Kako napraviti piercing obrva korak po korak

Piercing za obrve je piercing mekih tkiva u području lica na razini nadglavnog luka s naknadnom ugradnjom ukrasnog ornamenta. Prije nekoliko desetljeća, takva se bodimifikacija smatrala povlasticom adolescenata - neformalima i ljubiteljima hard rock-a. No, u jednom trenutku, zvijezde šou biznisa okrenule su pogled i okrenule modu obrva za obične dečke i djevojke koji žele izraziti svoju individualnost i naglasiti ljepotu lica.

Značajke piercinga obrva

Piercing obrva odnosi se na nekoliko vrsta probijanja mekih tkiva. Svaki od njih ima karakteristične osobine i vlastitu tehniku ​​formiranja rupe.

 • Dijagonalno. Igla prolazi ispod izabranog majstora i kut klijenta, krajevi naušnica nalaze se iznad i ispod konture obrve. Postoji velika opasnost od dodira s odjećom i kosom, što može uzrokovati dugotrajno zacjeljivanje, razvoj komplikacija i bolova.
 • Okomita. Puknuće se provodi u području vrha, rubovi naušnica se nalaze na istoj liniji iznad i ispod.
 • Most. Ima tangentni odnos prema tehnikama obrva. Rupe se nalaze u nosu, na razini očiju ili malo više. Koristi se tehnika vertikalnog ili horizontalnog formiranja kanala. Za ukras koji se koristi microdermal, štap, rijetko prstenje.
 • Horizontalni piercing na obrvama. Paralelne rupe se izvode u jednom redu iznad ili ispod vanjskog ruba. Ukras je pod tlakom što je više moguće, što smanjuje rizik od ozljeda uslijed slučajnog dodirivanja rukama ili odjećom. Tehnika izvođenja je složenija nego kod vertikalne i horizontalne punkcije.
 • Anti-obrva. Rupe su napravljene ispod oka s blagim nagibom, stvarajući učinak druge obrve.

Ako navedene vrste nisu pogodile kupca, nadređeni nudi izvornu verziju - kombinaciju dostupnih opcija.

Izgleda zanimljivo horizontalno punktiranje i dijagonala. Zamislite, promijenite smjer naušnica i stvorite vlastitu kompoziciju koja najbolje demonstrira lik oko sebe i bit će u kombinaciji sa stilom.

Kako probiti kuću iu kabini

Prilikom izvođenja piercinga na obrvama razmislite o opasnostima i odaberite salon u kojem rade iskusni stručnjaci. Za zdravlje je opasno provesti postupak samostalno ili u uredu u kojem se ne poštuju sanitarne norme. Gospodar je dužan rukovati alatima, pratiti sterilnost ruku i koristiti samo jednokratne igle.

Kako napraviti probušenu obrvu u salonu:

 1. Prije početka radnog procesa specijalist provodi intervju kako bi identificirao kontraindikacije i individualne reakcije na bol.
 2. Radni alati i naušnice stavljaju se u autoklav i dezinficiraju.
 3. Područje uboda tretira se anti-septumom.
 4. Napomena.
 5. Obrađena stezaljka koža.
 6. Igla s kateterom brzo prolazi kroz rupe u kleštima.
 7. Bez uklanjanja igle, u udubljenje katetera umetnuta je naušnica, koja ulazi u kanal, a brave su fiksirane.
 8. Rane se podmazuju antiseptikom, ako je potrebno zatvaraju se ljepljivom trakom.

Pirsing nadglavnog luka izvodi se iglom, pištolj se ne koristi, jer ne može prodrijeti u gusto tkivo i formirati ispravan kanal.

Preporučujemo da pročitate:

Kako kod kuće probušiti obrvu:

 1. Kuhajte i koristite alkohol s pincetom i dekoracijom.
 2. Antiseptik podmažite mjesto buduće rupe.
 3. Stavi oznaku.
 4. Postavite označene točke u rupice na klještima (kirurški udarac). Oni su potrebni za podešavanje dubine probijanja i pravilan prolaz igle.
 5. Umetnite iglu odozgo prema dolje, izvadite kopče.
 6. Polagano zamijenite iglu naušnicom. Osigurajte brave.
 7. Pomoću pamučnog štapića s otopinom za dezinfekciju uklonite isturenu krv.

Za dezinfekciju rana koristite samo klorheksidin ili miramistin.

Piercing za obrve i kućni uvjeti su loša kombinacija, posebno za vertikalni most.

Koliko liječi i brine

Ako se strogo poštuje tehnika formiranja kanala, a liječenje se odvija bez komplikacija, tada će regeneracija tkiva potrajati 2-3 mjeseca.

Nova rupa može se napraviti samo nakon potpunog oporavka kože.

 • Nekoliko puta dnevno provodite tretman antiseptičnom urednom naušnicom.
 • Nemojte spavati na strani na kojoj je ubačen piercing.
 • Ostatke limfe i krvi uklonite jastučićem s dezinfektorom ili sterilnom krpom.
 • Svakodnevno mijenjajte jastučnicu na jastuk kako biste spriječili razvoj zaraznog procesa.

Koliko je bolno napraviti punkciju i moguće posljedice

Boli li probadanje obrva? Recenzije kupaca piercesa kažu da je postupak bolan, ne zahtijeva liječenje analgeticima. Djevojke i muškarci lako izdrže nekoliko minuta, ali ako imate pitanja, majstor može primijeniti anestetičku mast ili Lidokain na mjesto uboda.

Posljedice i komplikacije probadanja obrva:

 • hematome u području očiju i rizik oštećenja vidnog živca kada se most probije,
 • crvenilo, krvarenje, oteklina, upala sluznice,
 • trovanje krvi zbog nesukladnosti s pravilima asepse,
 • infekcije zbog kršenja preporuka za njegu,
 • naušnice odbacivanja kao rezultat oslabljenog imunološkog sustava ili alergijske reakcije na metal.

Izbor ukrasa

Ovisno o vrsti piercinga, imam sljedeći piercing za obrve:

 • Rod. Ima ravnu iglu i vrhove u obliku kuglica na krajevima,
 • Barbella. Zakrivljena traka s vrhovima na rubovima,
 • prsten. Univerzalni proizvod za sve vrste rupa,

Plemeniti metali ubrzavaju zacjeljivanje, ali ako ste alergični na njihove legure, bolje je koristiti teflon ili plastiku.

Ekstravagantan i originalan izgled naušnice u području obrva na fotografiji iu stvarnom životu privlači i prisiljava privući pozornost drugih. Momak ili djevojka koja je odlučila probiti su izvanredne i zanimljive osobnosti. Piercing obrva ne boli. Koliko vas liječi, a toliko će vam smetati, pa je prikladno samo za uporne i strpljive ljude.

Piercing obrva

Kao iu mnogim drugim vrstama punkcija, piercing obrva su klasificirani prema mjestu nakita. U većini slučajeva, to ne znači ništa, samo svatko bira stranicu po vlastitom nahođenju.

Piercing obrva

Najčešće vrste piercinga su:

 • vertikala, To je učinjeno preko obrve, a šipka je umetnuta u rupu, koja je ukrašena šiljcima ili kuglicama. Ova punkcija je vrlo prikladna za samostalno, ali u procesu liječenja mogu se dogoditi razne nevolje. Glavni nedostaci su da se naušnica uvijek drži za odjeću dok se oblači, što značajno usporava proces regeneracije. Njegove prednosti u originalnosti i ekstravaganciji, Vertikalni piercing
 • vodoravan, Vrlo sličan piercingu aviona. Ovdje se površina obrva probija duž linije kose, zatim se u rupu umetne prikladna šipka ili mikrodermal. To je vrlo teško, premda vjerojatno Horizontalni piercing
 • Anti-obrva, Još jedan piercing aviona koji se obavlja u području obrva. U ovoj vrsti body arta ukras je umetnut u područje ispod oka. Tradicionalno, to je par piercinga - na obje strane lica su identične rupe. Zbog opasne lokacije, ovo body art se radi samo u salonima, cijena sesije varira od 30 do 70 dolara, Anti-obrva
 • most ili piercing nosnog mosta često se naziva i tehnikama obrva. Tehnologija replicira horizontalne piercinge obrva. Najčešće se mikrodermi ili dvostruke šipke umeću u postupak. Mnogo rjeđe zvoni, kao za usnu ili septum. To se događa horizontalno i vertikalno, ovisno o lokaciji naušnice. most

Kako napraviti piercing obrva korak po korak

Da biste napravili piercing za obrve, morate pripremiti okruglu stezaljku, iglu za piercing, dekoraciju i antiseptike. Najpogodnije spone su profesionalni alati kao što su proizvodnja, spužvasta spužva (USA) ili druge marke. Glavna razlika profesionalnih spotova je materijal iz kojeg su izrađeni. Za njihovu proizvodnju koristi se samo visokokvalitetni čelik.

Kit za probijanje

Tehnologija piercinga obrva kod kuće s videom:

 1. Mjesto postupka se pažljivo sterilizira. Za razliku od mnogih vrsta body arta, piercing za obrve ne zahtijeva uklanjanje dlaka s tretiranog područja, Uklanjanje viška kose
 2. Na mjestu buduće rupe trebate staviti oznaku. Da biste to učinili, stavite točku s oznakom duha ili drugim dostupnim alatom, Načelo stezanja
 3. Koža oko točke postavlja se u stezaljku, koja također kontrolira dubinu prodora igle i budući položaj rupe. Da bi se pukotina nalazila preblizu površini obrve, trebate uhvatiti prilično gustu površinu epidermisa. Piercing za piercing
 4. Igla probija kožu točno na oznaci i ostaje u njoj. Nakon toga se uklanja stezaljka. Da biste brzo dobili nakit, morate početi izvlačiti iglu iz kože i njezino mjesto za promicanje mrene. Važno je to činiti polako kako ne biste izgubili smjer. Inače, možda, sekundarne rupe za probijanje, Proces piercinga tijela
 5. Nakon zamjene igle na nakit na koži će napraviti krv. To je normalno, važno je odmah ukloniti s pamučnim štapićima tretiranim posebnim antiseptikom. Ni u kom slučaju nemojte koristiti parfeme ili druga improvizirana sredstva. Bolje je odmah pripremiti alkohol, "klorheksidin" peroksid (samo u vrijeme piercinga).

Tehnika ovisi o izboru mjesta piercinga u obrvama. Na primjer, za horizontalnu punkciju, stezaljka mora biti postavljena kako kosa raste, što može uzrokovati neke neugodnosti. Najteže je raditi s vertikalnim mostom, pa se kod kuće ne preporučuje izvođenje.

Izvorni piercing za obrve

Pirsing obrva je prilično bolan, ali to je subjektivno mišljenje koje ovisi o pragu boli određene osobe. Ako se bojite nelagode, tada prije zahvata tretirajte kožu s Lidokainom, Analginom, analozima ili masti na temelju njih (Emla i drugi). Anestetici su pogodni za tetoviranje.

Piercing obrva

Budući da postoje različiti piercing za obrvePrvo morate odlučiti koja je prava stvar za vas. Svaka od njih karakterizira svoje osobine. Tehnika i mjesto uboda mogu se uvijek mijenjati - samo izrazite svoje želje gospodaru.

Unatoč svim opasnostima koje on predstavlja, okomiti piercing za obrve vrlo popularan i tražen zbog svoje izvornosti. Probijanje se vrši bliže vanjskom kutu - iznad i ispod, jedan ispod drugog. Izgleda vrlo lijepo, ali mora se shvatiti da će ukras biti dovoljno jak da se izdrži. Prema tome, može se držati za odjeću ili kosu, što će stvoriti određenu nelagodu. Ako ste spremni podnijeti takve neugodnosti - možete odabrati vertikalni piercing za obrve.

 • Dijagonala / pod kutom

Ponekad se piercing obrva pod kutom pripisuje okomitoj vrsti. Ali ako klasik uključuje punkcije izravno jedna iza druge, onda su ovdje napravljene pod određenom naklonošću. Također izgleda vrlo originalno, ali sve opasnosti prethodnog tipa piercinga ostaju.

 • vodoravan

Ne tako opasno, horizontalni piercing za obrve su punkcije u jednoj liniji. Najčešće se izrađuju preko vanjskog kuta obrve. Ne izgleda kao prkosno kao vertikalno. Osim toga, dekoracija se ne izbacuje toliko - u skladu s tim, nikada se neće zadržati ni za što. Međutim, čarobnjak će imati poteškoća s tim, jer su takva uboda nešto teža od okomitih piercinga. Da, i nakit će morati biti kompetentniji.

Zanimljiva tehnika piercinga odnosi se na obrvu, iako se ona zapravo odražava samo u naslovu - "anti-obrva" znači "anti-brow". Punkcije se izvode ispod oka, kao da stvaraju privid drugog, donjeg obrisa. Izrađuju se na vrhu obraza pod blagim kutom - gornji dio piercinga je bliže uhu.

Engleska riječ "most" prevodi se kao "most" i odražava cijelu bit ovog piercinga. Probijanje se vrši s dvije strane nosnog mosta - odmah ispod očiju ili izravno između obrva.

 • kombinirana

Ako želite nešto sasvim originalno, možete pronaći druga mjesta punkcije zajedno s majstorom kombiniranjem tih vrsta piercinga obrva.

Bilo koji piercing, uključujući obrve, djelo je majstora koji zadovoljava potrebe klijenta. Prije postupka trebaju zajedno raspraviti sve nijanse onoga što se događa na izlazu. To će svima omogućiti uživanje u rezultatima, a ne biti razočarani u njima. U početku možete pronaći fotografiju šala koje želite napraviti - to će vam omogućiti da simulirate nešto slično na vašem licu. I ne zaboravite otkriti što je opasnost od piercinga obrva.

Zašto se to zove?Riječ “piercing” ima vrlo dug etimološki put razvoja. To dolazi od engleskog "piercinga" ("punkcija"). ← Francuski "percer" ("pierce, pierce")

Nedostaci piercinga obrva

Sve kontra od piercing obrva trebate biti svjesni prije odlaska u salon, a zatim ih porazgovarajte s gospodarem. Koliki je rizik od opasnih zdravstvenih učinaka i nuspojava? Koliko često je to učinila osoba koja će obavljati ovaj postupak? Budite sigurni da razmotrite sve ove nijanse, tako da je pravi ukras, a ne pretvoren u noćnu moru za vas. Nedostaci uključuju:

 • preveliki rizik za dodirivanje vidnog živca, što će negativno utjecati na vid
 • Piercing za obrve se lako i često dodiruje prilikom izmišljanja ili češljanja, što stalno oštećuje tkiva i ometa njihovo liječenje,
 • infekcija je prepuna upale,
 • piercing za obrve ne može se sakriti od znatiželjnih očiju, što ne utječe uvijek na stav drugih prema vama: čak i ako uklonite nakit, oznaka će ostati na licu zauvijek,
 • osjetljivost
 • veliki broj kontraindikacija za zahvat.

Točnije, piercing za obrve je štetan ili ne, stručnjaci će odgovoriti na to pitanje pozitivno. Takve drastične mjere u području lica su previše nepoželjne, rizici od infekcije i ozljeda oka su vrlo visoki. Ali to ne znači da će vas dotaknuti. Ako kompetentno odaberete salon i majstora, koji ima dovoljno iskustva u ovom poslu, sve te probleme lako možete izbjeći. Vrlo je važno ne ignorirati kontraindikacije.

Budite oprezni!Bilo je slučajeva kada su tinejdžeri kod kuće piercing, zaraženi i umrli. Obavite postupak isključivo u kabini kako biste izbjegli komplikacije!

kontraindikacije

S obzirom na sve nedostatke piercinga obrva, za ovaj postupak postoji brojne kontraindikacije:

Čak i ako se čini da bolest nema nikakve veze s obrvom, morate se pobrinuti, jer je piercing gotovo uvijek stresan za tijelo - povećana proizvodnja hormona - učinak na imunološki sustav. Prema tome, za svaki neuspjeh organa, ovaj postupak može uzrokovati ozbiljne komplikacije.Ako je vaše zdravlje dobro, možete pokupiti nakit.

Sa svijetom - na niti.Tijelo škotske medicinske sestre, Alaine Davidson, probije se na 700 mjesta, 30 na jeziku.

Kako odabrati nakit za piercing

Odaberite sebe nakit za probadanje obrva ne preporučuje se. Možete kupiti one koje vam se stvarno sviđaju, ali majstor će ih odbiti. Ovi proizvodi moraju ispunjavati određene kriterije i bit će vam korisno unaprijed saznati više o njima.

Do danas, za piercing obrva, možete odabrati mnogo različitih nakita, ali morate tretirati kupnju mudro, mudro, to usklađivanje s gospodara. Tada sama procedura neće uzrokovati nikakve probleme.

Iz priče.Piercing se pojavio prije 10.000 godina na polinezijskim otocima. Ukrasi tijela svjedočili su o statusu, dobi i bračnom statusu osobe. Njima su dodijeljene zaštitne i zaštitne funkcije.

Napredak postupka

Bolje znaj unaprijed kako piercing za obrvekako se ne bi plašili zastrašujućih alata i ne bi stalno gurali majstora s glupim pitanjima o tome što se sada događa. Postupak je otprilike isti u svim salonima.

 1. Sterilizacija nakita, ruku, igala, kože oko očiju.
 2. Koža na mjestu navodne punkcije kasni.
 3. Kateter je umetnut prema gore (ili pod kutom). Kateter je odabran tako da njegova veličina odgovara veličini štapa.
 4. Ukras je odmah umetnut u rupu.
 5. Mjesto uboda ponovno se dezinficira.

Profesionalni čarobnjak nastoji dobiti što brži probadanje obrva. Idealno, postupak ne bi trebao trajati više od 1 minute. To će donijeti minimalnu nelagodu i bol. Instant punkcija bez zatezanja smanjuje vjerojatnost krvarenja. Nakon što se sve završi, trebate dobiti detaljne savjete o tome kako se brinuti za ozlijeđeni dio lica kako biste izbjegli nuspojave.

Imajte na umu.Unatoč odama u čast piercing pištolja, mnogi stručnjaci protive se njegovom korištenju iz sljedećih razloga: nemoguće je sterilizirati njegovu plastičnu kutiju + ne tvori pukotinu, već prazninu, čiji otrgnuti rubovi liječe mnogo dulje.

Njega obrva nakon piercinga

Odlučivši se diverzificirati svoj izgled s tako izvanrednom dekoracijom, trebate znati kako se brinuti za prodorne obrvetako da ne šteti vašem zdravlju. Poštivanje nekoliko pravila zaštitit će vas od svih vrsta komplikacija i neželjenih posljedica.

 1. Stvorena na mjestima punkcija kora treba navlažiti slabom otopinom soli (mali prstohvat na staklu).
 2. Blot krvi i krvi može samo uz pomoć pamučne salvete.
 3. Svakodnevno ispuštajte ulje lavande u mjesto uboda, što ubrzava zacjeljivanje.
 4. Pomicanje kroz umetnutu traku ne može, jer će takvi pokreti ometati iscjeljivanje.
 5. Držite lice i kosu savršeno čistima.
 6. Ukras se može mijenjati tek nakon potpunog izlječenja rane.
 7. U roku od 2 mjeseca ne morate koristiti kozmetiku za obrve.
 8. Pijte vitamine iz skupine B.
 9. Izbjegavajte 2 mjeseca saune, kupke, bazene.
 10. Postoje suprotstavljene informacije koliko zacjeljuje obrve: nazovite uvjete od 3 tjedna do 2 mjeseca.
 11. Isključite ozljede na ovom mjestu: osobito budite oprezni pri presvlačenju odjeće tako da slučajno ne dotaknete dekoraciju.

Ako bezbrižno tretirate brigu o ubodima u ovom dijelu lica, učinci piercinga obrva može biti najtužniji. Zapovjednik vas treba upozoriti unaprijed.

Stručnjak za mišljenje.Možete pronaći savjete za pranje probojnog piercinga s vodikovim peroksidom, ali u tom slučaju može igrati ulogu agresivnog faktora, stalno iritirajući receptore kože i ometajući brzo zarastanje rane.

Komplikacije i nuspojave

koji obrve nakon piercinga iscjeljen što je prije moguće, potrebna je odgovarajuća skrb. Ako se gore navedena pravila ne poštuju, ili ako majstor nije profesionalan (napravljena je pogrešna punkcija) ili ignorirajući kontraindikacije, komplikacije se ne mogu izbjeći:

 • pogoršanje i čak gubitak vida zbog ozljede vidnog živca,
 • gnojidba, što može dovesti do konjunktivitisa, blefaritisa i gubitka kose s obrva,
 • ako dugo ne nosite nakit, punkcije će se zarastati, ali ožiljak nakon probadanja obrva trajat će cijeli život
 • pogoršanje kroničnih bolesti
 • sepsa.

Međutim, komplikacije se moraju razlikovati od nuspojava koje se smatraju normalnim i ne smiju uzrokovati paniku:

 • manje krvarenje - 2 dana,
 • hiperemija - 4 dana,
 • preosjetljivost - 2 tjedna,
 • izlučivanje - 2 tjedna.

Bez sumnje, piercing za obrve je sjajan način da se izdvojite iz gomile, da izrazite svoju individualnost, da se razlikuje od drugih. Ali u isto vrijeme potrebno je razumjeti punu odgovornost za takav korak. To, naravno, nije tetovaža, a uvijek možete ukloniti naušnicu iz punkcije, ali oznaka će ionako ostati. Trebate li u budućnosti takvog svjedoka vaše svijetle mladosti? Razmislite o tome. Ako je to, naravno, stvar principa, a vi to zaista želite - neupadljiv, skroman ukras može vas učiniti još privlačnijim. Glavna stvar je da se sve radi kako ne bi naškodilo vlastitom zdravlju.

Posljedice punkcije obrva kod djevojčica i muškaraca - ožiljak

Unatoč povećanoj popularnosti, piercing često uzrokuje odbacivanje ljudi konzervativnih pogleda, a to nije tako malo.

Piercing obrva

To bi trebalo biti psihički pripremljeno, jer naušnica u području obrva uvijek je na vidiku i teško će je sakriti.

Ovaj problem je posebno akutan na radnom mjestu, kada je pojava zaposlenika strogo propisana i mora biti suzdržana i sažeta ili je poslodavac kategorički protiv takvih "sloboda" u obliku podređenih. Izlaz iz situacije može biti uklanjanje ukrasa za traženo vrijeme i maskiranje rupa uz pomoć dekorativne kozmetike. Ali to se može učiniti samo nakon potpunog izlječenja punkcije.

Piercing za obrve od piercinga ušnih režnjeva odlikuje se složenošću postupka, izraženijim krvarenjem i trajanjem zacjeljivanja. Ali u usporedbi s probijanjem rupa u sluznicama, kao što su nos, jezik ili usna, verzija obrva je nježnija i sigurnija.

Probušene usne

Vrste piercinga: vodoravne, okomite

Piercing obrva je sljedećih vrsta:

 1. vertikala
 2. pod kutom
 3. horizontalna,
 4. anti-obrva,
 5. most.
 • Vertikalni piercing - probijanje vanjskog ruba obrva od dvije rupe, smještene strogo jedna iznad druge. Ova metoda nije osobito popularna, jer uključuje neugodnu lokaciju naušnice, koja teži držanju za kosu ili odjeću.

Vertikalni piercing

 • Tehnika "pod kutom" pridonosi udobnijem nošenju nakita. Stupanj nagiba linijskog bušenja određuje se pojedinačno.
 • Horizontalni piercing je proboj u obrvi, izveden tako da se šipka nalazi paralelno s linijom obrva i, u pravilu, iznad nje.
 • Protiv obrva - ova vrsta modifikacije tijela do piercinga obrva može se uvjetno pripisati, jer se punkcija izvodi u području jagodica, pod vanjskim kutom oka

Anti-obrva

 • Most ─ probijanje dvije rupe na unutarnjoj strani obrva.

Izbor nakita: trompe l'oeil, naušnice, zlato, bar

Probušenu obrvu treba prikladno odabrana naušnica. To mogu biti mali kolutovi u duhu minimalizma ili ukrašeni kuglicama, rezbarijama ili čak i kamenčićima. Njihov najbliži analog je kružna potkovica. Njegov dizajn najčešće se izvodi bez suvišnih ukrasa, a sjajnost dodaje svijetle boje s modulacijama.

Ali najprikladniji ukrasi iz fiziologije i udobnosti su štapovi i banane. Oni su manje pogođeni okolnim predmetima i također su inertniji u rani, što smanjuje rizik od traume i ubrzava zacjeljivanje. Raspon ovih naušnica omogućuje vam da odaberete ono što je prikladno za parametre i izgled.

Piercing naušnice

To može biti mali jednobojni bar s urednim kuglama na krajevima, obojena banana s vrhovima u obliku čunjeva i drugi s originalnim pričvrsnim elementima umetnutima s blistavim kamenjem.

Kako napraviti čelo kod kuće

Bušilo probija obrvu pomoću sljedeće tehnologije:

 1. Liječenje područja kože antiseptikom i uranjanje naušnice u posudu s tekućinom za dezinfekciju.
 2. Označavanje budućih rupa na temelju dužine štapa.
 3. Kožni poklopac se fiksira posebnom kopčom prema oznakama.
 4. Korištenjem igličastog katetera dobiva se punkcija.
 5. Igla ide, i umjesto nje, u kateter se umetne naušnica.

Važno je odabrati iskusnog majstora koji će kompetentno obaviti cijeli postupak, posvetiti dužnu pozornost dezinfekciji instrumenata i neće dirati optički živac. Stoga se ne preporuča obavljanje piercinga u rukotvorinama s upitnim stručnjacima ili samostalno. Inače, mogu postojati negativni učinci piercinga obrva, uključujući:

 • trovanje krvi
 • prljavštinu ili infekciju u rani
 • oštećenja glavnih krvnih žila i vidnog živca.

Imajte na umu! Punkcija obrva strogo je kontraindicirana za osobe s niskim imunitetom i preosjetljivošću na dekorativni materijal.

Probušene obrve

Cijena za koju možete probušiti obrvu počinje od 1000 rubalja.

Njega obrva nakon piercinga

U procesu liječenja proboj važnu ulogu ima pravilna briga o mjestu uboda, i to:

 • pravovremeno ukloniti koru iz rane s fiziološkom otopinom,
 • redovito čišćenje naušnice s četkicom za zube, s obzirom na to da se ne preporuča uklanjanje na 3-6 tjedana,
 • obrađivati ​​rupe s pročišćenom vodom i uljem lavande nekoliko puta dnevno,
 • Uzmite B vitamine koji ubrzavaju zacjeljivanje

Horizontalna punkcija Uredi

Pirsing se izvodi paralelno ispod ili iznad glavnog hrpta obrva, ovisno o željama piercing majstora. Ova vrsta piercinga se smatra teža od bušenja pod kutom i vertikalnom punkcijom, pa je poželjno da on koristi šipku, savijenu pod ravninskim piercingom.

Uredi obrva

Jedna vrsta piercinga na avionu gdje se probuši u gornjem dijelu obraza, ispod oka. Kao dekoracija, u pravilu se koristi zakrivljena šipka ili šipka savijena pod ravninskim piercingom. Dekoracija se, u pravilu, postavlja pod kutom tako da je donja lopta bliža uhu od gornje. Mogući su i drugi aranžmani.

Uz glavne sorte moguće je stvoriti različite kombinacije punkcija na jednoj ili na obje obrve.

Ravne šipke, šipke od banane, izvorno razvijene za piercing pupka, rotirane pod bušenjem na ravnini, i prsteni s kugličnom kopčom koriste se kao nakit za probijanje obrva. Često su kuglice različitih boja i materijala, kao i kopče-ukrasi drugih oblika, namotane na traku kao nakit. Da bi se povećale šanse za uspješno zacjeljivanje piercinga, utezi se koriste od najkvalitetnijih materijala s tkivima tijela - titan i teflon.

Probijanje obrva odnosi se na suvremene vrste piercinga. Piercing za obrve stekao je popularnost 1980-ih. Pjevačica Faith No More Chuck Mosley bio je jedan od prvih ljudi koji su dobili piercing za obrve, što je povećalo popularnost ove vrste piercinga na Zapadu.

Trenutno, probodanje obrva i dalje dobiva na popularnosti. Među poznatim osobama probušene obrve nose pjevačica Melanie Brown, Fergie, pjevačica benda Rammstein Till Lindemann i Jozh.

Odabir mjesta uboda

Klasično mjesto uboda nalazi se na vanjskoj trećini (ili četvrtini) obrve, iako postoje mnoge druge opcije. Iako se ovaj piercing naziva vertikalnim, u pravilu izgleda estetski ugodno kada se postavi okomito na obrvu - ili nagibom koji odražava cilj formiran vanjskim kutom oka i vanjskim rubom obrve. Previše vertikalna pukotina može izgledati ružno, a ako u nju umetnete prsten, on će se ispružiti (ako je ubod ispravan, prsten bi trebao ležati na obrvi).

Većina ljubitelja piercinga ima dlakavi dio obrva nego kanal za probijanje, stoga, kako bi piercing izgledao estetski ugodno, ulaz i izlaz kanala trebao bi biti smješten na jednakoj udaljenosti od dlačica obrva, iznad i ispod njihove linije. Za vertikalne punkcije i punkcije u središtu obrva, mikrobani su najprikladniji. Horizontalne punkcije su rjeđe od standardnih varijacija, ali brzo dobivaju na popularnosti. Horizontalni piercing za obrve nalazi se malo iznad ili ispod dlaka obrva (ili izravno u njima) i može se nagnuti ovisno o anatomiji klijenta. (Dva glavna tipa piercinga obrva još uvijek se nazivaju "vertikalnim" i "horizontalnim" - unatoč činjenici da nagib ponekad potpuno briše razliku između njih.) Horizontalna uboda može se obaviti bilo gdje: i bliže središtu obrve, a pored nje vanjski dio, ako ima dovoljno tkanine i dovoljno je savitljiv.

Probijanje na unutarnjem rubu obrve (i strogo okomito i nagnuto) također je moguće, ali se rijetko događa: problem je u tome što je tkanina na tom mjestu tvrda, stoga je teško popraviti i stoga teško probiti. Možete napraviti multi-piercing, sve ovisi o vašoj mašti i iskustvu vašeg učitelja.

Postupak piercinga trebao bi se dogoditi na sljedeći način:

1. Klijent bira omiljeni ukras od predloženog majstora.

2. Majstor savjetuje klijentu da neće biti moguće napraviti neko vrijeme nakon punkcije (jesti vrlo začinjenu ili vrlo slanu hranu, popiti previše vrućeg čaja ili kave, popiti alkohol, pušiti). Također uči o nijansama klijentovog zdravlja, koje mogu utjecati na piercing ili njegovo iscjeljivanje.

3. Majstor sterilizira nakit u autoklavu s krpicama, iglom i rukavicama za jednokratnu uporabu.

4. Dok je sterilizacija u tijeku, klijent ispunjava upitnik u kojem navodi detaljne informacije o svom zdravlju i proučava upute o skrbi koje vodi sa sobom.

5. Sterilizacija je završena. Klijent ide u ured.

6. Čarobnjak izvlači sterilizirane instrumente, obrađuje mjesto uboda kirurškim pilingom, stavlja sterilne rukavice i stavlja oznake na mjesto uboda.

7. Sterilna jednokratna igla je probušena točno na oznaci, ukras je umetnut odmah nakon igle.

Liječenje i rješavanje problema

Pukotine obrva često uzrokuju oticanje i hematome, a česta su i zaostala krvarenja koja vam mogu smetati prvih nekoliko dana nakon punkcije. Mali postotak punkcija značajno bubri odmah nakon zahvata. Kada koristite prsten u svježem punktu, on može stršiti, čak i ako je bojenje umetnuto pod kutom. To je privremena pojava: ako je veličina prstena odabrana ispravno, ona će se nagnuti na površinu kože kada se tkanina oko bojenja opusti. Prsten će stršiti čak i nakon završetka zarastanja, ako je premali u promjeru ili stoji u punktu koji je načinjen previše okomito. Nema ništa strašno u činjenici da znoj pada u obrvu obrve - ako ga redovito perete, neće biti problema. Nemojte obrisati čelo rukama: umjesto toga, nježno ga očistite čistim papirnatim ručnikom.

Značajke i vrste piercinga obrva

Postoji nekoliko načina za bušenje obrva, od kojih svaka ima svoje osobine i posebnu tehniku ​​za formiranje rupe. Dakle, postoje neke vrste piercinga obrva koje se razlikuju izravno u tehnici piercinga:

 • Probijene obrve dijagonalno. U tom slučaju, posebna igla prolazi ispod kuta kojeg je odabrao majstor i sam klijent - rupe se formiraju iznad i ispod linije obrva. U ovom slučaju, vrlo je problematično brinuti se za piercing - postoji veliki rizik od trajnog dodirivanja nakita s odjećom ili rukama. Dulje vrijeme zacjeljuje probušena rupa, a konstantno prianjanje naušnice znatno produžuje proces zacjeljivanja rana.
 • Probijanje na okomici. U tom slučaju, igla je umetnuta u obrvu strogo duž jedne linije. Briga za piercing obrva nije teško - samo odvrnite loptu, tretirajte mjesto uboda s otopinom za dezinfekciju i stavite dvoručni uteg na mjesto. Liječenje se odvija prilično brzo, ako promatrate stanje pravilne njege.
 • Horizontalna punkcija. To je prilično čest postupak, kako među djevojčicama tako i među muškarcima. U tom slučaju, punkcije se izvode paralelno na istoj liniji: ispod obrve ili iznad nje. Horizontalnim punktiranjem briga za obrve postaje mnogo lakše, a također smanjuje rizik od mogućih posljedica. Činjenica da se naušnica nalazi što bliže koži, što zauzvrat smanjuje vjerojatnost ozljeda tkiva i pojavu boli.
 • Anti-obrva. To je posebna tehnika uvođenja šipke, u kojoj su rupe načinjene ispod oka. U ovom slučaju, dojam drugog nadzemnog luka.

U slučaju da potencijalni klijent nije zadovoljan ni jednom od gore navedenih opcija, majstor može ponuditi kombinaciju svih vrsta piercinga. Prije nego što napravite piercing za obrve, trebali biste se upoznati s tehnikom, koja će vam reći kako se brinuti za svoje lice i rupe.

Tehnika piercinga u kabini

Probijanje obrva je tehnika koja zahtijeva osnovno poznavanje ljudske fiziologije i specijaliziranih alata. Mjesto iznad obrve karakterizira prisutnost velikog broja živčanih završetaka. To znači da se tkivo koje je probušila mrena može uzrokovati bol.

Također treba razmisliti o mogućim posljedicama koje se mogu razviti nakon probijanja preko ili ispod obrva. Važna je klasifikacija i iskustvo majstora, kao i materijal iz kojeg naušnica. Također je važno kako se brinete za prsten ili dvoručni uteg u obrvama.

Za piercing obrva važno je pravilno odabrati nakit koji bi trebao biti izrađen od visokokvalitetnih materijala. Također je važan izbor salona, ​​koji će morati obaviti piercing. Usput, o body art studijima - mnogi saloni prakticiraju kombiniranje usluga.

To znači da na jednom mjestu djevojčice i muškarci mogu dobiti tetovažu i umetnuti naušnicu. U nekim salonima postoji dovoljan broj iskusnih majstora koji će pomoći u stvaranju jedinstvene slike, naglašavajući osobnost i ljepotu tijela.

Neke djevojke pa čak i muškarci razmišljaju o tome Boli li probadanje obrva? To se odnosi i na troškove ovog postupka. Ne postoji niti jedan odgovor na bilo koje pitanje.

Neki su majstori spremni napraviti punkciju zbog smiješne cijene, dok drugi obraćaju posebnu pozornost na bušilo. U svakom slučaju, svaki majstor mora poštivati ​​posebnu tehniku ​​za izvođenje ovog postupka. Inače, klijent vjerojatno neće biti zadovoljan posljedicama.

Tehnika piercinga na piercingu obrva

Sudeći po broju video prikaza o tome kako kod kuće probušiti obrvu, možemo zaključiti da neki drugovi ovu stvar prakticiraju u stvarnosti. Treba podsjetiti da je ovaj postupak pun posljedica.

Postoji mnogo priča o tome kako je sama djevojka probila obrvu, a zatim nije znala kako raste mjesto sramote. Zato najbolja opcija bi bila kontaktirati profesionalnog majstorakoji je više puta probio obrve i svakako poznaje značajke naušnica i tehniku ​​njihovog ispravnog uvođenja.

Boli li piercing? Sve ovisi o osjetljivosti svakog klijenta i njegovom strpljenju. Postoje klijenti koji su im probijali obrve, ali nisu ni primijetili. A ima i onih koji nisu mogli podnijeti bol čak i nekoliko dana nakon zahvata. Dakle, pitanje "Piercing - boli li?" Nema definitivnog odgovora.

Bez obzira radi li se o uvjetima u kući ili salonu, piercing za obrve treba izvesti prema sljedećem algoritmu:

 • Prije svega majstor govori klijentu o mogućim posljedicama i pokušava identificirati razinu praga boli, U ovoj fazi, ne bi bilo štetno za klijenta da kaže koliko se rupa liječi i kako se brinuti za punkciju.
 • Nakon toga je potrebno temeljito sanitized piercing alata, Prije probijanja obrva, mjesto uboda treba tretirati izravno s antiseptikom.
 • Nakon toga je napravljen marker.
 • Posebna klešta fiksirana.
 • Zatim se uz predviđenu liniju uvodi brzo i stabilno pomicanje igle.
 • Bez skidanja igle, majstor umeće naušnicu, pričvršćuje je i tretira ranu s otopinom za dezinfekciju.

Nakon toga ostaje samo čekati da se rana potpuno izliječi. Važno je dobro se brinuti za piercing, a ne za dugo vrijeme.

Kako odabrati pravi nakit?

U stvari, nakit ima svoju klasifikaciju. Postoje muške naušnice, tu su i ženske. Postoje proizvodi napravljeni od posebne medicinske legure, čelika, srebra pa čak i zlata. Važno je odabrati pravu mušku ili žensku dodatnu opremu, koja ne samo da naglašava individualnost, već vam omogućuje i izbjegavanje mogućih komplikacija.

Prije svega, potrebno je konzultirati majstora koji može predložiti vrstu nakita namijenjenog muškom ili ženskom piercingu. Postoji nekoliko vrsta naušnica namijenjenih odgovarajućem piercingu.

Isprva, nakon zahvata, treba nositi samo one dekoracije od specijalnog medicinskog čelika. To će smanjiti vjerojatnost komplikacija punkcije i zacjeljivanja.

Probijajući obrvu, gospodar će reći da se običan nakit može nositi tek nakon potpunog zacjeljivanja rana. To može biti tipičan bar s najneobičnijim savjetima koji će omogućiti stvaranje različitih slika.

Kako rastu piercing? Dovoljno je samo ukloniti naušnicu - u kratkom vremenu rupe će se obrastati. Inače, možete zatražiti pomoć u kozmetičkom salonu.

Piercing obrva: Mogući učinci:

 • Razvoj upalnog procesa s nepravilnom njegom mjesta uboda.
 • Oštećenje vida tijekom tariranja optičkog živca.
 • Ožiljak na mjestu uboda.

Prije nego što odete u salon, trebali biste odmjeriti prednosti i mane, a također razmisliti o tome na što može doći do neuspjeha svih preporuka. Inače će se pitanje "Kako ukloniti piercing?" Sve češće pojavljivati ​​u mislima.

Dostojanstvo tijela

Piercing omogućuje privlačenje pažnje bez mnogo napora, to je jedan od ciljeva probušene obrve. Budući da se nalazi na najotvorenijem mjestu (na licu), često postaje glavni vrhunac eksterijera. Suprotno kontroverznim mišljenjima, piercing sada ne rade samo neformalni ljudi, već i sasvim obični mladi ljudi koji žele donijeti svježinu i svjetlost njihovom imidžu. Prednosti ovog postupka su sljedeće točke.

 1. Svestranost. Za razliku od pupka ili ušiju, i djevojčice i dječaci mogu probiti obrvu.
 2. Nema nelagode. Bol se može osjetiti samo u vrijeme punkcije. U budućnosti se ne pojavljuju neugodni osjećaji.
 3. Kratko razdoblje oporavka. Prosječno vrijeme liječenja je oko tri tjedna. Briga o ubodu može se obaviti samostalno.
 4. Svijetli efekt. Vlasnici piercinga privlače pozornost na sebe u mnogo većoj mjeri od onih koji nemaju nakit na obrvama.

Obrve su probušene za minutu. Nema preliminarne pripreme. Nakon što ste učinili piercing jednom, moći ćete nositi nakit tijekom cijelog života.

Nedostatak piercinga

Piercing obrve, morate koristiti samo visokokvalitetne materijale i obaviti njihovu potpunu sterilizaciju. U suprotnom, ukras može oštetiti tijelo. Također se događa da se, uz poštivanje svih higijenskih mjera, ne mogu izbjeći neugodne posljedice. Što se još može primijetiti?

 1. Odnos bliskih i poznatih ljudi. Često se roditelji, učitelji ili vodstvo snažno protive takvoj vrsti ukrasa. Posljedica piercinga obrva često mogu biti članci obiteljskih svađa ili čak otpuštanja na poslu. Nažalost, nisu svi ljudi spremni razumjeti i prihvatiti ovaj način samoizražavanja.
 2. Oštećenje živaca. Majstor može dodirnuti živac tijekom piercinga kože, što dovodi do pogoršanja vida. Čak ni kvalificirani stručnjaci nisu osigurani od takve pogreške, stoga bi taj rizik trebalo imati na umu svi koji žele promijeniti svoj izgled putem piercinga.
 3. Rizik od ozljeda Nalazeći se na obrvi, naušnica je stalno izložena mehaničkom stresu. Može se izvaditi sa češljem, ručnikom ili odjećom, što čini uobičajene dnevne postupke. Uz bezbrižno rukovanje, piercing za obrve može vas učiniti vrlo bolnim.
 4. Odbijanje nakita. Pod proboj se formira nova koža zbog koje površina postaje tanja. Ako je udaljenost između naušnice i epidermisa plitka, vrlo je vjerojatno da će ukras uskoro biti odbačen.

Ako uklonite ukras, onda prikriti trag od njega (na primjer, pomoću šminke) će biti teško. Zbog toga je potrebno pažljivo odmjeriti sve nijanse prije donošenja odluke o postupku.

Tehnologija probijanja obrva

Kako napraviti piercing za obrve i da li će vas povrijediti probadanje obrva jedno je od ključnih pitanja koja se tiču ​​ljudi koji su ozbiljno zainteresirani za piercing. Razmotrimo klasičnu verziju događaja.

 1. Alati i ukrasi se temeljito steriliziraju.
 2. Odaberite mjesto budućeg piercinga na simuliranoj fotografiji. Obično se radi u posljednjoj četvrtini obrve, gotovo na samom rubu.
 3. Mjesto uboda također treba dezinficirati. Koža se tretira alkoholom ili drugom baktericidnom otopinom.
 4. U isto vrijeme možete probušiti samo jednu obrvu i to samo na određenom mjestu. Sljedeći piercing možete napraviti nakon što je rana iz prve ozdravila.
 5. Odmah nakon piercinga, morate nositi komad nakita. Obično odaberete naušnice od plemenitih metala, jer gotovo nikad ne izazivaju alergijske reakcije.

Tijekom liječenja zabranjeno je doticati ranu i mijenjati nakit. Mjesto uboda potrebno je tretirati s dezinfekcijskim sredstvom dva puta dnevno najmanje 2-3 tjedna. Ako se pojavi iritacija, bol ili gnoj, bolje je da se odmah posavjetujete s liječnikom, jer će piercing biti smješten u neposrednoj blizini oka.

Koliko je trošak probadanja obrva drugo važno pitanje, budući da govorimo uglavnom o mladima. Ako govorimo o samom postupku uboda u odgovarajućim uvjetima u skladu sa svim sigurnosnim pravilima, tada će cijena izdavanja biti u rasponu od 1-2 tisuće rubalja. Trošak same dekoracije ovisit će o vašem izboru.

Galerija fotografija

Mnogi mladi ljudi stvarno žele biti probušeni, ali sumnjaju u to. Nadmašuje broj pros postojećih kontra? Da biste sami odgovorili na ovo pitanje, nudimo vam nekoliko fotografija sretnih vlasnika piercinga obrva. Je li vrijedno toga? Vi odlučujete.


Personalizacija uz pomoć piercinga u suvremenom svijetu ne smatra se nečim iznenađujućim. Razvijeni su čak i mnoge tehnologije i vrste dekoracija, a da ne spominjemo veliki broj piercing područja. Da biste dobili vizualni pregled cijelog postupka, obavezno gledajte završni videozapis.

Pogledajte videozapis: Kako izgleda skidanje tetovaže, koliko traje i koliko košta. Mondo TV (Veljača 2020).