spremne za smijeh sa štucanjem.

I ne zaboravite na pravila oblačenja: neće svaki šef oduševljeno prihvatiti vaše neočekivane skinhedse ili nježne kovrče u uredu, u slikovitom neredu razbacanom po ramenima. Knockdown nije mjesto gdje želite poslati menadžerski tim.

Opet: stilist je vaš najbolji prijatelj. To je njegova profesija - pronaći prave slike. Mnoge žene, koje su odlučile slijediti savjet stručnjaka, otkrile su ljepotu vlastite kose tek nakon preporučenih promjena (to nije uvijek frizura, možda promjena frizure).

Šišanje ubija ženstvenost

To je glavni mit, vrlo štetan mit, koji prisiljava nositi dugu kosu onih kojima ne ide, i onih koji nemaju kosu. Gluposti su opetovano gažene u pepeo - koji nisu samo pokušali na ovom polju: Demi Moore, Sinead O'Connor, Cara Delevingne, Ketty Parry, Anne Hathaway, Kate Hudson, koja je dugo nosila dugu kosu.

Prekrasna Charlize Theron, uvijek spremna za eksperimentiranje s kosom, izgleda vrlo ženstveno s vrlo kratkom frizurom.

Penelope Cruz samo je pobijedila, skratila kosu, iako je bilo teško zamisliti takvu stvar. Isto vrijedi i za Natalie Portman.

Emma Watson, po našem mišljenju, kontraindicirana je za dugu kosu - samo s njima ona gubi najveći dio ženstvenosti (dječak prolazi), iako je u djetinjstvu neuobičajeno nosila kosu (koja se ne sjeća šarmantne Hermione).

Rihanna je ljepša nego ikad.

Ali argument za argumente frizure je Angelina Jolie. I zašto je ortodoksni postulat o gubitku ženstvenosti još uvijek živ je nerazumljiv.

Niti jedan gram ženstvenosti nije nestao iz Larise Guzeeve - jedne od prvih ljepotica sovjetske kinematografije.

Ne tako davno, mit je briljantno pobijedio Anya Chipovskaya, vlasnica luksuzne kose, koja se nije bojala odrezati je.

Anya Chipovskaya o frizuri, ljepoti, modi i ženstvenosti

Anya Chipovskaya dugo je željela kratku frizuru, ali je stalno odgađala, iako je oko 10 godina mislila da se njezina frizura ne podudara s unutarnjim stanjem. A Anya uopće neće mijenjati svoj život, počevši od kardinalne promjene slike. Sve se ispostavilo suprotno: život se prvo promijenio, a frizura je odigrala ulogu logičnog završetka procesa. Glumica je napravila čvrstu pauzu u radu, pročitala sve knjige koje je htjela pročitati, počela učiti talijanski i konačno se ošišala.

Anya je napravila frizuru s prijateljem, majstorom za frizuru. Postupak odabira bio je spor i trajao je dva mjeseca. Nadahnuće su pružile slike Anne Hathaway, mlade Linde Evanđelisti i Jennifer Lawrence, punk i grunge devedesetih.

Stvarno mi se sviđa to vrijeme - prije ere pobjedničkih HLS-a, jutarnjih trčanja, voćnih sokova i urednih uvojki. Onda je sve bilo drugačije: bezbrižna šminka, izlizana kožna jakna, alkohol i cigarete nikoga nisu iznenadili. Ne krivim druge za zdrav način života, samo želim da rock and roll umire. A onda sam slušao skinheda Sineada O'Connora, obožavao The Cranberries i Annie Lennox.

Nismo našli puno poštovanja prema Aninoj modi, ali je jasno govorila o ljepoti:

Moda je ciklična, i sve se ponavlja u jednom ili drugom obliku, ali kad se govori o ljepoti, prvo se sjećam Charlize Theron s kratkom plavom frizurom u filmu The Astronaut's Wife: kako ona pleše u kuhinji u jednostavnoj bijeloj košulji i crnim tajicama. Ili Winona Ryder u “Jesen u New Yorku”: sa svojom tamnom kosom, u cvjetnoj haljini - izgleda toliko kao dijete, ali s likom i voljom za borbom.

I o ženstvenosti također:

Ni u kom slučaju vas kratka kosa ne čini grubljom i muževnijom - upravo suprotno. Frizura naglašava vašu ženstvenost, suptilne obline vrata, ključne kosti i meke crte lica. Konačno, mogu nositi seksi haljine s čistom savjesti.

Zbog pravde navodimo argument i protivimo se - dugo smo ga tražili. Sharon Stone je pomalo agresivan s frizurom (ovo je najmekša fotografija, ostatak je mnogo lošiji).

Ona je mnogo više duge kose, očišćena natrag. Tako je izgledala u "Osnovnom Instinktu" i "Kazinu", upravo se u takvom Sharonu masovno zaljubila.

I glumica, protivnik plastike i zagovornica plemenitog prirodnog starenja, vratila se glatkoj kosi, unatoč bore na čelu. Čini nam se da je to ispravna odluka. Jednom je Sharon rekla da je frizura mlada. Možda, ali ne svi. U svakom slučaju, odluku o rezanju vaše kose treba odmjeriti, a izbor frizure - pravi.

Postoji nekoliko argumenata protiv šišanja za dugu kosu

Postoji nekoliko argumenata protiv šišanja za dugu kosu

Na primjer, poderane ili kaskadne frizure ponekad mogu dovesti do ograničenja u reprodukciji frizura. Budući da je vjerojatno da će neke niti jednostavno stajati iz stog. S druge strane, frizure za dugu kosu mogu izgledati povoljnije ako se, na primjer, uvijaju.

Ako razmišljate o tome želite li napraviti frizuru za dugu kosu, upotrijebite nekoliko jednostavnih savjeta koji otkrivaju prednosti i mane frizura.

Na primjer, svaka frizura zahtijeva česta ažuriranja i oblikovanje. Dakle, ako ne ažurirate frizuru mjesec dana ili mjesec i pol, vjerojatno će izgubiti oblik nakon tog vremena. Na kraju, ostat će vam neka prigušena zamjena na glavi, ne frizura, već njezina sličnost.

Zbog toga česti posjeti frizeru zahtijevaju materijalne troškove. Ako je vaša dužina četvrta, onda će frizura koštati mnogo više od frizure na kratkoj kosi. I obnova savjeta po cijeni ne ide na bilo koju usporedbu s ažuriranjem frizure za dugu kosu i troškove mnogo puta skuplje.

Ako je šišanje na dugoj kosi, onda će vam pri svakodnevnom okupljanju vjerojatno trebati i styling, koji traje dulje što duže traje. Obična duga ravna kosa može se jednostavno vezati u pletenicu, kolač, rep ili nježno češljati - a vi ste lijepi, spremni napustiti zidove kuće i izaći van. Ako imate šišanje, morat ćete pažljivo naprezati pamćenje da biste zapamtili sve preporuke majstora frizera za styling, ruku s češljem, sušilom za kosu, pjenom, lakom i provedite dobre 30-40 minuta ispred zrcala, vraćajući frizuru dugoj kosi u izvorni oblik.

Frizure su puno onih koji vole dosljednost, jer je s originalnom frizurom prilično teško svaki put izgledati drugačije. Djelomična frizura za dugu kosu vas uranja u određenu sliku koju morate podnijeti sve dok ne želite napraviti drastične promjene.

I još jedna stvar, samo duge kose u bilo koje vrijeme može se izrezati i dati im zanimljiv oblik, a uzimajući osloboditi od frizure za dugu kosu je samo da ih izrezati na srednje ili kratke dužine, čime se mijenja sliku.

S druge strane, kosa s frizurom često izgleda bolje njegovano, a njihov vlasnik postaje mlađi. Tu su i takve opcije šišanje za dugu kosu, u kojoj su sva ograničenja samo pola snage. Na primjer, duga kosa s bangs je već neki polet, koji jedva ograničava u izgradnji složenih frizura. Usput, oblik šiški može dati vašoj slici neke šokantne i promijeniti izgled na bolje. Također popularne frizure za dugu kosu su ljestve ili kaskade. Ali kada se obratite majstoru da učini nešto slično vama, trebate izvagati "kontra" i "za", jer skraćeni pramenovi svojstveni takvim šišanjima za dugu kosu mogu uzrokovati poteškoće pri izradi frizura.

U svakom slučaju, za rezanje ili ne rezanje kose je do vas. Radi eksperimenta, možete pokušati napraviti frizuru i pogledati se u novoj ulozi. Uostalom, kosa nije zub, ona će ionako rasti.

Catherine Strazhenskih

Psiholog. Stručnjak s web stranice b17.ru

bio je Yozhig, a ti ćeš biti kao jež

Lakše je živjeti s dugom kosom (čudno, zar ne?). Odrežite savjete, ako je potrebno, i sve. Naravno, ako je kosa gusta, sjajna i dobra boja, a ne tri dlake (oprosti).
Kare - komplicirana frizura. Svakako pronađite dobrog gospodara. Ako ne budete imali sreće, pretraživanje može kasniti.
Kosa raste, a ponekad ne onako kako vi želite. Frizer će morati često posjećivati.
Može stvarno "ne ići". U prosjeku, kosa raste 1 cm mjesečno. Trebat će dugo vremena.
Mogu napisati nešto drugo.

Zašto tražiti razloge da ne rezati, ako želite? Ako sami ne vidite razloge, onda nisu za vas.

1. ste već dobili objesiti od događaj neki frizura, i styling frizura zahtijeva vještine. Često se događa da se ljudi razbjesne kada vrag zna što se događa prije odlaska na posao, čak i uz tako jednostavnu frizuru kao kvadrat
2. frizeru još treba razumno objasniti što točno želite, ili će ga izrezati. Suze mogu biti dosta, i morate ispraviti par godina
3. dobro, karantena će stvarno oprostiti mnogima
4. morate imati prekrasan, ne blijed, vitak vrat i lijepa ramena kako ne bi izgledali kao Klava-učenica iz pijetla
5. Pa, ja ne znam, po mom mišljenju, dofiga već ..

Tako da ćete zažaliti - malo. Zato nam to nije uvijek dovoljno. Ili gotovo uvijek. Sada stvarno želim rasti. Radim orijentalne plesove, trebam dugu kosu, ali oni rastu polako, a ako odrastu, ne izgledaju baš dobro, režu svoju duljinu ljestvama (možda nisu ljestve, ne znam kako ih nazvati) - one koje su kraće kao metlice, ali ne toliko će postati Zato patim da ne mogu rasti (((

5 razloga neću imenovati. Nazvat ću jednu, svi muškarci su ludi za dugom, lijepom kosom.

Srodne teme

Darina, griješiš, nisu svi muškarci ludi za dugom kosom. Neki ljudi su ponekad uzbuđeni kratkom frizurom. A kada je djevojka obrijana pod C ocjenom, onda je ona posve osigurala pozornost muškaraca svugdje. I ne govorim to iz ćelavog, provjeren za sebe. Kad sam otišao na trg platio sam manje pozornosti nego kad sam bio ćelav)))

Ali teško je rasti. Ali ne brinite, vrlo brzo rastu sa mnom)))

1.s kratkom frizurom puno problema, stila, itd.
2. Duga kosa je lijepa i romantična.
3. Dugo jeftiniji.
4. Ako išta, uvijek možete ukloniti, a kratki će biti poderani.
ali općenito, napravite kvadrat sam, to će, ako ništa drugo, brzo rasti.

1. Duga kosa je lijepa. Doista.
2. Duga kosa je jednostavnija i jeftinija u pogledu njege (minimalni stil i troškovi za frizere. Maksimalno možete koristiti "narodne" alate, ali bez fanatizma :)).
3. Kratka frizura izgleda lakše.
4. Kratka frizura mora biti postavljena dnevno.
5. Iz stavka 2., 3., 4. - manje troškova i bolji rezultati.

5, imam istu stvar. U smislu frizure. Poput kaskade. Završava mahovinom i izgledaju vrlo neuredno, svaki dan morate nekako pokušati stilizirati sušilo za kosu. Kad se ispostavi, čak mi se i sviđa, ali to je tako dosadno. Ja rastem, ali više nema strpljenja. Moji su krajevi suhi, i zato strše, stavljam ga sa sušilom za kosu, zato je to suhi zatvoreni krug. Dakle, autor, misli. Iako kvadratna njega nije tako teška, izgleda čisto i uredno. Osim ako naravno ne dođe do lica.

Drago mi je i možeš sušiti kosu na prirodan način?

Imao sam kosu do struka, napravio sam kvadrat, a onda sam otišao s kratkim par godina, imao sam maniju za rezanje, sada ponovno rastem, sada dolazim do sredine leđa. Opet ću se umoriti, odsjeći ću se. Ne zubi, izraste, hoćeš se promijeniti, promijeniti

ako je zdrava, gusta kosa i lice ušiju, tako da ... quad te neće pokvariti
i ako su tri vlasi.

10, dugo skuplji. Dugoj kosi treba više ishrane, stalno kupujem skupe maske, zbog jeftinog učinka nije uočeno, da, a koristim samo profesionalne šampone, ostatak nije prikladan.

Njezina duga kosa je fetiš. Nemam jako dugo - odmah ispod ramena, pa kad frizeri skinu više nego što je potrebno kad se podrezuju - jako se uzrujam, brinem se za frizuru, a moja duga kosa će dugo biti depresivna. općenito nije potrebno

16, samo sam petnaest godina hodao kratkom frizurom, onda sam je rastao i iznenadio se kad sam otkrio da su svi napori nestali.
Ako je kosa bolesna, suha i lomljiva, onda će na trgu biti mnogo primjetnija nego u dugodlakoj frizuri.
I koliko je novca potrošeno na gelove, pjene i drugu kozmetiku za kosu! yyy.
Šišanje, samo želim. Sami cijene.

pročitajte da je duga kosa poput energetske zaštite

1) lakše živjeti s njima
2) izgledaju ljepše
3) nema potrebe trčati frizeru svaki mjesec
4) uvijek možete pokupiti rep

Usput jeftino previše. Ja ne radim nikakve maske, moj šampon za 100 rubalja i sve. i sa kratkom frizurom koliko treba polagati, gelove, pjene, vosak, užas.

19, i ćelava glava - komunikacija s prostorom.

Ako radite frizuru, pronađite 100% dobrog majstora. Imam kvadrat (kratki potiljak i duge pramenove uz lice), perem glavu i lijepo se suši - pa su ga uspješno obrezali (cijelo vrijeme, isti majstor). Mnogo ovisi o frizeru. Ili čak sve.

Usput, kad sam nosio kratku poderanu frizuru, onda je nemir u jutarnjim satima bio tisuću puta veći od kvadrata.

Koliko imate godina? Imao sam takvu maniju u dobi od 16 godina i odrezao sam kosu ramenima, napravio sam stil, itd. 4 godine, a onda je počeo rasti, jer kratki užas nije se svidio. Sada kosa do gotovo svećenika. Poludiš i prođeš.

Da, već si izrezao kosu, odrasti ako ti se ne sviđa.

nekoliko puta sam obrijao potiljak, bio je dug, ali svaki razz kad sam odrezao svoju dugu kosu i došao kući muževima i drugim poznatim muškarcima, prekorio me, i ne raspravljati i reći gluposti da ljudi vole kratku kosu. ljepotu žene u kosi. manje gnjavaže, ako ste umorni ili vrući da stavite lijepu punđu u rep ili podignete i zabodete ukosnicu, tako da je kratka frizura spremna, vaša večernja kosa je šik i pametna, ne možete staviti tako kratku frizuru. Ukratko, ja sam "za" duge kose, u jednom trenutku sam njegovao moje zadovoljstvo gotovo brijanje od stražnjeg dijela moje glave, i trg, i bilo je mnogo različitih načina, ali najljepša je duga kosa, bez obzira kako je to bilo cool. Ja još uvijek odlučujem o autoru, samo sam izrazio svoje mišljenje

a ipak ne rastem samo kosu, friziram za dugu kosu, vrh je kraći, uvijek ostavljam duljinu dobro, samo savjete malo. Postoje mnoge opcije za popravak duge kose, a da bi ih učinili svojevrsnom krotkom frizurom, ne volim karets, izgleda kao lonac i smatram ovu frizuru prihvatljivom za djevojčice mlađih učenica. ali samo duga kosa kada prasak postane duljina lopatica nije zanimljiva, jednostavna i rustična. kosa može biti lizana, uvrnuta u luksuzne kovrče, napraviti repove dlanova ako postoji razlog i raspoloženje, napraviti rep, gurati se u stražnju stranu glave, a tu su i mnoge druge opcije

Ne brinite! Vi ste sami napisali da kasnije požalite.
1. Duga kosa izgleda mnogo ljepše. I kratko kao što ste već napisali lakše).
2. To je više seksi.
3. Podstitet kose, a nova frizura možda neće biti prikladna.
4. Polaganje lakše, što znači manje ozljeda kose.
5. Vi sebe volite više duge!
5.

Imam dugu gustu kosu! Želim se strašno obrijati, jer s njima je vrlo teško!

točno u vašoj situaciji.
Otišao sam i odrezao kosu ravno od struka do trga s potiljkom.
nemojte se umoriti dostrich-već riknuo. Do sada, smatram najgluplji vlastiti čin.
Dlakavost kose na ramenu, duge narasla, potrebno ih je nazvati, oblik zadržan (
NEMOJTE NAPUSTITI KOORDINALNO.

Pa, to je točno, djevojka s dugom kosom - glavna stvar je da oni ne vješaju kao ledenice, ali lijepa i njegovana kosa je ženstvena i seksi.

Pa, ako se svrab nije zaustavio, neka oni naprave kaskadu ili neke druge kratke repove na dugoj kosi, mogu to učiniti. To će biti kao i dugo, i morat ćete graditi, i želite opet svoje normalne.

autor, ako želite nešto novo, napravite par niti, poput Sans-kisa ili svjetlije

Autor, sada imam isto stanje)) Izreži / ne izreži.

U dobi od 16 godina imao sam ovo - kosa do svećenika i užasnu želju da napravim trg. Ja sam to učinio :) Neću reći da sam zažalio, upravo sam shvatio da imam dugu kosu :) U dobi od 22 godine ponovno sam se vratio svećenicima :) Sada samo obrezujem savjete.

Prokletstvo kako možeš cijeli život živjeti s jednom frizurom.govno na figu! Nema prijava

Je li kosa do struka / svećenika - je li lijepa? Mislim da je ovo luda sirena)) do lopatica - najviše to!

Djevojke s dugom kosom i koliko imate godina i koje frizure nosite Mlade žene s urednom dugom kosom su stvarno lijepe. A tetke stare 40-50 godina s tekućom kosom su kao stare sirene. Ili s grozdovima. Ili drugu opciju super konjski rep s gumenim trakama za kosu.

Neophodno je kupiti periku, a za sada to nije neugodno, ali brzo se umorite!

37: +10! Autor, nije li dosadno uvijek biti na istoj slici? To je ponekad toliko dosadno. Udari, promijeni.

Čini se da su žene s kratkim frizurama neka vrsta "neprijateljskih" žena.

I ja sam, cijeli život imao dugu kosu, svećenike. Odrežite pod kare. Ništa, kosa se također činila zanimljivom. No, još uvijek je dlaka bolja. Počeo je rasti. Više od 3 godine otrostyla.

i volim trg, idem :)

Imao sam dugu i gustu kosu cijeli život, čak iu djetinjstvu moji roditelji nikada nisu odrezali moju kosu, htjela sam je prerezati prije godinu dana, ali moj muž mi je zabranio da to učinim, čak i kompromis "ako se ošišaš, idi živjeti s roditeljima"

Da, odrežite kosu. Kasnije će rasti, posao. I ja sam dugo bio odsječen s trga jer sam od djetinjstva sanjao, ali majka mi je zabranila. Hodao sam pola godine, sada ponovno raste. Volim i dugu kosu i četiri vrste, samo majke sada stalno rade. Malo sam rasla. Nakon godinu dana, možda ću ga ponovno odrezati.

45: Vaš dobar suprug, jer duljina kose voli.

Ali ja sam izvukao obrve u konac i sada ne mogu rasti. Ruke i istezanje. A što je kosa još gora, prijelaz s kratkog na dug je užasan.

Autor, imate svog stalnog frizera, tko zna što želite i od čega znate što možete očekivati? Ako ne, potražite poznate, kompetentni čarobnjak će vam savjetovati opcije za rezanje / styling ili način da četkate dugu kosu tako da ne morate žaliti. Ili barem potražite program za modeliranje frizura, prvo eksperimentirajte na računalu i odlučite što točno želite i što točno neće raditi, jer varijante istog vozila. Osobno, nakon utakmice s takvim programom, imam svu svrab svrab :)

I stvarno, počnimo: koliko imate godina? neki dan sam odrezao elegantnu, dugu, valovitu kosu, samo sam se htio promijeniti, za ljubitelje iznimno duge kose: da li doista vjerujete da muškarci vole duljinu svoje kose. Kakav užas, suočavam se s razvodom!

Forum: ljepota

Novo za tri dana

Popularan tri dana

Korisnik stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je isključivo odgovoran za sve materijale koje djelomično ili u potpunosti objavljuje pomoću usluge Woman.ru.
Korisnik web-lokacije Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji im se dostavlja ne krši prava trećih osoba (uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne dovodi u pitanje njihovu čast i dostojanstvo.
Korisnik stranice Woman.ru, slanjem materijala, stoga je zainteresiran za njihovo objavljivanje na stranicama i izražava svoj pristanak na daljnje korištenje od strane urednika stranice Woman.ru.

Korištenje i ispis tiskanih materijala na stranicama woman.ru moguće je samo uz aktivnu vezu s resursom.
Korištenje fotografskog materijala dopušteno je samo uz pisanu suglasnost administracije.

Stavljanje intelektualnog vlasništva (fotografije, videozapisi, književna djela, zaštitni znakovi itd.)
na stranicama woman.ru dopušteno je samo osobama koje imaju sva potrebna prava za takav smještaj.

Copyright (c) 2016-2018 Izdavačka kuća Hurst Shkulev LLC

Mrežno izdanje "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Potvrda o registraciji medija EL br. FS77-65950, koju je izdala Federalna služba za nadzor u oblasti komunikacija,
Informacijske tehnologije i masovne komunikacije (Roskomnadzor) 10. lipnja 2016. 16 i više godina

Osnivač: društvo s ograničenom odgovornošću “Hurst Shkulev Publishing”

Pogledajte videozapis: Hihitalo - koseški časopisi (Siječanj 2020).