Samopridna ploča: 5 ideja korak po korak

Frizura je sastavni dio slike svake djevojke, jer pomaže u naglašavanju crta lica i stvaranju vlastitog jedinstvenog stila. Postoji mnogo frizura za kosu različitih duljina, tako da nema nedostatka ideja. No, većina predstavnika lijepe polovice čovječanstva jednostavno lijeni, jer kako bi lijepa i uredna kosa, morate potrošiti puno vremena. Predstavljamo vašu pažnju odličnom idejom kako položiti svoje niti: pletenicu! Pogledajmo kako stvoriti takvu frizuru.

Spit-bezel - što je to?

Tu tehniku ​​tkanja izmislile su francuske žene, koje, kao što znamo, odlikuju izvanredan okus i želja da uvijek izgledaju lijepo. Ubrzo nakon izuma, ova frizura se proširila među ženama raznih nacionalnosti. Ruski žene također usvojila metodu tkanja "francuski" pletenica, jer da ga graditi, ne morate imati dugu kosu: to je pogodan čak i za kratke niti. Štoviše, stvaranje ruba kose ne traje puno vremena. Naravno, u početnim fazama, kada ćete sami naučiti napraviti pletenicu, trebat ćete potrošiti 10-20 minuta, ali u budućnosti ćete moći napraviti frizuru na dva računa!

Pletenica oko glave je univerzalan način da izgleda neobično i privlačno. Ova frizura pogodna je za gotovo sve slučajeve:

 • Za svakodnevno nošenje. Tako da vaša kosa ne ometa, dovoljno je da ih stavite ispred pletenice i oštrica, a iza njih će lijepo pasti na leđima,
 • Za svečane događaje. Ova tehnika tkanja ostavlja dojam na druge. Spit-bezel u svakom slučaju izgleda spektakularno, tako da se može sigurno napraviti za objavljivanje. Ako želite dodati šarm vašoj slici, preporuča se savijanje niti uz pomoć svjetlosnih valova,
 • Za vjenčanje. Kako bi izgledala ženstveno i romantično, možete napraviti pletenicu za mladenku za vjenčanje. No, tako da frizura ne izgleda previše jednostavno, stilisti savjetuju da ne zanemarite ukrase za kosu, što će dodavati svečanost izgledu.

Postoje četiri vrste oboda pletenice: "francuska pletenica", "nizozemska pletenica", "nizozemska polu-šarka", "pletenica pletenica". Da biste naučili kako ih sami napraviti, čitajte dalje!

"Pletenica": kako tkati?

Pletenica, ili, kako se to još naziva, francuska pola kosilica, utkana je gotovo na isti način kao i francuska pletenica, tehnika tkanja o kojoj smo govorili gore. Ova frizura još brže i lakše trči. Pogledajmo korak-po-korak tehniku ​​za stvaranje takve frizure:

 1. Kao iu prvom slučaju, odvojite gornji dio kose od dna glave. Kosu koju ne trebate u procesu rada, skupite gumenom trakom,
 2. Počnite tkati pletenicu, počevši od desne ili lijeve strane, ali nemojte u nju utkati druge niti. To jest, glava će vam biti ukrašena nekom vrstom kose,
 3. Osigurajte kosu nevidljivim ukosnicama.

Ova tehnika tkanja pogodna je za vlasnike prilično duge kose.

"Dutch Half-Corn"

Razlika između nizozemskih polu-perli i nizozemske pletenice je samo u tome što u fazi tkanja obruba ne morate tkati kosu u pletenicu, već jednostavno stvorite frizuru koristeći gore opisanu tehniku ​​tkanja.

Iznad su četiri tehnike tkanja popularnog francuskog obruča pletenice. Na prvi pogled može se činiti da je vrlo teško napraviti takvu frizuru, ali u stvari, nekoliko sati prakse će odlučiti o svemu.

Varijante tkanja

Postoje mnoge mogućnosti za stvaranje ruba kovrče!

Tkati pletenice bezel može se provoditi različitim tehnikama ovisno o vještinama i dužini kovrči:

 • na klasičnom tri načinagdje je strana naizmjenično postavljena na središte. Ovo je najpoznatija i pristupačna opcija, pogodna čak i za one koji nisu navikli na styling sa svojim vlastitim rukama,
 • u obliku svitka - "snop" uvijanjem žice - pogodan za stvaranje brzog postavljanja, koje se može pričvrstiti na vrh s barretom,
 • frizura rub pletenica u francuskom stilu omogućuje vam da dobijete više voluminozan styling i pogodan je za vlasnike dulje kose,
 • u obliku ribljeg repa i dvije kovrče koje se međusobno presijecaju u tankim bravama.

Savjet! Da bi uvojci bili poslušniji i lakši za savijanje, možete lagano navlažiti niti koje ćete pletenice.

Ideja 1: traka vezova oko glave u jednostavnoj verziji

Svestranost oboda tkanja omogućuje vam da to učinite sa svim frizurama, pa čak i šiškama

Dakle, prvo razmotrite najjednostavniju metodu. Ako se pitate kako staviti pletenicu okvira, onda će vam sljedeća uputa reći sljedeće:

 1. Najvažnije je odabrati na bočnim stranama glave, u području sljepoočnica, po jednu zavoj, Možete odrediti za sebe na kojoj udaljenosti i koliko blizu lice učiniti tkanja.
 2. Svako uvijeno tkanje na jedan od gore opisanih načina.
 3. Nakon toga ih stavljamo paralelno u suprotnim smjerovima.
 4. Vrhovi isprepletenih čavlića pričvršćuju bokove.

Savjet! Ako vam dopušta duljina vaše kose, nije potrebno praviti dvije pletenice, jedna je dovoljna, vrh kojeg pričvrstite na isti način s barretom. Na tkanju krune može se dodatno pričvrstiti iglama tako da se ne pomakne.

Ideja 2: tkanje lica hvatanjem

Korak po korak - upute za tkanje lica u obliku "spikleta"

Za djevojke koje su aktivne i koje ne vole sjediti na jednom mjestu, prikladnije je upute o pletenju pletenice s oštricom koja osigurava njezinu trajnost tijekom dana:

 1. Nježno češljanje kose, rastanak.
 2. Od najvećeg dijela kose na rubu rastanka odabiremo mali uvoj i dijelimo ga na 3 niti.
 3. Na srednjoj cesti, naizmjence stavljamo dvije ekstremne, u koje dodamo tanke kovrče od ukupne mase kose.
 4. Nije potrebno tkati kovrče do kraja, dovoljno je doći do ušne školjke i ukrasiti je prekrasnom ukosnicom.

Savjet! Takav stil izgleda dobro i pleten u stilu "ribe rep".

Ideja 3: tkati lice snopom

Na slici je prikazan primjer tkanja oko glave s gredom u pozadini

Prilično zanimljiv način za one za koje nije dovoljno samo znati kako tkati oštricu pletenice, ali također želite dobiti potpunu sliku za svaki događaj:

 1. Češljati i odvojiti prvi red kose, koji je bliži licu, od ostatka kose.
 2. Od uvojka lica učinite jedno ili dva isprepletena na bilo koji odabrani način.
 3. Preostalu kosu skupljamo u kolač s gumenom trakom, krafnom ili pletenicom, koju presavijamo i pričvršćujemo klinovima sa strane.
 4. Jedna ili više pletenica, pletene uz lice, nanesene su oko glave i pričvršćene u blizini snopa, skrivajući vrh u nju.

Ideja 4: Eksperimentalni stil u grčkom stilu.

Varijanta grčkog stila kovrča u kombinaciji s neobičnim tkanjem u lice

S ovom opcijom možete eksperimentirati na različite načine, stvarajući nove neobične varijacije. Na primjer, kako tkati ogrlicu pletenice u grčkom stilu s elastičnom elastičnom trakom, opisuje sljedeće upute:

 1. Na vrhu dijelimo glavu kose na 2 dijela.
 2. Prvi dio se češlja po licu i stavljamo joj gumu za grčki stil.
 3. U drugom dijelu plastičnog češlja odvaja se mali niz kovrča koje ćemo koristiti kao pickup za buduću masku.
 4. U prvom dijelu hrama odabiremo rotor, dijelimo ga na 3 dijela i tkajemo trokraki krug, postupno dodajući kuke iz drugog dijela kose. Dakle, zatvaramo prednju gumenu gumu.
 5. Dosegavši ​​razinu okcipitalnog područja, spojimo sve dlake iza sebe i lagano ih zavrtimo oko elastične trake.

Neki korisni savjeti

 • Ne pletite pletenicu na čistu kosu, jer jako pali. Možete oprati kosu i pramenove koji planiraju pletenicu, nanijeti malo pjene ili posuti lakom. Rezultat - pigtail će biti uredniji i izdržljiviji.
 • Eksperimentirajte s različitim tkaninama: klasić, francuski pletenica, steznik.
 • Ne pokušavajte čvrsto vezati pletenicu, ali dovoljno čvrsto da se dobro drži.

Jednostavno pletenica: korak po korak upute

Ova frizura će naglasiti ljepotu duge kose. Imajte na umu da bi duljina trebala biti dovoljna da položi pletenicu od uha do uha.

 1. Ako imate bangs ili želite ostaviti žice oslobođene ispred, onda dio od hrama u hram, dijeljenje kose na stražnjoj strani glave i čela. Želite ostaviti otvoreno lice, češljati kosu natrag. Da bi stil bio djelotvorniji, napravite gomilu na stražnjoj strani glave.
 2. Kosa koja će biti labav skupiti gumene trake u repu, ne čvrsto zategnuti. Poželjno je to učiniti da se ne miješaju.
 3. Uzmite pramen kose blizu hrama bliže stražnjoj strani glave i opletite jednostavnim svitkom. Osigurajte ga tankom gumenom trakom.
 4. Pigtail stog oblači od jednog do drugog uha. Na suprotnoj strani glave zaključajte njegov kraj nevidljivim.
 5. Lak za prskanje za fiksiranje.
 6. Ako želite, možete isplesti drugu pletenicu s druge strane glave koristeći isti algoritam i staviti ga pored prve.


Francuski pletenica za glavu: upute korak po korak

Ovaj stil se može napraviti na gotovo svakoj dužini kose, čak i dovoljno kratkoj. Princip je gotovo isti kao u prethodnoj frizuri, ali s nekoliko razlika.

 1. Podijelite kosu u horizontalnom dijelu u dio koji će biti utkan u pletenicu i koji će ostati labav, skupljamo ga u rep.
 2. Počnite tkati svitak iz uha u suprotnom smjeru, svaki put skupljajući nekoliko puta.
 3. Kada letite, pričvrstite gumenom trakom kako bi se slagala s kosom i prskala lakom.

Kako bi vaša frizura bila spektakularnija, pokušajte pletenice više, pletite vrpcu ili dodajte cvijeće.

Francuski pletenica to napravite sami

Ako želite ukloniti šiške s lica, onda je frizura-traka za glavu na temelju francuske pletenice najprikladnija za to. Zahvaljujući njoj uspijeva nježno ukloniti kosu s čela i učiniti izgled urednijim.

Pletenica s raspuštenom kosom pletena u sljedećem redoslijedu:

 1. Na desnoj strani odaberite kosu kose u podnožju čela i odvojite je preko uha.
 2. Preostalu labavu kosu skupiti u rep. To se radi tako da se ne miješaju u proces stvaranja frizura.
 3. Sada počinje tradicionalno tkanje francuske pletenice od tri niti. Kosa je pokupljena malim pramenovima na obje strane ruba i naizmjenično postavljena na središnji dio. Smjer tkanja je suprotno uho.
 4. Tkanje treba nastaviti i iza uha kako bi se sakrili krajevi kose. Približno 2 cm ispod razine uha, kraj pigtail-a može se fiksirati nevidljivom ukosnicom ili elastičnom trakom.
 5. Staviti pletenicu iza uha, a kosu skupiti u rep da se rastopi.

Kako tkati pletenicu oko tvoje glave

Vezanje pletenice oko glave je malo drugačije. Detaljne upute za ovu frizuru su sljedeće:

 1. Iza uha stoji mali pramen kose i podijeljen je na tri dijela. Tkanje počinje s uobičajenim francuskim pletenicama, kada se bočne niti preklapaju po sredini.
 2. U procesu tkanja, kosa se dodaje glavnoj pletenici s malim grozdovima odozgo i odozdo. Smjer tkanja je u krugu.
 3. Kada će se sva kosa utkati u okvir, započinje slobodno tkanje uobičajene pletenice. Sada ga trebate staviti u leđa uz već ispletenu francusku pletenicu i fiksirati vrh s elastičnom trakom i sakriti frizuru iznutra.
 4. Na samom kraju pletenica je učvršćena klinovima. Osim toga, kosa se može fiksirati lakom.

Jednostavan okvir od dvije pletenice

Ova frizura pogodna je za kosu različitih duljina i struktura, uključujući kratke i valovite. Pletenice pletenice mogu to učiniti sami bez pomoćnika. Prije tkanja, morate pripremiti alate: češalj, dvije nevidljive ukosnice, lak za kosu.

 1. Iza ušiju na desnoj i lijevoj strani označite male vlasi kose. Tkanje će početi odavde.
 2. Iz odabranog dijela dlake na obje strane pletite dvije male pletenice.
 3. Bacite svaki pigtail na suprotnu stranu, formirajući okvir. Osigurajte labav kraj pletenice barretom.
 4. Kako bi frizura izgledala impresivnije, kosa iza ruba može se češljati i kovrčati, ili, obrnuto, skupljati u pecivo.
 5. Gotova kosa popraviti lak.

Druga varijanta oboda dva pletenica je pletenica samo s lijeve strane, a zatim ih baciti na desnu stranu. Nakon toga se bačene pletenice skupljaju u hrpu i ukrašavaju prekrasnom ukosnicom.

Raspuštena kosa s rubom pletenice (na suprotnoj strani)

Obrnuti francuski pletenica izgleda voluminoznije i bujnije nego inače. Stoga je ova mogućnost tkanja izvrsna za stvaranje svečane frizure. Osim toga, na rub pletenice mogu se dodati i ukrasni klinovi s kuglicama i kamenčićima. Obrnuta francuska pletenica umjesto ruba može biti izvrsna frizura za vjenčanje.

Kako opletati pletenicu, možete saznati iz detaljnih uputa:

 1. Iznad uha, s jedne strane, ističe se mali pramen kose koji je podijeljen na tri dijela. Tkanje francuske pletenice naprotiv, kada se bočni pramenovi preklapaju ispod središnjeg.
 2. U procesu tkanja kose na ražanj u male grede pridružiti desno i lijevo.
 3. Tkanje možete završiti na različite načine. Prva mogućnost je da pletenicu stavite iza uha na suprotnoj strani, pričvrstite je elastičnom ili nevidljivom i rastopite preostalu kosu naprijed. Druga mogućnost je da nastavite tkati u istom stilu i pričvrstiti pletenicu na leđima lijepom ukosnicom.
 4. Ako je frizura izvedena za svečanu prigodu, preporučuje se da se popravi lakom.

Pri izvođenju ove opcije, šiške obruča pletenica se ne preporučuju za skrivanje. Naprotiv, poželjno je osloboditi pramenove na obje strane lica.

Frizura-traka za glavu iz obrnute francuske pletenice

Sa stražnje strane francuske pletenice, dobivamo prekrasno tkanje oko glave. To će vam biti vrlo teško. Međutim, djetetu je vrlo lako pletiti takvu pletenicu.

Način tkanja opisan je u detaljnim uputama:

 1. Napravite okomito razdvajanje u sredini glave.
 2. Napravite vodoravno razdvajanje na najvišoj točki glave. Kao rezultat toga, kosu treba podijeliti u 4 segmenta.
 3. Tkanje ražnja počinje od lijevog donjeg segmenta. Sve ostalo se može skupljati gumenim trakama (svaki segment je fiksiran s odvojenom gumenom trakom).
 4. Odaberite malu cjedilu i razbijte je na 3 dijela. Izvršite tkanje obrnuti francuski pletenice s podizanje grede izvana i iznutra.
 5. Nakon nekoliko koraka morate početi povlačiti kosu kako biste stvorili bujnu pletenicu.
 6. Nastavite tkati u krug, ne zaboravljajući povremeno povlačiti omče iz pletenice. Prepletite preostalu kosu u običnu pletenicu i nježno izvucite kosu, učinite je glomaznom.
 7. Rasporedite slobodno pletenicu u krug. Popravite ga nevidljivo i lakirajte.

Savjeti za tkanje pletenica-rub

Savladati svaku tehnologiju tkanja pletenica u obliku okvira nije teško ako se pridržavate sljedećih preporuka:

 1. Tkanje se obavlja na lakšoj i bržoj kosi. Stoga, ako samo ovladate tehnikom, ne morate prati kosu prije nego što učinite kosu. Tako naučiti vještina će biti lakše.
 2. Dječja kosa, osobito nakon pranja glave, postaje vrlo pahuljasta i teško je iz nje izvući bilo što. Da bi ih učinili poslušnijim, možete nanijeti malo voska na njih. Tada će pletenica ispasti točnije.
 3. Prije nego počnete raditi s kosom, morate unaprijed pripremiti sve alate i alate za fiksiranje niti i strogo slijedite upute korak-po-korak o tome kako izvesti frizuru.

Modni detalji

Traka za glavu, izrađena samo pomoću vaše kose, smatra se modernom i elegantnom frizurom, prikladnom za bilo koju dob, ali posebno dobro izgleda u mladoj djevojci. Tu frizuru možete učiniti osobom s bilo kojim kovrčama - ravnim ili valovitim, tamnim ili svijetlim, pa čak i kratkim ili dugim. Dodatna prednost je mogućnost nošenja bilo kojeg stila odjeće - od poslovanja do sporta.

Okvir je modni trend i pogodan je za sve opcije nošenja:

Varijante tkanja ruba kose vlastitim rukama

Postoji nekoliko načina za tkanje kose. To uključuje korištenje pigtail (jednokrevetne ili dvostruke) ili francuski pletenica kao podlogu. Osim toga, ne možete dovršiti tkanje do kraja, a na drugom hramu popraviti pletenu kosu i sakriti ispod ostatka frizure.

Brza verzija s tekućom kosom

U nedostatku vremena za tkanje i iskustvo u izradi ruba kose, moguća je pojednostavljena verzija - od dvije tanke pletenice. U ovom slučaju, opet, ne može učiniti bez češalj i guma. Također ćete trebati nekoliko "potajno".

Na svakoj strani glava u području uha od glavnog dijela frizure odvojena je s dvije brave, odabirom debljine ovisno o vašim željama. Raspane niti fiksirane su barretama. Svaka uvojka postaje osnova za uobičajene svitke, čiji je kraj ostao jednak oko 2-4 cm, fiksirani su gumenim trakama. Sada biste trebali zamotati jednu pletenicu preko glave i učvrstiti je malo ispod uha. Drugi se stavlja paralelno, povlači se za 1-2 cm, a preostale niti se ostavljaju slobodne ili se stavljaju u kosu.

Frizura s torzijom za kratku kosu

Postoji opcija u kojoj oštrica pletenice ne može biti utkana i upletena. Iako će zahtijevati neke spretnosti i prisutnost češlja, laka i sve isto "nevidljivo". Kovrče su odvojene na svakom koraku, učvršćene lakom i uvrnute s kamenčićima. Sada dolazi okretanje nastalih pletenica oko glave i pričvršćivanje kose s obje strane.

Kratka kosa zahtijeva neke promjene u procesu - ovdje je prikladno razdvajanje frizure (2 dijela treba biti nejednaka), uvijanje niti iz jednog uha u hram na suprotnoj strani. Tijekom rada, u pletenicu treba uvesti kratke pramenove, pričvrstiti lakom i "nevidljivim".

Dodatne pojedinosti

Ako želite, frizura je lako poboljšati, povećavajući njezinu jedinstvenost i dodajući nekoliko elemenata u svoj ukupni stil. Da biste to učinili, oštrica svitka dopunjena je uz pomoć "nevidljivih" i klinova. Ako vam to omogući da napravite stil odjeće i događanja, vrpce, velike ukosnice, lanci i niti od perlica utkane u kosu neće povrijediti. Veliki cvjetovi na obodu izgledaju dobro s svakodnevnom odjećom ili na zabavi. Oko istog učinka djeluju i nekoliko prstena koji podsjećaju na krunu.

Slika koja nadopunjuje frizuru oštrice oštrice postaje elegantnija i ženstvenija. U isto vrijeme, neće biti potrebno puno vremena za njegovo stvaranje. Rezultat će biti dostojan i pamtljiv.

Ideja 5: lažni prasci od tkanja lica

Duga šiška iz interlacingsa služi kao izvrsna varijanta neobičnog i elegantnog stila.

Želite li iznenaditi sve na zabavi? Tada frizura - pletenica obruča u obliku lažnih bangs će vam odgovarati:

 1. Na vrhu glave, podijelite kosu na 2 dijela.
 2. Odabirom kovrče sa strane, napravimo klasično tkanje od tri niti na bilo kojoj željenoj dužini.
 3. Istodobno počinjemo dodavati male brave od vrha u gornji uvojak.
 4. Tako pletemo lažni prasak u polukrugu duž linije čela, čiji je vrh fiksiran barretom.

U prosjeku, cijena za komplicirano slaganje u kabini je od 1,5 do 4 tisuće rubalja, ali to možete učiniti sami.

Sada se postavlja pitanje kako tkati oštricu od pletenice kako bi vašoj kosi dao uredan izgled, nećete biti uznemireni, jer možete odabrati bilo koju od gore navedenih opcija u skladu s vašim raspoloženjem.

Pokušajte prakticirati stvaranje frizure dok gledate video u ovom članku, u kojem ćete sigurno pronaći mnogo korisnih i vizualnih informacija za sebe. Ako je nešto nejasno ili ima komentara na tu temu, možete ih ostaviti u komentarima.

Traka za kosu u tehnici francuske pljuvačke

1. korak. Počnite odvajanjem prednjeg dijela kose od rastanka do lijevog uha. Uklonite ostatak kose natrag i osigurajte ga barretom.

2. korak. Uzmite odjeljak za kosu u blizini rastanka (sa šire strane) i podijelite ga na tri niti.

Korak 3. Okrenite stražnji dio kroz srednju nit.

4. korak. Sada okrenite prednji pramen kroz srednju nit.

Korak 5. Ponovno spustite stražnji pramen preko srednjeg, a zatim zgrabite opuštenu kosu koja je na istoj razini s prvom, i uključite je u ovoj vrpci.

Korak 6. Zatim, okrenite prednji pramen kroz srednju i uključite u prvu labavu kosu koja je na istoj razini s ovom niti.

Korak 7. Ponovite korake 5 i 6 dok ne dođete do mjesta na vrhu lijevog uha.

Korak 8. Osigurajte pletenicu s jednom ili dvije stealth funkcije.

9. korak. Rastvorite kosu, prethodno izbodenu.

Traka za kosu u tehnici "Pletenica-čipka" ("Francuski medvjedi")

1. korak. Počnite tako da odvojite prednji dio kose od rastanka do lijevog uha, uklonite ostatak kose i pričvrstite je barretom.

2. korak. Uzmite odjeljak za kosu u blizini rastanka (sa šire strane) i podijelite ga na tri niti.

Korak 3. Okrenite stražnji dio kroz srednju nit.

4. korak. Sada okrenite prednji pramen kroz srednju nit.

Korak 5. Ponovno okrenite stražnju stranu iznad srednjeg. (bez pletenja ekstra kose).

Korak 6. Zatim, okrenite prednji pramen kroz srednju i uključite u prvu labavu kosu koja je na istoj razini s ovom niti.

Korak 7. Ponovite korake 5 i 6 dok ne dođete do mjesta na vrhu lijevog uha.

Korak 8. Osigurajte pletenicu s jednom ili dvije stealth funkcije.

9. korak. Rastvorite kosu, koju ste prethodno zabili.

Traka za kosu u tehnici Dutch Spit

1. korak. Počnite tako da odvojite prednji dio kose od rastanka do lijevog uha, uklonite ostatak kose i pričvrstite je barretom.

2. korak. Uzmite odjeljak za kosu u blizini rastanka (sa šire strane) i podijelite ga na tri niti.

Korak 3. Navucite stražnju nit ispod srednjeg dijela.

4. korak. Sada gurnite prednji pramen ispod srednjeg dijela.

Korak 5. Ponovno navucite stražnji pramen ispod sredine, a zatim zgrabite opuštenu kosu koja je na istoj razini s prvom i uključite je u ovoj vrpci.

Korak 6. Zatim prođite prednji pramen ispod srednjeg i uključite slobodnu kosu koja je na istoj razini s ovom niti u prvoj.

Korak 7. Ponovite korake 5 i 6 dok ne dođete do mjesta na vrhu lijevog uha.

Korak 8. Osigurajte pletenicu s jednom ili dvije stealth funkcije.

9. korak. Rastvorite kosu, koju ste prethodno zabili.

Traka za kosu u tehnici "Dutch Half-Corn"

1. korak. Počnite tako da odvojite prednji dio kose od rastanka do lijevog uha, uklonite ostatak kose i pričvrstite je barretom.

2. korak. Uzmite odjeljak za kosu u blizini rastanka (sa šire strane) i podijelite ga na tri niti.

Korak 3. Navucite stražnju nit ispod srednjeg dijela.

4. korak. Sada gurnite prednji pramen ispod srednjeg dijela.

Korak 5. Ponovno navucite stražnju nit ispod sredine. (bez pletenja ekstra kose).

Korak 6. Zatim prođite prednji pramen ispod srednjeg i uključite slobodnu kosu koja je na istoj razini s ovom niti u prvoj.

Korak 7. Ponovite korake 5 i 6 dok ne dođete do mjesta na vrhu lijevog uha.

Korak 8. Osigurajte pletenicu s jednom ili dvije stealth funkcije.

9. korak. Rastvorite kosu, koju ste prethodno zabili.

Ova publikacija je prijevod lekcije popularnog blogera za ljepotu i stručnjaka za tkanje MissySue! Izvornik možete pronaći ovdje. Prihvaćam i narudžbe prijevoda drugih lekcija koje vas zanimaju (odjavite se osobno ili u komentarima). Prijevod iz Raya. ^ _ ^

Pletenica s trakom za kosu

Najlakši i najčešći način pletenja obruča od pletenice, točnije, od dvije pletenice, je sljedeći:

 • Podignite kosu na krunu redovitom kosom.
 • Odvojite pramen pod glavom kose otprilike iznad uha i opletite uobičajeni kosa.
 • Povežite nastali svitak s gumenom trakom i protresite ga izvlačenjem njegovih segmenata.
 • Isto učinite s suprotne strane, tj. Iznad drugog uha.
 • Ispružite vrh svake kose do suprotnog uha i ubodite ga.
 • Izravnati frizuru, prikriti mjesta vezivanja pletenica.

Romantičan izgled napravljen s obručem od pletera

Još jedna varijacija klasične izvedbe pletenice obruča u kombinaciji s tekućom kosom, daje sliku romantike i originalnosti.

U ovoj frizuri okvir je opleten tehnikom uže:

 • Svaku stranu hrpe odvojite malom niti.
 • Podijelite svaki pramen na dva dijela i uvijte ga.
 • Razvucite krajeve obaju niti na suprotnu stranu i ubodite.

Prvi način:

 • Odvojite kosu sprijeda i straga.
 • Stražnji dio se skuplja u repu, kako ne bi ometao.
 • Počnite tkati tankim pramenom iznad uha, a s prednje strane pletenice kose uvijene francuske pletenice.
 • Potrebno je kretati se paralelno s čelo, a pletenicama dodavati nove niti samo s ekstremne strane i smjestiti ih ispod sljedećeg, a ne na njega.
 • Povucite pletenicu, zavezajte gumenu traku, zamotajte je ispod labave stražnje strane kose i zabijte je.

Kosi glavu za kratku kosu (5 ideja)

 1. Francuski pojas za glavu:
 • Podijelite kosu na dva dijela - sprijeda i straga.
 • S prednje strane uobičajenog pletenice šiljat, počevši s tankim cjedilom blizu jedne od ušiju i dodajući brave samo sa strane čela.
 • Pričvrstite pletenicu ispod raspuštene kose.
 1. Dupla danska pletenica - okvir:
 • Zgrabite debeli pramen kose naprijed i podijelite ga na dva jednaka dijela.
 • Privremeno ubijte udaljenu polovicu kako se ne bi miješali.
 • Od blizu pola, počevši od bočne strane, pletite voluminoznu dansku pletenicu (upletenu francusku), dodajte je običnom kuglici na vrh i vežite je.
 • Isto učinite s dalekom polovicom, prethodno ubijenom.
 • Plišane pletenice i prikrivaju savjete ispod mase kose ostavljene iza sebe.

 1. Skupna danska pletenica sa strane:
 • Tehnika tkanja je ista kao i kod dviju danskih pletenica, samo što se nit ne mora podijeliti na pola, već se odmah stavi jedna pletenica.
 1. Twist Spit:
 • Odvojite prednju stranu kose.
 • Uzmi tanak pramen rastanka, podijeljen u dvije polovice i okreći ih jedan s drugim.
 • Zgrabite još jedan pramen od rastresite kose lijevo naprijed i uvrnite ga iz jedne od polovica prve trake.
 • Zatim, okrenite flagellum da se uvijaju u drugoj polovici prvog lanca, samo trebate okrenuti u suprotnom smjeru.
 • Napraviti takve manipulacije sa svim dlakama na prednjoj strani kose, krećući se do uha.
 • Rezultirajući pigtail se uvija sigurnim gumenim trakama i sakriva vrh ispod kose s leđa.
 1. Viking stilu pletenica:
 • Kosu podijelite na dvije polovice s vodoravnim dijeljenjem.
 • Na prednjoj strani, na razini središnjeg razdvajanja, odvojite pramen kose tako da bude u sredini glave.
 • Od dalekog ruba dobivene niti, odvojite malu cjedilu i, krećući se prema čelu, stavite obrnuti francuski spiklet.
 • Kada se kosa iscijedi, preostali dio podijelite na dvije polovice, a iz svake pletenice izvučete običan kikica.
 • Otopite nastale pletenice u različitim smjerovima i sakrijte savjete ispod ostatka kose.

Obrub pletenja pletenica malih repova (od gumenih vrpci)

 • Kao i kod tkanja bilo kojeg ruba, trebate podijeliti kosu na one od kojih će pletenica biti pletena i one koje ostaju labave.
 • Dio za tkanje podijeljen u male brave, čineći svaki rep silikonskom gumom u boji kose.
 • Krećući se oko glave, pletimo kosu od gumenih vrpci - podijelimo prvi rep na pola, držimo drugi između polovica, i vezujemo krajeve prvog do sljedećeg repa, podijelimo rep na pola, koji je sada postao prvi i držimo sljedeći između polovica i tako dalje dok se ne završi, a zatim držimo sljedeći između polovica i tako dalje dok se ne završi. repovi.
 • Osigurajte vrh pletenice gume ispod preostale kose (možete prikriti ili vezati s elastikom na tanku pramen kose).
 • Ispravite pletenicu, istežući segmente.

Tanki oštrica imitira francuski vodopad

 • Češljate kosu i djelujte u posljednje vrijeme do sredine glave.
 • Odvojite mali pramen od veće polovice razdjeljka i opletite uobičajeni kosa od njihove tri niti.
 • Klizite prstima u prvi segment pletenice i protegnite tanku traku uhvaćenu u blizini čela (od naprijed prema natrag) kroz nju.
 • Stalno rastezite niti u svakom segmentu pletenice duž čela.
 • Nakon što dođete do hrama, sakrijte preostali vrh pletenice ispod kose koja teče i ubodite je.
 • Ispravite kosu.

Sve gore opisane varijante oboda pletenice mogu se koristiti ne samo s tekućom kosom, već i s repom, kolačem ili bilo kojim drugim stilom.

Pogledajte videozapis: Dekoracija predjela - Ideja (Travanj 2020).