Raznovrsnost modernog tkanja: pletenice od ažurnog materijala (35 fotografija)

Ova vrsta frizura postaje sve popularnija zbog svog neobičnog izgleda, kao i zbog praktičnosti, jer je sama po sebi ukras.

Openwork tkanje naglašava moderne boje i složeno bojenje, pogodno za svadbene i večernje frizure, jer stilist može odabrati potreban oblik tkanja ne samo za tip osobe, već i za stil haljine ili haljine, koji će osigurati sklad i integritet slike.

Neobrađeno tkanje na različitim duljinama kose

Ako je prije duge kose bila norma, sada su prosječne duljine i kratke frizure vodeće. Međutim, svaka žena želi izgledati šarmantno i atraktivno, pokazati svoju ženstvenost i eleganciju. Prirodnost, volumen i elementi retro- i etno-stila su trendovi koje su stilisti proglasili.

Openwork frizure naglašavaju prirodnu ljepotu kose, stvaraju volumen i mogu odgovarati različitim stilovima.

Glavne vrste tkanja: t

 • spit-caterpillar: frizura se sastoji od ovalnih karika, koji se formiraju tkanjem, poput lanca sidra,
 • morski čvor: podsjeća na četverokutno tkanje makra,
 • pljunuti-petlje: baza je uobičajena svitka od tri niti, petlje se izvlače samo s jedne strane, stvarajući “čipku” duž cijele dužine,

Duga kosa

Vlasnici dugih kovrči daju najveći izbor frizura. Oni mogu biti ležerni i večernji, ovisno o složenosti uzorka tkanja i dodatnih ukrasa.

Za proslave često se koristi pribor - ukrasi, vrpce, cvijeće.

Na srednjoj kosi

Ova duljina je najčešća. Obojeno tkanje u ovom slučaju koristi se u različitim tumačenjima - na opuštenoj kosi, kružnim uzorcima pletenica, u kombinaciji s gredom, repom i šiškama. Frizura izgleda voluminozno i ​​pahuljasto, a slika je elegantna i sofisticirana.

Značajke tkanja

Zbog komplicirane tehnike stvaranja takvih frizura mogu samo profesionalci koji posjeduju nekoliko tehnika stvaranja pletenica i određenog iskustva. Teškoća leži u činjenici da se mogu izvoditi i na jednostavnim pletenicama i na pet do šest vlakana.

Kod kuće, pletenica od čipke bit će vrlo teška:

 • teško je tkati u područjima koja je nemoguće dobro vidjeti,
 • potrebno je posjedovati nekoliko tehnika tkanja kako bi se na njihovoj osnovi stvorio uzorak žičanih niti
 • potrebno je umijeće i puno iskustva, jer se male čipke koriste u tkanju.

Shema izvršenja

Ovi koraci čine osnovu za kreiranje pletenica:

 1. na čistim uvojcima morate nanijeti pjenu za oblikovanje,
 2. pažljivo češljajte s četkom za masažu ili češljem,
 3. sve dlake su podijeljene na dva dijela;
 4. kovrče koje nisu uključene u tkanje odvojene su i pričvršćene isječcima kako se ne bi ometale,
 5. s oštrim krajem češlja, na lijevoj strani su tri niti čela,
 6. prvo, dva ili tri segmenta obične pletenice od tri trake pletu, a zatim se žice naizmjenično podižu na svakoj strani - kao rezultat, dobiva se stražnji konus, koji bi trebao biti prilično zategnut. Vrh pletenice učvršćen je gumenom vrpcom na kraju,
 7. ponoviti postupke iz stavaka 5. i 6. s desne strane,
 8. formiranje ažurnih kovrči izvedeno je povlačenjem nekoliko tankih niti iz svakog segmenta tkanja. Učinite to uz pomoć oštrog ruba češljeva ili vrha nevidljivog,

 • dopušteno je koristiti koru ili omot prije tkanja, što će kosu učiniti voluminoznom i pahuljom,
 • petlje mogu varirati po obliku, količini i veličini,
 • Smjer pletenice određen je namjeravanim oblikom frizure - pletenice se mogu postaviti simetrično ili asimetrično, iznad ili ispod vrha krune.

Gotova frizura pričvršćena je lakom i ukrašena ukrasnim nevidljivim cvijećem, cvijećem i vrpcama.

Aktualan i romantičan, svijetao i nježan, - ažurno tkanje nije samo lijepa frizura, već i način omekšavanja vašeg izgleda, čineći sliku skladnijom i ženstvenijom.

Čipkaste pletenice za dugu kosu

Sretni vlasnici guste i duge kose mogu priuštiti mnogo eksperimenata s promjenom izgleda. U ovom slučaju, svaka frizura će izgledati sjajno i elegantno, a tkanje šarenih pletiva za dugu kosu dodaće romantici i nježnosti slici. Sada ćemo vam ispričati o glavnim opcijama stvaranja pletenica od ažurnog materijala na dugoj kosi.

Frizure s pletenicama od čipke prikladne su za svaki događaj.

Standardna oprema

Prije nego što stavite pletenicu, provjerite jeste li pripremili sve potrebne alate za njezino stvaranje. To uključuje:

 • češalj,
 • gel, pjenu ili sprej za styling koji će činiti uvojke više poslušnim i spriječiti ih da se pretjerano povećavaju,
 • tanki elastični pojas koji odgovara boji vaše kose,
 • Nokat za pričvršćivanje kose.

Kada je sve što vam je potrebno spremno, vrijeme je da krenete izravno na tkanje. Sastojat će se od sljedećih koraka:

Dekoriranje pletenice vrpcom pridonijet će romantičnoj slici.

 1. Tretirajte frizuru i dobro ih očistite.
 2. Podijelite kosu na tri jednaka dijela. i početi tkati uobičajenu pletenicu.
 3. Nakon nekoliko vezova, od ekstremnih pramenova utkanih u pletenicu, počnite lagano rastezati tanke brave u obliku ušicaDa bi kosi dobila volumen i otvorenost. Od toga koliko tanke niti izvučete iz ukupne mase, kosa će izravno ovisiti o otvorenosti frizure.
 4. Kroz tkanje možete dobiti samo pramenove s lijeve strane i dobiti jednostranu čipkastu pletenicu. Ili možete napraviti istu manipulaciju na obje strane za veću simetriju.
 5. Tkati pletenicu prema odabranoj shemi do kraja, a zatim kosu vežite elastičnom trakom, a rezultat popravite lakom.

Ako želite stvoriti uistinu romantičnu i slatku sliku, pletenica s vrpcom s vrpcom bit će savršeno rješenje. Tkanje je nevjerojatno jednostavno: samo pričvrstite traku na dnu buduće pletenice, a zatim je upotrijebite umjesto jedne od niti.

5 pletenica

Ova varijanta tkanja je složenija, ali nakon što ste je trenirali nekoliko puta, s njom se možete nositi. Frizura ažurna pletenica od 5 niti izgleda stvarno neobično i moderno. Osim toga, dobro je i za svakodnevni radni stil i za svečane događaje.

Uz malo vježbe, moći ćete stvarati frizure ne lošije od onih koje izvode iskusni majstori.

 1. Cijelu masu kose podijelite na 5 jednakih dijelova. Kako ne biste bili zbunjeni, brojite ih sami s lijeva na desno.
 2. Uzmi prva tri koraka u lijevoj ruci, a druga dva u desno.
 3. Preskoči prvu nit ispod drugog i iznad trećeg niza.
 4. Peti red propustite ispod 4. mjesta. Trebali biste to učiniti tako da četvrti pramen leži paralelno s 2 i 3.
 5. Propustite drugu nit ispod trećeg i iznad petog, a četvrto pod prvo.
 6. Preskočite četvrtu liniju preko druge, treba ići paralelno s 3 i 5.
 7. Nastavite tkati prema uputama do samog kraja, a zatim vezati kosu gumicom. Nakon nježno izravnati žice u tkanju, stvorit će se efekt čipke iz kose.

Svakim novim pokušajem naučit ćete sve nove tehnike tkanja.

Nakon što ovladate tkanjem pet pletenica na uobičajen način, francuska pletenica od tkanine bit će vam jednostavna za uživanje.

Slažem se, cvijet iz kose bit će neobičan dodatak Vašoj svečanoj frizuri. Osim toga, njegovo tkanje ne traje puno vremena, ali učinak će biti zapanjujući.

 1. Podijelite kosu na tri dijela i napravite nekoliko vezova kao i uobičajenom tehnikom stvaranja pletenice. Nemojte pletiti niti previše čvrsto, tako da je konačna verzija poprilično glomazna.

Povucite pramenove kao što je prikazano na fotografiji.

Preporuka! Iako laced pletenica od kose nije jako čvrsto tkani, nemojte pretjerati. Pretjerano labavi pramenovi tijekom vremena bit će izbačeni iz cjelokupnog uzorka, što će pokvariti učinak kose.

 1. Držeći uvijeni dio jednom rukom, drugom rukom, lagano povucite pramenove s jedne strane. To je najbolje učiniti s tankim krajem češlja, a onda ćete imati takvu kaskadu od četiri mala luka koja vise jedan iznad drugog. Oni će pružiti frizuru s tekstom čipke.
 2. Nastavite s tkanjempovremeno povlači dlačice s jedne strane.
 3. Osigurajte pletenicu silikonskom gumicom. Sada dolazi najvažniji trenutak stvaranja cvijeta iz kose. Pažljivo savijte pletenicu u spiralu tako da su otpuštene petlje izvana.

Šarmantan cvijet iz kose pomoći će vam da se izdvojite od ostalih

Osigurajte cvijet šiljkom koji je zaglavljen u njegovom središtu. Ako ste sve učinili ispravno, kovrča će nalikovati jedva procvjetatoj pupoljci ruže.

Preporuka! Da biste osigurali cvijet, upotrijebite lijepu ukosnicu s kamenčićima. Bit će to spektakularna jezgra vaše "ruže".

Nemojte se obeshrabriti ako ne uspijete prvi put. Malo prakse i ustrajnosti - niska cijena za nevjerojatnu frizuru.

Pljuni na srednju kosu

Unatoč činjenici da openwork pletenice za srednju tehniku ​​tkanja kose nisu inferiorne u odnosu na istu opciju za dugu glavu kose, postoji nekoliko manjih trikova s ​​kojima ćete svom stylingu dati više volumena.

Evo nekih od njih:

Nije potrebno imati dugu kosu kako biste napravili prekrasne frizure

 1. Prije nego počnete stvarati otvorene frizure, sušite kosu naopako. Ova jednostavna tehnika će pružiti priliku za dodavanje glave kose, i prema tome, polaganje znatne količine.
 2. Lagani valoviti valovi stvoreni glačalom za kovrčanje dodatno će povećati volumen vaše frizure. Najbolje ih je učiniti pomoću pinceta velikog ili srednjeg promjera. Previše mali uvojci će razmazati efekt čipkaste pletenice.
 3. Još jedna popularna opcija za stvaranje nedostajućeg volumena je kako slijedi.: Prije tkanja pletenice od čipke, kosu obradite željezom s mlaznicom. Kao rezultat toga, instalacija će izaći vrlo bujna i neobična.

Spit - jedan od glavnih trendova ove sezone, ne uskratite sebi zadovoljstvo da ih nosite

 1. Koristite alate za oblikovanje koji će vam pomoći da popravite kovrče na najbolji način i spriječite brzo oblikovanje. Pjena, pjena ili gel moraju se nanijeti na kosu prije tkanja,
 2. Ako vam se čini da vam je teško stvoriti upute za izradu pletenica od masivnog tkiva, počnite vježbati na najjednostavnijim opcijama tkanja. Nakon nekoliko pokušaja možete sigurno prijeći na najsloženije tehnike,
 3. Ne bojte se eksperimentirati! Na primjer, umjesto stvaranja niti na običnoj francuskoj pletenici, najprije zakopčajte pletenicu. Ova opcija će zadiviti svakoga svojom neuobičajenošću.

Pletenice kratke kose

Ako ste vlasnik kratke frizure, svakako nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo stvoriti šarmantnu pletenicu s vlastitim rukama.

Osim toga, postoje barem dvije opcije pomoću kojih možete lako mijenjati svakodnevnu sliku:

 1. Bang-pljuvati. Jednostavan i istodobno elegantan način za dodavanje romantike izgledu.

Tkati šiške u uobičajenoj pletenici, dodajući pramenove samo s vrha kose. Napravite vanjski rub pigtails voluminoznije stvaranjem čipke petlje. Zatim samo zabijte prasak u svijetlu i elegantnu barretu.

Šarmantna slika s pletenicama može se izraditi kratkom kovrčom

 1. Grčki pletenica. Ako ste ljubitelj bob frizura, onda izrada frizure u grčkom stilu s čipkom neće biti problem.

Pletenica pletenica po cijelom obodu glave i dodajte joj volumen s ažurnim nitima.

Za frizure izgledao uredno i nije se raspala u roku od sat vremena, ne zaboravite koristiti potajno i styling alata.

Raznovrsne tehnike tkanja pletenica od alata osiguravaju da će svaka, čak i najselektivnija modna žena, moći izabrati najprikladniju opciju za nju. Uz pomoć ovih frizura uvijek ćete izgledati kao da ste upravo posjetili stilistu.

Stalno eksperimentirajući, možete stvoriti luksuzni stil bez napuštanja doma.

Da biste se upoznali s temom o kojoj se raspravlja, preporučujemo da gledate videozapis u ovom članku. Sva pitanja se postavljaju u komentarima na materijal.

Što je ažurni pletenice?

Spit nije samo vrsta frizure, već i posebna vrsta kreativnosti koja se razvija u kojoj se stvaraju prava remek-djela. Netko može reći da je to preteško, ali da je pokušao jednom shvatiti da je takva tvrdnja pogrešna.

Neobrađene pletenice ne mogu se miješati ni s čim. Uostalom, svojom ljepotom i singularnošću odmah privlače oko. Obojene pletenice pune su lakoće, nježnosti i romantizma. Na njihovoj osnovi možete stvoriti mnogo sjajnih frizura za pošteni spol bilo koje dobi za sve prilike.

Ravnanje pryadok

Postoji nekoliko načina i načina za ispravljanje niti. Možete rastezati veze kao u procesu tkanja, tj. pravljenje nekoliko vezova će ih zaustaviti i rastegnuti, a zatim nastaviti dalje. I odmah možete poravnati gotov pletenicu, tj. dole do kraja, popraviti vrh gumene vrpce i držite sljedeće veze nježno zategnite sve. Da biste napravili ražnjić, a ne samo bujnu, morate poravnati cijelu vezu, ali iz nje izvući ekstremni dio ili nekoliko komada. Od njihove debljine će izravno ovisiti o konačnom izgledu frizure.

Isto tako, pletenica od raširenih žica pomoći će da se pramenovi odaberu odvojeno u procesu tkanja, koje nakon toga jednostavno morate povući pletenicu.

Čak su i pletenice cvijeće od pletenica, valovi, postoji mnogo različitih vrsta ažurnog tkanja. Postoji mnogo opcija, možete ih tkati na palcu, a možete ih sami stvoriti, povezati i modificirati. Sve je to dovoljno snage i mašte.

Čipka pletenica s cvijetom

Mi češljemo svu kosu natrag, odvojimo dio kose na vrhu glave, uvaljamo ga i izvadimo, štipamo ga.

Odabiremo sljedeći dio kose, dijelimo ga na tri jednolične niti i pravimo prve vezove, kao i za uobičajene francuske pletenice.

Nakon što smo napravili prve vezove, odvojimo tanki pramen od lijeve niti i isti od desne trake, uklonimo ih u stranu.

Učinimo još jedan vez, ponovno odvojimo tanki pramen od lijevog dijela, zatim vraćamo prvu odvojenu cjedilu u lijevi dio, a drugu odvojimo preko nje u stranu. Istu radnju izvodimo na desnoj strani.

Nastavljamo do kraja u istom duhu. Prsteni formirani u procesu tkanja nježno se ispravljaju.

Završivši pletenicu od ažure, okrećemo se njenom ukrasu i iz pletenice tkamo cvijet. Otpuštamo zabodene gornje uvojke, dijelimo ih na tri niti i od njih tkajemo redoviti svinjac. Odmah povucite pramenove na jednoj strani tako da je naš mali cvijet bujan.

Okrećemo ovaj pramen s kolutićem i zakačimo nekoliko nevidljivih bića.

Naše pletivo od ruža s ružom je spremno.

Neke još ne teže opcije tkanja opletenih pletenica. Nakon gledanja video majstorske klase samo jednom kada ih lako naučite.

Oštrice valova

Bezel wave frizura koja se može shvatiti u samo 3 minute. A pogled nije samo lijep, već i neobičan.

Na jednoj strani glave uzimamo dio kose, dijelimo je na tri niti: dvije identične i jednu tanku. I od njih izvučemo uobičajeni francuski pletenica. U tom procesu, lagano se protežu velike niti, ne povlačite tanke.

Mi pakiramo istu pletenicu s druge strane, povezujemo ih zajedno na stražnjoj strani glave i dobivamo elegantan okvir.

Trenutak inspiracije, zasićenost ideja

Vlasnici duge kose nisu baš sretni u odabiru najzanimljivijeg tkanja. Na dugim kovrčama možete svesti bilo što, ima mjesta za ideje i fantazije.Osim toga, izgled pletenice na dugoj kosi je sasvim različit, čak i sa rijetkom kosom, možete stvoriti izgled pompe i luksuza.

Uzorak pljunuti s tragovima

Prisutnost vertikalnih staza s prednjih petlji vizualno "vuče" cjelokupnu sliku. Kombinacija ovog algoritma pogodna je za odrasle i dječje modele pređe srednje debljine.

Mi smo plesti prema shemi, koja pokazuje samo LR. Za IR petlje plesti naizgled riža-ku.

Vodoravni P sastoji se od 18p., Vertikalni P - s 1p. na 32r.

Leaf pletenice

Šarmantna kompozicija pletenica i sitnog lišća izvrsno izgleda na džemperima i dresovima.

Vezati uzorak pletenice s lišćem pomoću igala za pletenje prema shemi u kojoj je prikazan samo LR. Zeleni kontrolni uzorak ne pokazuje nikakvu petlju.

Horizontalni i vertikalni P uzorci su 23p. i 27r.

Kovrčava pletenica

Figura pletenica s iglama za pletenje pletena je jednostavnim križićima od 4 petlje. Kako plesti takvo tkanje detaljno je opisano u uputama pod shemom.

Na cx. Prikazuju se samo LR-ovi. IR izvodi riža-ku.

Horizontalna P je 14p + 2p + 2c. Okomito to radimo jednom s 1p. 18 p., Zatim pletu, ponavljajući iz 3. p.

Pletenica pletenica s puževima

Takva pletenica najbolje izgleda od guste pređe srednje debljine. Ovo je prekrasan uzorak za ženske ljetne bluze, vrhove.

Na cx. Prikazuju se samo LR-ovi. IR izvodi riža-ku. Nakida u IR ćemo vezati. br.

Vodoravni P jednak je 16p + 3p + 2cr. Počinjemo pletenje s ušicama ispred R. Vertikalni P je 1p. na 26r.

Uzorak "pljunuti i mesh" igle za pletenje

Detaljne sheme i opisi objašnjavaju kako plesti ovaj zanimljivi uzorak. Suprotno uvriježenom mišljenju, pletenice su uzorak za gustu, toplu odjeću, pokušajte vezati ljetnu bluzu s pletenicama s mrežicom.

Pletenica pletenice dobro drži platno, ne dopuštajući da se pleteni proizvod rasteže i izgubi oblik. Pljunuti i pletite na broj n. Multiple of 22 + 1p. + 2kr. Na cx. Prikazuju se samo LR-ovi. IR izvodi riža-ku.

Okomito R - 28r.

Scythe "Shell"

Monotoni i rustični na prvi pogled uzorci s iglama za pletenje često izgledaju potpuno drugačije u gotovom proizvodu. Ova opcija je upravo to. Pokušajte ga za ženski pulover i bit ćete ugodno iznenađeni rezultatom.

Kako vezati takve pletenice - vidi dijagram. Ima LR i IR.

P sadrži 12p + 2cr + 7p. za simetriju riže. Visina se ponavlja s 1p. na 8r.

Široka pletenica

Ovaj pleteni uzorak širokih pletenica i uskih bočnih pletiva savršen je za mlade skakače.

Detaljan plan pletenja za početnike pokazuje LR. Kako plesti krivu stranu - pogledamo naizgled rižu-ku. Nakida u IR pletenici.

Horizontalno (označeno zagradom u dijagramu) i okomito P su 26p, respektivno. i 20r.

Male pletenice

Takve pletenice dobro izgledaju na dječjim stvarima, malim interijernim predmetima. Pletenice zadržavaju oblik platna, ne dopuštajući mu da se ispruži.

Na cx. prikazan LR, IR plesti na riža-ku.

Guste pletenice

Prekrasan konveksni uzorak pletenica pogodan za pletenje glomaznih predmeta.

 • (LR): 6l., * 2i., 10l. * - od * do * ponovite do posljednjih 8p., 2i., 6l.,
 • 2p. i sve IL: 8l., * 10i., 2l. * - od * do * ponavljanja do krajnjeg 6p., 6l.,
 • 3p.
 • 5p: 6l., * 2i., Ukloni 5p. on add. cn. na poslu, 5l., 5l. sa dodatkom. Spokes, 2i., 10l. * - od * do * ponovi do krajnosti 8p., 2i., 6l.,
 • 7r., 9r.: As 1r.,
 • 11: kao 5p.,
 • 13 str., 14 p .: Kao 1 p.
 • 17r.: 6l., * 2i., 10l., 2i., Ukloni 5p. on add. cn. na poslu, 5l., 5l. sa dodatkom. igle za pletenje * - od * do * ponavljanje do krajnosti 8p., 2i., 6l.,
 • sa 19 p. na 21:.
 • : Kao 17r.,
 • 24p. (IR): kao 2p.

Pletenice s izduženim petljama

Ovaj vrlo delikatan uzorak može se koristiti pri pletenju ženskih bluza, džempera, šešira. Za početnike pletilje, uzorak svibanj činiti se malo obeshrabljujući.

Vodoravni P jednak je 18p. + 2kr. Na cx. prikazani su LR i IR. LR treba čitati s desna na lijevo, IR - obratno. Izvedite jednom s 1p. do 12 p., zatim ponovite od 3p. na 12 sati.

Objašnjenja sheme:

 • 1p: 1i., 3l, 1l. s 3n., 8l, 1l. s 3n., 3l., 1i.,
 • 2p: 1l, 3i., 1p. izvadite (nakida tijekom resetiranja, presadite na desni zglob, bez pletenja, konac prije rada), 8i., 1n. izvaditi (ponoviti), 3i., 1l.,
 • 3r .: 1i., 2l, 1l. s 3n., izduženim p. prelazi lijevo s 4l. (uklonite izdužene, pletene 4l., a zatim produžite pletena lica.), pređite izdužene udesno s 4l., 1l. s 3n., 2n., 1i.,
 • 4p. i dalje: slično čitamo prema shemi.

Mali parčići

Uredan riža-k za vyvyazyvaniya niti srednje debljine. Idealno za bebe.

Pletenice pletenice dizajnirane su za ravno / obrnuto pletenje i za kružno pletenje. Prikazivanje LR i IR.

Vodoravni P je 7p + 3p. za simetriju + 2kr. Okomito ponovite s 1p. za 6P.

Azijski spiklet

Zanimljiva pletenica za ukrašavanje raznih proizvoda.

Broj stavki za klasu može se podesiti prema vlastitim željama. To dodatno određuje njegovu širinu i visinu.

U ovom primjeru, broj p. Više od tri, visina šiljatog ljuska 10p.

Dijagram prikazuje Republiku Latviju i IL.

Što se naziva pletenica?

Ažur ili pletenica čipke naziva se tkanjem, iz kojeg se izvlače pojedinačni tanki pramenovi da bi se dobio specifičan uzorak. Glavna prednost pletenica čipke je njihova svestranost - takvo tkanje je dostupno čak i za relativno kratku kosu (do ramena).

Stručnjaci identificiraju nekoliko osnovnih tehnika tkanja pletenica:

Kos Ovratnik

Tkana je na temelju klasične pletenice na kojoj su nacrtane tanke niti. Najčešće se koristi za stvaranje frizura s cvijećem iz kose.

Kao što možete vidjeti na ovim fotografijama, svaka od ovih metoda izgleda dobro.

Široka čipkasta pletenica

Takva prekrasna frizura može se sigurno napraviti za vjenčanje ili bilo koju drugu proslavu. Uz to ćete biti jedinstveni!

1. Češljajte ga natrag.

2. Na tjemenu uzeti tri tanke niti. Za praktičnost, svaka od njih je obojana u drugu boju.

3. Prvi prolet je uobičajen način.

4. Na drugom ubodu, odvojite tanak uvojak od lijeve strane - od nje ćemo napraviti čipku.

5. Jednom rukom držite tkanje, zatim razdvojite rog s gelom i podijelite ga na tri dijela. Svaki od tih dijelova mora biti položen s lukom različitog promjera (od manjeg prema većem).

6. Napravite ulov slobodnog pramena s lijeve strane (ispod gotove čipke).

7. Ponovite isti postupak s desne strane. Odvojite tri tanke brave od ekstremnog lanca, premazajte ih gelom i oblikujte lukove.

8. Zatim izvršite preuzimanje.

9. Nastavite pletenje do krajeva kose.

10. Gotova čipka za pouzdanost pospite lakom. Po želji ukrasite perlicama.

Ograda od krova

Još jedna vrlo lijepa i jednostavna opcija za dugu kosu, kojom ćete moći stvoriti svečani luksuzni izgled.

1. Očešljajte kosu.

2. Nanesite malu količinu pjene ili pjene na kosu, osobito ako su nevaljale.

3. Sve podijelite u tri zone - gornju, donju i srednju. Vezite ih u rep ili na neki način sigurni.

4. Počinjemo tkati u gornjoj zoni. Rastopite ovaj rep i podijelite ga na pola okomitim razdvajanjem.

5. Iz hrama na desnoj strani počinjemo tkati francuski konus, dodajući labave kovrče samo na vrhu.

6. Povucite šiljak na razinu srednjeg dijela, tj. Drugog repa. Vezite pletenicu tankom gumenom trakom.

7. Lagano istegnite dno tkanja. Dakle, hoda do vrha glave i kikice za popravak gumice. Također tkati lijevu stranu.

8. Na lijevoj strani oproštaja, pletite isti isječak.

9. Kada su obje pletenice spremne, izvadite elastične trake iz njih i stavite ih zajedno u jedno tkanje, povremeno povlačeći kovrče uz rubove. Vežite vrh na neko vrijeme.

10. Bacite gornju pletenicu na čelo tako da ne ometa.

11. Oslobodite gumu iz gumene vrpce.

12. Podijelite ga na 3 i stavite francuski konus, dodajući labave kovrče, bilo s jedne strane ili s druge strane.

13. Rastegnite dijelove tkanja.

14. Podignite i ovaj pigtail.

15. Pletite posljednji dio kose u klasu.

16. Spustite sve leđa i sve vezice povežite silikonskom gumicom.

17. Nježno ih pričvrstite nevidljivima sa strane i ukrasite ukrasnim iglama.

Prekrasne pletenice od čipke svidjet će se onima koji vole sport i ulični stil. Ovdje je jedna od najpogodnijih i praktičnih opcija.

 1. Sve češlja.
 2. Na čelu uzmite ne baš širok pramen i podijelite ga na 3.
 3. Počnite tkati s klasičnim francuskim klasićem.
 4. Postupno uvući sve labave kovrče u njega.
 5. Nakon što dođete do dna vrata, završite tkanje na uobičajeni način i vežite vrh elastičnom trakom.
 6. Osigurajte pletenicu pomoću ukosnice.
 7. Nježno ga ispružite rukama, izvlačeći samo ekstremne niti.
 8. Osigurajte skrivene pramenove tako da je potpuno zatvorena barretom.
 9. Okrenite vrh unutra i također čvrsto zabodite.


Element čipke na opuštenoj kosi

1. Napravite bočno razdvajanje.

2. Sa strane gdje će kosa biti više, uzmite tri niti.

3. Počnite tkati pletenicu preko vrha, stavljajući ekstremne niti ispod one koja ide u središte. Za olakšavanje rada, koristite gel vosak.

4. Stvaranje čipke. Da biste to učinili, iz ekstremnih niti №1 odvojene tanke rotor.

5. Položiti broj 1 pod brojem 2 (središnji).

6. Odvojite još jedan uvojak od ekstremnog lanca №3.

7. Stavite # 3 ispod središnjeg lanca.

8. Djelujte po analogiji - odvojite još jedan tanki uvojak od ekstremnog lanca br.

9. Povucite prvi tanki uvojak ispod druge tanke kovrče i dodajte debeli pramen.

10. Položite pramen br. 2 tankim uvojkom ispod središnjeg dijela.

11. Ponovite postupak na lijevoj strani.

12. Stavite prvu tanku traku ispod druge i dodajte debeli pramen br.

13. Nastavite tkati pletenicu u ovoj jednostavnoj tehnici - oslobodite tanke kovrče iz ekstremnih niti i utkajte ih u pletenicu kroz jedan ili dva proletesa.

14. Postizanje željene duljine, vezati vrh elastične, dodajući da je malo labave kose.

15. Ruke ispružite tankim uvojcima dok tkate.

16. Ukrasite kosu prekrasnim ukosnicama.

Kako ti se to sviđa? (Video)

Kako tkati čipkastu pletenicu koja će izgledati nježna, meka, romantična? Vjerujte mi, ovo nije velika stvar.

1. Dobro isperite četkom.

2. Odaberite krunu koja nije jako široka i počnite nagnuti francuski konus prema van, uvlačeći dijelove prema unutra i skupljajući labave kovrče s jedne strane na drugu. Ne tkajte previše čvrsto.

3. Nakon nekoliko vezova, izvucite tanke petlje iz ekstremnih niti. Provjerite jesu li iste veličine.

4. Nastavite u istoj veni, spojite pletenicu do kraja i vežite je elastičnom trakom.

5. Gotova pletenica se može ostaviti slobodna ili uvijena u krug i izbodena parom klinova.

6. Ne zaboravite ukrasiti kosu dodatkom ili svježim cvijećem.

Ova dvostruka pletenica izgleda nevjerojatno i savršena je za žene svih dobi. Za praznike je, naravno, jednostavno, ali svaki dan je u redu.

1. Češljate kosu na bočnom rastanku.

2. Odvojite jednu malu cjedilu u donjem lijevom dijelu i prenesite je udesno.

3. Od ostatka kose, počnite pletiti francusku pletenicu obrnuto.

4. Nakon prvog proleta, odvojite tanak uvojak od središnjeg lanca i stavite ga na stranu.

5. Nakon drugog proleta ponovite ovaj korak - odvojite tanak uvojak od srednjeg lanca i također ga odložite.

6. Prateći ovaj algoritam, zakopčajte svitak do kraja i zavezajte vrh.

7. Da biste mu dali tragove, ispružite dijelove rukama.

8. Skinite kosu koja je ranije stavljena na stranu, stavite je na vrh pletenice i podijelite je za 3.

9. Pletenica pletenice, dodajući u središnji dio labave tanke uvojke. Pobrinite se da je tkanje dovoljno čvrsto.

10. Vezati pletenicu elastičnom trakom, pričvršćujući je za prvu.

Bogata cvjetna čipka

Možda je ova opcija najelegantnija. Zasigurno zaslužuje luksuzni crveni tepih.

 1. Češalj sve natrag i skupljaj kosu u rep.
 2. Podijelite ga na tri.
 3. Pletenica uobičajenog trobojnog svitka.
 4. Na jednoj strani tkanja povucite volumetrijske petlje.
 5. Vezite vrh gumenom trakom.
 6. Okrenite svitak oko podnožja repa, sakrijte vrh unutar i zakačite sve igle.


Još nekoliko savjeta

Da bi ažurna pletenica bila bujna i obimna, idite na određeni trik.

Savjet 1. Prije pletenja pletenica, operite kosu i osušite je glavom prema dolje. To će stvoriti volumen na samim korijenima.
Savjet 2. Nemarni svjetlosni valovi stvoreni kovrčanjem ili glačanjem također će kosu učiniti još bujnijom. Izaberite pincetu srednjeg ili velikog promjera. Vrlo male kovrče samo podmažu cijeli učinak.

Savjet 3. Alternativa glačanju bit će nabiranje mlaznice. S njezinim ažurnim pletenicama bit će još neobičnije.

Savjet 4. Obavezno koristite alate za oblikovanje koji neće dopustiti da se ražanj raspluta. Gel, pjenu ili pjenu treba nanijeti neposredno prije tkanja.

Savjet 5. Ako se shema tkanja činila previše komplicirana, nemojte odustati od te ideje. Da biste započeli, vježbajte jednostavnije načine za izradu čipke. Onda idite na teško.

Pogledajte videozapis: Pirotski ćilim (Travanj 2020).