Mohawk - frizura za muškarce i žene

Muška moda, poput ženske, ne stoji mirno. Frizura može mnogo reći o svom nosaču, pokazati karakter i stil. Spektakularni mohawk je frizura za samouvjerene muškarce koji žele uništiti dosadne stereotipe u društvu.

Prvi put Mohawk frizura pronađena je na plemenskim Indijancima prije nekoliko stotina godina, ali se u sadašnjoj interpretaciji pojavila tek 80-ih godina 20. stoljeća, u vrhuncu punk kulture. Danas postoji nekoliko opcija za frizure s Mohawk različitih duljina i boja. Iako više nije moguće sa sigurnošću reći da je kosa mohawka samo muževna, žene s mohawkom danas se mogu naći barem jednako često kao i muškarci.

Kako odabrati pravu kosu Mohawk

Izbor ove frizure za svaku je određen s nekoliko čimbenika. To je duljina, boja, količina kose na glavi, tip lica. Za najhrabrije i odlučnije, dugi Mohawk, visok, vičući svojom agresivnošću i smjelošću, to će učiniti. Za manje temperamentne muškarce, Mohawk frizura je kratka i ima kratke vremenske dijelove.

Ekscentrične prirode mogu odabrati Mohawk s obojenom kosom, obrijanim uzorcima i uzorcima na stranama glave. Ne postoje granice maštarijama na polju Irokeza, majstori su spremni sami izvesti bilo kakvu inkarnaciju izvanredne osobe.

Muška frizura mohawk

Mohawk frizure u trenutnoj verziji mogu biti sasvim različite u svrhu i stilu. Neki su osmišljeni da iznenade i šokiraju ljude oko sebe svojom svjetlošću i asertivnošću, drugi mogu donijeti romantiku i mekoću u društvo, zračeći šik i eleganciju. Naravno, takva frizura teško je pogodna za poslovni sastanak, ali za večernji izgled može biti prikladno ako je mohawk kratak.

Širina irokeza može varirati od 15 do 2 centimetra, sve ovisi o željama svake osobe. Nema standarda za ovu mušku frizuru, osim u razumnim granicama. Suviše dugo će biti teško polagati mohawk na dnevnoj bazi, trošeći puno vremena i novca na njegovu fiksaciju. Kosa na vremenskim područjima može biti obrijana ili prečica. Frizura s obrijanim sljepoočnicama pogodit će uistinu punk fanovima, ako su hramovi uredno podrezani, mohawk će izgledati opuštenije.

Modne mogućnosti oblikovanja Mohawk

Iroquois, za sve svoje originalnosti, vrlo moderan frizuru. Frizure i styling s Mohawkom čine mnoge slavne osobe - glumce, pjevače, nogometaše.

A češalj je vrlo romantičan. Polaganje je jednostavno, samo s rukama i sredstvima za fiksiranje kako biste podigli kosu, a rezultat će biti nevjerojatan.

Još jedan moderan način oblikovanja mohawka je hodanje po njemu željezom za kosu, postavljanje pravog smjera i stvaranje vala. Ovaj stil izgleda vrlo elegantno, a to možete učiniti kod kuće bez pomoći obrtnika.

Irokeza - muška frizura

S takvom frizurom stvaraju se vrlo kratki hramovi, ponekad i obrijani, a na središnjem dijelu, od potiljaka do čela, ostavlja se prilično duga kosa. Duljina glavnog dijela može biti od tri do petnaest centimetara.

Muška frizura mohawk može biti prikladna za različite vrste lica, kao i za različite duljine kose.

Frizura kratkog mohawka

Kratke frizure muškaraca irokeza sada su vrlo česte. Njihov izgled je sasvim pristojan i dopušta svakom muškarcu.
Kod Irokeza kratka kosa viskija reže se vrlo kratko ili potpuno obrijana, a središnji dio je dugačak tri ili četiri centimetra.

Ova frizura je nepretenciozna u styling, to ne uzeti puno vremena, to je dovoljno da se osuši kosu nakon pranja glave, to češljanje gore. Za bolju fiksaciju možete fiksirati sva specijalna sredstva, kao što je lak ili pjenu.

Mohawk šišanje s bangsom

Za muškarce s bangs, tu su i opcije šišanja s Mohawk.
Uz ovu frizuru, kovrče na središnjem dijelu i šiške su prilično dugačke. Tada se uklapaju u kaotičan način, a rubovi ostaju na čelu.

Svijetle boje mogu savršeno nadopuniti sliku, čineći ga još buntovnijim i neobičnim.

Kreativna frizura

Sada je dostupan širok izbor različitih kreativnih dodataka za frizuru mohawk. Na primjer, različiti obrasci i obrasci na vremenskom dijelu smatraju se vrlo modernima. Istovremeno se na obrijanim hramovima stvara uzorak koji nadopunjuje cijelu sliku. Ako se uzorak umori, onda možete u vrlo kratkom vremenu ponovno obrijati viski.

Zanimljivo rješenje su dredovi i sve vrste tkanja u obliku Irokeza.

Tko je pogodan za frizuru Mohawk

Prije svega, pogodan je za hrabre i izvanredne ljude koji si mogu priuštiti razvodnjavanje takvog dosadnog svakodnevnog života.

Kosa bi trebala biti ravna, jer s drugačijom strukturom morate je redovito ispravljati, što može biti vrlo štetno.


Irokezi pristaju gotovo svakom licu, ali suviše uski i razvučeni mogu postati još dulji, što neće izgledati jako lijepo.

Mohawk frizura za dječake

Za male muškarce, takva zanimljiva frizura također će biti vrlo prikladna i prikladna, naravno, ako roditelji žele isprobati ovu sliku na djetetu.


S frizurom, mohawk mali kicoš osjećat će se samouvjereno i hrabro. Tu su i dodatne prednosti u tome što kosa uopće ne ometa, a frizura je vrlo jednostavna. Dječiji mohawk je otprilike isti kao i odrasla osoba.

Mohawk ženska frizura

Ako djevojka želi pokazati da je odvažna i rizična, tada ženska frizura tipa Mohawk može obaviti odličan posao s ovim zadatkom.

Danas se ova frizura sve češće može vidjeti na glavi raznih slavnih osoba, premda su joj ranije to voljeli samo ljudi pojedinih subkultura.

Mohawk za žene nije jako različit od muškog, jer se većina kose nalazi u središnjoj zoni od čela do vrata. A u temporalnom dijelu, kosa je presječena, ali imitacija obrijanih hramova ovdje je dopuštena pletenjem sa strane ili glađenjem kose.

Tako žene mogu eksperimentirati s dugom kosom.

Klasična opcija

U središnjem dijelu, kovrče se izrađuju dulje nego na bočnoj strani. U tom slučaju, strana se može potpuno ukloniti. Sva kosa u sredini raste u obliku češlja.

Klasična verzija mohawka može se izvesti i na kovrčavu kosu.

Najprikladnije je za žene jer slika postaje romantičnija. Načelo da se radi isto, samo se malo kose ispravlja i rasteže, a neke kovrče i dalje vise.

Varijanta gotika

Kod ove vrste irokeza kosa se kratko presiječe u središtu i uzdiže, au vremenskoj zoni potpuno je obrijana.

S ovom frizurom, brave se šišaju s produljenjem od vrata do čela. U isto vrijeme mogu se počešljati i možete ostaviti na uobičajenom položaju. Izgleda sjajno kada prednji prstenovi padnu na lice.

Dugi Mohawk daje slici malo ženstvenosti i nježnosti, dok se ženska dužina održava.

S jednim hramom

S takvom frizurom, dlaka s jedne strane je dulja, as druge, hram je potpuno obrijan. U tom slučaju, možete eksperimentirati sa svojom slikom, zatim otvarati, a zatim zatvarati hram uz pomoć suprotnih niti. Takav stil je vrlo moderan među stranim slavnim osobama koje žele pokazati svoje huligane, ali istovremeno i žensku prirodu.

Frizura ovog tipa savršena je za srednju kosu.

Spit Mohawk

Ali nisu sve djevojke htjele dobiti mohawk, rezati svoje kovrče i obrijati sljepoočnice. U ovom slučaju, možete koristiti frizure slične Mohawk, na primjer, stilski Mohawk pletenica. Činiti to nije jako teško, tako da svatko može pokušati.

Cijela kosa je podijeljena u 3 dijela. Bočno pričvršćeno za uši, kako ne bi ometalo. Pljusak je utkan iz središnjeg dijela. U ovom slučaju, kosa je podijeljena u četiri niti. Tkanje treba početi što je moguće više i nastaviti do mjesta gdje bi trebao biti rep. Kosa sa strane pričvršćena je gumenom trakom s pletenicom repa. U isto vrijeme perje pigtails može biti malo ispraviti.

Pletenicu možete vezati do kraja i sakriti vrh ispod kose. S obrijanim hramovima, ova opcija izgleda vrlo impresivno.

Mohawk frizura za dugu kosu

Iz sredine duljine kose je rana. Bočne su niti fiksirane ispod središta. Svi se uvijaju. Važno je da su bočne niti dobro skrivene.

Postoje i druge ideje za stvaranje Irokeza na dugoj kosi.

Rep Mohawk

S ovom frizurom kosa, koju treba obrijati, jednostavno stane vrlo glatko i fiksno, a ostatak je voluminozan.

Kako napraviti frizuru mohawk

Za početak, svi uvojci su podijeljeni u tri dijela, dok središnji treba biti širok oko pet centimetara. Zatim se cijela kosa prenosi na jednu stranu, a hram se tretira britvom. Duljina se može izabrati neovisno o preferencama. Onda je sve bačeno u suprotnom smjeru i isto je učinjeno.
U tom slučaju središnji dio može biti iste duljine preko cijelog područja ili povećati na čelo.
Klasična verzija frizure koja je pogodna i za muškarce i za žene je rastezanje središnjeg dijela dlanova prema gore. Onda je sve fiksirano posebnim sredstvima.

Pogledajte u sljedećem video materijalu kako napraviti frizuru s strojom mohawk.

Posebnosti frizure

Karakteristične značajke irokeza uključuju:

 • obrijani obrijani ili kratki rezovi i zatiljni dio, s maksimalnom duljinom kose od 5 mm,
 • traka duge kose ispravnog oblika, smještena na tjemenu, širina je odabrana pojedinačno, unutar 15 cm.

Duljina kose u vrpci može varirati, tvoreći češalj. Izvorni izgled obojene niti. Dužina i oblik šiški mogu varirati ovisno o individualnim željama vlasnika.

Kosa Mohawk ne zahtijeva složenu njegu. Nakon pranja glave, dovoljno je da stavite češalj, sušilo za kosu i gel za styling kako bi kosi dobili atraktivan izgled.

Masovna strast za Irokezima započela je osamdesetih godina 20. stoljeća, kada su hipije zamijenili progresivniji propalice. Među glavnim izvođačima, prvi koji se počeo pojavljivati ​​u javnosti s nezamislivom kosom bio je frontmen grupe Exploited. Danas irokezi preferiraju mnoge slavne osobe: ukrajinska pjevačica Ruslana, američka pjevačica R´n´B Rihanna, nogometaši D. Beckham, C. Ronaldo, itd. Čak i veliki kokaini Gwen Stefani i Christina Aguilera, u kombinaciji s glatkom kosom sa strane, izgledaju kao mohawk.

Šišanje duguje svoje ime istoimenom indijanskom plemenu koje je dugo živjelo u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Irokezi su značili pažljivo očuvan pramen kose na vlasištu. Pomogla je razlikovati osobu od "njezina" plemena od "stranca" iz daljine. U bitkama s neprijateljima, ponovno nabiranje kose olakšalo je hvatanje glave i ubrzanje procesa skalpiranja. Prema ukrasima, duljini kose i načinu na koji su bili oblikovani, moglo se suditi o hrabrosti ratnika i broju neprijatelja koje su ubili.

Tko će odgovarati za šišanje

Frizura će ići svim pristašama aktivnog načina života. Ovaj stil pogodan je za predstavnike kreativnih profesija - glumce, glazbenike, skladatelje, DJ-e, plesače, mlade ljude, sportaše itd.

Postoji nekoliko kategorija ljudi čije će šljokice biti neprihvatljivo. To uključuje:

 • službenici i državni službenici,
 • vojni
 • zauzimaju vodeću poziciju u uglednoj tvrtki
 • politika.

Prilikom odabira frizura i modela frizure važno je uzeti u obzir oblik lica. Iroquois povoljno sa svojim svestranost, pogodan je za gotovo sve muškarce i žene.

Izvorno izgleda kao muški mohawk

Kratka verzija

Kratki mohawk odgovarat će i mladićima i odraslim muškarcima. Ova frizura je najpopularnija vrsta mohawka. To će odgovarati muškarcima s bilo kojim oblikom lica, Međutim, tu frizuru treba napustiti mršavi muškarci, jer kratki češalj vizualno naglašava prekomjernu mršavost. U ovoj izvedbi, šišanje viskija se potpuno brije ili ostavlja duljinu dlake od 1-2 mm.

Potpuno obrijani viski je ekstravagantna opcija neće svima odgovarati, Ovaj stil preferiraju nogometni navijači i ekstravagantne osobe. Za muškarce, čija je djelatnost povezana s komunikacijom s ljudima, prikladnija je mirnija slika.

Sam češalj u kratkoj irokezi ima širinu od 4 do 12 cm, a duljina kose u pravilu ne prelazi 3 mm.

Značajna prednost ove frizure jest nepretenciozna njega, Za polaganje kratkog češlja neće vam trebati posebna sredstva za pričvršćivanje. Osim toga, stvaranje željene slike ne traje puno vremena. Na slici ispod možete vidjeti nekoliko opcija za takvu frizuru.

Mohawk s dugim šiškama

Mohawk s dugim šiškama - izbor hrabrih i izvanrednih ljudi. Tehnika frizure u ovom slučaju ne razlikuje se od klasične verzijeMeđutim, kosa u češlju mora ostati duga - kako bi se iz njih stvorio prasak. Polaganje dugih niti može biti na licu, čime se stvara gusta šiška, ili leđa, stvarajući elegantan elegantan izgled.

Neobični uzorci

Izvorni crteži na hramovima su neobičan način za promjenu uobičajene slike. Danas su razne šare na obrijanim hramovima popularne u ženskim i muškim frizurama. No, takvi detalji izgledaju osobito lijepo s muškim mohawkom.

Uzorci se obriju posebnim frizerskim strojem. Mogu se nalaziti u oba sljepoočnica ili na jednom od njih, Posebno su popularni geometrijski, životinjski uzorci i ukrasi. Međutim, najnevjerojatnije ličnosti mogu po volji preuzeti originalni crtež. Najsvjetlije i ekstravagantne uzorke na hramovima možete vidjeti na slici ispod.

Metode oblikovanja

Ako kratka frizura ne zahtijeva stalnu njegu, onda je potrebna klasična i izdužena opcija stalni stili modeliranje, Za styling će biti potrebni posebni alati: gel, pjena i pjena, lak za pričvršćivanje, tanki i okrugli češljevi. Razmislite o najpopularnijim opcijama stylinga.

 • Da biste stvorili ležeran izgled kose za češljanje, položite lijep češalj i popravite lak.
 • Za poslovne sastanke možete napraviti elegantnu mušku frizuru. Da biste to učinili, dodajte niti koristeći posebna sredstva za pričvršćivanje. vratite ih natrag.
 • Da biste stvorili ekstravagantnu sliku možete položiti kosu u obliku trnja, Da biste to učinili, podijelite kosu na nekoliko niti i miješajte svaku od vrha do baze. Zatim, koristeći poseban gel za oblikovanje, formirajte šiljak sa svake pramenove i fiksirajte kosu lakom.
 • Na dugoj kosi možete stvoriti nevjerojatan stil. Vrlo izvorno izgleda malo spiklet na grebenu ili repu ispod.

Originalna frizura može se nadopuniti neobičnim bojanjem. Posebno je popularan među muškarcima različitih dobi isticanje ili bojanje pojedinih niti. Izvorne slike s bojama prikazane su na slici ispod.

Kako je mohawk postao popularan?

Prvi koji su stvorili uzgojnu frizuru bili su ratnici iz indijskih plemena. Pokazalo se da je domovina irokeza Amerika, odnosno države Ontario i Oklahoma.

Sada svi koji žive na ovom području su civili.Ali prošle generacije ovih ljudi vodile su rat s različitim plemenima.

Indijanci su podigli kosu, čvrsto je učvrstili u tom stanju nakon što su se namočili s viskoznom tvari sakupljenom iz kore stabala.

Na fotografiji - indijski ratnik iz plemena Irokeza.

Onda su stavili svijetle boje na pramenove, što je moglo prilično uplašiti neprijatelja.

Kosa s kosom koja je stajala smatrana je utjelovljenjem neustrašivosti i moći. Pokazala je neprijatelju koliko je ratnik odlučan boriti se i koliko je agresivan.

Muškarci s isturenom kosom ponovno su viđeni sedamdesetih godina. Interes za ovu frizuru vratio je izgled različitih subkultura.

Naime, mohawk je počeo nositi propalice, koji su se elegantno i vedro odijevali.

Samo za fiksiranje kose nije uzela smolu. Da bi kosa stršila, pankeri su ih navlažili zaslađenom vodom ili pivom.

Neki su čak priznali da na kosu stavljaju tekući boršč. U vrijeme punk pokreta, mohawk se smatrao simbolom neposlušnosti prema općeprihvaćenim standardima.

Nakon desetaka godina, frizura s uzgojnim nitima postala je originalan način pokazivanja vašeg unutarnjeg "ja", naglašavanja posebnog stila čovjeka.

Sada ova frizura ne dokazuje njihovu pripadnost određenoj subkulturi i ne pokazuje svoj stav prema utvrđenim pravilima, već prati modne trendove.

Sada se Irokezi percipiraju kao moderna i udobna muška frizura. No, nekoliko varijanti ove frizure i dalje su vrlo brutalne.

Unatoč tome, stilisti su ih pokušali naviknuti na Irokeze.

Mohawk je popularan kod mnogih jačih spolova. Neki ljudi više vole napraviti takvu frizuru ljeti, kako bi privukli druge svojim neobičnim, neobičnim izgledom.

Fotografije avangardnog mladog mohawka.

Sada formiranje irokeza ne zahtijeva nikakav napor. Da bi se stvorila, nije potrebno izvlačiti smolu s drveća, što nije lako oprati, ili koristiti vodu sa šećerom koja privlači mušice.

Sredstva koja pomažu u održavanju forme irokeza predstavljaju ogroman asortiman pjene, gelova i lakova.

Vrste ekstremnih frizura: kako odabrati pravu Mohawk?

Mohawk ne smije nositi niti jedan muškarac.

Ako je čovjek na poslu usvojio određeni kodeks odijevanja, onda teško može dobiti takvu frizuru. Iako je kratka frizura s uredno zabačenom kosom prikladna.

Iroquois u klasičnoj inačici prikladan je samo za kreativne pojedince koji se bave glazbom ili plesom.

Ostali muškarci, koji su željeli biti u središtu pozornosti, mogu napraviti kratki mohawk, kao na fotografiji. Ova opcija je najosnovnija, ali to nije ništa manje moderno.

Ali prije nego odete frizeru ili sami napravite Mohawk, morate se upoznati s nekim od nijansi. To će pomoći da odaberete pravu frizuru, koja će postati osnova za stvaranje mohawka.

Prva stvar koju trebate obratiti pozornost - je duljina muške kose. Irokeza izgleda skladno na kosi, jednaka je 5-10 cm dužine.

Maksimalna dlaka bi trebala dostići dvadeset centimetara. Ali takve dugačke niti morat će se polagati mnogo dulje, ai puno gela će ih uzeti.

Također je važno odlučiti na kojem će se području glave nalaziti mohawk. Taj izbor mora napraviti sam čovjek.

Traka podignute kose može potrajati samo nekoliko centimetara, a može biti i opsežnija, dostižući deset ili petnaest centimetara.

Kratki Mohawk smije stvarati na bilo kojem dijelu glave. No, tradicionalno se nalazi u središtu. Međutim, neki se ljudi povlače od klasika i podižu se na jednoj strani glave.

Moguće su i druge alternative.

Razmišljajući o izgledu budućih frizura, morate razmisliti o tome trebate li obrijati hramove, ili je bolje da ih ne dirate. Ako muškarac odluči da je britva nužna, onda bi trebao poslušati savjet stilista.

Kažu da je viski bolje obrijati ili ispod nule, kao što vidite na slici ispod, ili ostaviti nešto manje od jednog centimetra kose.

Preduvjet za provedbu ove frizure - korištenje visokokvalitetnih proizvoda za oblikovanje.

Frizura se neće smatrati Mohawkom osim ako je kosa na tjemenu ispravno pričvršćena u stojećem položaju.

Muški kratki Mohawk izgledat će sjajno ako je blago obojena.

U ovom slučaju, bolje je napraviti toniranje ili bojanje u nekoliko nijansi, blizu prirodne boje muških niti.

Podupiranje trake kose definitivno nije prikladno za muškarca sa širokim čelo. Mohawk neće izgledati spektakularno na čovjeku kvadratnog ili zaobljenog lica.

Velike jagodice, natečene usne i male oči također su čimbenici koji ne dopuštaju brutalnu frizuru, inače će muškarac izgledati neozbiljno.

Kako pretvoriti kosu u mohawk?

Naravno, stvaranje irokeza je bolje povjeriti frizeru. Ali to je sasvim moguće učiniti sami.

Prvo morate točno odrediti vrstu frizure, a zatim dobiti stručne savjete stručnjaka.

Međutim, čovjek mora napraviti izbor, vođen vlastitim željama i fantazijom.

Najlakši način da napravite pomodnu frizuru u sredini glave.

Kosa mora biti oprana i malo suha. No, za proces rezanja ih bolje ostaviti malo vlažne.

Čovjekova kosa mora biti razdvojena. Pramenovi iz kojih će se stvoriti ekstravagantna frizura moraju biti odvojeni od ostatka kose.

Mogu se stegnuti gumenom trakom ili pričvrstiti ukosnicama.

Širinu traka izbočenih niti treba odabrati ovisno o duljini kose. Na kosi pristojne dužine, bolje je napraviti široki Mohawk.

Na fotografiji - takozvani "okovani mohawk".

Grozdovi kose u temporalnim i zatiljnim područjima moraju se ukloniti električnim uređajem za brijanje ili skratiti škarama.

Gotovi mohawk se može sastaviti u rep ako je potrebno, a ne samo složen u određenom obliku.

Polaganje irokeza može biti potpuno drugačije. Kosa se može podići u obliku vrha vala ili oštrih šiljaka.

Ako se čovjek želi puno promijeniti, može napraviti boju kose u bogatoj prirodnoj boji. Ovdje čovjek treba slušati svoju fantaziju.Možete napraviti šišanje s podignutim pramenovima, bez rezanja i brijanja značajnog dijela kose.

Istina, onda morate koristiti poseban alat za styling koji muškarci ne vole raditi mnogo. Kroz gel, možete podići kosu u obliku čuperak na čelu.

Za styling izgledao lijepo, morat ćete malo prilagoditi frizuru. Nema potrebe hitno obrijati glavu sa strane, možete lagano podrezati vremenska područja.

Isprva će ova frizura izgledati neuobičajeno za čovjeka. No, primjećujući znatiželjne i divne poglede žena, muškarac se ne želi rastati tako svijetlim putem.

4 vrste mohawka: kako staviti češalj

Mohawk je frizura koja nam je došla iz 80-ih. Tijekom svih ovih godina nije izgubila svoju popularnost, ostala moderna i tražena među pojedinim subkulturama. Postajući stalni pratilac ljubitelja punka, okrenula se ljubiteljima grungea, alternativnog rocka. Trenutno to nije nervozno.

Možete se izraziti u kosi

Više od 30 godina povijesti promijenila se i modernizirala. Ali osnovna ideja ostala je nepromijenjena. Mohawk je još uvijek izbor onih koji se osjećaju kao pojedinac i nastoji se izdvojiti iz gomile.

Vrste (vrste) irokeza za dugu, kratku i srednju kosu

Iako u početku Mohawk nikada nije bio ženska frizura u okruženju u kojem se pojavio, danas djevojke često odabiru tu frizuru. Sljedbenici pojedinih subkultura, kreativnih pojedinaca s neobičnim okusom - ove djevojke biraju ovu ekstravagantnu frizuru. Stoga se ženska Mohawk frizura izdvaja u zasebnom tipu.

Prema vrsti obrasca razlikuju se sljedeće vrste:

 • Klasična tradicionalna. Whisky se obrijao, dvije trećine obrijao glavu. Uska traka kose ostala je na frontalnim i parijetalnim dijelovima i sve do okcipitalnog,
 • Nestandardni tipovi sugeriraju neki rad s hramovima. Obrijani su ili izrezani uzorci, oslikani su u različitim nijansama, itd.
 • Gotički Mohawk uključuje brijanje samo hramova. Ostatak područja je kratko podrezan za izduženje u središtu glave,
 • Kratki muški mohawk (poput žene) može biti elegantan. To se postiže glatkim prijelazom iz obrijanih sljepoočnica u središnji dio glave. U isto vrijeme, zona u sredini je šira. Ova frizura je univerzalna, jer je uz odgovarajuće oblikovanje prihvatljiva i za nošenje u uredu.

Ove vrste Iroquoisa samo su osnova za kreativnost majstora i realizaciju ideja klijenata.

Elegantna kratka muška frizura s mohawkom

Ženska ili muška frizura mohawk ne mora nužno izgledati agresivno. Sasvim je moguće stvoriti meke, gotovo klasične linije na kratkoj kosi. Učinak se postiže zahvaljujući činjenici da s kratkom kosom prijelaz s obrijanih na neobrijane dijelove nije tako očigledan.

Samo su tri četvrtine hramova obrijane s obje strane. Moraju se obrijati, ostavljajući dva do tri milimetra. Na svakoj strani nalazi se zona “prijelaza” širine 3–4 centimetra, na kojem se postupno izdužuje dlaka i glatka prelazak s obrijanog na ošišan dio.

Stražnji dio glave je obrijan za jednu trećinu, a zatim izrezan do izduženja prema gore kako bi se postigao isti glatki prijelaz kao sa strana. U gornjem dijelu glave kosa je izrezana tako da je maksimalni volumen i duljina u području šiški. Takvu frizuru može obaviti samo majstor, dok se tradicionalni Mohawk kod kuće može napraviti Mohawk. Dovoljno je razdvojiti pramenove jednake širine na obje strane od bočnog razdvajanja.

Uzorci na glavi za momke i dječake

Uzorci na obrijanim hramovima - sjajan način da svoju kosu učinite još originalnijom. Ženska frizura Mohawk je najmekša i elegantnija, a želja joj je raznolikost, mnoge djevojke pribjegavaju crtežima.

Tradicionalna opcija ih briše. Majstori mogu izraditi jednostavan geometrijski uzorak pomoću pisaćeg stroja. Velike pojedinosti mogu se postići primjenom opasne britve. Trimeri za bradu pomoći će vam da dobijete glatke linije.

Drugi način primjene uzoraka je bojanje. Kroz posebne šablone na blago ošišane dlake nanosi se ton laka. Ova opcija nije prikladna za svaki dan, ali je dobra za posjećivanje događaja.

Najekstremniji dandiji i neformalni, koji stalno nose Mohawk, izvode tetovaže na onom dijelu glave koji je bez kose (prelazak na vrat ili mali). Također se koristi mehendi.

Večernja frizura s bangs za žene i muškarce: široka verzija

Ova varijanta mohawka je univerzalna. To vam omogućuje da stvorite razne styling, radikalno razlikuje od drugih. Objedinjuje u sebi značajke i elegantne i klasične opcije frizure. No, za njegovu provedbu zahtijeva značajnu duljinu kose.

 1. Pravljenje mohawka za dugu kosu je tvrđe nego kod kratkih.
 2. U varijanti s bangs na krunici, lijevo je dosta široko područje, otprilike iste širine kao u elegantnoj inačici za kratku kosu,
 3. Brijanje za viski, glatki prijelaz nije učinjen,
 4. Natrag glave je obrijan kao klasični Mohawk,
 5. Preostali dio kose je izrezan od vrata do praska kako bi se produžio tako da najudaljeniji od čela imaju minimalnu duljinu, a najbliža - maksimum.

Ova frizura odgovara na različite načine. Mohawk klasik i buntovnik možete napraviti stavljajući ga. Možete češljati čelo natrag tako da čini glatku meku liniju. Ova opcija je više glamurozna ili službena. Nedavno popularan.

Moderan stil za moderne ljude: odrasle i djecu

Nezavisno stavljanje mohawka znatne dužine (visine) gotovo je nemoguće. Potrebno je napraviti buffins na mokru kosu i odmah popraviti niti s lakom. Sam je vrlo teško to učiniti. Potrebno je sljedeće:

 1. Česti češalj,
 2. Styling pjena,
 3. Laka čvrsta fiksacija
 4. Vosak ili gel.

Mokra kosa obrađuje pjenu. Počnite stvarati buffant na svakoj vrpci. Odmah je popravite lakom. Nakon što to učinite na svim pramenovima, osušite kosu glavom prema dolje. Dajte svojoj kosi željeni oblik s voskom.

Kosa može biti izraz vaših emocija.

ZNAČAJKE HEROJA S IROKESOM

Tko bi odgovarao Mohawk frizuri? Popularan je među sportašima, glazbenicima. Uredski radnici mogu odabrati kratku opciju. Samo muškarci koji se moraju pridržavati klasičnog stila odjeće morat će napustiti moderne frizure.

Šišanje se može obaviti na dugoj ili kratkoj kosi. Strane se mogu kratko rezati ili glatko obrijati. Hramovi se mogu obrijati u sljepoočnicama. Nositelji uvojki iz prirode trebaju biti svjesni da će se morati ispraviti. Za formiranje mohawk je stabilan, morate koristiti styling.

Postoji nekoliko vrsta irokeza:

 • kviff, pramenovi na vratu su kratki i postaju duži na čelu,
 • trnje, kosa je podijeljena u niti u obliku iglica,
 • klasična, srednje duge kose,
 • široka, s kratkom kosom.

MUŠKO MJESTO MOGAVK NA KRATKOJ KOSI

Mohawk Cropped Muška frizura - Najpopularnije, On se ne uklapa osim ako dečki s dugim licem, kao što će naglasiti mršavost. Kratki mohawk izgledat će dobro samo ako je pravilno izrezan. Unaprijed porazgovarajte s frizerom koja će širina trake biti i koliko dugo će kosa biti.

Mohawk obrezana muška frizura

Traka je široka, od 4 cm, dlaka na krunici nije dulja od 4 cm, sljepoočice su obrijane ili izrezane vrlo kratko. Ova frizura praktički ne zahtijeva styling. Ako želite, mohawk možete staviti s gelom.

MOGAVK O DUGOM KOSU

Mohawk frizure za duge pramenove biraju ljudi slobodnih pogleda i predstavnici subkultura. Klasični Mohawk zahtijeva styling. Češalj sa čestim zubima je napravljen buffant na korijene, češalj je stvoren i učvršćen sa styling alata.

Gornji dio trake može se podijeliti u nekoliko niti i šiljak se može formirati iz svakog s pomoću gela i laka. To je prikladnije za pomoćnika. Šiljci su često obojani u svijetle boje.

KAKO ŠIRITI MOGAVK: MASTER CLASS

Moderna frizura Mohawk može se izvoditi i kod frizera i kod kuće. Postupak će zahtijevati malo iskustva, šišanje, oštre makaze i češalj. Za styling - gel i lak.

 1. Odlučite se za vrstu frizure, duljinu dlake na stranama i na kruni, širinu trake. Najčešće, širina pojasa je 2 ili 4 prsta.
 2. Navlažite kosu bocom za prskanje. Mokri pramenovi su poslušniji, lakši za rad.
 3. Dio u sredini glave. Od ovog rastanka natrag na jednaku udaljenost s obje strane i napravite bočne pregrade. Odvojite buduću traku krune i osigurajte je gumenim trakama ili iglama. Te niti ne bi trebale ometati sljepoočnice za brijanje. Ako je dlaka na krunici duga, onda traka treba biti šira, tako da će biti lakše postaviti mohawk.
 4. Počnite rezati strane. To se može učiniti škarama ili strojem, nakon čega se koristi britva za brijanje.
 5. Pramenovi na tjemenu su obrubljeni škarama s uzicom. Podijelite traku na tanke niti, skratite, prvo poravnajte.

Da biste stavili mohawk, upotrijebite gel. Ako je mohawk klasik, za duge niti, trebat će vam lak i sušilo za kosu.Prvo napravite hrpu na korijenu, tako da će frizura trajati duže. Zatim rukama ispravite svaki pramen, pričvrstite ga lakom i osušite sušilom za kosu.

Muška frizura Mohawk je na vrhuncu mode. Izabrana je od odlučnih mladih ljudi, kreativnih osoba, sportaša. Ako dugi mohawk izgleda buntovnički, onda kratka verzija ili quiff postaje sve popularnija i percipira se kao originalna frizura modela.

Dječji i tinejdžerski mohawk

Ne samo da djeca vole ovu frizuru, već i roditelje, jer ona:

 • ne zahtijeva složenu skrb,
 • smanjuje vrijeme polaganja
 • osigurava dobro hlađenje glave u vrućoj sezoni,
 • ne blokira oči djece.

Svaka majka može lako dati djetetu more pozitivnih emocija i napraviti frizuru kao indijski vođa. Za povjeriti primjenu neobičnih uzoraka, brijanje cik-cak u hramovima bolje profesionalno.

Polaganje mohawka na dječjoj glavi za jednostavnu prigodu. Dovoljno je prskati prste lakom i oblikovati željenu visinu.

Ljudska konciznost

Muškarci ocjenjuju konciznost i jednostavnost u odjeći i frizurama. Najpopularniji među njima i dalje ostaju kratki oblici koji ne zahtijevaju složeno oblikovanje. Ukrasite takav mohawk je lako, tražeći od frizerke da obrije nekoliko bendova na sljepoočnicama.

Najhrabriji predstavnici muškaraca željni su eksperimentiranja, iznenađujući prijatelje i poznanike s dugim bangom, obojenim ili raznobojnim pramenovima, kao i svijetle obojene krajeve i šiljke.

Za osobu s potonulim obrazima, mohawk neće raditi, jer će traka kose samo naglašavati prekomjernu mršavost.

Najviše ekstravagantna verzija muškog mohawka je čelo, lijevo ne u sredini, već sa strane. Njegova duljina određuje duljinu sljepoočnica (što je kraći prednji dio, rjeđe su sljepoočnice).

David Beckham bira frizuru Mohawk koja mu jako odgovara

Žene biraju ekstravaganciju

Irokezi na ženskoj glavi izgledaju elegantno, ali u isto vrijeme prilično hrabro, izazivajući nekakav izazov drugima. Najromantičniji će biti styling s debelim pramenom, kovrčavim velike niti. U isto vrijeme, temporalna zona nije obrijana, već jednostavno kratko skraćena i položena glatko prema dolje.

S tankom, krhkom, mršavom kosom, kao i visokim jagodicama i masivnom bradom, žene bolje napuštaju irokuze.

Za gotički stil bit će potrebno uvijanje natrag. Preko hramova morat će raditi kao stroj, ostavljajući najmanje kose. Ovdje je dopušteno bojanje pojedinačnih niti u različitim nijansama.

Podebljana verzija uključuje jedan obrijani hram i dugi prasak, koji mogu dobiti drugačiji oblik:

 • pogledaj dolje
 • promijenite smjer polaganja (jedna strana, leđa, itd.).

Oni koji se ne odlučuju za kardinalnu promjenu slike mogu se eksperimentirati stvaranjem mohawka u Photoshopu. To će vam omogućiti da pronađete pogodnu opciju za styling i odredite ispravnu duljinu frizure. Također možete napraviti frizuru nalik na mohawk: na primjer, pletenice pletenice na sljepoočnicama.

Kratki mohawk

Klasična frizura Mohawk s kratkom uzdužnom trakom kose u sredini glave - jedna od najčešćih. Popularan je i kod muškaraca i kod žena. Viski se može izdati na različite načine:

 • brijati se gotovo golim sa strojem,
 • nježno rezati, ostavljajući duljinu od 3-5 mm.

Frizura lijepo izgleda, ne zahtijeva složeno mnogo sati stila. Pogodan za sve oblike lica, osim izduženih. Nositelji kratkog irokeza morat će pratiti svoju sportsku formu, jer frizura “obvezuje” da izgleda dobro i napeta.

Željeni oblik moguće je oblikovati za nekoliko minuta. Da biste to učinili, dlan lagano poprskajte lakom, a zatim simulirajte styling.

Bangs kao dodatak slici

Kratki hramovi i isti lakonični potiljak u kombinaciji s dugim praskom daju nevjerojatan učinak. To je elegantna frizura koja ukazuje na širinu i slobodu pogleda vlasnika. Voli napredne mlade ljude, bez obzira na spol.

Irokezi s dugim praskom lako se pretvaraju u trendovsku tektonsku frizuru. Stvara mekanu, ženstvenu, u isto vrijeme smionu i vrlo atraktivnu sliku. Upečatljiv primjer je frizura poznate pjevačice Emme Hewitt, koja ima varijacije na temu Irokeza. S jedne strane, kosa je obrijana pod pisaćim strojem, as druge je napravljen uredan kosa.

Iroquois s bangs vam omogućuje da izgled lica izrazitiji, a vaš izgled - svijetao i nezaboravan.

Frizura Emme Hewitt privlači pozornost

Brijanje hramova stvara široko polje za ostvarenje hrabrih umjetničkih fantazija. Ovdje, pomoću stroja, možete stvoriti različite uzorke, dajući sliku ekstravaganciju i poseban šik. Ova jednostavna tehnika je vrlo tražena kod muških sportaša.

Obrijane pruge koje oponašaju tetovaže su hrabre i aktivne. Mogu se napraviti razbijene, diskontinuirane ili asimetrične. Važan plus obrijani ukras - mogućnost čestih promjena slike. Uostalom, kosa na sljepoočnicama raste dovoljno brzo, a mjesec dana kasnije možete stvoriti novo remek-djelo.

Najjednostavniji crteži su cik-cak. Složeniji, ali u isto vrijeme stvarajući zadivljujući dojam - trodimenzionalni 3D crtež.

Uzorak na sljepoočnicama zahtijeva redovitu korekciju, u prosjeku jednom svaka 2-3 tjedna.

Univerzalnost širokih irokeza

Uredno izrađeni široki Mohawk može se polagati na različite načine (podignite okomito prema gore, napravite šiljke, spustite se na stranu, itd.). Uz pomoć jednostavnih tehnika modeliranja sa sličnom frizurom, možete ići na poslovni sastanak ili noćni klub. Njegove značajke uključuju:

 • obrijane kose na temporalnoj regiji
 • mali greben na vrhu, formiran od bangsa i parijetalne kose,
 • glatka potiljak.
Široki Mohawk vizualno mijenja oblik lica, čineći ga kvadratnim

Šišanje je pogodno i za mlade i za zrele osobe.

Lako je odrasti kosu odozdo pretvoriti u stilski rep, s dovoljno debljine, pletenicom u pletenicu. Ako se široki mohawk s vremenom dosađuje, lako ga je pretvoriti u praktičnu kutiju.

Kako napraviti šišanje Mohawk kod kuće: korak po korak opis

Napravite stilski muške frizure, a ne inferioran u salon remek-djelo, a možete kod kuće. To će zahtijevati maštu, želju, malo vremena i visokokvalitetne alate:

 • strojevi (za rezanje i oštrenje),
 • škare za šišanje i stanjivanje,
 • češalj s čestim zubima.

Priprema i označavanje

Prije nego počnete šišanje, morate:

 • da napravi rastanak u obliku potkove s češljem, odvajajući temporalnu regiju s obje strane glave,
 • pomoću češlja i škarice izvršite sjenčanje (češalj se kreće po konturi siluete budućeg čela).

Čišćenje kose počinje od sljepoočnica, postupno se uzdižući do stražnjeg dijela glave.

Simulacija okcipitalnog područja i ivica

Središte glave je jasno vidljivo drugima, tako da i najmanji nedostaci ovdje odmah postaju vidljivi. Najbolja opcija ovdje je talijansko jelo, kada je sredina malo niža. Početnici trebaju slijediti simetriju frizure.

Kružni stroj počinje raditi s vremenskom regijom, postupno prelazeći u krunu.

Modeliranje praska će biti lako ako podijelite kosu na nekoliko horizontalnih dijelova, a zatim im škare daju željenu duljinu i oblik.

Stvaranje čela

Da bi se stvorio pramen, kontrolna linija označena je škarama, a kosu se reže uzduž uzdužnog dijela koji prolazi kroz središte glave. Tada je linija spojena s hramovima s nekoliko vertikalnih pregrada.

Prednji dio glave zahtijevat će podnošenje korijena. Za njegovu izvedbu upotrijebite opasnu britvu. Ova tehnika pomoći će kosi da održi volumen.

Filirovka i ivica

Da biste dobili frizuru holistički i atraktivan izgled, oni izrezati krajeve kose. To vam omogućuje da date baršunastost i jednostavnost. Završni dodir je ivica uz pomoć pisaćeg stroja na donjem dijelu glave. Opcionalno, linija može biti ravna, zaobljena ili cik-cak.

Mohawk je idealan za vlasnike ravne kose. Kovrče frizeru otežavaju stvaranje frizure, a za vlasnika pri oblikovanju. Za njihovo ravnanje morat ćete primijeniti dodatna sredstva, pretjerati s njima, lako je utezati kosu i ne postići željeni učinak.

Stiliziranje irokeza

Za razliku od kratkih, nekompliciranih frizura, stilu irokeza treba posvetiti veliku pozornost. Većina će morati brusiti sa styling forelock (gornja kosa). Donji pramenovi koji rastu mogu se učvrstiti u malom repu.

Raznovrsni styling proizvodi s jakim učvršćenjem pomoći će vam dati željeni oblik tamnoj kosi i šiškama. To uključuje:

 • pjenu ili pjenu, koje se ravnomjerno nanose na mokre niti, a zatim im daju željeni oblik s sušilom za kosu,
 • lak, koji dugo čuva željeni oblik pramenova (primjenjen na suhu kosu),
 • gel s "mokrim" efektom - za konstrukciju trnja,
 • vosak za modeliranje pomoću kojeg možete podijeliti klena u niti,
 • boja laka - za stvaranje svijetle i kreativne slike.

Ako je kosa mohawka prilično duga, debeli češalj, umjesto masažnog češlja, koristan je za modeliranje kose.

S učvršćenom frizurom Mohawk uvijek ćete se izdvojiti iz gomile

klasična

Kosa na tjemenu i šiške vlaže, a zatim se dijele na nekoliko zasebnih niti. Pažljivo ih češljajte na korijenu, dajte željenom obliku greben. Tek nakon toga moguće je napraviti sušenje sušilom za kosu i fiksirati čep s lakom.

Self-spiked - složena tehnika koja zahtijeva određenu vještinu. Stoga možete privući pomoćnike ili kontaktirati profesionalca.

Ekstravagantna romantika

Nositelji obrijanih hramova i dugačak pramen lako se mogu transformirati, stvarajući romantičnu sliku. Da biste to učinili, nanesite sredstvo za oblikovanje koje ne čini kosu težom na vlažnim nitima. Zatim se pramenovi nježno počešljavaju, ali ne sa češljem, već prstima.

Vrlo je jednostavno i lako stvoriti željeni oblik rukama, ali rezultat će ugodno zadiviti i vlasnika frizure i druge.

Vlasnici duge kose

Sretni majstori dugog ražnja također mogu napraviti mohawk za jedan dan (fauxhawk). Da biste to učinili, nije potrebno reći zbogom dijelu kose. U sredini glave visoko češljani pramen ili podignite kosu, osiguravajući donji dio u obliku pletenice ili repa. Vremensku zonu tretira se gelom, fiksira se malim ukosnicama ili čvrsto opletenim "zmajem", skrivajući krajeve iza.

Jedno ime - različite slike

Glavna karakteristika mohawka je širina trake s dugom kosom koja je ostala neoznačena. Mjeri se širinom zajedno savijenih prstiju. Postoje takve izmjene irokeza:

 • Gotika - kosa se uklanja samo iz vremenske regije,
 • laganje - ne zahtijeva posebne proizvode za oblikovanje, kosa slobodno pada,
 • klasična ili kratka verzija - u središtu glave ostaje uska traka kratke kose (maksimalno 4 cm), široka samo nekoliko centimetara,
 • Američki - traka umjerene širine od 2 prsta,
 • Sibirski - velika traka širine 4 prsta,
 • Quiff - gotovo ćelav hramovi, glatka tranzicija kratke kose na stražnjoj strani glave do trake.

Za razliku od većine frizura, gdje većina kose ostaje netaknuta, styling Mohawk podrazumijeva obvezno šišanje ili djelomično brijanje.

Quiff verzija mohawka izgleda vrlo elegantno

Uglavnom su privukli pozornost Mohawka šiljcima. Da biste ih postavili, potrebni su vam profesionalni alati za popravljanje. Kosa je nježno češljana, zatim je podijeljena češljem u nekoliko niti (prema broju budućih šiljaka). Iz svake cjedilu zauzvrat formira oštar šiljak. Najhrabriji ih mogu obojiti u različite boje duge tintom za kosu ili otpornom bojom.

Mohawk frizura pogodna je za ljude bilo kojeg spola i dobi koji su voljni eksperimentirati na svoj način. Jednostavna instalacija, modeliranje svestranosti i atraktivnost - to su njegove glavne prednosti. S obzirom na različite opcije za šišanje, svatko može odabrati model za sebe.

Iroquois - frizura s poviješću

Ideja da se napravi takva frizura prvi put se pojavila u vrijeme indijskih plemena koja su živjela u Americi, na području modernih država Ontario i Oklahoma. Sada su stanovnici ovih područja vodili miran i miran način života, ali njihovi daleki preci, Indijci, bili su ratoborni ljudi. Formirajući mohawk iz kose, koristili su posebnu viskoznu tvar dobivenu iz smole drveća. Zatim su obojili kosu svijetlim bojama kako bi uplašili neprijatelja. Irokezi za njih nisu bili samo frizura, već simbol neustrašivosti i hrabrosti. Njegov je zadatak bio pokazati snagu, agresivnost i spremnost za bitku.

Mnogo kasnije, 70-ih godina prošlog stoljeća, irokezi su pronašli ponovno rođenje. U tim su vremenima sve vrste potkultura bile u razvoju. Posebno je popularan punk pokret. Glavno obilježje punkera, osim sjajne odjeće, bio je i mohok. Frizura nije bila fiksirana smolom stabla, već raznim improviziranim sredstvima, među kojima su pivo, slatka voda. A neki čak tvrde da se boršč koristio u te svrhe. U to vrijeme, mohawk je bio simbol prosvjeda protiv standarda sustava.

Mohawk u našim danima

Što danas simbolizira mohawk frizuru? Za muškarce, ovo je način samoizražavanja i učinkovit alat kojim možete naglasiti svoj jedinstveni stil. Šišanje više nije pokazatelj neke vrste neformalnih prosudbi ili pripadnosti subkulturi, ali je obično znak mode. Važno je napomenuti da je izrada Mohawka mnogo lakša nego prije. Sada nije potrebno koristiti čvrsto opranu smolu drveća ili vodu sa šećerom koji privlači insekte. Umjesto toga, na policama se nalazi veliki izbor raznih alata. Naime: specijalni lak za kosu, fiksirajući gelove i pjene.

Kako je učinjen mohawk

Frizura, to se često radi u brijačnici. U specijaliziranom salonu se izvode čak i najsloženije varijante takvih šišanja. Majstor s iskustvom uvijek će moći dobiti željeni rezultat i učiniti vas sretnim s novom frizurom. Kratki mohawk može se obaviti kod kuće s kliperima. Načelo njegova stvaranja vrlo je jednostavno. Prvo, trebate razdvojiti kosu na srednjem rastanku, a zatim u svakoj strani uvući za pola širine irokeza. Te su niti odvojene i, ako je moguće, fiksirane. Ostatak kose na zatiljnim i temporalnim dijelovima glave je odrezan.

Glavni zadatak je točno odrediti središte rezanja i osigurati da su prijelazne linije duljine glatke.

Tko je mohawk?

Prije nego što odete frizeru i naručite specijalistu da stvori mohawk na vašoj glavi, trebali biste dobro razmotriti sve prednosti i nedostatke ove frizure. Irokeza - muška frizura, koja možda nije pogodna za svakoga. Ova frizura gotovo uvijek vizualno povlači lice prema gore. Stoga, vlasnici tanke izduženo lice s oštrim značajkama, odabirom ove šišanje, u opasnosti da pogoršati njihov problem.

Osim toga, čak i ako se odlučite za takav eksperiment, morate uzeti odgovoran pristup odabiru vrste i oblika Irokeza. Ljudi s oblicima okruglog lica mogu izgledati smiješno ako je traka duge mohawk kose previše tanka. Nasuprot tome, široki pojas može vizualno promijeniti oblik lica i učiniti ga kvadratnim.

Sada se može vidjeti sve više djece, na čijim je glavama mohawk. Frizura za dječake je sasvim prikladna. Little dandies izgledaju slatko i smiješno sa sličnim frizurama.

Vrste irokeza

Oni koji su bili zainteresirani za temu Irokeza, vjerojatno su čuli da, unatoč njihovoj raznolikosti, postoji nekoliko specifičnih tipova. Ime svakog od njih ovisi o širini trake duge kose, a taj se pokazatelj mjeri prstima.

Ako je debljina trake 2 prsta, ovaj Mohawk se zove American. Kada je ta udaljenost jednaka četiri prsta, frizura postaje sibirski Mohawk. Brijanje kose samo iz sljepoočnica, kosa na frontalnim i zatiljnim dijelovima glave može biti bilo koje duljine, što implicira gotički Mohawk. Muška frizura je kratki klasični mohawk koji ima jasno definirane parametre. Naime: duljina kose 4 cm, debljina trake 2 cm.

Postoje i ekstremniji tipovi Irokeza za najizvrsnije i hrabrije. Na primjer, okovan. Kada je stvorena, sama traka je podijeljena u nekoliko dijelova, od kojih je svaki zabilježen u odvojenom snopu. Takvu varijaciju moguće je stvoriti samo uz pomoć alata za styling ili inicijalno modeliranje tijekom frizure, što stvara posebne "praznine" koje odvajaju jedan šiljak od drugog.

Takvi se Irokezi smatraju frizerskim radom i ne događa ih se često vidjeti. Mnogo su češći irokezi, koji se nazivaju ležeći. Duljina i oblik ove frizure odabrana je tako da izgleda atraktivno i elegantno čak i bez posebnog stila.

Mohawk za djevojke

Nije uvijek muhawk muška frizura. Često možete vidjeti slične "sadržaje" na glavama djevojčica. Najsmjeliji obrijati sljepoočnice i stražnju stranu glave, ostavljajući tanku traku duge kose koja se može počešljati ili položiti na drugi način.

Djevojke također mogu napraviti frizuru mohawk bez posebne frizure. Da biste to učinili, potrebno je samo glatko češljati temporalnu kosu i fiksirati je nevidljivim vrhom, a slobodnim pramenovima već možete napraviti potrebne manipulacije, staviti ga ili staviti u češalj.

Iroquois - izbor slavnih osoba

Često popularni sportaši, pjevači, filmski glumci i druge javne ličnosti odabiru mohawk kako bi stvorili svoju svijetlu sliku. Primjerice, ljubitelji ove frizure među ženama su Riana, Pink, Gwen Stefani. U raznim vremenima, mohawk je pokušao s Kimberly White, Ruby Rose, Vanessom Simpson. Ista frizura može se vidjeti kod poznatih muškaraca povezanih s show businessom, kao što su David Beckham, Cristiano Ronaldo i drugi. Solista svjetski poznatog i popularnog punk benda The Exploited, Wattie Buchan, naziva se čak i ocem Irokeza.

Kao što možete vidjeti, mohawk je šišanje koje može dati vašu sliku svjetlinu, hrabrost i smjelost. Ali nije uvijek ono što izgleda lijepo i relevantno u noćnom klubu također prikladno u uredu, na poslu ili u drugim svakodnevnim situacijama. Stoga, prije nego što odete frizeru da obavite takvu ideju, svakako morate pažljivo razmisliti o tome da li ćete se uvijek osjećati ugodno s takvom frizurom.

Pogledajte videozapis: Fin kinky Mohawk frizura za djevojčice i žene (Veljača 2020).